Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Új hozzászólás Aktív témák
-
I_Am
veterán
Az olajfuratok átmérőjére, az olajnyomás értékére akartam utalni vala. Sokkal több olaj forog, sokkal kevesebbet a rendszerben, ezáltal a használódása is lassabb. De hiába adja meg a gyártó a húdeszuper, húdehosszú élettartamot ezt csak az hiszi el, aki hajtani vesz bármilyen járművet.
Lásd pár hsz-el előbb. Citroen parasztvakítása a 30 ezres vagy 20 ezres olajcseréről. Aztán 60k-nál már úgy néz ki a motor mint a képen amit linkeltem. Talán 100 és 150 között eltömődik majd egy olajfurat és a motor szépen besül. Ezek után meg lehet sírni és zebbenyúlni.
Nekem is van ismerősöm, akinek a mergájában már több mint 600.000.- km van, 2 nagyszervízzel összesen. De ez nem jelenti azt, hogy mindegyik merga elemegy ennyit, ha nem vigyáznak rá. Van olyan 2.5 V6 Tdi Opel (bmw motoros) is, amelyikben most volt a 350.000.-es olajcsere és a motor még nem volt szétszedve. Igaz, nincs agyonhajtva és 10.000.-ként új kora óta a legjobb olajat kapja.
Amugy most van éppen generál alatt egy Iveco moci (24 szelepes) 1.2 milla kilométer után.
Nem kis összeg lesz a vége. Csak egy blokk, tök üresen 1.2 millió Ft. -
I_Am
veterán
Látod ezt nem tudom.

dokar: Azért a biztonság kedvéért konzultáltam a szerelő barátommal és azt mondta dugózd le nyugodtan a kartergázt meg vezesd ki alul valahova. Viszont azt is mondta, hogy azért mocskolja be a szívósorod a kartergáz mert valami szar a motorban. Bár ezt anélkül is tudtam volna.

-
I_Am
veterán
A képeken lehet látni mennyit számít a megfelelő minőségű olaj és a hosszabb szervízidőtartam hiánya. Ezt a sarat már csak a motor teljes szétszedésével lehet kitakarítani. 60.000-es szervíz Citroen C5. És valaki majd egyszer megveszi ezt az autót és "jól fog vele járni".
dokar: szelepfedél le, szivósor kivesz. Csak így lehet rendesen átmosni. Aztán szelepfedél tömítés csere, szívósor tömítés csere és mehet vissza.
Kartergázt meg nem mindegyik autó szereti ha elveszik tőle, valamint ha lehúzod akkor is telemehet kosszal, ha meg ledugózod akkor nc.
-
I_Am
veterán
TXT Softec 5W40-es olajat neki. A legjobb amit adhatsz neki. Szűrőket is viheted, de ne Bárdinál vedd meg őket, ha lehet akkor Unix vagy olyan hely ahol nem a legszarabbat dobja ki hozzá a gép. Én mindenkinek azt mondom, hogy felejtse el a 15.000-es olajcseréket. 10.000-enként jó megitatni a gépet és így lesz egy sokáig ép motorja.
Nem ártana átnézetni a vezérlést sem, szíjakat, görgőt, futóművet.
szerk: szűrők: olajszűrő 2.000.- körül, pollenszűrő (ha klímás) 2.200.-, levegőszűrő (ha merevítettet veszel, ami drágább) max 2.000.-
Ezekkel számolj.

-
I_Am
veterán
Na most jöttem rázópadról, meg fékpadról.
Mehet vizsgára a kocsi, csak a két hátsó fékcsövet kell cserélni, mert kezd elfáradni a gumi és jobb az elejét venni ezeknek.
Megnyugodtam. 
-
-
I_Am
veterán
Difi áttételt honnan az istenből vadásszam le a verdámhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Arc Raiders
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OpenMediaVault
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Megnyugodtam.