- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Majstor
senior tag
-
PAtr0n
addikt
Ahogy Isc is írja az FSP-350PNR nagyon jó választás, ez hajtja most nekem is a gépet hiba nélkül! Én bótba vettem 5200-ért, kb. ennyiért bárhol megkapod. Az én konfigom terhelés alatt (monitor nélkül) 3.2Ghz-en, 700/1000 VGA órajelek mellett kajál 170W körül. Azt hozzáteszem, hogy csak 1 vinyóm van. Szal bőven elég ha veszel egy ilyen tápot, és ha azt nézed nem kidobás, még akkor sem ha nem oldja meg a problémádat, mert bármikor jól jöhet, ha gáz van. Sajnos a táp eléggé fogyóeszköznek tekinthető a gép alkatrészei között...
TianO: Ezt örömmel olvasom, csak nem árt vele vigyázni! Ha baj lesz, csak gondolj arra, hogy én szóltam! De adja Isten, hogy ne legyen baja...
-
TianO
csendes tag
Alapvetően nem sokat hallani a hipro-ról, a honlapját megnézheted. Én utánajártam, olvastam szerelők véleményét. Egyöntetűen ajánlott, jó minőség. Szerverekhez gyárt, és DELL beszállító. Amúgy nem mertem volna megvenni én sem.
"Elég alap kérdésnek tűnhet de azt pl. meg tudod mondani, hogy a p4p800-hoz ugyanolyan táp kell mint mondjuk egy hiperszuper mai gépnek?"
P4P-hez, P4C-hez stbstb teljesen mindegy, az alaplap nem játszik szerepet, a csatlakozó az ATX szabvány óta azonos. (Szervertápnak hosszabb, de kompatibilis,csak lelóg). A mai gépek is ATX-esek, de ugye ez is csak egy szabvány, ami fejlődik. (Bővebben itt ) De a válasz igen. Csak a maiba erősebb kell.
Jelenleg a teljesítményt a videokártya, a processzor, majd a vincseszterek, egyebek szabják meg. A sorrendet nem véletlenül írtam így. 2003-ban a 350W-os táp volt az átlag kb.,de manapság kapni 1kW-osat is. A HD3650 mellé egy 450W-osat ajánlanak a dobozán, nem véletlenül van rajta már kiegészítő tápcsatlakozó, ugyanis a PCIe vagy AGP csatiból nem tudna annyi áramot felszívni. Véleményem szerint, ne tervezz messzire előre táp vásárlásnál, hogy majd jó lesz a következő gépembe is, mert addigra elfáradhat annyira a tápod, hogy érdemes inkább újba fektetni.
A dolog ott válik érdekessé, hogy míg az áramfelvétel nő az újabb kártyákkal (több tranzisztor), addig a gyártók is igyekeznek és egyre kisebb tranzisztorokat gyártanak, amiknek újból kisebb a fogyasztásuk, de ebből még többet zsufiznak a chipekbe és nő a fogyasztás újra. Lásd 3650: 378 million transistors on 55nm HD3850: 666 million transistors on 55nm.Bocs a hosszért
Meg persze javítsatok.
Ja és mindegy szerintem, hogy visszatérsz egy régebbi kártyához, vagy egy újabb tápot veszel e mellé, azthiszem mindegyikkel megjavulna a problémád. (Ahogyan ISC is írta én is tápot választanék).
-
ftti2
csendes tag
Helló!
Hasonló gondjaim voltak nekem is ezzel a kártyával.(játék fagyások)Próbálkoztam
mindenféle driverrel,nem ment vissza az eredeti!Az ATI driverekkel úa. írta ki,pedig
ehez választottam ki a listából.Már tápegységet is vettem mert min.350W írtak a
dobozra,nekem meg régi 300W-s volt.NEM EZ VOLT A BAJ!!!
Letöltöttem a Sapphire oldaláról a legújabb hotfixes drivert (8.12) TÖKÉLETESEN
működik CCC-vel mindennel együtt.Az eredeti lemezen a driver száma nagyobb,de
a hotfixest telepítés után a CCC-ben már újabbat ír :8.561
Most a kártyát nem is Silentnek írja,hanem HD-nek de minden OKÉ! -
TianO
csendes tag
Ne az ATI-tól töltsd le!
A sapphire oldaláról szedd le. Az az AGP fixes. Az ATI-s senkinek sem megy fel.Mármint akinek AGP-s. Szerény vélemyénem szerint elszabták a kártyán a dolgot és próbálják szoftveresen rendbehozni. PCIe-s 3650 karin nincs az a gumiperemes chip a hátoldalon közvetlen a csatlakozás fölött, ami az AGP-s verzión, szerintem ez valami AGP konverziót végez, egy eredetileg nem AGP felületű kártyán, talán itt lehet a hiba.
Először én is el voltam keseredve, de nekem ráadásul bejátszott egy vírus is. Meg mint megtudtam, más is így volt. Ráadásul most venni akarok egy ASUS p4p-t én is -
PAtr0n
addikt
Szia!
Esetleg még próbáld meg a #793-mas hsz-em alapján végigcsinálni a dolgokat, és ha akkor is sz@raxik ... passz. Sajnos az AGP-s 3650-esek nagyon instabilak, vagyis ratyi drivereket írtak rá. Illetve ahogy előttem is írták, ne rakj fel CCC-t, csak simán a drivert, plusz mellé egy ATT-t.
-
Baryka007
addikt
Ugyan ez volt a gond a 9250 128 MB os karimmal ugyan most HD4850 1Gb os karim van de elmondom nálam mivolt a gond ( éncsak erre tok válaszolni sajnos össze vissza rajzolta a képernyőt) túl forrósodott a hűtő meg elment nyaralni) de azért elmondom a véleményem mit tehetnél
de nemgarantálom hogy befog jönni
mondjuk nem igazán tudom hogy ehhez mit mondjak :S mert ez nekem magas
1 vagy selejtes a kari
2 nem kompatibilis valamiddelde tuti nem ezlesz a baj :S
bocsi azért még gondolkozom rajta :S
-
TianO
csendes tag
Szia
Nem olyan régen vettem én is ugyanezt a kártyát, mint Te. A körülmények hasonlóak voltak, fagyás stb. Azután rájöttem, hogy (mivel 9600-os Atim volt előtte) nekem nincs szükségem a CCC-re. Egyszerűen úgy telepítem fel a karit, hogy a hardverkezelőből csak a drivert választom ki. CCC-vel kékhalál, stb. Ötletem neked:
Szedj le mindent,használd a Driver sweeper-t (guru3d.com-ról leszedhető pl). Amikor újra megtalálja a win, csak a drivert tedd fel. Nekem így jó. Beindult minden.
Ja és még valami! Nézd át a géped nincs-e vírusod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Linux haladóknak
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest