- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Ne parázz a HX520 egy gyalázatosan kemény táp... nekem elvitt egy X48-as lapban egy q9550-et egy GTX280-at meg egy GTS250-et mindent szénné húzva és 100% terhelve...nem véletlen van rajta két darab 8pines PCI-E csati nem sok 520-as tápon mutatsz te még ilyet amin gyárilag igy van.. amit ott le kell adni azt ez a táp le is tudja.Volt nekem amúgy rajta 3 darab 4850-en is... egy X2-es meg egy single egyszerre,és semmi gondom nem volt vele soha,igaz melegszik egy kicsit de most is megy több év után...Nyugodtan ráakaszthatod az 5970-et...
-
Zoo123
senior tag
"Hát "elvileg" lekapcsolna a táp, ha túlterhelném..."
Nem csak elvileg, gyakorlatilag is lekapcsol túlterhelésre, úgymond nem tudsz benne kárt tenni!"mi van ha a 'lekapcsolással vinne vmimet... "
A lekapcsolás azt jelenti hogy kikapcsol a táp, mintha kihúznád a dugót, nem visz magával semmit, egy noname táp talán de nem egy Corsair!"használtban meg nem bízom...(még nagyobb zsákbamacska)"
Miért lenne zsákbamacska? Nyilván csak olyat érdemes venni amire van garancia, és láthatóan nem nyúltak hozzá/nincs rajta fizikai sérülés. Nyugodtan vegyél használtat, megspórolod az áfát.Mégegyszer: attól ne félj. hogy ha a jelenlegi tápod nem bírná el az 5970-et és lekapcsol, azzal tönkremenne bármi a gépedben, épp ellenkezőleg: azért kapcsol le hogy megvédje magát és a rákötött perifériákat egyaránt!
De azt kalkuláld bele, hogy esetleg venned kell egy nagyobb tápot, hogy milyet érdemes venni azt a hozzáértők a tápos topikban megmondják.
Remélem segítettem dönteni!
-
csatahajós
senior tag
Ne hagyd magad elveszni a W-kal, azt nézd meg h 12V-os ágon hány ampert tud leadni, na ott kell legalább 40A.
Tapasztalatból mondom, hogy az 500W-os FSP táp a 2 darab 18A-es 12V-jával nem bírja el az 5970et rendesen, a 600W-os CM-em ami asszem 45A-t tud a 12V-on az már elviszi rendesen.
-
Zoo123
senior tag
Hát... Azt tudom hogy a PH-s tesztben szereplő konfigban, 4890-es videókártyával 290 W-ot mértek.
Nálam prime 95, 2 szálon futtatva, közben VGA Caps viewer pörgött --> a maximális terhelés végett.
Az alábbi konfigon:
E6750 2,66@3,3 GHz, 4GB DDR2, 4890 vga, 1 HDD, 1 DVD RW, Chieftec 550 AB táppal (hatásfok 75-80% között, legyen 77%), és én a konnektor felől mértem 380W-ot, akkor a táp kb 290W-ot ad le.Fogalmam sincs hogy egy i7-es konfig kevesebbet avagy többet eszik a konfigomnál, de amit én mértem az egybevág a PH-s teszteredményekkel.
Gondolkodjunk logikusan:
Az 5970-es videókártya 2db 5870-es magot tartalmaz aminek szándékosan visszafogták az órajelét kb 5850-es szintjére, hogy beleférjen a PCI SIG 300W-os keretbe, tehát nyugodtan számolhatunk 300W-al, ha nem tuningolod mert akkor megugrik a fogyasztása.
A konfig videókártya nélkül fogyaszthat kb 100 max 200W-ot ha nagyon diszno konfigod van
Tehát összesen kapunk olyan 500W körüli fogyasztást amit a tápnak TARTÓSAN le kell tudnia adni. Ennek nagy része a 12V-os ágat terheli, vegyük a legrosszabb esetet: 500W a 12V-os ágon az 41A.
A Corsair 520 HX a gyártó honlapja szerint a 12V-os ágon maximum 40A-t tud leadni.
Tehát lehet hogy működni fog, de nagyon a határon lesz a dolog, ha esetleg valamilyen program ránt egy combosat a gépeden -méréseim szerint a metro2033 alatt erre megvan minden esélyed- akkor ott letérdel a tápod.Valószínűleg a te konfigod -videókártya nélkül- nem eszik 200W-ot, tedd bele az 5970-et és ha instabilitást tapasztalsz, pl: lefagyás, újraindulgatás akkor tudod hogy kevés a tápod. Nem tudok mást mondani igazi orosz rulett!
-
Laraxior
titán
-
Zoo123
senior tag
A gyári adatlapja szerint a Corsair 520 HX a 12V-os ágon összesen 40A leadására képes, az 480W.
Az alábbi teszt link tanulsága szerint egy 5970-es VGA-val szerelt rendszer a konektorból 530W-ot vesz fel, ezt beszorozzuk a táp kb 85%-os hatásfokával kb 450W-ot ad le a tápegység. Ha tuningoljuk úgy már megzabál akár 640W x 0,85 = 544W-ot is, és itt jön el a pillanat hogy a tápegység lekapcsol.Szóval "alapjáraton" ha semmit nem tuningolsz úgy még esetleg elbírja, de már úgy is nagyon a határon van, szóval igen, 5970-hez cserélni kéne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD nem akarja támogatni a CUDA-t. A PhysX ellen nincs kifogásuk, de CUDA-n keresztül nem téma nekik. Az NGOHQ projectet is elkaszálták, ami egy PhysX wrapper lett volna. Mondjuk nem gondolhatta komolyan Rege, hogy odaadják a driver doksijait. Az NV-nek volt egy felesleges köre a CUDA-s Radeon Librarykkal, azt megcsinálták, de az AMD-t nem kötelezhetik a támogatásra. A CUDA-t a driver oldalon csak ők építhetik be, amit nem akarnak.
A múlt év közepén volt egy ilyen CUDA-t mindenkinek hadjárat, de senki sem lépet be. [link]Az AMD stratégiája egyszerű, mindent támogatnak, ami nyílt platformokon keresztül van megvalósítva.
Egyébként itt vannak az OpenPhysics bemutatók. Legfelső videó. [link] - Áprilisban letölthetők lesznek. A samurájos biztosan.
Ottoka: Azért jegyezzük, meg, hogy ez nem hivatalos út. Az NV és az AMD nem garantálja, hogy működik, függetlenül attól, hogy egyelőre úgy tűnik működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest