- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
válasz
MC Pite #2069 üzenetére
AtiTool-al mi a probléma? Nálam van 4 profil, mindegyikben vannak fesz, órajel és venti beállítások. Pontosan beállít mindent és csak két kattintás a tray-iconra az egész húzás. Ráadásul így az élettartama is megnő a kártyának azáltal, hogy nincs folyamatosan húzva...
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
válasz
Peetee(tm) #2037 üzenetére
Peetee lelkes...De ez X800, amit belinkeltél, itt pedig X1800-ról van szó..
-
-
skippper
senior tag
válasz
Mr_Vercetti #1942 üzenetére
Nem kötök bele, mert ezzel teljesen egyetértek és tudok róla, hogy ez nem egészséges. Én úgy vagyok vele, hogy ha kifingik, akkor ott van a gari, kapok egy másikat és pont. Legalább megint érezhetem az új kártya izgalmát
Egyébként ha okosan használja az ember, akkor nem is rövidül meg annyival az élettartama, mint azt gondolnánk. Ha software-esen húzod a gépet, nem pedig beleflashel egy 700MHz-es bios-t, akkor ott teljesen más a helyzet. Nálam csak akkor megy ennyin a kártya, amikor high-end játékkal játszok. Ez pedig közel sem annyi idő, mint az, amikor be van kapcsolva a gép. Netezéskor / régi játékoknál / mindig, amikor nem új játékkal játszok 1.1V/520/500-on van a kártya. Azért ezt is illik beleszámítani.
-
skippper
senior tag
válasz
Terrorista #1940 üzenetére
1.GTO2-t csak a Sapphire gyárt, tehát erre nem értelmezhető a kérdés. A GTO-k húzhatósága pedig attól függ, hogy ki mekkora feszt mer adni. A mod eddig csak HIS kártyákon sikerült, viszont ott az összesen (IceQ3 és sima verzión is) szóval címkét nézni fölösleges. Ha HIS akkor menni fog (99%).
2.A saját BIOS-át érdemes beleflashelni, miután módosítottad az itt leírtak szerint : [link]
3.Ati WinFlash, RaBit, HxD, OverClocker, AtiTools
4.45-50% a különbség egy erősen húzott, moddolt X1800GTO és egy referencia változat között. ATi fronton a teljesítménye valahol egy X1900GT és egy X1900XT között van (vagy egy húzott X1800XT PE). nVidia kártyák közül a 7900GT-hez van legközelebb, valamivel erősebb is nála.
A 4-es pont az én egyéni véleményem...Bele lehet kötni, de csak akkor, ha linket/bizonyítékot tud rá az illető, hogy nincs igazam.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Ahhoz, hogy a kártya BIOS-át kimentsd, a legújabb AtiToolra van szükséged. Ez szám szerint a 0.25 Beta 15. Ezen belül Settings/Miscellaneous/Save VGA BIOS to file. A beflashelés anyi, hogy AtiWinflashel megnyitod a kimentett és módosított BIOS-t és rányomsz, hogy program.
-
skippper
senior tag
Nekem csak az volt magas, hogy valaki így kiakadjon azon, hogy bocsánatot kérek, mert tévedtem
-
skippper
senior tag
Ehh
Először is fogalmam sincs, hogy min akadtál ki ennyireMásodszor senkinek sem írtam mostanában olyat, amivel megbánthattam volna (illetve egyszer mégis, de az csak egy félreértés volt, lsd előző hszem.) Harmadszor nem szoktam hülyeségeket írni hasraütéses módszerrel (mindig van egy review/vélemény amire alapozom a véleményem) Egyébként kíváncsi vagyok, hogy honnan tudod, hogy én mennyire értek a számítástechnikához ?(''te lennél az aki mindent tud, mindenhez ért'' életemben nem írtam 2-nél több hsz-t procis/alaplapos/programozós/memóriás/AKÁRMILYEN TOPIKBA, AMIBEN NEM VAGYOK OTTHON) Végül pedig gerinctelennek tartom, hogy valaki csinál egy új accot, hogy annak az álneve mögé bújva szóljon be (kétlem, hogy 3 nap alatt lett tele így a hócipőd...)
-
skippper
senior tag
válasz
celeron #1767 üzenetére
Válaszoltam volna, ha először kérdeztél volna olyat, amit már beírtunk. Ha jól vettem észre, amint vala kérdés adódik, te egyből másokkal próbálod megválaszoltatni ahelyett, hogy magad találnál rá választ (ez nem is olyan nehéz, mint gondolnád
) Mellesleg a legújabb AtiTool képes kimenteni a bios-t...
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Mindkét hűtő rohadtul hangos, de állítólag az ATi megoldása még az nVidia visító sz*rjánál is rosszabb. Én csak a 7600GT hűtőjével találkoztam, de nem bírtam 2 percnél tovább. GTO2 húzhatósága elég változó. Elméletileg egy X1800XT szintjére lehet húzni (talán kicsit tovább... a sima GTO-ból is ki lehet hozni annyit, mint az XT-ből) Csontra húzva kétmagos procival 10000 pont körül van 05-ben, 06-ban 4500-5000-ig procitól függően. Gyárilag 16 pipás. Az X1900XT-vel nem igazán lehet összehasonlítani, mert felépítésükben nagyon különbözőek (alkalmazásonként változna a viszonyuk)
-
skippper
senior tag
1024*768 4*AA 16*ANISO [link]
Konfig u.a. mint eddig : A64 3000+ @ 2400 1GB Kingmax @ 444 X1800GTO @ 715/715 -
skippper
senior tag
válasz
Gaboman #1500 üzenetére
Az Athlon és a Sempron között hasonló órajelen nagyon kicsi a különbség. Egyébként írtam, hogy most csak 2400-on megy a procim. A kártya meg menne többet is (730/730) csak a proci már nem bírja kihajtani. Ha azokon az órajeleken megy, alig kap több pontot, ha húzom a procit, akkor meg hibázik
Majd fél év múlva a szalagavatós pénzemből veszek valami mókás procit.
-
skippper
senior tag
Nah én is lefuttattam a FEAR tesztet. A konfig az adataimnál van. A proci csak 2400-on ment. [link] Itt vannak sorban. Fentről lefelé :
1280*960 2*AA 16*ANISO SS OFF
1280*960 2*AA 16*ANISO SS ON
1600*1200 2*AA 16*ANISO SS OFF
1600*1200 2*AA 16*ANISO SS ON
1280*960 16*ANISO SS OFF
1600*1200 16*ANISO SS OFF
1600*1200-ban érdekes, mert egy pillanatra minden tesztnél megakadt a végén, amikor a dobozokat ellöki
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
''te mit csináltál különben''
Felhívtam őket, megkérdeztem, hogy mikorra várható szállítmány. Tag elmondta, hogy 2 hét... Én szépen kivártam és amikor letelt a két hét, megintflehívtam őket, hogy tegyenek félre egy darabot a nevemre. Ők félretették én bementem, megvettem és jött a ''Let's get ready to OC''.
Addig meg elkoboztam bátyám gépét
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Ez teljesen normális egy olyan kártya esetén, amit az egész országban egyetlen boltban lehet kapni emberi áron. Ha ez megnyugtat én is ugynígy jártam vele. Eladtam a 7600GT-t annak a tudatában, hogy van a boltban kártya. Erre kiderült, hogy csak két hét múlva lesz leghamarabb náluk. Először : ? o_O ? utána .!.. (X_X) ..!. majd :'-(
-
skippper
senior tag
válasz
Mr_Vercetti #1420 üzenetére
Eddig nagyon úgy néz ki, hogy nem csak jobban megéri az árát a HIS, hanem még teljesítményben is odaver a GTO2-nek. Persze én is várom, hogy megcáfoljon valaki egy szénné húzott darabbal, de eddig sajna úgy néz ki ez nem lesz akkora sztár, mint az X800 GTO2...
-
skippper
senior tag
válasz
Mr_Vercetti #1412 üzenetére
Igen. Szerintem hívd fel őket telón és tetesd félre a kártyát Az a legbiztosabb.
-
skippper
senior tag
válasz
celeron #1341 üzenetére
A GTO2-n alapból 16 pipa van. Már 5x leírtam, de azért leírom mégegyszer, hgoy ez egy 512 MB-os XL, amin jobb ramok vannak (kevesebb ms, de meg nem mondom, hogy mennyi). Ez annyit tesz, hogy a GPU-t ugyanaddig, a memcsit valamivel tovább tudod húzni, mint egy HIS GTO-n. !VISZONT! az IceQ 3 hiánya miatt lehet, hogy ez az előny semmivé válik. (vagy fizethetsz 8k-t egy VF-900ért)
-
skippper
senior tag
Én ezt néztem : [link]
Kicsit elbeszéltünk egymás mellett
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
válasz
Mr_Vercetti #1294 üzenetére
Ebben semmi túlzás nincs. Húzva 25%-al gyorsabb a GTO. Magas felbontáson illetve látványjavítókkal ez még több a 256-bit miatt.
-
skippper
senior tag
válasz
Akheron #1292 üzenetére
A D3D-t használó játékokban (Oblivion, F.E.A.R., Condemned, Titan Quest, HL2 és többnyire az új játékok) az X1800GTO a gyorsabb, míg az OpenGL-ben (Doom3, Quake4, Prey meg a régebbi játékok) a 7600GT. Ez a helyzet húzás nélkül. Húzva mindenben gyorsabb az X1800GTO. Kivétel nélkül.
-
skippper
senior tag
válasz
he7edik. #1289 üzenetére
Tesztek szerint a kártyát aktivált quad-al 530-540ig lehet húzni. Nah már most ez hülyeség, ugyanis nálam 730-on is megy. Tesztek szerint nem lehet feszültséget állítani rajta aktivált quad-al. Nah ez is hülyeség, mert lehet, csak nem Sapphire BIOS-t kell bele írni, hanem az eredetin kell a 4 pipeot aktiválni. Tesztek szerint ez a kártya alig/nem jobb, mint egy 7600GT. Tapasztalatból mondhatom, hogy ez megeszi vacsorára a 7600GT-t (persze húzva, aktivált quaddal) Ennyit a tesztekről.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
[link]
Ez is az, csak itt látszik az XL felirat is. -
skippper
senior tag
válasz
slayer006 #1254 üzenetére
Ti melyik tesztet nézitek? Majdnem mindegyiknél 3-4 fokkal hűvösebb a VF-900. És egyenletesebb is. Azért a VF-700 a különösen ajánlott, mert sokkal olcsóbb. Attól még erősebb a VF-900
Mod.: A heatpipe miatt gyorsabban elviszi a hőt a magtól. Ez elég sokat számíthat. Persze több órányi játék után kb. ugyanannyira melegszik mindkettő. De Idle-ben és gyors hőmérsékletváltozásoknál (amik a legveszélyesebbek a VGA-ra!!!) 3-4 fokkal jobban teljesít.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
válasz
X Factor #1245 üzenetére
Tapasztalaból mondhatom, hogy az IceQ 3 erősebb, mint a VF-700 (volt mindkettő). És szerintem még a ''jóval erősebb''is belefér. 1. ok : Heatpipe nagyon jó szolgálatot tesz. 2. ok : kifújja a házból a hőt 3.ok : Ehhez jár ramborda (tudom, hogy a VF700-hoz is jár, de azokat erős túlzással lehet rambordának nevezni, míg ami ezen van, az egy állat [link]) Mellesleg ez húzás mellett erősen melegedik, míg a zalmanon még sosem éreztem, hogy igazán meleg lenne (ez azt jelenti, hogy nem veszi át jól a hőt) 4. ok : egyszerűen hidegebb.
-
skippper
senior tag
válasz
Mr_Vercetti #1231 üzenetére
Fogalmam sincs, mert egyenlőre egyetlen GTO2-t láttunk, az is gyárihibás volt.
-
skippper
senior tag
A C3D kártya elég lutri. Némelyiken működik a pipa, némelyik nem. Teljesítményben ha jól emlékszem olyan 15%-ot számít.
-
skippper
senior tag
Ezzel egyet értek, de itt mindenki BIOS-t akar bele pakolni, mert attól ''jobb lesz''... Mellesleg ez egy X1800XL 512. Minden szempontból. Nem ''átmatricázott XT''. persze, hogy húzva viszi azokat az órajeleket, de nem lehet addig húzni, mint egy XT-t. Márpedig a HIS-t is lehet addig húzni, mint egy XT-t. Szóval UGYANAZ, MINT A HIS GTO, CSAK 512 MB RAMMAL.
-
skippper
senior tag
Fogalmam sincs...
[link]
Ez az a verzió amivel én csináltam. Benne van a moddolt BIOS és a gyári HIS BIOS is. Próbáld meg ezzel. Load his16.rom force négyzet bepipál, program. Nekem műxik.
zsoleer : Egyértelműen megéri. Nagyon durva a hűtés rajta és az unlockolás is elég nagy előny.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Nem kell picikártya. Egy részt menni fog, másrészt nem lenne rá szükséged, mert a gyári BIOS-t kell csak átírni, és ha mégse lenne jó, akkor abból csak annyit fogsz látni, hogy AtiTool 12 active pipelinet fog kiírni és nem 16-ot. Szóval szinte semmi rizikó nincs benne (azért írom, hogy szinte, mert 99%-ig biztos vagyok benne, hogy nem történik semmi, viszont mindannyian tudjuk, hogy a számítógépekben ami megtörténhet az megtörténik, szóval még az is lehet, hogy a BIOS-flasheléstől leég a procihűtőd)
Szerk.:[link]
Kiegészítés hozzá : a Hexa editor progival a kiterjesztést is meg kell adni, szóval akármi.bin néven kell lementeni és csak utána tudod beflashelni.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
válasz
FireKeeper #1167 üzenetére
Egyet értek. Vegyél HIS IceQ3-at.
-
skippper
senior tag
[link] Szerintetek milyen hőfoknál kezd veszélyes lenni a húzás?
-
skippper
senior tag
válasz
joshua7 #1145 üzenetére
1,3/2,1
Szerk.:Úgy néz ki, hogy a HIS nem a tuningolhatóságával magaslik ki, hanem az IceQ3-al. Nekem ilyen órajelek mellett 60 fok fölé nagyon ritkán megy a kártya (1-2-3 óra körül, amikor egyébként is nagyon meleg van...kíváncsi vagyok hány fokos lesz télen)
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Egyenlőre kicsit csalódás a GTO2... Semmi Xtra. Hátha lesz még jobb is.
-
skippper
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #1135 üzenetére
Ez elég szegényes eddig :S
-
skippper
senior tag
1. ATI winflash download 2. XT bios download 3. Gyári bios save/elment/elrak/megint elrak máshova 4. 1.pontban említett progival 2.pontban említett biost betölt 5. Force ablak bepipálása + program gomb lenyomása 6. Gyors ima mormolása, hogy működjön 7. Itt két lehetőség van: 7/1. ''Így van!'' felkiáltás mellett 3DMarkok futtatása 7/2. A **** ******* te ********* , hogy ****** a ***** felkiáltás mellett PCI-os vidkari keresése. Remélem hasznosnak találod. [link] -> BIOS-ok
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
6ból 6 az ATI játékon
Remélem nyerek egy X1600XT-t...Lecserélem rá a GTO-t
-
skippper
senior tag
válasz
DeSanto #1083 üzenetére
Ahogy én csináltam (egyben valószínűleg a legbiztonságosabb módja) : 1. kimented a kártyád gyári BIOS-át akármilyen progival (pl.:ATITool) 2. Ezzel a progival megnyitod [link] 3. a 8.sorban (00000070) a ''19''-es számot átírod ''18''-ra. Ezzel kizárólag a működő pipe-ok számát módosítod, semmi mást a BIOS-ban. 4. ATI Winflash-el beleflasheled az új BIOS-t. És ennyi volt. Ha a kártyád alkalmas rá, akkor működik a 16 pipe. Ha nem, akkor sem történik semmi, MINDEN ugyanaz marad mint előtte. Akár még gariztatni is visszaviheted, nem veszik észre.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
nekem 0x3FE4
-
skippper
senior tag
Egy ház szellőzése nem a márkájától és a típusától függ. A benne lévő ventik légszállítása a lényeg illetve, hogy ebből a légáramból mennyi jut a karira. Ezen kívül számíthat még a proci, a chipset, a vinyók, illetve a szobád hőmérséklete is. Mellesleg IceQ3, ref hűtő esetleg zalmi vagy silencer van rajta?
-
skippper
senior tag
válasz
joshua7 #1008 üzenetére
Akkor mennyibe kerül?
Én legolcsóbban 68600-ért láttam. ''A friss modell tesztelését fölöslegesnek tartjuk, hiszen minden paraméterében megegyezik az X1800 XL-lel'' Ez a Prohardveres info róla. Egyenlőre én még ezzel értek egyet. Ez egy XL, 512 mega rammal. Magyarul ez egy HIS GTO 512 rammal.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Ez a GTO2 majdnem ugyanaz, mint a HIS GTO-ja, csak ők gyárilag rárakták a BIOS-t meg jóval jobb/több ramot raktak rá...Az 1.2ns-es ramokat elméletileg magasabb órajelen lehetne hajtani, de ahogy elnézem ezt a tesztet, itt csak 570-et ment, szóval azzal se lett jobb a kártya. Engem egyenlőre még nem győzött meg a GTO2, hogy megér 70k-t...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Milyen monitort vegyek?
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest