- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Redmi Note 13 4G
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
joshua7 #2351 üzenetére
...szerinted mennyit ér egy 512MBos 1950Pro VF700Cu-val +1.5év garival?
Nem lehúzom az XT512 árát, annyit ér, amennyire a jobb kártyák lenyomták.
Nem fogok 45ért ilyet venni, ha alig 50 felett jóval gyorsabb megoldás is van..
Mindegy, úgyis ülök a s3ggemen pihiben, ez meddő vita, viva 2950Pro ;p -
Speed®
titán
válasz
joshua7 #2333 üzenetére
Miért is? Még 2 évig garis 512es Sapphire VF700Cuval. Ha te erre több mint 5kt ráfizetnél egy gyári hűtős XT512ért, akkor
#2330 frizso
Eben a megvilágításban (+9k) bőven jó csere volt, virtuális vállveregetés
Az X2es elvileg jó rá, de közel azonos áron erősebb megoldás az S1.
Persze ha helyszűke van, akkor X2, a VRMel a GTO2nél nincs probléma.
Gaboman
Tudom, hogy nagyon komálod az 1800XTt, de azt te is tudod, hogy ha árnyalókra van helyezve a hangsúly, akkor ütősebbek az 1900asok. A Pro is.
Én tuti nem cserélném el a Promat, már jópár újabb játék megfelelő indok.
Persze frizso kondícióival elgondolkodnék, üzleti megfontolásból csupán -
2o1i
senior tag
válasz
joshua7 #1727 üzenetére
Szerintem nem. Amennyire tudtam ''kihallgattam'', de nem a vga felől jön a ciripelés. Próbáltam h letakartam a vga-t, de nem halkult a cirip, viszont amikor a proci környékét takartam le, akkor kevésbé hallatszott...
Este kipróbálok benne egy 7900gt-t. Akkor biztosabb lesz a dolog. -
DroneZ^
őstag
válasz
joshua7 #1681 üzenetére
de ismerem öket magazinokbol meg innen onnan, ninc skedvem warezról tölteni, és nem is veszem meg szoval igymaradtam
én CS1.6 ozok, és msn+ph+zene+mail ra használom a gépet, néha ha van valami jatek vhogy kiprobalom de nem warezolok meg ftp meg ilyenek, alig van itthon játékom
nfs carbon érdekel majd ha jo meg is veszem
-
mirrmur
aktív tag
válasz
joshua7 #1680 üzenetére
őőőő ez tuti? mert a gto2 egy az egyben xt nyák/mag/ram/hűtő és akkor adnák neki ennyi feszkót. A kérdésem az hogy mivel lehetne megcsinálni hogy ne kelljen minden egyes alkalommal elinditani az overclocker progit hanem megjegyezze az órajeleket és a feszkót is....::::????
-
je_ki
tag
válasz
joshua7 #1661 üzenetére
Sapphire, pont olyan a nyákja mint minden 1800-nak, már Vf700AlCu van rajta bordákkal, de határozottan emlékszem, hogy 2,0 ns Samsung RAM-ok
jó kis kártya, ezzel toltam végig a FEAR-t
hűha, az biztos hogy overclocker, remélem jól emlékszem a verzióra. ha gondolod MSN-en átküldhetem (rákerestem guglival overclockerre és letöltöttem amit találtam)
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
válasz
joshua7 #1659 üzenetére
nem fogom már kikapni az XL-t, de majd berakom a másik gépembe a 7végén vagy utána
2 ns-os RAM-ok vannak rajta (Samsung)
az a fura, hogy ha nem omega drivert rakok fel (+ overclocker)
hanem sima driver aztán ATITool, akkor alapfeszen nem bírom ugyanoda feltenni a frekiket, mint overclockerrel szintén alapfeszen (ez a memóriára vonatkozik)
az a gyanúm, hogy az extra tuningolhatóság mögött szoftveres dolog áll (pl overclocker belenyúl az időzítésbe vagy ilyesmi)
1800 XL-en alapon picivel lassabbak a RAM-ok - GTO-nál 1400 volt alapfeszen, ez 1380-at tud, nagyon nem emeltem még feszt a gyári hűtő miatt
(emlékeztetőül: én csak a GPU feszt emelem, RAM marad 1,9 V-on)
amiket használok: 6.5-ös Omega és 0.24 Overclocker
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
válasz
joshua7 #1656 üzenetére
ezzel az a probléma, hogy nem készült több kép, a kártya meg már egy dobozban hever a szekrényben
de nézd meg a linket, ott látszik, hogy 76%-ot lett emelve a memória órajele
van órajel, belinkelem nagyobb felbontásban
már XL-em van, de még a gyári hűtővel így nem akarom nagyon hajtani
1,2V-os GPU-val 640/1500-on ketyeg
http://tp-txdp4282.content-type.com/1326700420/images/K%E9p0115.jpg
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
válasz
joshua7 #1614 üzenetére
szia!
nekem már volt 1800XT a gépemben és nagyon úgy tűnt, hogy 1,3 V-ot kap 3D-ben
1,5 V-ot azért is irreálisnak tartom mert akkor már nagyon nagyon melegszik a GPU is és a nyák is (én nem is mertem annyit adni a kártyának Zalmannal sem)
meg még azért is irreális, mert R520 órajele 1800XT-n 625 MHz 3D-ben, amit 1,2V-on (max.1,225 V-on a gyengébb magok) lazán teljesít, az ATI-nál meg nem hülyék hogy ráadjanak 0,3V-ot feleslegesen
(van némi tapasztalatom, volt 1800XT is nálam egy rövid időre, volt 1800GTO-m, most meg XL-em van)
[Szerkesztve] -
kokobe
őstag
válasz
joshua7 #1614 üzenetére
Na szóval megvan a gto2-esm most 650-megy a mag meg a mem is majd tornászom feljebb is!Csak kellet vennem egy új tápot mert erégi kevés volt neki vettem egy 500W-os Coolinkot és nagyon hasít vele a kicsike most már bátran tolhatom neki a feszt addig amíg a kari le tuja hűteni
a táppal mostmár bizti nem lesznek bajok
-
aginor
veterán
válasz
joshua7 #1575 üzenetére
Valakinél hiba nélkűl kezeli, valakinél meg nem.
Volt olyan hogy két Sapphire kártyánál állt ez elő, egyik tulajnál minden ok, másiknál meg nem. Érdekes mindenesetre..
''Latest development build available is: 0.25 Beta 14.
Major changes to the latest stable version are:
Added support for NVIDIA video cards
Addded support for ATI X1300, X1600, X1800, X1900
Added voltage control for ATI X1800
Added current draw monitoring for ATI X1800
Added VDDCI change for ATI X1900
Fan & Voltage settings can be saved to a profile now''
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
válasz
joshua7 #1565 üzenetére
Élőben még nem volt szerencsém hozzá, de tesztek szerint pár fokot ver rá a Zalmanokra(volt ph-s teszt is).
A ramokról meg csak annyit, hogy a Samsung(a memok gyártója) 1.8 referencia feszt ír +-0.1V-os eltéréssel.
A gyári XL hűtő ráadásúl nem is viszi túlzásba a hűtésüket, de mondjuk egy Zalman, vagy X2 már más kérdés. -
aginor
veterán
válasz
joshua7 #1560 üzenetére
Szerintem a vf700-900, X2 bőven elég kell hogy legyen, negyjából hasonló teljesítményüek lehetnek az IceQ3-mal.
Az Xt dual-slot hűtője is csak pár fokkal jobb náluk(tesztek szerint).
Én azt mondom, hogy ha nem melegszik túl, akkor ''elvileg'' bírnia kéne, a gyakorlat ettől persze még leht más.
Én sokkal jobban agódnék a memmók miatt, hiszen azok már gyárilag túlfeszültséget kapnak. -
aginor
veterán
válasz
joshua7 #1558 üzenetére
Ha egy XT bírja, akkor normális hűtéssel egy XL is szerintem.
Ati-éknál mostanában nincs olyan, hogy XT, XL, PRO stb. Vpu. Csak egy fajta van és azt dobálják mindenre(kivétel a hibás darabok/szériák).
PL.: az 1600-osoknál Pro órajele 500, Xt-é 587, és a legtöbb Pro simán viszi a 600Mhz-et. De felhozhattam volna az 1800 vagy 1900-as szériákat is.
Ugyanakkor én eddig 1.42-őt adtam neki max, csak teszt erejéig, de volt itt olyan is aki 1.45-ön járatta állandóan.
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
válasz
joshua7 #1268 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint csak az 1900széria tudja magát visszaskálázni.
Annak idején hír is volt róla, hogy újra kellett tervezni a nyákot a PE-khez, mert a régi tartósan nem bíta az 1.4V-ot.
Néztem most pár XT Biost nehogy hülyeségeket írjak, de édekes dolgokat találtam bennük(lehet tényleg vissza tudják skálázni magukat?). -
skippper
senior tag
válasz
joshua7 #1145 üzenetére
1,3/2,1
Szerk.:Úgy néz ki, hogy a HIS nem a tuningolhatóságával magaslik ki, hanem az IceQ3-al. Nekem ilyen órajelek mellett 60 fok fölé nagyon ritkán megy a kártya (1-2-3 óra körül, amikor egyébként is nagyon meleg van...kíváncsi vagyok hány fokos lesz télen)
[Szerkesztve] -
kokobe
őstag
válasz
joshua7 #1118 üzenetére
Valaki tudna adni egy linket ahol le lehet szedni x1800xt biost mert Pe biost azt találtam de inkább xt-t akarok rárakni!
Meg a bios flashelés folyamatát is leirhatnátok mert már nagyon régen csináltam ilyet még az x800pro-mat moddoltam xt-vé!De az is le volt írva...Előre is kössz mindenkinek -
kokobe
őstag
válasz
joshua7 #1115 üzenetére
ja de az 512mb-os xt-ken se mennek olyan jól mint a 256-osokon!De mondtam faternak hogy hozza a kártyát sürgi mert má nagyon rá vagyok izgulva!Mert igazából csak aguszus közepe-vége fele akartam karit venni!De gondoltam hogy ez limitált kiadás meg amúgy is jó áron van szóval ke sürgibe
-
Gaboman
nagyúr
válasz
joshua7 #1050 üzenetére
1800XL-re?
Hát te tudod de az azért közel sem lesz 7900GT szinten azt tudod ugye!
Nagy lesz a teljesítmény visszaesésed az biztos mert az 1800XL a 7800GT szintjén van kb!
Inkább add el a karidat és várj egy kicsikét amíg kijönnek az új szériák és lejebbesnek az árak,így az 1900XT-t már jobb áron fogod megkapni! -
skippper
senior tag
válasz
joshua7 #1008 üzenetére
Akkor mennyibe kerül?
Én legolcsóbban 68600-ért láttam. ''A friss modell tesztelését fölöslegesnek tartjuk, hiszen minden paraméterében megegyezik az X1800 XL-lel'' Ez a Prohardveres info róla. Egyenlőre én még ezzel értek egyet. Ez egy XL, 512 mega rammal. Magyarul ez egy HIS GTO 512 rammal.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- E-roller topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Nintendo Switch
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest