- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoo123
senior tag
válasz
eladohardver #2741 üzenetére
Értem, ATI display driver is ugyanaz?
Én biztos hogy csak ezért nem raknám újra a Win7-et, túlságosan macerás, de ha más játékban is érezhetően kevesebb fps-t kapsz akkor nem gondolkodnék. -
Zoo123
senior tag
válasz
eladohardver #2739 üzenetére
"Dobjam újra win-t?"
Nem tudom, sok időd van?
Ha más játékban nincs ilyen anomália, akkor szerintem hagyd!
Dirt2 60-80 fps-el még bőven játszható, az már más kérdés hogy lehetne akár 100-120 fps is, hiszen ki van fizetve.Apropó: csontra ugyanilyen beállításokkal volt 100-120 fps, vagy esetleg kikapcsolt/visszafogott teszaláció mellett
-
Zoo123
senior tag
válasz
cyberkind #2244 üzenetére
Igaz nem 5890-nel de 5850/70-el páran tapasztaltak hasonló hibát: szétesik a kép, színes csíkok/kockák csak 2D-ben!
A probléma az volt hogy a 2D-s órajelet nem bírta a GPU vagy a Memória, mert túl alacsony volt a biosban beállított feszültség vagy az órajel volt túlságosan visszavéve.
Aztán megnövelték a 2D órajelet 157/300-ról GPU/Mem teszemazt 300/600-ra és a probléma elmúlt.
Lehet hogy a te kártyádnál is ez a baj! -
Zoo123
senior tag
A Corsair TX750 a gyári adatlapja szerint 12V-on 60A (720W) leadására képes.
Az alábbi teszt tanulsága szerint max 300W-ot eszik az 5890 darabja, tehát legrosszabb esetben a kettő bekajál 600W-ot, marad cirka 120W a rendszer többi komponensének.Lehet hogy elbír 2db 5970-et is, de a belét is kidolgozza közben, melegedni fog, valószínűleg a ventilátort is szépen felpörgeti, és az élettartama is rövidül.
Szerintem -ha mindenképpen 2db 5970-est akarsz- legalább a TX850-es nagytesója, vagy mégnagyobb tápra lehet szükséged, a tartós és biztonságos üzemeltetéshez.
Én annyira nem értek hozzá, úgyhogy kérdezd meg a "Melyik tápegységet vegyem" topikban Link ott szívesen segítenek.
-
Zoo123
senior tag
"Hát "elvileg" lekapcsolna a táp, ha túlterhelném..."
Nem csak elvileg, gyakorlatilag is lekapcsol túlterhelésre, úgymond nem tudsz benne kárt tenni!"mi van ha a 'lekapcsolással vinne vmimet... "
A lekapcsolás azt jelenti hogy kikapcsol a táp, mintha kihúznád a dugót, nem visz magával semmit, egy noname táp talán de nem egy Corsair!"használtban meg nem bízom...(még nagyobb zsákbamacska)"
Miért lenne zsákbamacska? Nyilván csak olyat érdemes venni amire van garancia, és láthatóan nem nyúltak hozzá/nincs rajta fizikai sérülés. Nyugodtan vegyél használtat, megspórolod az áfát.Mégegyszer: attól ne félj. hogy ha a jelenlegi tápod nem bírná el az 5970-et és lekapcsol, azzal tönkremenne bármi a gépedben, épp ellenkezőleg: azért kapcsol le hogy megvédje magát és a rákötött perifériákat egyaránt!
De azt kalkuláld bele, hogy esetleg venned kell egy nagyobb tápot, hogy milyet érdemes venni azt a hozzáértők a tápos topikban megmondják.
Remélem segítettem dönteni!
-
Zoo123
senior tag
Hát... Azt tudom hogy a PH-s tesztben szereplő konfigban, 4890-es videókártyával 290 W-ot mértek.
Nálam prime 95, 2 szálon futtatva, közben VGA Caps viewer pörgött --> a maximális terhelés végett.
Az alábbi konfigon:
E6750 2,66@3,3 GHz, 4GB DDR2, 4890 vga, 1 HDD, 1 DVD RW, Chieftec 550 AB táppal (hatásfok 75-80% között, legyen 77%), és én a konnektor felől mértem 380W-ot, akkor a táp kb 290W-ot ad le.Fogalmam sincs hogy egy i7-es konfig kevesebbet avagy többet eszik a konfigomnál, de amit én mértem az egybevág a PH-s teszteredményekkel.
Gondolkodjunk logikusan:
Az 5970-es videókártya 2db 5870-es magot tartalmaz aminek szándékosan visszafogták az órajelét kb 5850-es szintjére, hogy beleférjen a PCI SIG 300W-os keretbe, tehát nyugodtan számolhatunk 300W-al, ha nem tuningolod mert akkor megugrik a fogyasztása.
A konfig videókártya nélkül fogyaszthat kb 100 max 200W-ot ha nagyon diszno konfigod van
Tehát összesen kapunk olyan 500W körüli fogyasztást amit a tápnak TARTÓSAN le kell tudnia adni. Ennek nagy része a 12V-os ágat terheli, vegyük a legrosszabb esetet: 500W a 12V-os ágon az 41A.
A Corsair 520 HX a gyártó honlapja szerint a 12V-os ágon maximum 40A-t tud leadni.
Tehát lehet hogy működni fog, de nagyon a határon lesz a dolog, ha esetleg valamilyen program ránt egy combosat a gépeden -méréseim szerint a metro2033 alatt erre megvan minden esélyed- akkor ott letérdel a tápod.Valószínűleg a te konfigod -videókártya nélkül- nem eszik 200W-ot, tedd bele az 5970-et és ha instabilitást tapasztalsz, pl: lefagyás, újraindulgatás akkor tudod hogy kevés a tápod. Nem tudok mást mondani igazi orosz rulett!
-
Zoo123
senior tag
A gyári adatlapja szerint a Corsair 520 HX a 12V-os ágon összesen 40A leadására képes, az 480W.
Az alábbi teszt link tanulsága szerint egy 5970-es VGA-val szerelt rendszer a konektorból 530W-ot vesz fel, ezt beszorozzuk a táp kb 85%-os hatásfokával kb 450W-ot ad le a tápegység. Ha tuningoljuk úgy már megzabál akár 640W x 0,85 = 544W-ot is, és itt jön el a pillanat hogy a tápegység lekapcsol.Szóval "alapjáraton" ha semmit nem tuningolsz úgy még esetleg elbírja, de már úgy is nagyon a határon van, szóval igen, 5970-hez cserélni kéne.
-
Zoo123
senior tag
"Gondok vannak Dirt2-ben is DX10 alatt ugyanis bár kiírja a jobb felső sarokba a crossfire X emblémát de az fps amit produkál siralmas.."
Talán Dirt 2 alatt nem működik megfelelően a crossfire, van rá patch azt feltetted?
Itt van: [link]Remélhetőleg segít a dolgon, állítólag nem csak Dirt 2 -ben javul tőle a crossfire teljesítménye hanem egyéb játékokban is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest