- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
je_ki
tag
inkább úgy kéne feltenni a kérdést, hogy mennyit érdemes
ez szerintem 1,25 - 1,3 V, a felett nagyon melegszik, max teszt erejéig adj neki többet (teszthez meg szinte felesleges, mert mi értelme)
RAM feszültségét szerintem max 2 V-ra állítsd, mert csökken az élettartama (mint tudjuk, a memória ''hivatalosan'' sem örök életű, elhasználódik, igaz nagyon nagyon hosszú idő alatt, de feszemeléssel rásegítesz erre)
feszemeléssel sem tuti, hogy baja lesz a memóriának, de jelentősen növeled a meghibásodás esélyét
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
válasz
joshua7 #1661 üzenetére
Sapphire, pont olyan a nyákja mint minden 1800-nak, már Vf700AlCu van rajta bordákkal, de határozottan emlékszem, hogy 2,0 ns Samsung RAM-ok
jó kis kártya, ezzel toltam végig a FEAR-t
hűha, az biztos hogy overclocker, remélem jól emlékszem a verzióra. ha gondolod MSN-en átküldhetem (rákerestem guglival overclockerre és letöltöttem amit találtam)
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
válasz
joshua7 #1659 üzenetére
nem fogom már kikapni az XL-t, de majd berakom a másik gépembe a 7végén vagy utána
2 ns-os RAM-ok vannak rajta (Samsung)
az a fura, hogy ha nem omega drivert rakok fel (+ overclocker)
hanem sima driver aztán ATITool, akkor alapfeszen nem bírom ugyanoda feltenni a frekiket, mint overclockerrel szintén alapfeszen (ez a memóriára vonatkozik)
az a gyanúm, hogy az extra tuningolhatóság mögött szoftveres dolog áll (pl overclocker belenyúl az időzítésbe vagy ilyesmi)
1800 XL-en alapon picivel lassabbak a RAM-ok - GTO-nál 1400 volt alapfeszen, ez 1380-at tud, nagyon nem emeltem még feszt a gyári hűtő miatt
(emlékeztetőül: én csak a GPU feszt emelem, RAM marad 1,9 V-on)
amiket használok: 6.5-ös Omega és 0.24 Overclocker
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
válasz
joshua7 #1656 üzenetére
ezzel az a probléma, hogy nem készült több kép, a kártya meg már egy dobozban hever a szekrényben
de nézd meg a linket, ott látszik, hogy 76%-ot lett emelve a memória órajele
van órajel, belinkelem nagyobb felbontásban
már XL-em van, de még a gyári hűtővel így nem akarom nagyon hajtani
1,2V-os GPU-val 640/1500-on ketyeg
http://tp-txdp4282.content-type.com/1326700420/images/K%E9p0115.jpg
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
ez a második link nem akar normálisan bemenni
de működik
bocs a bénázásért, most raktam be először képet
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
http://tp-txdp4282.content-type.com/-1573027858/images/K%E9p0113.jpg
-
je_ki
tag
[link]
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
talán látszik (telefonnal fényképeztem mert nem jó a PRintScreen gomb
)
amit láttok az az everest infoja a kártyáról
az sajnos nem látszik, hogy valóban GTO-e, de higgyétek el nekem
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
sima GTO-ról van szó
hogy tudok képet feltölteni?
GPU feszemeléshez:
overclockerrel emelek feszt (mint mindenki más)
és azt vettem észre, hogy ahogy emelem a feszt a GPU-nál, egyre nagyobb frekit bír a memória
alapfeszen 1420 körül ment
GPU 1,4V-ra felvéve ment a memória 1764-et (most megnéztem pontosan) -
je_ki
tag
válasz
DroneZ^ #1623 üzenetére
a FEAR-hez is elég kevéske egy 1800 GTO, még tuningolva is volt 20fps alatt (pontosítok: FEAR-hez majdnem max. beállításon), ja az Oblivionról meg ne is beszéljünk...
szerintem ott érdemes tuningolni, ahol legalább 20%-ot lehet, az már érezhető elég szépen
X1800GTO-t bőven 20% felett lehet. 5-10 MHz ide vagy oda persze nem számít -
je_ki
tag
válasz
joshua7 #1614 üzenetére
szia!
nekem már volt 1800XT a gépemben és nagyon úgy tűnt, hogy 1,3 V-ot kap 3D-ben
1,5 V-ot azért is irreálisnak tartom mert akkor már nagyon nagyon melegszik a GPU is és a nyák is (én nem is mertem annyit adni a kártyának Zalmannal sem)
meg még azért is irreális, mert R520 órajele 1800XT-n 625 MHz 3D-ben, amit 1,2V-on (max.1,225 V-on a gyengébb magok) lazán teljesít, az ATI-nál meg nem hülyék hogy ráadjanak 0,3V-ot feleslegesen
(van némi tapasztalatom, volt 1800XT is nálam egy rövid időre, volt 1800GTO-m, most meg XL-em van)
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
megnéztem rover623 adatbázisát, abból úgy tűnt, hogy egy alapeszen!!! (~550/1700-on) működtetett 7900GT egy jobb procival 5500-5600 pont körül teljesít (a rekord feszemeléssel 7400 pont felett van)
szóval, hogy is mondjam, tegyük félre a fanatizmust, valaki még komoly döntéseket hoz a vélemények alapján
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
válasz
celeron #1604 üzenetére
7900 GT alapfeszen is nagyon jól húzható
és azért vedd figyelembe, hogy 1,4 V-on már gyakorlatilag szarrá van húzva az a GTO2, és egy high-end procit (ok-ok Conroe óta nem az már) rakott alá -ráadásul húzva - ami szépen megdobja a pontszámot 06-ban
ha csak a sebességet nézi az ember, akkor NVidia - mondom ezt annak ellenére hogy X1800-am van
ATI mellett részben szubjektív szempontok alapján lehet/érdemes dönteni
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
de mondok jobbat:
anno 300 W-os noname táppal használtam egy Prescottot 3,75 GHz-en (terhelve simán volt 80 fokos) és egy X800 GTO-t 560/1230-on
az igaz viszont, hogy általában csak 1 db HDD van a gépemben -
je_ki
tag
sokszor próbáltam ezt a Print Screen dolgot, de nem értem hogy kell
egyébként 1,3 V-on játszom vele 680/1640-en, úgy még nem nagyon melegszik
különben a GPU esetében: 1,3 V-tól felfelé emelve a feszt már alig húzható jobban, ha 75-80 fok fölé megy, elkezd hibázni olyan frekin is, ahol addig jó ment
a RAM-ok órajelét viszont 1,3 V-ról emelve is nagyon szépen lehet párhuzamosan emelni a feszültséggel
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
Megvan a 4000 pont!!!
Egészen pontosan 4001 pont Mark06-ban, és mindezt egy 3200+-os procival
Néztem még 05-öt is, ott 93xx pont lett
Valamelyik nap rakok be képeket is a rend kedvéért (Telefonnal lefotóztam a képernyőt)
Proci: 2800 MHz
RAM: 2x512 470 MHz 2,5-3-3-5 1T
VGA 1,45 V-on
GPU: 709 MHz
VGA RAM: 1764 MHz (a RAM nálam alapfeszen is 1440-et tud) -
je_ki
tag
nem is beszélve egy 0,2 V-os feszültségemelésről...
és erre még nem is mondanám hogy nagyon szét van így hajtva, Zalmannal nem is melegszik
nálam 695/1680-on 9082 pont (3200+ 2,75 GHz mellett) -
je_ki
tag
válasz
Csiborbogár #540 üzenetére
lattam azt a PCWorld-ot (atlapoztam), de nem tudom mire gondolsz pontosan
-
je_ki
tag
válasz
Csiborbogár #533 üzenetére
szia
FEARben 1280x960-as felbontást lehet beállítani, én is ezen játszottam, mert LCD-m van
ha jól emlékszem, mindent ráadtam (soft shadows-t is) 685/1680 órajelek mellett
1-2 helyen esett le 18-20 körülire az fps, ez már picit zavaró, általában viszont jól játszható volt így
1024x768-ban szerintem jól megy, 1600x1200-ban gondolom ki kell kapcsolni a soft shadows-t, esetleg visszavenni az élsimításból... -
je_ki
tag
----
a fórumon vettem használtan nagykergarival
----
Boyfish:
az attól függ mivel játszol
sebességben nincs számottevő különbség - az x850xt alapon általában valamivel gyorsabb a mai játékokban, viszont kevésbé lehet húzni
a másik kérdés a HDR - egyre több játék támogatja valahol látványos a különbség valahol kevésbé
az Oblivionban például ég és föld a különbség nappal napfényben - az R480-nál is van egyfajta bloom effekt de szerintem (Oblivionban) közelébe sincs a HDR-nek
HDR-rel egyszerűen lélegzetelállító ahogy a napfény beragyogja a tájat - naplementekor különösen látványos
megint más kérdés, hogy a HDR bekapcs felére teszi vissza az fps-t
rengeteg nagyon szép játék (pl. FEAR) meg asszem nem HDR-es, meg eleve odabent nem is hiszem hogy olyan nagy lehetne a különbség
[Szerkesztve] -
je_ki
tag
sziasztok
másfél hete vettem én is egy ilyen kártyát, Sapphire márkájú
elég érdekes, mert nekem a 2 ns-os Samsung RAM-ok elég brutál órajelen mennek...
alapfeszen 570/1450-et tud a kártya
overclockerrel szoktam feszt emelni, csak a GPU-ét
viszont ahogy emelem a feszt a GPU-nál, egyre jobban húzható a RAM is
1,3 V-on 685/1680-at megy
Zalman Vf700-al így 77 fokig melegszik
3DMark05: 9082 pont
3DMark06: 3910 pont
FEAR abszolút maximum beállítás mellett szépen fut, végig is toltam 1,3 V- mellett -
je_ki
tag
sziasztok
az érdekelne még (főleg Sapphire kártyára vonatkozóan), hogy milyen TV kimenet van a kártyákhoz
nekem az lenne az igazi, ha lenne komponens kimenet és nem csak S-Video (ez utóbbi elég gyenge képet ad) -
je_ki
tag
sziasztok!
erősítsetek meg, vagy cáfoljatok!
X1800GTO-nál is lehet szoftveresen feszültséget állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest