- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekszi97
csendes tag
Sikerült neten sok kereséssel utána járni, meg lefejtettem a gyári csatlakozót.
5 kábel van: fekete piros csíkkal: ( + R;L), fekete narancs csíkkal (-R;L) fekete: test/GND, barna: REM, kék piros csíkkal: +12V állandó. És ez valószínű a hátsó hangszóróról van húzva.
A mélynyomóm képes hangszóró jelet fogadni, mert van rajta High input és elég 2 szál.
Úgyhogy ha minden igaz minden kábel amire szükségem van az ott van és meg fog szólalni. -
Lusu
aktív tag
Ha csomagtartóba teszed 40Hz fölött nem sok jön ki belőle. A legtöbb esetben a kasztni vágását nem lehet megúszni, ezzel együtt pedig jóadag menetzaj jön be a membránon keresztül. (egy alapból csendes autóban ez azért zavaró, amikor nem szól a zene) Mondjuk cserébe marad csomagtartód, ami egy 18-as esetén elképzelhetetlen volna ha ládába kerül
-
Alu
senior tag
Ma végre volt egy kis időm beszerelni a Quadlock toldót. Hát nem volt sok hely... de eddig úgy néz ki sikerült a műtét.
A toldó kábelen a táp is átmegy. Ahogy néztem az erei vannak olyan vastagok (de lehet hogy még vastagabbak is), mint a gyári tápkábelek, de ugye +1 csatlakozó is került az áram útjába. Lehet túlgondolom, de szerintetek lenne értelme módosítanom annyit, hogy az infotainment tápját nem viszem át a Quadlock toldón, hanem kiszedem a pineket a gyári csatiból és átteszem abba, ami most a toldó kábel navi felőli oldala?Illetve a másik kérdésem, hogy a gyári erősítő kimeneteinek negatív oldalai méréseim szerint egymástól és a GND -től is függetlenek. Nem lesz belőle gond, ha a nagy jelszintet fogadni képes erősítő bemenete úgy indul, hogy a jobb és bal oldal negatív pontjait közösíti?
-
Alu
senior tag
A gyári infotainment egység neked is a kesztyűtartóban van?
Amennyiben igen, merre tudtad eltűrni a toldó kábelt és annak minden csatlakozóját?Ma egy délutánt szívtam vele, de a Quadlock toldót sehogy se sikerült elhelyeznem úgy, hogy a kesztyűtartó visszamenjen a helyére.
Igaz amit vettem azon 4 ISO csati van pluszban, de már a quadlock anya-apa se nagyon fért el sehol, annyira kevés helyem van a navi mögött, kürül.
#79050 Wiz Khalifa
Itt is köszönöm a felajánlást! A tied szerintem a 40 pines verzió és az sajnos nem lesz jó nekem. -
Alu
senior tag
Quadlock adapterre van esetleg hazai beszerzési forrásod? Elméletileg nekem az 52 pines kell,
de olyat sehol se találtam itthon.4CarMedia 80315.52 lenne TME -n, de ők már nem szállítanak Mo. -ra magánszemélyeknek... -
Ununqatrium
aktív tag
Köszi. Őszintén, a technikai részéhez kissé laikus vagyok. USB-C jack átalakítóm van a telóhoz, beépített hi-res chip-el ami elvileg dac-ként szolgál (sorry, ha hülyeséget írok), ezt használom fejhallgatózáshoz is. Ha ehhez vennék egy jack+jack kábelt és auxon összedugnám, elvileg működhet esetleg elfogadható minőségben is?
Volt szerencsém kipróbálni egy kb. 4 ezer forint értékű BT vevőt, siralmas minőségben szólalt meg a rendszer, ezért elvetettem a kábelmentes dolgokkal való próbálkozást, hogy ne kezdjek felesleges költögetésbe. -
Alu
senior tag
& Lite
Köszönöm mindkettőtöknek!Az akkum teljesen a bal hátsó sarokban van (GTE).
Kábelezéshez mekkora keresztmetszetet ajánlotok, ha teljesítményt nem, csak magas jelszintet viszek rajta? 2x0.5 vagy 2x0.75mm2 elég lehet?Milyen dsp -t használsz? A hangszórókat cserélted elől vagy még a gyáriak?
Hosszú távon nálam is első ajtók szigetelése + hangszóró csere lenne a terv, de még nem hallottam a gyári rendszeren kívül mást és nem tudom eldönteni, hogy mennyire szeretnék megindulni (ismét) ezen a leejtőn...
-
Lusu
aktív tag
Szerintem űberbrutál rendszer kéne, hogy megmutassa a különbséget és akkor már az optikai kábel sem a 60 ezres kategória
Da he már LDAC akkor jól feltételezem, hogy nem beépített egységről van szó? Mert ez esetben a proci és eszköz közti interconnect minősége is nagyon fontossá válik. -
d.bali
csendes tag
Gyári visszaállítás nincs a menüben. Ezért kérdeztem, hogy ha leválasztom az aksiról (minden beállítást elfelejt), akkor Demo üzemmódba indul el. A hard reset egyenlőre nincs meg (user manualé nem taglalja, hasonló youtube készülékek szerintire nem reagál)
#78893 Hangszóró kábel részleges szakadás (ajtó zsanérnál) pl van, de nem hiszem, hogy ez teljes hangkimenet leállást generálna. Igen szerintem is szakemberhez viszem csak keresnék egyet Szfehérvár környékéről. -
Lusu
aktív tag
Egy USB-s közdarabot beiktatva biztosan tudsz töltőt is ráakasztani. Viszont kérdés milyen átalakító az ajánlott, mert egy gagyi minőség szerintem erősen bele tud rondítani a hangba. Valamint ha közdarabbal, (vagy anélkül ha a kábel olyan) töltőt akasztasz rá, a táp felől is zajosodhat. Itt persze mindig az a kérdés, a rendszered megjeleníti-e a különbséget? Ha van bármi olyan forrás ami optikai kimenetes, hangkártya, DAC, akármi, először próbáld ki, megéri-e.
Amúgy mi is a forrásod? Fejről nagyjel, vagy került be HEC modul? -
Lite
őstag
+1 tipp: a szubot ne 1 Ohm-on hajtsd, az nem túl zenei (leginkább SPL rendszereken szokták használni, SQ-ban azért nem, ott inkább a 4 Ohm a jellemző).
3 utas szettekben mindig is jó volt a Rainbow, kissé eltűntek, de most Kínában újra van, sőt, némi fejlesztés is. Kérdés, hogy mennyire ugyanaz, mint régen, de itt tudsz 3 utas holmikat nézni: [link]
Mély hangokra pedig a lassan konstans javaslat: JL Audio 10w3v3-(2 vagy 4) vagy ha durvulni akarsz 12w3v3-(2 vagy 4). Bontani fog, ha úgy akarod...
-
Lusu
aktív tag
A mélyet egy monoblokkról hajtani mindenképp jó ötlet és egy hosszú távú végleges megoldás a mély szekciót illetően. Persze, ha a 6 csatorna igény van, akkor járható a 4 csatornás út, de ott nincs túl nagy ugrabugra a nyomót illetően.
Nem emlékszem rezgéscsillapítottad-e az ajtókat, ha nem ezen a szinten ez már elkerülhetetlen. Nem nagyon van értelme a komoly(abb) mélyközepeknek, ha nem tudja megmutatni mit tud.
3 út esetén pedig a középsugárzó befaragása mindenképp alakítást kér, leginkább az A oszlop burkolatától.
Rear fill pedig jó ötlet, legalábbis sokan szeretik -
espi38
őstag
Á nem kell nekem ekkora.Az alpine aktív láda 60 ezer ft most sok helyen akcióban.
De egy helyről kaptam infot,hogy inkább vegyek egy passziv ládát és például dugjam el az erősítőt az ülés alá ,hogy ez mindeképpen jobban fog szólni-csak nem értem hogy miért azért rosszabb mert benne van egy erősítő a ládában? -
Biqci
aktív tag
Sajnos csak most tudtam megnézni, de bárhová állítom, a minőségben semmi változás. Lehet a 10€-s kínai transzmittertől ennyi telik. De hogy a Densiontól is, az meglepett...
Más téma...
Van esetleg valakinek tapasztalata ezekkel a 100-150€ körül kapható wireless carplay android auto képes cuccokkal? 7-10" között vannak és elgondolkodtam rajta. Pl a Carpuride-ról jókat olvastam, igaz azok 150€-tól indulnak...
-
KRISSTUS
aktív tag
-
Directors
senior tag
Rendben, köszi!
Grande Punto első ajtóiba kerül a szigetelés. Azt hiszem egy kicsit kevesebb lapot rendeltem a kelleténél.
5 db Comfortmat Panther rezgéscsillapító anyagot vettem, de kevés lesz, már most látom.
Kellett volna pluszba még egy.Irigyellek GAtesz7 , hogy neked ilyen jól szerelhető a kocsid ajtaja.
-
Ear001
addikt
Semennyire. Ez egy szám, ami azt mutatja meg, hogy a gyártó mire gondolt, amikor elkészítette, de egyfelől a frekvencia szerint változik, amit még nehezít, hogy a beépítés is erősen befolyásolja. Arra jó, hogy ökölszabály szerint tudod illeszteni a hangszórót a megfelelő erősítővel.
-
Lusu
aktív tag
Szívesen segítek, bár nem tudom miskolc és környéke mennyire elérhető távolság neked
Pest környékéről pedig ha kell tudok egy elérhetőséget adni PM-ben.
De ha gondolod telefonon is beszélhetünk, milyen a mikrofon, melyik szoftvert használod, mivel lehet esetleg a gond, hátha megoldható házon belül -
Lusu
aktív tag
A kerékjárati dobok általában elég merev példányok, és ha lebontod a kárpitot szerintem a nagyobb merevítetlen felületeken gyárilag is lesz bitumenlap. Persze a több mindig jobb
Viszont azt nem először tapasztalom, hogy a pótkerék öböl, valamint a kombik meglehetősen nagy, csomagtér és ülések alatti lemeze komoly zajforrás. Ha ezeket kitapétázod, főleg ahol gyárilag nincs, garantáltan jobb lesz az élmény.
-
Lusu
aktív tag
Működőképes teljesen, csak a hangerő kérdéses, illetve az, hogy ha az első szettet nem aktívan hajtod, veszítesz a beállítási lehetőségekből.
A lényeg, hogy egy érzékeny, 25-30cm-s sub kell hozzá és szerintem boldog leszel a monoblokk érkezéséig
Ha érdekel van egy 25-ös MB Quart-om vagy egy 20cm-s Phonocar reflex ládában. Ha megoldható kipróbálásra is szívesen adom. -
Lusu
aktív tag
Hídba kötni csak az arra alkalmas erősítőket lehet a megfelelő ellenállással (mármint a hangszóró ellenállásával) Azt láttam a leírásba, hogy 2-2 csatornát lehet hidalni, de hogy 4-et lehet-e nem tudom... De ha nem is lehet egy két tekercses nyomóval megoldható a probléma.
-
Lusu
aktív tag
Ahogy hallottam ezek az újabb audisonok is kezdenek felnőni a DSP-s feladatokhoz. Viszont azt nem tudom lehet-e 4 csatornát hidalni mélynyomónak? De ha lehet sem biztos, hogy ajánlott, egy monoblokk mindig tisztesebb út erre a célra.
A PG-ről is azt mondta aki már használta, hogy elég jó cucc, az árához képest.
Viszont a behangolásról ne feledkezz meg, anélkül félkarú óriás a DSP. Ha neked nem megy arra is szánni kell egy kis pénzt. -
Lusu
aktív tag
-
Lusu
aktív tag
Szia!
Mi a keret? Ajánlatként amúgy az Audiotec Fischer Match sorozatának plug and play DSP-s erősítői abszólút felhasználóbarát megoldások. Most így hirtelen nem tudom van-e rajtuk kimenet mélynyomónak, de általában szokott lenni így az is illeszthető egy erősítővel a rendszerbe. Ez amúgy a gyári hangszórókat használja, kész programok vannak rajta ami azonnal hallgatható.
Ha komolyabb rendszerben gondolkodsz, hangszóró cserével, beépítéssel stb. már szélesedik a paletta, üresedik a pénztárca és szaporodnak az ősz hajszálak -
Lusu
aktív tag
Szia. A VAG csoportos autóknál gyakori a fantom tápos antenna. Valahogy utána kéne járni, hogy amikor feldugod a Match-et, helyesebben inkább a hangszórók és a gyári fej közé, akkor megmarad-e ez a fantom táp, vagy valahol kimarad az összeköttetés? Ez persze csak egy tipp egy lehetséges okra.
-
Lusu
aktív tag
Én most be vagyok betonozva BAZ-ba... de köszi.
Értelek. Akkor ez egy elég fix eszköz, beállítások terén. A mélynyomó bizonyosan sokat fog segíteni, hogy teljesebbnek érezd a zenei élményt. Viszont ha az ajtó nagyon zörög (de ha nem akkor is) egy rezgés csillapítás sokat segíthet, a basszusokon is hozhat valamennyit. -
Lusu
aktív tag
Van lehetőség után állításra? Mert elvileg jó lesz, de gyakorlatilag lehet fáziscsúszás a 7e-hez képest, bár az lehet fel se fog tűnni. Amúgy kíváncsi lennék egy ilyen összeállításra, hogy egy gyári (autóspecifikus) beállítással mit mutat
Kérdezhetem hol vagy helyileg? Ha nem messze és adsz lehetőséget egy meghallgatásra kíváncsi lennék rá. (bocsi, most néztem vas megye elég messze van
)
A mélynyomó pontos elhelyezéséhez van instrukció? -
V8engines
tag
Szia!
Hosszú az autó. Szerintem nehézkes lesz megfelelő helyet, minőséget, mélynyomót találni, de majd talán tőlem okosabbak megmondják.
Ha pakolhatóság is szempont, én a pótkerék helyét választanám (említett BOSE). De minden rezonancia gyanús részt ki kell küszöbölni."Gyári rendszeremben nincs mélynyomó,..."
Ehhez a felszereltséghez nincs is? Vagy nem is rendelhető, vagy már a pénztárcád kritikus határa felett volna az ár?Jahhh, ez már B7 ugye? Csípem a formát.
-
BBéci
legenda
Kétutas szettek 13 és 16 centis mélyközép hangszóróval alkalmasak normális zenehallgatásra. 10 centiseket a háromutas szettekben alkalmaznak.
A kivételeket most hagyjuk!
Ha ragaszkodsz az oválhoz, a magassugárzóját ki kell kötni, hogy csak mélyhangokat tudjon megszólaltatni. Ebben segít az erősítő mélyáteresztő szűrője is. -
k-feri65
senior tag
-
BBéci
legenda
Autóhifiben az LG márka ritkán szerepel az ajánlásokban, de a soha szót is használhattam volna.
Mivel már megvetted, azzal kell főzni, ami van.
Mint mindenki másnak, Neked is egy végfok beszerzését ajánlom és az ajtókba 16 centis hangszórók beépítését.k-feri65!
A hűtőgépeik sem rosszak, persze nem Liebherr vagy Sharp minőségűek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest