- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
TianO
csendes tag
Crisyst próbáltátok 9.2 driverrel? Nekem olyan fura villódzásokkal van tele, mintha villámok csapkodnának. Nincs húzva a kártya, meg 45c a hőmérséklete csak. Ez más játékokban is előfordul, de nem ilyen sűrűn.
-
TianO
csendes tag
válasz
adamka16 #971 üzenetére
Az AGP appertúra mérete nem vesz el a rendszermemóriából, hanem egy címtartománynak való helyet foglal le a rendszermemóriából, ha jól értelmezem. És még valami :
Please note that the AGP aperture is merely address space, not actual physical memory in use. Although it is very common to hear people recommending that the AGP aperture size should be half the size of system memory, that is wrong!64-128 megát ajánlanak beállítani a hozzáértők.
-
TianO
csendes tag
Megvan a hiba
BIOSban 4 megára állítottam a videómemóriát. 128-ra véve újraellenőtizte az AGP-t és most már minden ON állásba került és fut is. -
TianO
csendes tag
válasz
adamka16 #968 üzenetére
És minden működik korrektül? Én is olvastam ezt, de nem értem miért van a PCI ON-ban? OpenGL-es játékok működnek? Találkoztál-e vagy bárki "atioglxx.dll error" ablakkal?
Nekem friss XPsp3, friss 9.2 catalyst, és totál error az OpenGL. Ami nem fagy, az 5fps-el megy. Direct3D-ben jó. -
TianO
csendes tag
Megnézné valaki, akinek AGP-s 3650 van, hogy az AGP WRITE on vagy off állásban van-e? Nekem off és a PCI WRITE van ON-ban. (ASUS P4C800 alaplapon). Ati tray tools korrekten megmutatja. Köszönet!
-
TianO
csendes tag
válasz
adamka16 #960 üzenetére
Én meg újraraktam a win-t, mert új alaplapom lett. 9.2 driverrel, azóta kiakad az atioglx.dll-re több minden. Visszacseéltem, a 9.1-es atioglx.ddl-re, ettől kissé javult a helyzet, de nem lett tuti. Visszatettem a full 9.1-et, de továbbra sem jó, bizonyos progik kiakadnak, amik ezt használnák. Több játék hibátlan. De pl. ati tray tools-al (új) párhuzamosan futtatva a játékok is kihalnak...gondolom ez a dll lehet a baja annak is. Előző telepítések során (én a 8.12-vel kezdtem az 3650-es korszakom) teljesen jó volt már minden, igaz az elején ugyanezek voltak a hibák. Mi a fenét tegyek még fel?!
-
TianO
csendes tag
válasz
adamka16 #943 üzenetére
"Sima TV kimenetre ha rákötöm a tv akkor annak a képe fekete-fehér."
Ez a scart hibája szokott lenni,de ha a 9600-al ment, akkor bocs, nemtudom, csak tippeltem.
"9600-al nagyon szépen tudtam használni, aztán valamiért bedöglött a TV-OUT-ja "
Állítólag sokak jártak így ATI kártyákkal. Én össze sem mertem kötni, mert a PC test és a TV test között 110 Volt volt...sok TV-nek féltápon van a testelése.
-
TianO
csendes tag
Tegnap feltettem a 9.1-es AGP-s drivert, simán felment mindenféle kékhalál nélkül, ccc-stül! Ennek is örülni kell.
-
TianO
csendes tag
Tök igazad van, és azon én is mindig gondolkodóba estem, hogy gyári HP, Dell, IBM gépekben milyen gyík tápok vannak, és ők sem a véletlenen utaznak, hanem valszeg számoltak is. De nekem most mindenképpen cserélnem kellett, mert szar volt az előző tápom. A 700W hipro pedig elég jó vétel ennyiért. Ha megmarad
Viszont, ha megnézed HS2K #923-ban írt teljesítményfelvételét, akkor tényleg él a HD3650 dobozára felfestett felirat (megnéztem tényleg) 300W or greater táp ajánlott. Ismered, a csúcson járatott eszközök élethosszára vonatkozó dolgot biztos
-
TianO
csendes tag
Alapvetően nem sokat hallani a hipro-ról, a honlapját megnézheted. Én utánajártam, olvastam szerelők véleményét. Egyöntetűen ajánlott, jó minőség. Szerverekhez gyárt, és DELL beszállító. Amúgy nem mertem volna megvenni én sem.
"Elég alap kérdésnek tűnhet de azt pl. meg tudod mondani, hogy a p4p800-hoz ugyanolyan táp kell mint mondjuk egy hiperszuper mai gépnek?"
P4P-hez, P4C-hez stbstb teljesen mindegy, az alaplap nem játszik szerepet, a csatlakozó az ATX szabvány óta azonos. (Szervertápnak hosszabb, de kompatibilis,csak lelóg). A mai gépek is ATX-esek, de ugye ez is csak egy szabvány, ami fejlődik. (Bővebben itt ) De a válasz igen. Csak a maiba erősebb kell.
Jelenleg a teljesítményt a videokártya, a processzor, majd a vincseszterek, egyebek szabják meg. A sorrendet nem véletlenül írtam így. 2003-ban a 350W-os táp volt az átlag kb.,de manapság kapni 1kW-osat is. A HD3650 mellé egy 450W-osat ajánlanak a dobozán, nem véletlenül van rajta már kiegészítő tápcsatlakozó, ugyanis a PCIe vagy AGP csatiból nem tudna annyi áramot felszívni. Véleményem szerint, ne tervezz messzire előre táp vásárlásnál, hogy majd jó lesz a következő gépembe is, mert addigra elfáradhat annyira a tápod, hogy érdemes inkább újba fektetni.
A dolog ott válik érdekessé, hogy míg az áramfelvétel nő az újabb kártyákkal (több tranzisztor), addig a gyártók is igyekeznek és egyre kisebb tranzisztorokat gyártanak, amiknek újból kisebb a fogyasztásuk, de ebből még többet zsufiznak a chipekbe és nő a fogyasztás újra. Lásd 3650: 378 million transistors on 55nm HD3850: 666 million transistors on 55nm.Bocs a hosszért
Meg persze javítsatok.
Ja és mindegy szerintem, hogy visszatérsz egy régebbi kártyához, vagy egy újabb tápot veszel e mellé, azthiszem mindegyikkel megjavulna a problémád. (Ahogyan ISC is írta én is tápot választanék).
-
TianO
csendes tag
Van új AGP fixes 9.1-es driver!
-
TianO
csendes tag
Ne az ATI-tól töltsd le!
A sapphire oldaláról szedd le. Az az AGP fixes. Az ATI-s senkinek sem megy fel.Mármint akinek AGP-s. Szerény vélemyénem szerint elszabták a kártyán a dolgot és próbálják szoftveresen rendbehozni. PCIe-s 3650 karin nincs az a gumiperemes chip a hátoldalon közvetlen a csatlakozás fölött, ami az AGP-s verzión, szerintem ez valami AGP konverziót végez, egy eredetileg nem AGP felületű kártyán, talán itt lehet a hiba.
Először én is el voltam keseredve, de nekem ráadásul bejátszott egy vírus is. Meg mint megtudtam, más is így volt. Ráadásul most venni akarok egy ASUS p4p-t én is -
TianO
csendes tag
Szia
Nem olyan régen vettem én is ugyanezt a kártyát, mint Te. A körülmények hasonlóak voltak, fagyás stb. Azután rájöttem, hogy (mivel 9600-os Atim volt előtte) nekem nincs szükségem a CCC-re. Egyszerűen úgy telepítem fel a karit, hogy a hardverkezelőből csak a drivert választom ki. CCC-vel kékhalál, stb. Ötletem neked:
Szedj le mindent,használd a Driver sweeper-t (guru3d.com-ról leszedhető pl). Amikor újra megtalálja a win, csak a drivert tedd fel. Nekem így jó. Beindult minden.
Ja és még valami! Nézd át a géped nincs-e vírusod! -
TianO
csendes tag
Nos erre pontosabban most tudok felelni. Én is felszereltem az accelerót a 3650-re. 0% aktivitás mellett 36(!) fokos. Elég jó sztem. Arra figyelj, hogy jól húzd meg a csavarokat, mert a műanyag közdarabok még tömörödnek. Meg Sapphire karin el kell tolni a hűtőfejet egy kondi miatt a gyáritól teljesen átellenesen.
-
TianO
csendes tag
Szerintem semmi sem tudja neked megmondani mennyit köthetsz rá. Esetleg szabvány fesz szintet, ha szabványos a bemenet. De ha méred valamivel, ami pontos (külső műszer) és egyre feljebb tekered a feszt(mondjuk egy 1kHz-es színusszal) akkor ahol torzít, azt már nem bírja. De gyanítom minden frekvencián más értéket kapsz.
De ezt miért egy videókártyás topicba írod?
Itt jobb helyen lennél sztem: http://www.hobbielektronika.hu/forum/ -
TianO
csendes tag
-
TianO
csendes tag
Most ott tartok, hogy 3850 lesz belőle.
Photoshop 4 azt mondja, nincs 3D gyorsítási lehetőségem, holott megfelel minden kritériumnak. Egyrészt ezért vettem ilyen karit.
Aztán 2-ből 1 indulásnál csak a fekete kép fogad, egérkurzorral. Reset és jó.
Sajnos nvidia fronton semmi sincs, ami ezt tudná. Meg vagyok lőve az AGP miatt. -
TianO
csendes tag
Gyerekek! 9.1-es AGP fixes driver lesz? Vagy van? Vagy szokott lenni? Vagy ilyenkor mi van? Nem tudom feltenni a drivert. Külön AGP hotfix nincs? Csak driverrel?
A másik amin kiakadtam (knowledge base) "737-33467: ATI Radeon™ HD3600 series: The ATI OpenGL driver may fail to be applied on systems containing an ATI Radeon 3600/3650 AGP series of product"
"Solution:
Currently there is no solution." !!!!!!!!!!!!!!Komolyan kacsingatok egy nvidia kari felé.
-
TianO
csendes tag
Azt azért kijelentem, hogy a 2,8-as P4-em nem hajtja ki, alaplapot meg nem cserélek most.
Gta4 szaggat, de a GPU csak 54%-on van 49C-ra melegedett.
-
TianO
csendes tag
PAtrOn:
Sapphire HD3650. Ilyenem van
http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=262&grp=2Egy kérdés: letöltöttem az ATI-tól a catalyst-ot, de telepítéskor kiírta, hogy ez nem ATI kártya. Aztán leszedtem a Sapphire oldaláról az Agpfix...kezdetű drivert, azzal ment. Ez mi most? Nem néztem még utána, gondolom gyorsabban megválaszoljátok, akik már használjátok egy ideje a 3650-est.
Amúgy halk kis kártya, de azért ráműtök egy accelero-t. Érdekes módon a rendermonkey fúj rá...ennek is utána kell járnom. Előtte 9600-os Ati-m volt, azzal legalább az jó volt.
-
TianO
csendes tag
Nem értek a HDMI-hez, meg nincs is rá szükségem, de a jövőben nem lenne rossz gondolom.
Ha jól számolom "HDMI 1.3 increases its single-link bandwidth from 165MHz (4.95 gigabits per second) to 340 MHz (10.2 Gbps) " ami AGP 4X (1066 Mb/sec) sebesség. Amennyiben itt tart a HDMI. Szerinted? -
TianO
csendes tag
Nekem kis matrica van a hátulján, hogy AGP version, HDMI not supported...lefényképezem majd. Nem értem mitől nem supoprtálná, nekem ez nem technikai korlátnak tűnik. Néztem is egyet amikor megláttam, erről nem szóltak sehol! Vagy csak nem adtak csatlakozót azért írták rá
Miért lenne korlát az AGP?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- E-roller topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Formula-1
- 3DMark03 eredmények
- Honda topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest