- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
-
Hs2k
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket.
TianO: az én részemről úgy, hogy van egy kis kütyüm amit bedugsz a mérendő cucc elé és egy kis kijelzőn megmondja az aktuális/max teljesítményfelvételt, aktuális/max áramot, a hálózat frekvenciáját, meg a fogyasztást.
PatrOn: akkor nemtom, hogy az én gépem miért ilyen "éhes", én 248W-ot mértem csúcsra futtatva még a régi 9800-as kártyával (ebből a monitor kb 45 W), szóval még így is kb 200 W-ot fogyaszt, pedig a procim is alacsonyabb órajelen fut, és nekem is csak 1 vinyóm van. De már rég rájöttem, hogy nem kell mindig mindent érteni...
-
Hs2k
csendes tag
Köszi a hsz-eket.
Mint az én hsz-eimből is kiderül magam se tudom, hogy mitévő legyek.
Azért ódzkodok attól, hogy egy új tápot vegyek, mert attól félek, hogy megveszem és utána se javul meg a gépem, akkor itt állok egy használhatatlan videókártyával, egy felesleges táppal és egy nem működő számítógéppel...
De akkor talán megint hajlok afelé, hogy adok neki még egy utolsó esélyt egy új táppal.
Szerintetek milyen teljesítményűt vegyek és mondjuk újban gondolkodva miket tudtok ajánlani, vmi jó ár/érték arányban?
Egyébként a 9800pro-nál NFS underground2-t fullon futtatva a gép csúcs teljeítményfelvétele 248W (bár nyilván az új kártya ha megindul még rárak jópár wattot). Ezért tartom furcsának, hogy a táp nem volna elég, bár biztos nem csak ez az egy szempont van, és gőzöm nincs, hogy a kisfesz oldalon még milyen paraméterek lényegesek...az lesz akkor, hogy nézek vmi tápot... -
PAtr0n
addikt
Én annyira nem ajánlanám Jánoskát, nemsoká feketelistás lesz, ha továbbra is folytatja a piac elárasztását a hibás tápjaival ...
Akitől múltkoriban vettem a Seasonic SS-500HT tápomat, már megjárta egy ilyen Hipro 700-as akármivel, 1hét után elfüstölt neki. Ez volt a második rossz tápja Jánoskától. Amit nekem adott el Seasonic tápot, az meg már nálam romlott el, értesítettem is róla, és még ő kért elnézést, hogy kifizeti a javítást (persze visszautasítottam, nem ő tehet róla), és tőle tudtam meg, hogy ez is Jánoskától van. Szóval, csak így vásároljatok Jánoska26-tól!
-
Hs2k
csendes tag
Lehet, hogy az lesz. Viszont tápokban nem vagyok igazán otthon. Mondjuk 6-7ezerért egy 700W-os táp nem hangzik rosszul, viszont gőzöm sincs, hogy milyen ez a hipro. Elég alap kérdésnek tűnhet de azt pl. meg tudod mondani, hogy a p4p800-hoz ugyanolyan táp kell mint mondjuk egy hiperszuper mai gépnek? A kérdés arra irányul, hogy ha a jövőben netán kedvem támadna vmi jobb "mai" gépet venni akkor abban is tudnám majd használni? Van ez az ATX szabvány, de fogalmam sincs, hogy ez most hol tart. Vagyis, hogy a mai gépek ATXesek-e még vagy van vmi új, ami megintcsak más tápot is igényel.
-
PAtr0n
addikt
Húú látom sajnos nem nagyon barátkozol a kártyával.
Nekem is voltak gondok vele az elején, de kisebb utánajárás után megcsináltam egy jól üzemelő kártyává.
Azt tudni kell erről a szériáról, hogy igazából normális drivert még nem igazán írtak rá, főleg AGP-s fronton. Ezzel sajnos együtt kell élni. Hiába volt nekem is minden faxán megcsinálva, még így is néha fekete képernyő fogadott játék közben, vagy csak standby-ba lépett a monitor, néha meg egyszerűen újraindult. Ez sajnos mind a driver hibája. Annyira sokszor nem csinálta, de néha előjött. Én hozzászoktam, nem is nagyon érdekelt.
A legfontosabb, hogy ha AGP-s széria, csak az AGP hotfix drivereket szabad hozzá feltenni, ezzel működnek többé-kevésbé jól. Sajnos sokszor előfordul az a hiba, hogy driver telepítéskor nem látja a telepítő a kártyát. Van olyan driver amivel igen, de valamivel nem. Manuálisan persze mindegyiket fel lehet tenni. Erről is az ATi-sok tehetnek. Nekem még szűz XP-t is kellett feltennem, hogy lássa a telepítő a karit. Tehát kijelenthetem, hogy az a legbiztosabb, ha új rendszerre telepítjük a drivert, és a hozzá való HDMI drivert. Ha ezek után sem üzemel megfelelően ( a kisebb hibákat leszámítva), akkor tessék gariba cseréltetni, esetleg egy másik gyártóéra.
A játékokat illetően: Az AGP miatt, max 10%-al lehet lassabb PCIe társainál, és bőven elég a teljes meghajtásához egy 3.4Ghz-re húzott P4. A GTA4-ben meg ne várj csodákat, amikor még a csúcs kártyákat is megizzasztja a csodálatos optimalizáció miatt.
Hotfix drivert ha késéssel is, de csinálni fognak 9.1-ből is.Ja és ha ezek miatt veszel nVidia-at akkor buta vagy. Inkább ruházz be egy stabil AGP-s szériába. pl. 3850, 3870, vagy 4650, 4670.
-
PAtr0n
addikt
Milyen gyártóé a karid? Azért ez elég erős, hogy egy HD-s videókarira ilyet ráírnak. Komolyan mondom, nem értem miért rakták rá
A csatlakozó miatt nem írnának rá ilyet, azt mindenki meg tudja venni. A sebességet illetően meg igen, azért írtam, hogy lehetséges, hogy lassabb lenne az AGP-s karik HDMI adatátviteli gyorsasága, de szerintem megbírkózik azért az 1080p minőséggel is.
De ott már szerintem a CPU is sokat számít.
Zsoo21: Szűz rendszerre próbáltad telepíteni a hotfix drivert? Hidd el, én is megjártam a hadak útját az enyémmel amikor még az volt. Sehogy nem bírtam a drivert feltenni a gépemre, mert nem látott alkalmas hardvert a gépben. Egyáltalán semmilyen driver nem ment fel. Aztán vadizsír XP-n már sikerült. A Windows logo teszteléses hülyeséggel ne foglalkozz, néha még a rendes driver-ekre is beszól az XP. Nyomd tovább nyugodtan, nem lesz vele probléma. Amint ezzel megvagy, utána kell felrakni a szükséges XP frissítést, és azt követően a HDMI drivert. Így már szaladnia kell a karinak! Ha így sem akarja a jót, próbáld ki egy másik gépben, ha ott is csak a sz@rakodás van, tessék gariztatni, amennyiben lehetséges! Sok sikert!
Baryka007: Az "állítólagos" informatikus, csak a saját malmára hajtja a vizet, ami érthető is, mindenki pénzből él.
Inkább kérdezz mindent biztos helyről, ne egy boltból, ahol úgyis az a cél, hogy minél többet vásárolj. Nyomás 2G ramot venni még, és meglátod milyen szépen fog menni a géped, és nemcsak játékok alatt
-
PAtr0n
addikt
...te most azt akarod mondani, hogy az AGP-s HD karik nem tudják a HDMI-t? Vagy csak én értem félre amit írtál... Tudják ugyanúgy, max nem olyan sebességgel. Nemhiába fagyogatnak ha nincs hozzájuk telepítve amiről itt papolok sokaknak
funkygee: Kb. ugyanez a gépem volt nekem is az új előtt, annyi különbséggel, hogy 9600XT volt benne. Mondjuk én inkább gamer vagyok, de sokat dobott ám teljesítményben a karicsere (Powercolor HD3650-em volt utána). Referenciaként: CoD4-el maxon jáccottam 20-30Fps között. Még szép, hogy tudsz kicsikarni HD film támogatást, hisz ennek a szériának ez az erőssége. Benne van a nevében is
Persze itt most arról azokról a HD filmekről beszélünk amit HD tv-re nyomsz, és nem monitoron nézed! Megéri váltanod minden téren, egy jó ár/érték arányú kari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gumi és felni topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest