- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszegduda
őstag
Miért szabdul meg mindenki az X1800-aktól?
Érdekes... -
keszegduda
őstag
válasz
celeron #1740 üzenetére
Mondjuk egy iszmos proci sem ártana alá, azt azért hozzátenném, mert egy ilyen kari mellé min. egy X2 vagy Conroe dukálna.
Mellesleg lehet hogy nem 50% csak mondtam egy példát, ettől függetlnül előfordulhat olyan eset, hogy van 50% különbség, ezt ne úgy értsd, hogy végig 50% vagy több, hanem egyes esetekben nem megy le annyira drasztikusan az FPS szám.
Az ATI a nextgenes játékokra erősen gyúr, ez meg is látszik. (GTO ver egy 7900GT-t, ez már sok, bundázás a bundázás hátán)
A két kari teljesítményét fölösleges összehasonlítani, mert nem egy kategória, de ha Peti3 kollégánk ilyet vesz, nem fog csalódni...
Gyorsabb egy X1900 mint egy szénnéhúzott X1800GTO, észrevehetően gyorsabb, főleg az új gamekben. -
keszegduda
őstag
Ha ATI-t nézzük, akkor van lehetőség szoftveres fesz emelésre is, amit érdemes kihasználni, megfelelő hűtés tulajdonában.
NV oldalról nincs erre lehetőség (szoftveresen), ott már kell egy két ellenállás, forrasztás, ami gari rovására megy, hacsak nem tudsz jól forrasztani.
Bár a fesz emelés elnevezése általánosságban V-Modd. -
keszegduda
őstag
Sokkal.
Akár hogyan próbálkozol, nem fog menni, hiába magas az órajel, a 48 ALU egység és a 512Mb ram nagy előnyt jelenthet neki...
A régi játékokban nem lesz nagy különbség, de a shaderintenzív alaklmazásokban már kifekszik a GTO.
%-os arányban nem lehet megállapítani, mert alaklmazás függő a dolog.
Lehet hogy 10% (ritkán), de nem lesz ritka a több mint 50% sem pl.: AGE3, OBLIVION etc.
De ennyire nem érdemes hajtani egy GTO-t, főleg a ramokat, mert ehhez már ütős fesz kell majd. -
keszegduda
őstag
Attól függ hogy merész vagy-e egy VOLT moddhoz, mert úgy egy ütős procival simán 7800GTX szinten leszel...
Ha ICEQ-t veszel akkor hűtés miatt nem kell aggódnod, mert jobban hűt mint egy VF-700.
Nekem XL-em van az tuningolva 9450 körül kap, de többet is ki tudok hozni belőle, csak hűtés már kevés. -
keszegduda
őstag
Ha ilyen sokba kerül, akkor nem éri meg lecserélni, mert alapórajelen +4 pipa nélkül kb. 7600GT szint, talán picit jobb, de hol ez hol az jobb...
De az a +4 pipa és a jó és halk hűtő nagyon csábító lehet, a döntés nálad van.
A HIS X1800GTO-kon (ICE3) 100% hogy megy a + 4pipe, mert az csak egy átmatricázott XL... -
keszegduda
őstag
Nekem is Gigabyte alaplapom van...
De! A tuningot nagyon jól bírja, semmi prbléma 270-es FSB-n, csak egy a gáz, hogyha belövök bármilyen órajelet, ami nagyobb az eredetinél, akkor legalább harmadjára indul újra a gép, mire eljutok odáig, hogy kezdeje tölteni a wint.
Ez az egy átka van, tudtommal az összes lap ilyen... -
keszegduda
őstag
ATI tool 0.25 Beta 14
-
keszegduda
őstag
Én biztos nem fogok ilyen feszekkel szórakozni.
Nem szeretném gallyra vágni, és amúgy is 630 fölött értelmetlennek találom (pl.650) jobban emelni, mert ez a kari kb. 630-640-et tud, az fölött pedig csak erős VOLT moddal lehet elérni többet, a hűtő pedig 1.275-nél már 70 fok felett tartja átlagba!
Próbáltam 1.275-t, 650-en, de az utcsó teszt 3D Mark 05-ben kifagyott...
Bőven jó így is a teljesítménye, most az a 20-30MHz ide vagy oda, oly mindegy.
Most 630/666-on van járatva 1.225/2.01V-on, ezen stabilan megy fagyások, hibázások, instabilitások nélkül.
Remélem így lehet használni hosszútávon. -
keszegduda
őstag
válasz
Hildegrand #1551 üzenetére
Nekem XL-em van az alapon 7500 körül nyom, ha ezt nézzük, akkor a GTO-nak 6000-6500 körül kell hogy menjen!
De ezt inkább GTO tulajoktól kellene kérdezni. -
keszegduda
őstag
Leszedtem a 3D Mark 06-ot.
SM2.0: 1825
SM3.0/HDR 1817
CPU: 1043
4094 pötty, proci 2,68GHz(1Mb chace) -
keszegduda
őstag
Holnap, vagyis ma
, le fogom tölteni!
Lehet hogy a paszta lesz a bűnös, majd ma leszedem és megnézem!
Előtte volt rajta egy Primecooler réz hűtő, de volt nekem kéznél egy Vf-700CUés gondoltam, biztos jobban hűt.
Ez be is jött, de csak néhány fokkal volt hűvösebb, igaz csak felraktam simán, ami a GPU-n volt paszta.
Markot leszedem holnap tutira!
Addig is köszi!
[Szerkesztve] -
keszegduda
őstag
Nekem eddig 650/1300-is sikerült eljutnom, de mindezt 1.250/2.00V-on!
Így most 72C fok tartósan, de nem tudom hogy ez a hőmérséklet hosszú távon biztonságos-e vagy sem
Egy VF-700CU-val hűtöm, de nem nagyon szereti ezt az hőerőművet!
Mennyi az a hő/fesz, amíg lehet stabilan húzni? -
keszegduda
őstag
válasz
Mr_Vercetti #1539 üzenetére
Én szerintem ott nem megy már a +4 pipe, hibázik ezért hardweresen letiltják, a maradék, amelyik állítólag átmatricázozz XL, azok szoftveresen vannak letiltva.
Az egyik megoldás biztos ez lehet. -
keszegduda
őstag
-
keszegduda
őstag
Tényleg jó és lényegretötő lett a teszt!
Csak menne már le az áruk!
Remélhetőleg szeptember, október körül lesz jó áron...
(Ez a hibás GTO2 nem jelenthetett a tesztben FPS beli különbségeket?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest