- Magisk
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz
dávid attila #1015 üzenetére
Úgy néz ki tényleg kifingott szerencsétlen
De nézd a jó oldalát, kapsz egy újat -
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #1013 üzenetére
Nem mindegy hogy XP SP2-t raksz fel, vagy SP3-mat. Az SP3-ba már benne van az a frissítés ami a SP2-höz még kell. Ezután le kell szedni a driverhez való HDMI drivert. 8.12-nél még nem volt beépítve ha erre gondolsz. Asszem a 9.1-ben már igen!
Jobbat nem tudok, keresgélj, hátha találsz drivert. Amit a múltkor linkeltem 8.12 hotfix driver, annak az oldalán jó eséllyel találhatsz hozzá.... -
PAtr0n
addikt
A PCIe-s karikkal nincs is gond, egyedül az AGP verziókat szúrták el a 3650 szériánál, csak nem merik bevallani
Szoftveresen próbálják helyrehozni, több-kevesebb sikerrel. Ezért kell többféle hotfix drivert próbálni hozzá, hátha egyik jó lesz. Nekem a 8.12 hotfix vált be.
Amúgy igazad van, voltak olyan AGP-s karik amik nem kajáltak bizonyos lapokat, a gyenge AGP sín miatt.
A régi konfigomat nekem is elvitte a ratyibb táp, nem volt gond vele. Az igaz megpróbáltatás a tápnak egy erős CPU, és erős VGA. A mostani konfigomat, már nem bírta szegény LC-power táp.dávid attila: Láma kérdés, de a tápcsatit rádugtátok a karira?
Ha nem indul el egy harmadik gépben sem (ez már bőven kizárja a driver problémát), akkor tényleg gariztatni kell! Nekem egy szutyok ASrock lapban tökéltesen ment a Powercolor HD3650, még a HDMI drivert sem kellett feltelepíteni. A vevőnek már akadtak vele gondjai, de miután feltelepítette a HDMI-t, ment mint a hurrikán, és stabil volt.
Erősen gyári hiba gyanús a karid, ha a 3.-dik gépben sem indul, vidd vissza! -
PAtr0n
addikt
"Mégpedig, utánanéztem és az alaplapod AGP sinje valszeg AGP1.0-ás. 1,5 V-os. A videókarid, pedig több áramot követel."
És ezért csinálták már ezen karikat plusz tápcsatival ellátva, ergo nem az AGP sín áramellátása lesz a gond sztem, hisz a plusz áramot rögtön a tápból nyeri
-
PAtr0n
addikt
válasz
dávid attila #1001 üzenetére
Én is tápra gyanakszom...
Megmondom miket csinálhat egy szar táp:
-rejtélyes újraindulások
-vinyók leállása, felpörgése, pár másodpercen belül.
-terheléskor hirtelen shut down
-gépindításkor nem látja a bill.-t
-a gyakori kékhalálok is utalhatnak ráEgyszóval minden ilyesmi probléma okozója lehet a táp. Egy táp akkor jó táp, ha a 12V-os ágán minimális feszdropp nélkül tudja azt az áramerősséget leadni ami rá van írva. A többi ág feszdroppja és leadott áramerőssége is számít természetesen, de a leglényegesebb a 12V-os ág. A márkásabb tápok 2db 12V-os ágat kapnak a nyákról, acélból, hogy elkülönítve legyen az alaplap és processzor áramellátása a HDD-k, optikai meghajtók, és videókártyák áramellátásától. Ez persze azt is jelenti, hogy a nyákra ültetett FAT-ek és egyéb alaktrészek száma is több, a nagyobb teljesítmény miatt. Tápot mindig kilóra kell venni, nem wattra. Remélem érted
Amit Adamka írt, hogy a csatik tükéit kicsit nyomkodd össze, nem rossz megoldás, de az ritka probléma olyan gépeknél amikben nincsenek gyakran ki-be huizgálva a tápcsatik.FSP 350PNR-t ajánlom tápban, ez garantáltan tudja ami rá van írva, és 6k körül már megkapod. Nekem az alábbi konfigot tökéltesen hajta
Sok sikert!
-
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #997 üzenetére
Powercolor karim volt nekem is, és amíg nem tettem fel normáis AGP hotfixes drivert nem is ment rendesen. Sokszor fekete képernyő fogadott, és fagyott a játék. Amikor eladtam, a vevőnek a HDMI driver fel-nemtelepítése okozott problémát. Ez úgy látszik gép függő.
Szóval nekem 8.12-es hotfix, HDMI telepítve, friss XP, és már repült is a kari.Javaslom telepíccsd újra a rencert (XP), 8.12 AGP hotfix driver fel, HDMI driver a frissítés telepítése után, legújabb ATT fel, és mennie kell, nincs mese. Ha nem így lesz, gyári hibás sztem
-
PAtr0n
addikt
-
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #989 üzenetére
Szia!
Sajnos az korántsem hotfix driver amit linkelt.
Anno amikor még ilyen karim volt, megvolt nekem is a 8.12-e hotfix driver, de már én sem találom sem a gépen sem a neten. 9.2 hotfixes XP drivert találtam neked, bár azt lehet te is:
9.2 AGp hotfixMOD: Hoppá, lehet mégis csak van!
Menj először ide.
Lentebb a "driver download" mezőben kattints a driver nevére. A következő bejövő oldalon görgesd lentebb a képet, és írd be a kódot alul. Aztán katt a download gombra. A következő oldalon ismét görgesd lentebb, és a "Backup Download Server" alatti linkre kattintva elindul a letöltés!Remélem segítettem
-
PAtr0n
addikt
válasz
adamka16 #944 üzenetére
Szia!
Az oprendszerednek megfelelő pack-ot tetted fel? 3van a zip-ben ugyanis, az egyik Win2000, a 2. Xp SP1, a 3. Xp SP2. De ha alapból SP3-as Xp-d van akkor már csak a HDMI audio drivert kell feltenni. Esetleg ha Vistád akkor elvileg a Vistás Ati driverben benne lesz a HDMI audio alapból. De szerintem a 8.12 feletti driverekbe már beletették alapból...
Esetleg ha így sem jó, Win reinstall, más ötletem nincs. -
PAtr0n
addikt
Abban egyetértünk, hogy felesleges ilyen 600-700W-os szörnyetegeket venni, egy jóminőségű 500W-os már bőven elég akár CF, SLI rendszerekhez is. Viszont ...
Elmondom neked mi baja lehet egy gépnek egy SZ@Rminőségű 300-400W-os táptól. Kezdődik azzal, hogy nem tudod normálisan tuningolni, mert csak vakarod a fejed , mért nem stabil húzás után a Win, a játékok, na meg újrindulgat stb... Azt tudni kell, hogy nem hiába vannak a szabvány feszültség értékek kitalálva a számítógépnél. Ha valami érzékeny a fesz ingadozásra, akkor az a PC. Nem mind1, hogy egy táp terheletlenül ugyan tudja a 12V-ot de amikor elkezded izzasztani, már csak pl. 11.30-at ad magából. Ettől megváltozik az alaktrészek feszültségkarakterisztikája, és elkezdenek a "jóságok" eltolódni mindenfelé, amik az előbb említett rejtélyes rendszerösszeakadásokat produkálják. PC-je válogatja, melyik mennyire érzékeny erre. De hogy egy egyszerű példával éljek, amit én is tapasztaltam táp és táp között: Van egy Seasonic SS-500HT tápom (most rossz), ami még terhelés alatt is alig dobott feszt. kb. 11.92V-re esett le. Most itt van az FSP-350PNR, ami szintén egy nagyon jó táp, de feszdropp után, 11.70V környékére esett le, amit már a VGA lévő memóriák nagyon nem toleráltak, kisebb órajelen kezdtek el szemetelni. És ez még nem is olyan nagy probléma. Vagy ott van a LCpower tápom (420W van ráírva, persze kanyarban nem ad le annyit), na azzal 2 percnyi játék után kikapcsolt a gép. Ha nem terheltem, stabil volt, de amúgy...
Szóval ezek még a kisebb gondok egy rossz tápnál, de amikor azok elköpik magukat végleg, nagyon könnyen magukkal ránthatják az egész gépet. És bizonyított tény, hogy egy ratyi táp nem hajta úgy a gépet még ha nem is indulgat újra, mint egy jóminőségű.
A táp nagyon sok mindenre kihat, nem is gondolnák sokan. Pl. a héten kitakarítottuk az egyik mérő PC-nket a cégnél , és összerakás után, b@szott működni az USB-s klaviatúra. Gondoltam meghalt, ezért rádugtam egy PS2-set. Az se ment. A gép BIOS beállításért könyörgött, de én meg nem tudtam mivel belépni oda. Azt hittem meghalt az alaplap, és mivel már döglött meg ilyen deszka több is nálunk, így könnyen rá is hagytam. Másnap persze kiderült, hogy csak új tápért könyörgött a gép...
Azért fogyasztanak a mostani ATi-k is, csak viszonylag nem sokat! Akárhogy is nézem az enyém, ha terhelem, felkap 90W-ot, igaz húzva. Hiába, hogy csökken a csíkszélesség, ha a tranzisztorok számát meg növelik. A 90-es évekkel összehasonlítani a mai kort, meg tök fölöslegesJa és balgaság egy tápot a rendszer teljes fogyatására méretezve venni! mIndig rá kell hagyni annyit, hogy kényelmesen dolgozzon, ne izzadnia kelljen. Ha egy erősítőt, és hangfalrendszert állít össze az ember, mindig a hangszórót kell felül méretezni, ami ugyebár logikus. Így van ez a táppal is.
De maradjunk annyiban, hogy a mai átlag PC-khez bőven elég a jóminőségű 300-as, max. 400-as PSU, ha valaki gamer akkor meg 500W, de az már tényleg elég. -
PAtr0n
addikt
Ahogy Isc is írja az FSP-350PNR nagyon jó választás, ez hajtja most nekem is a gépet hiba nélkül! Én bótba vettem 5200-ért, kb. ennyiért bárhol megkapod. Az én konfigom terhelés alatt (monitor nélkül) 3.2Ghz-en, 700/1000 VGA órajelek mellett kajál 170W körül. Azt hozzáteszem, hogy csak 1 vinyóm van. Szal bőven elég ha veszel egy ilyen tápot, és ha azt nézed nem kidobás, még akkor sem ha nem oldja meg a problémádat, mert bármikor jól jöhet, ha gáz van. Sajnos a táp eléggé fogyóeszköznek tekinthető a gép alkatrészei között...
TianO: Ezt örömmel olvasom, csak nem árt vele vigyázni! Ha baj lesz, csak gondolj arra, hogy én szóltam! De adja Isten, hogy ne legyen baja...
-
PAtr0n
addikt
Én annyira nem ajánlanám Jánoskát, nemsoká feketelistás lesz, ha továbbra is folytatja a piac elárasztását a hibás tápjaival ...
Akitől múltkoriban vettem a Seasonic SS-500HT tápomat, már megjárta egy ilyen Hipro 700-as akármivel, 1hét után elfüstölt neki. Ez volt a második rossz tápja Jánoskától. Amit nekem adott el Seasonic tápot, az meg már nálam romlott el, értesítettem is róla, és még ő kért elnézést, hogy kifizeti a javítást (persze visszautasítottam, nem ő tehet róla), és tőle tudtam meg, hogy ez is Jánoskától van. Szóval, csak így vásároljatok Jánoska26-tól!
-
PAtr0n
addikt
Szia!
Esetleg még próbáld meg a #793-mas hsz-em alapján végigcsinálni a dolgokat, és ha akkor is sz@raxik ... passz. Sajnos az AGP-s 3650-esek nagyon instabilak, vagyis ratyi drivereket írtak rá. Illetve ahogy előttem is írták, ne rakj fel CCC-t, csak simán a drivert, plusz mellé egy ATT-t.
-
PAtr0n
addikt
-
PAtr0n
addikt
Húú látom sajnos nem nagyon barátkozol a kártyával.
Nekem is voltak gondok vele az elején, de kisebb utánajárás után megcsináltam egy jól üzemelő kártyává.
Azt tudni kell erről a szériáról, hogy igazából normális drivert még nem igazán írtak rá, főleg AGP-s fronton. Ezzel sajnos együtt kell élni. Hiába volt nekem is minden faxán megcsinálva, még így is néha fekete képernyő fogadott játék közben, vagy csak standby-ba lépett a monitor, néha meg egyszerűen újraindult. Ez sajnos mind a driver hibája. Annyira sokszor nem csinálta, de néha előjött. Én hozzászoktam, nem is nagyon érdekelt.
A legfontosabb, hogy ha AGP-s széria, csak az AGP hotfix drivereket szabad hozzá feltenni, ezzel működnek többé-kevésbé jól. Sajnos sokszor előfordul az a hiba, hogy driver telepítéskor nem látja a telepítő a kártyát. Van olyan driver amivel igen, de valamivel nem. Manuálisan persze mindegyiket fel lehet tenni. Erről is az ATi-sok tehetnek. Nekem még szűz XP-t is kellett feltennem, hogy lássa a telepítő a karit. Tehát kijelenthetem, hogy az a legbiztosabb, ha új rendszerre telepítjük a drivert, és a hozzá való HDMI drivert. Ha ezek után sem üzemel megfelelően ( a kisebb hibákat leszámítva), akkor tessék gariba cseréltetni, esetleg egy másik gyártóéra.
A játékokat illetően: Az AGP miatt, max 10%-al lehet lassabb PCIe társainál, és bőven elég a teljes meghajtásához egy 3.4Ghz-re húzott P4. A GTA4-ben meg ne várj csodákat, amikor még a csúcs kártyákat is megizzasztja a csodálatos optimalizáció miatt.
Hotfix drivert ha késéssel is, de csinálni fognak 9.1-ből is.Ja és ha ezek miatt veszel nVidia-at akkor buta vagy. Inkább ruházz be egy stabil AGP-s szériába. pl. 3850, 3870, vagy 4650, 4670.
-
PAtr0n
addikt
Milyen gyártóé a karid? Azért ez elég erős, hogy egy HD-s videókarira ilyet ráírnak. Komolyan mondom, nem értem miért rakták rá
A csatlakozó miatt nem írnának rá ilyet, azt mindenki meg tudja venni. A sebességet illetően meg igen, azért írtam, hogy lehetséges, hogy lassabb lenne az AGP-s karik HDMI adatátviteli gyorsasága, de szerintem megbírkózik azért az 1080p minőséggel is.
De ott már szerintem a CPU is sokat számít.
Zsoo21: Szűz rendszerre próbáltad telepíteni a hotfix drivert? Hidd el, én is megjártam a hadak útját az enyémmel amikor még az volt. Sehogy nem bírtam a drivert feltenni a gépemre, mert nem látott alkalmas hardvert a gépben. Egyáltalán semmilyen driver nem ment fel. Aztán vadizsír XP-n már sikerült. A Windows logo teszteléses hülyeséggel ne foglalkozz, néha még a rendes driver-ekre is beszól az XP. Nyomd tovább nyugodtan, nem lesz vele probléma. Amint ezzel megvagy, utána kell felrakni a szükséges XP frissítést, és azt követően a HDMI drivert. Így már szaladnia kell a karinak! Ha így sem akarja a jót, próbáld ki egy másik gépben, ha ott is csak a sz@rakodás van, tessék gariztatni, amennyiben lehetséges! Sok sikert!
Baryka007: Az "állítólagos" informatikus, csak a saját malmára hajtja a vizet, ami érthető is, mindenki pénzből él.
Inkább kérdezz mindent biztos helyről, ne egy boltból, ahol úgyis az a cél, hogy minél többet vásárolj. Nyomás 2G ramot venni még, és meglátod milyen szépen fog menni a géped, és nemcsak játékok alatt
-
PAtr0n
addikt
...te most azt akarod mondani, hogy az AGP-s HD karik nem tudják a HDMI-t? Vagy csak én értem félre amit írtál... Tudják ugyanúgy, max nem olyan sebességgel. Nemhiába fagyogatnak ha nincs hozzájuk telepítve amiről itt papolok sokaknak
funkygee: Kb. ugyanez a gépem volt nekem is az új előtt, annyi különbséggel, hogy 9600XT volt benne. Mondjuk én inkább gamer vagyok, de sokat dobott ám teljesítményben a karicsere (Powercolor HD3650-em volt utána). Referenciaként: CoD4-el maxon jáccottam 20-30Fps között. Még szép, hogy tudsz kicsikarni HD film támogatást, hisz ennek a szériának ez az erőssége. Benne van a nevében is
Persze itt most arról azokról a HD filmekről beszélünk amit HD tv-re nyomsz, és nem monitoron nézed! Megéri váltanod minden téren, egy jó ár/érték arányú kari.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Baryka007 #832 üzenetére
Először is: gyere ide egy pofonért! Mit keresel itt?
Másodszor: a vinyódnak semmi köze az egészhez.
Harmadszor: ha jól látom 1Gb memória van a gépedben! Szerinted ez elég a játéknak? Mire betöltődik a Win XP, kb. 600-650Mega marad szabadon ami édeskevés, nemhogy a crysis-nek, de még sok más játéknak is! Nekem 2Gb memóriával is nagyon sokat dolgozott a vinyó Crysis alatt "high" beállításoknál! Már ehhez is elkél a 4Gb memória, nemhogy a "very high"-hoz! Tessék megmondani apucinak, hogy vegyen még minimum 2Gb ramot a gépedbe, és akkor fain lesz minden. Úgy már lesz 3Gb ami elég lesz hozzá. Kb. 7-8000Ft-ért megkapjátok.
De hogy értsd mért akad a játék: Mivel nincs elég memória a gépben, így a rendszer a betölteni kívánt adatokat (ami már nem fért a fizikai memóriába) a virtuális memóriába helyezi el, ami ugyebár a vinyódon van. Magyarul a a vinyódat használja pótlólagos memóriának. Onnan meg kiolvasni az adatot a procinak sokkal több idejébe telik mint simán a memóriából. Szerencsétlen memóriád ilyenkor állandó írás, olvasás alatt van, mert folyamatosan kerül bele új és új adat a vinyódról, a virtuális memóriából. Amíg ezt az adatot nem kapja meg, és számolja ki a proci, addig látod állni képet, tehát akad a játék.Tessék még memóriát venni, nem spórolni vele, most olcsó!
Wasquez: Friss a rendszer? Mikor volt újratelepítve? A kari új? A #793-as hsz-emben leírtakat csináld meg és nézd meg utána, hogy rossz e még.
-
PAtr0n
addikt
válasz
cintula187 #827 üzenetére
Nem is tudom ... nekem az alább konfiggal átlag 20-25fps-eket produkált a Ventídzs GPU tesztek alatt 1280x1024ben. Szerintem nem hülyeség az a 8fps. Azért jóval gyengébb kari a 4830nál. Az 1-et azért már keveslem. Az a baj, hogy már nem emlékszem rá, hogy mennyire futott nekem anno amikor még 3650-em volt
Amúgy mikor lesz már 4830-ad? Nem arról volt szó?
-
PAtr0n
addikt
válasz
Neil Watts #825 üzenetére
Szia!
Javaslom olvasd el a #793-as hsz.-emben leírt dolgokat, és azok szerint járj el! Ha ezek után is gond lesz vele, megprbálunk megoldást találni rá!
cnova: Akkor lesz elég neki, ha az tényleg leadja a 275W-ot. Mivel ez egy ízig-vérig ASUS PC, így sztem voltak olyan kedvesek az ASUS mérnökei és jóminőségű tápot pakoltak bele. Egyféleképpen tudhatod meg elég e: Teszt
Ajánlom a Furmark nevű progit, ami igencsak szét izzasztja a kártyát és eleve a gépedet is. Innen töltheted le. Nekem megmutatta, hogy kevés a tápom, kikapcsolt a gép. Azóta már másik tápom van, és minden tökéletes.
lajcsi280: Nagyjából egy szinten vannak teljesítményben, de a 3650 mellett szól a shader 4.0 és directX 10.1 támogatása. A régebbi játékokban lehet picit jobb lesz a 7900GT (Doom3, FEAR, Oblivion) de az újabbakban már elvérzik a 3650 mellett (UT3 engine: Bioshock, Gears of War, UT3 stb..., CoD4, CoD5, Crysis ) Én lecserélném ha semmibe nem kerül a csere ...
-
PAtr0n
addikt
válasz
Baryka007 #815 üzenetére
Milyen 350W-os táp volt? A 400-as se fogja sokáig bírni, ha valami gagyi márka. A legrosszabb az egészben, hogy akár az egész rendszeredet tönkreteheti egy rosszminőségű táp! Javaslom nézd meg a márkáját, és érdeklődj ebben a topikban felőle!
Az semmit nem jelent ha a tápodba monitort is lehet dugni, ugyanis nem a táp táplálja, hanem ugyanúgy a hálózat.
A vidi karit ventijét jó esetben tudod szabályozni különböző progikkal. De mivel ez egy 4850-es így illene most már abban a topicban érdeklődnöd afelől! -
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
infectedmann #795 üzenetére
Mivel neked SP3-mas wined van, így abban az a frissítés már eleve benne van, azért van az eszközkezelőben egyből a HD audio felirat kérdőjellel. SP2-nél érvényes az az eljárási procedúra amit leírtam. Az újabb catalystokban pedig benne van a HDMI driver, tehát SP3 + 8.12 driverrel tuti jó lesz egyből minden.
Baryka007: Én egy Ati 7000-es vagy akörülinek nézem, és több mint valószínű, hogy 64mega DDR1-es memória van rajta.
-
PAtr0n
addikt
Sajnos akkor tényleg kifogtál egy hibás karit. Ez ilyen, néha kifogja az ember.
Valószínűleg az újabb szériás karik telepítőlemezére már ráteszik a win frissítést is, de nem értem hogy egyúttal magát a HDMI drivert miért nem
Ahogy már lentebb is írtam valamelyik hsz-ben, hogy nem mindegyik kártya (ill konfig. erre később kitérek) igényli a HDMI feltelepítését, vígan elfut a minden, miközben az eszközkezelőben meg ott virít a "PCI device" felirat kérdőjellel. Nekem is így futott Powercolor HD3650 tök stabilan, csak azért jártam utána az egész HDMI szarságnak, hogy végre tűnjön el az eszközkezelőből a kérdőjel. Előbb zárójelben írtam, hogy konfig miatt is előjöhetnek a fagyások. Míg az én előző gépemben vígan futott a kari HDMI telepítés nélkül is, addig akinek eladtam, nála már produkálta a fagyásokat játékok alatt. Miután megcsinálta a HDMI telepítési procedúrát, überfasza lett minden.Ezért ajánlom minden meglévő és leendő HD3650 tulajnak hogy a #779-es hsz-ben leírtak alapján járjon el e kártyával bármilyen gyártó terméke is, még akkor is ha az látszólag stabilan működik, mert ezzel a hirtelen lefagyások, újraindulások, fekete képernyő megszűnnek!
-
PAtr0n
addikt
Ajánlom ezt az oldalt:
Ati kártyák összehasonlító táblázata
Ott van benne az eddig megjelent összes Ati széria, lehet őket összehasonlítgatni
-
PAtr0n
addikt
válasz
Janiahegyrol #777 üzenetére
Na látom már csak alakul a dolog. Az jó ötlet volt, hogy újraraktad a Win-t, nekem is az volt a gondom eleinte, hogy nem látott a catalyst telepítő alkalmas hardvert a gépben. Win újrarakása megoldotta. A játékok fagyása, esetleg gépújraindulás, a HDMI chip miatt van ami szintén a kártyán van, de azt alap helyzetben nem telepíti a catalyst, mert kell hozzá egy Windows frissítés, ami az SP2-es winben nincs. Alap helyzetben valami "PCI device"-nak látja az eszközkezelőben, kérdőjellel. Na ő zavar be, ő produkálja a fagyásokat. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy vagy letiltod az eszközkezelőben, vagy felinstalálod. Én az utóbbit tartom elegánsabb dolognak, amihez a következő dolgok kellenek:
1. Windows KB888111xpsp2 frissítés amit a Windows oldaláról is leszedhetsz, de az bonyolultabb. Itt egy link:
KB888111
Itt download gomb megnyomása után várni kell egy picit, míg visszaszámol, de utána csak újra rá kell kattintani és letölti.
Miután ezt feltelepítetted a "PCI device"-t az eszközkezelőben felismeri, azaz ott már HDMI audio fog szerepelni, persze még kérdőjelesen mert még a drivere nincs fent.
2. Leszeded a HDMI drivert. Linkelem a 8.12-es catalysthoz megfelelőt, tehát a telepítésének a feltétele, hogy 8.12-es cata legyen fent!:
HDMIaudio
A 3.4Megás változatot szedd le. Installáld fel, persze csak ha az előbbi frissítést feltetted!Ezután már rendesen látja majd az eszközkezelő, és ami a lényeg, hogy nem fagy többé a gép, és még használni is lehet ezt az opciót, persze csak ha erre alkalmas TV-tek is van
-
PAtr0n
addikt
válasz
Janiahegyrol #771 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol akkor rájössz mi okozza a problémát
De segítek:
Egyik ezzel kapcsolatos hsz-em.
Ha ebből nem derül ki mi a baj akkor segítek a továbbiakban -
PAtr0n
addikt
Minél többet foglalkoztok a géppel, és utánanéztek dolgoknak, annál jobban fog menni. Egy szakmát is csak úgy tanulsz meg ha érdekel az amit csinálsz. Csak nem szabad sikertelenség után elkeseredni. Csinálni kell, és lesz sok sikerélmény ;)
Nekem sem tanították .... megtanultam
Ne de vége az offnak, csak témába illő dolgokat írjatok ;)
-
PAtr0n
addikt
válasz
Baryka007 #761 üzenetére
No látod! Megy az, csak akarni kell. A 9250-et meg szögeld ki a falra, megszolgált már ....
Ha valami gond lesz még vele akkor szólj. Egyeseknek a nem telepített HDMI audio szokott galibákat okozni (ez egy chip a karin amivel HD tvkhez tudsz csatlakozni), nekem pl. nem volt vele gond. Ha rejtélyes módon fagyásokat, újraindulásokat tapasztalsz az lesz a baj. De mondom, nálam nem volt gond vele...Mach5: Már áltálános iskola óta érdekeltek a gépek, amit tanultam azt tapasztalatból tudom.
-
PAtr0n
addikt
válasz
Baryka007 #759 üzenetére
Na figyu.
Vettél egy AGP-s HD3650-et. Ahhoz a AGP hotfix drivert illik telepíteni, mert abban javítottak egy csomó dolgot ami a sima driverben még nem volt. Úgy is mondhatjuk, hogy a nagyon elhanyagolták a AGP-s szériákat, és nem igazán jók hozzá a sima driver-ek. A PCIe karikkal nincs ennyi gond.
Szóval. Töltsd le innen a 8.12-es AGP hotfix drivert:
AGP hotfix
Mivel 32 bites Xp-d van lentebb a zöld "Catalyst 8.12 Hotfix for Windows XP Professional and Home Edition"-re kattints, és így elindul a letöltés.
Utána jó lenne, ha minden Ati-val kapcsolatos drivert és programot lepucolnál a gépről,a szokásos uninstall procedúrával.
Ez így még nem jó, mert maradnak driver maradékok a gépeden amik később bezavarhatnak. Erre van egy jó driver pucoló program:
Driver sweeper
Ha bejött az oldal, lentebb kattints a "I Agree" gombra és töltsd le. Telepítsd fel. Ha uninstaláltad a drivereket a gépről, indítsd újra, és a Windows-t indítsd sima csökkentett módban (gépindításkor nyomogasd az F8-at és be fog jönni ahol ezt kiválaszthatod). Ahogy bejött a windows indítsd el az előbb feltett pogit. A jobb oldalában látsz egy listát, abban pipáld be az ati-t, és nyomj lent "analyse" gombot. Láthatod, hogy megjelent egy pár file amit nem uninstalált a gépről az ATi amikor megtetted. Ezért nyomj lent "Clean" gombot, és ezek eltűnnek. Addig csináld míg el nem tűnik mindegyik. Egy néha ott szokott maradni, azzal ne foglalkozz. Ha ez megvan indítsd újra a gépet normál módban, és telepítsd fel a Hotfix drivert.
Ha ezek után sem jó, passzolom a kérdést, lehet bezavar az SP3-mas Xp-ben valami. Tegyé fel SP2-t, bőven jó az is. -
PAtr0n
addikt
AMD Athlon64 3000+
Kingmax 512DDR
Tesz-veszen 9550A 9550-et boltban már nemigen kapni, ha meg igen akkor nagyon drágán. Hírdetésekben néztem, átlag 3500-5000Ft közötti áron árulták.
-
PAtr0n
addikt
Ha szeretnéd linkelek neked árakat az alkatrészeidhez. ÚJ (mondom ÚJ) árakat. A te cuccaid használtak, azért írtam annyit amennyit írtam, és nem túloztam. De ha balekot fogsz ki, el tudod adni őket. Csak találd meg azt a balekot
Baryka007: Kicsit fogalmazz összeszedettebben, mert nagy össze-vissza kuszaság amiket írsz
Először is: Vettél egy 3650-et? Mi a bajod vele? Mi az, hogy 533Mhz-et tud a lapod? A lapod max. annyiban fogja vissza a kártyádat, ha az AGP slotja nem 8x, hanem csak 4x. A kártya órajeleibe nem szól bele.
Másodszor: Win XP SP3-nak semmi köze ahhoz, hogy 2-4 biten fut a kártya. Ott más probléma van. Javaslom tegyed fel a legújabb Catalystot (8.12) és menni fog az.
Harmadszor: Nem értem minek szenvedsz a régi kártyáddal ha ott a zsír 3650. Ha valami nem megy a beállításokat illetően, akkor írd le, segítek.
Negyedszer: Az aláírásod vicces. Milyen játék alatt nézted te azokat az FPS értékeket? Quake3 alatt?Felejtsd el azt a karit, a 3650 százszor jobb.
-
PAtr0n
addikt
Hi!
VGA: 3000Ft
Proci: 5000Ft
RAM: 2000FtÉs ezek nagyon nagy jóindulattal persze. Valaki még ennyiért se fogja őket megvenni. Úgy számoltam, hogy kb. a kiskeráruk-ból levontam úgy 30%-ot, használt mivoltuk miatt.
Dobd fel egyben lappal együtt valahová olyan 16-18000Ft-ért, lehet elvinnék egyben, bár nem tudom mi a célod, meg hogy a lapod kell e még. -
PAtr0n
addikt
Látod, csak sikerült! ;) Kérdezz nyugodtan, próbálunk segíteni
Jó kari volt az enyém is, 9600XT után megváltás volt, de nem használtam tovább 3hónapnál, mert már tervebn volt az új rendszer. Mondjuk az igazi különbség a 3650 és a 4830 között mutatkozott meg. Kb olyan volt, mintha egy Kispolák után egy VR6-os Golf-ba ülnél (azé nem Trabant után, mert nekem az van
)
Baryka007: Ne foglalkozz a sípoló hanggal, az a ferrit tekercs, ami nagyobb frekin "zizeg" ha feljebb veszed a felbontást. Sajnos a CRT monitorok nagy része korántsem tudja azt (vagyis úgy) nyújtani, mint ami a specifikációjában szerepel. Nekem a 17"-es Samsung SyncMaster, pl. hiába tudja 1280x1024-ben a 75 Hz-t, ha összeugrik tőle a kép egy kicsit. Az ideális felbontás egy 17-es esetében 1024x768 85Hz-en. ez minden további hiba nélkül tudja.
Ja és ne parázz a hang miatt, nem lesz tőle baja a karidnak -
PAtr0n
addikt
Most jut az eszembe, akinek eladtam ő is pont ezzel a gonddal küszködött! Idézek tőle:
"Elindul valami gyötrelmesebb grafika, pár másodperc, esetleg egy-két perc és a gép lefagyott.
Most jott a AGP Fast .... stb. kapcsolgatása, BIOS állítgatás, egy két fohász, sűrűbb baz...olás. Minek vettem én ATI kártyát stb. De! Mondom hol a fenébe láttam én HDAudio Driver mappát. Keresgélés...
A hotfixes telepítőben nincs.
De valahol mégis láttam, de hol a csudába!
Aha itt van. A Catalist... telepítő kicsomagolta a C:\ATI\.... mappába.
Setup.exe katt,katt
Háttérkép ATI.... South Bridge Install valami, restart.
És lám megy mint a hurrikán, nem fagy, atomstabil!!!"Ezek szerint a HDaudio cucc igenis közbeszólhat!
Bár amíg nálam volt, nekem nem okozott gondot, de ezek szerint egy-két gépet összeakaszt. Amúgy meg az a legegyszerűbb, ha feltelepíted valamilyen úton-módon, így valószínűleg megszűnik a probléma! Ha nem tudod telepíteni, segítek, én már tudom a módját! Sok sikert!
-
PAtr0n
addikt
Márpedig ott driver probléma van. A legújabb AGP hotfix driverrel próbáltad? Mert ha azzal nem megy, próbáld meg a 8.10-es hotfix drivert megszerezni, nekem azzal ment amíg megvolt. Bár akinek eladtam annak meg a legújabbal is. Igaz az én karim Powercolor volt.
Ha nem akarja a jót, próbáld meg gariztatni, más ötletem nincs.Baryka007: Megéri e lecserélni?
Ilyen kérdést!
De segítek, hasonlítsd össze a 2 kártya adatait:Radeon 9250:
Mag órajel: 240Mhz
Memória órajel: 400Mhz
Mem interfész: 128bit
Mem sávszélesség: 6.4GB/s
Pixel futószalagok: 4
Támogatott DirectX: 8.1Radeon HD3650:
Mag órajel: 725Mhz
Memória órajel: 1000Mhz (1Ghz)
Mem interfész: 128bit
Mem sávszélesség: 16GB/s
Pixel futószalagok: 120
Támogatott DirectX: 10.1Szerinted megéri váltani? Még ha laikus is az ember, elég csak ránéznie
-
PAtr0n
addikt
válasz
cintula187 #732 üzenetére
Érdekes... nekem mindig a 2 futott együtt, és sose volt ilyen probléma
Nézd meg az ATT-ben, hogy mire vannak állítva a 3D beállítások! Javaslom, állítsd be úgy, hogy tedd "auto balanced"-re a profilt, és nézd meg úgy a Furmarkot -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #728 üzenetére
Nem lesz tőle baja, ha valamiért nem válaszol a kari, úgyis elveszi a képet a monitorról, azt meg látni fogod
Olyankor meg úgyis reset-gomb a történet vége
Szerintem valamiért összeakad az Ati VPU recover a windows valamelyik összetevőjével. Nem hinném hogy annyira melege lenne. Nekem a Powercolor nem csinált ilyeneket, viszont olyat igen, hogy egyszecsak elment a kép, és megjelent a "no signal" monitoron.
Próbáltál már szűz windows-t feltenni? Lehet segítene. Ja meg a 8.10-es vagy 8.12-es AGP hotfix drivert feltenni, nekem az vált be (mármint a 8.10).bod101:
A Windows verziódnak megfelelő 8.12 -es AGP hotfix drivert töltsd le innen:
[driver] -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #726 üzenetére
Ez a VPU recover arra szolgál, hogyha valamilyen oknál fogva nem válaszol a VGA (mondjuk túlzott húzás miatt), alaphelyzetbe állítja a kártyát! Tehát visszaveszi gyári értékekre a GPU-t meg a memóriát. Talán még a minőségi beállításokhoz is hozzányúl.
Bár nálad válaszol a kari, szal szerintem valamivel összekad azért detektálja hibásan.
A control centerben ki lehet kapcsolni a VPU recover-t!
-
PAtr0n
addikt
Sztem rámegy!
Ha megnézed ezt a tesztet, láthatod nagyjából, hogy felmenne e:
[Coolviva Z1]
Én kipróbálnám. Jó hűtő, és óccsó is. -
PAtr0n
addikt
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #709 üzenetére
Pedig az lesz a baja nekie, hogy az adatok miatt nem tudja egyesíteni, mert ahhoz is hely kell, hogy elvégezze ezt a műveletet! Nem is tudom mennyi szabad helynek lennie kell, hogy nekifogjon! Talán segítene az is, ha töredezettségmentesítnéd a C-t ... próba-cseresznye
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #702 üzenetére
Húúú, hát a játékok közül amiket eddig próbáltam ... lássuk:
CoD4: Xp alatt voltak memóriakezelési gondok (beszaggatás egy két helyen 1 -2 mp-re). Ez Vista alatt megszűnt, csúszik mint a vaj! Fps ugyanannyi, mint Xp alatt, de legalább nem kevesebb
Crysis: Próbaképpen feltéve Vistára (Xp-n nem volt), de kevés neki a memó (1G ugye meg a Pendrive), sokat swappol, ugyanakkor DX10-ben, 1024x768-ban, minden mediumon, átlag 25 Fps, max. 30 de az ritkán.
Dead space: Szépen fut, de mintha itt meg előjött volna egy kis memókezelési gond ami Xp alatt nem jelentkezett. Néha darálva beszaggat a hanggal együtt 1-2mp-re. Gyanakszok amúgy a hangkártya driver-re, mert itt ott zajt produkál a játékban. Fps ugyanannyi, viszont szerintem ez csak dx9-es game.A Vistának meg 30Giga körül javasolnak, szerintem tedd te is így. Ja és ha meg akarod hagyni az Xp-det is akkor mindeféleképpen a C: partíción-n kell lennie (az Xp-nek), és egy másikon a Vistának, mert különben nem fog működni az oprendszer választás gépindításkor, egyből a Vista fog indulni. Én sajnos elszúrtam, mert az E:-n volt az Xp-m, és a C:-re telepítettem a Vistát.
Eddig ennyi, majd megpróbálom bővíteni a listát!
-
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #696 üzenetére
Na, nem bírtam ki, felraktam a 32bit-es SP1-es Vistát, és nagyon kellemesen csalódtam benne! Én úgy éreztem, hogy valamivel gyorsabb mint az XP, megbízhatóan futtatja a játékokat, szóval én maradok ennél! Egyedül a hangkarimat nem ismerte fel, de ahhoz szereztem drivert a netről és már ment is.
Az is a Vista mellett szól, hogy egy Pendrive-ot RAM-ként tudunk használni a Readyboost segítségével. Én is így használom az 1G-s pendrive-omat, és érezhetően gyorsabb a rendszer!
Szóval tedd fel a Vistát nyugodtan nem jársz vele rosszul ...sőt! -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #693 üzenetére
Én a helyedben olyan partícióra tenném ahol nincs semmi. Mert ha nem jön be a Vista akkor csak leformázod azt a partíciót és kész. A telepítést meg ugyanúgy kell elvégezni mint xp-nél! Gépindításkor lemez be, persze előtte a BIOS-ban beállítani, hogy lemezről boot-oljon.
Szóval így tégy szerintem.... -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #691 üzenetére
Sajnos nincsenek tapasztalataim a Vista alatt futott játékokról, ergo, nincs pofám a mostani konfigomra feltenni az új oprencert
Látom neked 1.5G ramod van (nekem csak 1), azzal már el-el fut a Vista, de játékoknak kevesebb memó marad mintha XP alatt jáccannál! Valamivel több számítási feladatot kíván meg a dx10 mód, ezért lassabb is lenne a kari, ráadásul az is sokat számítana, hogy a Vista amit felteszel csak 32bites lehetne a Procid miatt. Úgy hallottam, a 64bites Vistán sokkal jobban mennek bizonyos játékok, programok. Mondjuk szerintem az annak is az érdeme, hogy ezek alatt már legalább egy Dual Core, vagy Core2Duo dübörög, nem csak egy "sima" Prescott, vagy Northwood
Egy próbát mindenféleképpen megér, ha van annyi szabad helyed, hogy az XP mellé egy Vistát is telepíts! Engem érdekelne az eredmény! -
PAtr0n
addikt
válasz
kosian24 #688 üzenetére
Szia!
A szaggal ne foglalkozz, az normális új kariknál, nekem is volt szaga. Kb 1-2 hét oszt megszűnik! Azzal chippel szintén ne foglalkozz, valószínű direkt nem tett rá a gyártó hűtést, és valószínű azért, mert nem grafikai számításokban vesz részt. Valószínű ez az a chip, ami a "HD" video, és audio-ért felelős.
Win XP-d van fent? Akkor egyik játék sem fogja használni a dx10-et. Ha meg Vistád, akkor alapból dx10-en fognak menni azok a játékok amik támogatják ezt. Vannak olyan játékok amikben lehet kapcsolgatni a menüben a DX módot, de amelyikben nem, azt is lehet dx 9-es működésre bírni, bár erről mások többet tudnának beszélni
Szóval Xp-n csak dx9, vistán meg mehet mind2. -
PAtr0n
addikt
Szinte tök ugyanez (volt) a konfigom, és csak ajánlani tudom! A legújabb NFS ha maxon nem is, de aközeli állapotban tolható lesz vele! Nekem pl. most a Dead Space maxon fut 1024x768-ban, kb. 27fps az átlag.
Ennél a konfignál az a helyzet, hogy hiába is rakna bele az ember erősebb karit (pl. egy HD3850-et), nem sokall több fps-t hozna a kártya, a proci és az AGP sebesség miatt. Ez a 3650-es széria még pont olyan, hogy nagyjból ki lehet belőle sajtolni 80%-ot kb, ezzel a procival és az AGP-vel. PCIe fronton erősebbek, de ott ugye jobb proci is hajta őket!
Rakd bele, 10k-ért megéri! Csak ne felejtsd el az AGP hotfix drivert telepíteni hozzá, mert csak azzal működik többé-kevésbé stabilan! A többi driver nem igazán jó hozzá.
Előbb linkelték is! -
PAtr0n
addikt
Háj!
Olvasd el a 3-mal ezelőtti hsz-emet, abból kiderül megéri e
Igaz, hogy nem játékról van benne szó, de azokban is kb. akkora a különbség mint a szintetikus tesztekben. Nagyjából dupla fps mindegyikben, ráadásul shader model 3.0-ás, szóval látványban is más élmény.
Én raknék bele 3650-et a helyedben, 10k-ért megéri. -
PAtr0n
addikt
Háj!
Referenciaképpen elmondom, hogy haver 2.4-es celeron-os 4X AGP-s Asrock lapjába belepróbáltuk az én Powercolor HD3650-esemet, rögtön XP telepítés után, és futtattunk rajta egy 3D mark 01-et. Kb 10e pöttyöt csinált, ami nagyon rossz eredmény. Nekem a Sapphire 9600Xt-m az én konfigomban (3.0Prescott, 8X AGP-s lap) csinált 13-14e pont kürül. Szal szerintem nagyon sokat számít a 3650-nek a 8X AGP sebesség, na meg azé a proci is. 3Dmark03-ban csinálok a 3650-nel majdnem 10000 pöttyöt míg a 9600Xt-vel 3500 körül. Én a helyedben nem vennék bele
Maximum úgy, hogy lapot cserélnék, úgy még megérne tán. De jobban jársz, ha gyűjtesz inkább egy új rencerre, manapság már viszonylag kis pénzből, nagyon jó gépet lehet összerakni PCIe karival. -
PAtr0n
addikt
Igazatok van teljes mértékben, de ha AGP-s fronton nézzük a dolgokat, elég sok buktatója van a dolognak. Egyrészt az AGP-s karik valamivel drágábbak, másrészt egy ilyen régi konfignál mint az enyém, nem sokat dob teljesítményben egy 3850 sem, lévén a Proci nem igazán tudja már meghajtani, az alaplap abszolút nem tuningbarát, szal kb. amennyivel többe kerül annyival tud is többet. Használt karit meg hát ... úgy vagyok vele, hogy manapság amikor már tényleg olcsón lehet jót/erőset kapni, inkább veszek újat. Értem ezt egy teljesen új konfigra. Nekem jó ez a kari, karácsonyig kihúzom vele, aztán úgyis rakom össze az új gépet.
-
PAtr0n
addikt
Szia!
Te mit tapasztaltál játékok alatt? Elég a 256 mega DDR3? Mert nekem a Powercolor AGP-s kártya 512 DDR2-jét megeszik bizonyos játékok, persze nem teljesen, de kell nekik. AtiTray-el szoktam monitorozni a felhasznált memó mennyiségét. Mondjuk én az AGP apertúrát feltoltam 256 megára, biztos ami biztos, de így meg néha nem elég a rencermemória. Sajnos csak 1Gbyte DDR1-em van. Mondjuk nem panaszkodhatok, jól viszi a CoD4-et majdnem maxon, 3Dmark05-ben megvan a 6000 pötty is, mindez egy Prescott 3.2-es procin (3.4-re húzva), asrock (szinte tuningolhatatlan) deszkán, 1G DDR1-el.
Ja és terhelve max. 65 fokra megy fel, gyári hűtéssel. Órajel: 750/1050. -
PAtr0n
addikt
Szia!
Uninstalláld az ATi drivert a "Programok telepítése és törlése" alkalmazásssal ami a vezérlőpultban van. Vagyis az összes Atival kapcsolatos cuccot szedd le onnan.
Tőcsd le a Driver cleaner Pro-t: [innen]
Telepíccsed felfelé, aztán indítsd újra a géped csökkentett módban. Indítsd el a progit, és minden Ati val kapcsolatos cuccra nyomj "start"-ot és várd meg míg befejezi. Ha ez mind megvan, indítsd újra a gépet normál módban, és telepíccsed azt a 8.10-et újra, most már működnie kell. Ha nem, akkor más van elszúrva, vagy valamit nem jól csinálsz, de az biztos -
PAtr0n
addikt
Hát úgy látom a Rivatuner 2.11 nem ismeri a kártyát. Mitől lehet ez?
Tehát a "No additional information avaible" szöveg a gáz, mert ott kéne lenni a kártya információinak, de hiába megyek a customize részben a "low level system settings"-be ott csak az AGp-t lehet állítgatni.
Nem hiszem el, hogy semmi módja nincs annak, hogy húzzam ezt a szemét kártyát
Ötlet?
-
PAtr0n
addikt
válasz
Hikvision #638 üzenetére
Szia!
Az omegdriver honlapján olvastam , hogy az AGP fast write-ot érdemes kikapcsolni Ati kártyáknál. mert gyakori miatta az instabilitás!
Itt van:
"The Radeon cards do support FastWrites and they will work with it on (on some machines), but it is not recommended, there is NO SPEED gain when using FW, and this option will affect your PC's stability a LOT, most game crashes and problems are because FW is enabled. The only time I recommend using FW on is with Radeon 9600 cards that doesn't work properly with FW off or for Athlon64 system with any Radeon AGP card."
Próbáld még meg ezt!Nekem is csinál érdekességeket a HD3650-em. Pl CoD4 hibát észlel és leáll, meg néha csak úgy újraindul játék közben. Szerintem driver hiba miatt van mindez.
Nekem a driver sem akart először felmenni, Windows reinstall megoldotta, de én a 8.9-es AGP hotfix drivert raktam fel. Próbáld még ezzel, meg a FW kikapcsolásával, esetleg kipróbálhatod a 7.12-es omegadrivert is! -
PAtr0n
addikt
Értem. Nem nagyon használom az AA-t meg AF-et, bár most a CoD4-el 2xAA és 8xAF-el jáccottam és még pont tűrhető a sebesség. A kártya húzásáról egy időre letettem asszem, mert ahogy olvasgattam a külföldi fórumokat, nem igazán lehet BIOS piszkálás, meg alkatrész forrasztgatás nélkül emelgetni az órajaleken meg a feszültségen. Nem értem miért kellett ezt a nyamvadt Powerplayt beépíteni az újabb kártyákba
Írtam levelet az Omegadriver teamnek, hogy tudnak e erre megoldást. Kíváncsi vagyok mit válaszolnak -
PAtr0n
addikt
No tehát!
Nálam ugyanez a konfig, a Procit 3.4-re húztam, és 400 pöttyel kevesebb mint előtte
Csak tudnám, hogy miért? Mondjuk sose bíztam ezekben a szintetikus tesztekben, de azért nagyot nem hazudhat. Mondjuk piszkáltam időközben az AF beállítást az ATT-ban de azt vissza is állítottam. (Amúgy minden quality-re van állítva, az AA és AF meg 2x-re)
Most már csak azt árulja el valaki, hogy a fenébe lehet húzni ezt a VGA-t? Jó lenne annak a közelében járatni, mint a haverodé -
PAtr0n
addikt
Hát igen ...veszem észre, hogy tényleg nem. Kicsit keveslem a 3Dmark05-ben az 5800 pöttyöt
Szerintem igazából, ezek az AGP-s karik inkább az AMD-s rencereken mennek jobban, tehát az Athlon 64-eken, ha már régebbi szériákról beszélgetünk.
Ha lenne olyan deszka amibe Core2Duo-t vagy Quad-core lehetne tenni, persze AGP-vel ellátva, szerintem 2-3 pöttyel többet csinálna, de lehet 5-tel is.
Most megpróbálkozok a húzással mind a proci, mind a VGA terén, és majd írok mire jutottam -
PAtr0n
addikt
Köszi szépen, megnéztem simán a CCC-ben, miközben az Ati tray 3D bigyóját futtattam, hogy tényleg megnöveli az órajelet!
De most akkor hogy lehet ezt a kártyát húzni, ha soha nem engedi? Azért szeretnék vele picit játszadozni
Ja amúgy azt nem tudja valaki véletlenül, hogy miért nem indulnak el a 3D markok? Se a 03, se a 05, és se a 06 nem hajlandó a 3D mark szöveg után elindulniMindegyik ott áll meg, de semmi hibaüzit nem dob. Úgy kell feladatkezelőből bezárni.
Ötlet?(öcsém ennyit szívni ezzel a kártyával, visszasírom a 9600XT-t
)
-
PAtr0n
addikt
Nahh, sikerült végülis egy szűz XP-vel.
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Egyből az AGP-s hotfix drivert telepítettem (8.530), így 3600 series-nek fel is ismerte, grafikai bugot eddig nem láttam azoknál a játékoknál amiket ebben a szűk időben próbáltam. (Warhammer 40k DC; CoD 1; CoD 4, Hard Truck Apocalypse RoC) Viszont picit lassúnak tűnt a kártya ezek ellenére, és elkezdtem nyomozni miért, és itt már jött is a következő gond!
A CCC-ben 300-ra van állítva a magórajel aminek alapból 725-ön kéne lennie! Hiába próbáltam állítani, nem csinál semmit. Ezután feltettem a legújabb Ati Tray Tools-t, amiben hiába állítok a csúszkákon (GPU, RAM órajelen egyaránt), amikor rányomok az "alkalmaz" gombra, visszaugrik 297/500-ra! Feltettem a Powerstrip-et is, de ott is ez a helyzet.Megnéztem az Everest ultimate-el, hogy tényleg annyin megy e a mag, és tényleg. Így már érthető mért nem pörög annyira mint kéne neki. A 9600XT-mnek is 500Mhz volt alapból a magja
Mivel próbáljam még? Vagy mi lehet a gond? -
PAtr0n
addikt
Huhh... végigolvastam azt a külföldi fórumot amit linkeltél, és sajnos szegény srác se jutott semmire vele. 4 levelet írt a Powercolor supportnak amikre nem is válaszoltak neki, vagy 2szer újratelepítette a gépét, megpróbált egy csomó drivert, köztük az AGP-s hotfixes cuccot is de semmi... asszem kezdek én is elkeseredni
Lehet ehhez a kártyához nincs megoldás?
Amúgy mi az a CCC? -
PAtr0n
addikt
Köszi a segítséget, de sajnos az előbb leírt probléma a legnagyobb baj, vagyis az, hogy hiába indítok el bármiféle telepítőt, egyszerűen nem hajlandóak telepíteni a cuccot, mert kidobnak egy olyasmi hibaüzit, hogy: "Nem található alkalmas hardvereszköz a telepítés folytatásához"
Tehát ezért tudom csak úgy telepíteni, hogy saját magam rakom fel a drivert az inf file alapján (kikeresve belőle a 3600 series-t).
Próbáltam már a Powercolor drivert is, amit linkeltél, de azzal ugyanazok a problémák vannak (kézi telepítés, és ugyanúgy első újraindítás után amikor megpróbálja beállítani, újraindul a gép)
Valamiért mintha nem látná a gép normálisan a kártyát. Vagy nem kap elég kraftot az AGP-ből, hiába, hogy rá van dugva a plusz tápcsati. Nagyon gyanakszok a lapra, mert haver mondott olyat régebben, hogy nem érdemes a gyenge AGP-s lapokba erős kártyát tenni, például ebbe az Asrockba sem, mert össze fog akadni, nem fogja tudni meghajtani. Meg itt a hsz-k között is volt valahol szó erről.
Van egy Soltek lapom is, az jóval tuningbarátabb az Asrocknál, de azzal most az a bibi, hogy nem viszi a Prescottomat. Northwood magos procim meg most épp nincs, még Cerka sem, úgyhogy nem tudom azt se kipróbálni. Bár lehet Bios frissítéssel megenné ....na mind1.Esetleg még ötlet, hogy mit lehetne csinálni? (jáccani akarooook ....
)
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Ma vettem egy Powercolor AGP-s 3650-et, de sehogysem tudom működésre bírni
A lényeg az, hogy OEM volt, csak a karit vettem, nem járt hozzá semmi. Elolvastam itt az összes hsz-t, ami erről szólt, letöltöttem azt az AGP drivert, meg a hotfixet is, de így sem tudom belőni. A baj az, hogy már eleve nem lehet neki simán feltelepíteni a catalystot, mert kidob azzal, hogy nem lát a telepítő erre alkalmas eszközt a gépben. VGA vezérlőt talál gépindításkor a windows (meg ismeretlen PCI eszközt is), de ezt a telepítő mégsem veszi úgy látszik. Tehát maradt a kézi driver felrakás az eszközkezelőből (saját lemez, inf file megkeresése stb...), úgy sikerül feltenni, de hiába mert a gép újraindítása után, mikor töltődik be az asztal, és próbálja beállítani a drivert első használatra, az első villanásra újraindul. Van olyan is amikor már a windows csík-nál nem megy tovább. Kipróbáltam a 8.9-es catalysttel, külön AGP driverrel, meg a hotfixxel is, de egyik sem nyert.
Az alaplapom egy gagyi Asrock, P4 Prescottal hajtva. A lap lehet a gond? Mert én még addig sem jutottam ameddig itt egy páran a fórumon, hogy legalább pixelhibákat láttak játék közben meg satöbbiket
Vigyem vissza? Vagy próbáljak egy másik lapot?(Bezzeg a 9600Xt-m már 4 éve muzsikál lassan, és semmi gond vele. Most megajándékoztam a legújabb catalysttel, hogy legalább már valami "haszna" is legyen a driver telepítgetéseknek
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Magisk
- Honda topik
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingyenes az Epic Store-ban a Figment 2: Creed Valley és a Sky Racket
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest