- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Yerli komának talán jobban megkellene vizsgálni az AMD prog. guide-ját, azzal talán minden rendszeren gyorsabban futna a játéka. Ő főzte meg a saját levesét, most egye meg. A kalózkodás mindig volt, és lesz is, nem érdemes csak ennek a ténynek betudni a bukást. Gondolkodni kellene a program megírasa előtt, hiába optimalizálják szarrá a motort, ha eleve elavult és erőforráspazarló eljárásokat használnak benne.
-
leviske
veterán
Az a gond, hogy a crysis pont azokat a felhasználókat riasztotta el, akik játékra költenek...nincs az a hülye, aki ugy költene 11k-t egy játékra, hogy a gépén el sem indul.
Szvsz a Crysis jelen pillanatban egy rozsdás vasat nem ér!
(#907) Kucsek: hihető... ~6 hónap lesz a HD3800-asok megjelenésére és ~1évre a HD2900-asok megjelenésére.
Sőt, ha jól emlékszem, akkor a HD29XT is májusban jelent meg. (?)
-
R.Zoli
őstag
Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam, de ahogy utána is írtam egy cell szerű chipre gondoltam ami ugye rendszer szintű feladatokat is ellátni mint a Cell de emellett speciális feladatokban is erős , ergo a ray-tracinghez nem lehet azt mondani ,hogy a mai GPU-k lennének igazán a nyerők (főleg nem az NV). A cellről láttam még egy nagyon jó demonstrációt ahol Ray tracinget modelleztek vele és eléggé hatékonyan hajtotta végre a feladatát.
A Fusion kapcsán említették még valahol már nem tudom hol olvastam ,hogy azt sem tartják elképzelhetetlennek ,hogy a jövőben a Fusion után egy általános CPU és GPU egyveleg lesz a mobil kategóriában ami képes mind a grafikával mind pedig a rendszerműveletekkel elboldogolni és nem 2 chip egybetokozásáról beszéltek hanem egy nagy általános "mindenes" chipről.Persze kérdéses ,hogy High-Endben egy ilyen chip mire lesz jó, az Intel is beszélt multicore x86-os magok "egybedrótozásáról" mint az a 200 magos (nem emlékszem a pontos számra) proci amit demóztak, hogy ezekkel fogják elképzelni a jövő számolásigényes feladatainak a megoldását,akár grafika szintjén is...
Most a mobil kategóriában ez olyan mintha azt mondanánk ,hogy a cellből csináljunk egy "rendszert" amiben nincsen dedikált grafikus chip és a cell SPE-it használnánk fel grafikára. Jó ezt most is meg lehet tenni ergo ,hogy a grafikát a CPU számolja de mondjuk lényeges sebességbeli különbség lenne egy cellnél mondjuk egy Core 2-höz képest. Nem tudom érted-e mit akartam mondani az egészzel
-
rocket
nagyúr
Dede ertem, ne bantsatok
Egyebkent viccet felreteve, Alan Wake is valami vilagmegvalto DX10 jateknak indult,azota meg semmi nem tortent, nagy csond veszi korul a jatekot ami sose jelent jot megjelenes szepontjabol. (amazon holnapra irja a megjelenest PC-n, kar, hogy egy aprcsoka hir nem volt a jatekrol vagy 8 honapja de szerintuk holnap megjelenik
)
-
rocket
nagyúr
Dx9 modban fognak futni az NV kartyain
Felesleges egy jatekra ekkora hypeot epiteni, egyelore a Battlefield 3 olyan lapos pletyka szinten van, hogy igy elso ranezesre lesz 2009 vege is mire megjelenhet, addigra meg mar ~35 honapos lesz a G80, osszehasolitas keppen az NV elozo architekturaja kb. 31 honapot volt a piacon, szoval addigra kozel lehetnek ahoz lecsereljek az egesz architekturat, ami aztan lehet megint visszajara suti el a dolgot az ATi oldalarol nezve.
Realitas talajan maradva egyetlen olyan jatek nem volt a multban ami melle az ATi odaallt es barmilyen TWIMTBP befolyashoz hasonlo dolgot eltudtak volna erni vele, HL2 ilyen lehetett volna ha idoben megjelenik, de nem jott ossze mert elloptak a source kodot. (/osszeeskuves elmelet on/ ami nagyon jol jott az NV-nek /osszeeskuves elmelet off/
)
Szerintem semmi egetrengetot nem fog tudni felmutatni a Battlefield 3 amivel az ATi barmilyen elonybe is kerulhetne, nehez elkepzelni az EA van olyan hulye sajat maga alatt vagja a fat, szoval a legrealisabb az, hogy jelenleg elkezdtek a jatekot R600-ra fejleszteni es bevarjak az NV megfelelo architekturajat (ha bekell egyatalan), sok jatek volt amit mutogattak az ATi kartyain, aztan a vegen mindig a rovidebbet huztak mert par honappal a megjelenes elott odallat az NV a jatek melle (DOOM3, FEAR) es hirtelen atbillent a merleg nyelve.
Egyebkent ha valami veletlen folytan tevednek, 1 jatek nem fogja megvaltani a vilagot, legalabb 4 kene es a fele mar reg piacon kene legyen, ugyhogy szerintem felesleges a Battlefield 3 ATi szempontjabol vilagmegvalto mivoltaban remenykedni ilyen tavlatbol, tortenni fog jopar dolog meg addig
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Frostbite és a Battlefield 3 alá írt motor baromi nagy problémája, hogy mindent a DX10-nek rendeltek alá, már a fejlesztés kezdetén. Sajna azok a cégek akik így gondolkodtak a leendő technikájukról azok beszopták, mert ugyan a DX10 szabvány, de nem igazán egyeznek az érdekek az AMD és az nV közt. Amúgy annyira nagy gázban nincsenek, hiszen a HL2 is csinált mixed módot az nV-nek, valszeg ez lesz most is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Megfelelő Shader power hiányában nem reális alternatíva a G94... Ugyanúgy fog járni, mint a 8800GTS 320/640, az elején mindenki elalél a sebességétől aztán csak esik visszafele. A G92-es 8800GS 768MB Ramma sokkal jobb vétel hasonló áron (már ha valaki úgy gondolkodik, hogy nem cseréli év végén).
-
a gDDR5 RAM-ok szükségességéből
tök logikusan hangzik, amit leírsz, csak az a gond, hogy az összes játéktesztben majdnem egyformán megy a két kártya, azaz a gondolatmeneted alapján minden játék minden felbontásban az egyensúlyi pont közelében billeg. ezt azért nehezen bírom elhinni...no mindegy, tényleg nagyon elkanyarodtunk... OFF off
@#92: hehe... ezt javasoltam rudinak a cikk kapcsán, de elhajtott
-
-
-
7600GT
senior tag
"Ha növelik a TMU-k számát, akkor éppen saját magukra cáfolnak rá, és belátják, hogy kénytelenek az NV-t követni ha versenyben akarnak maradni."
Szerintem már az AMD is kezdi belátni, hogy nem követhető az eszetlenül magas ALU:TEX arány.
"Még sok időnek kell eltelnie, hogy a VS és a GS elterjedjen"
2009 eleje nincs is olyan messze, amikor is már igazi dx10-es játékok fognak érkezni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az ATi-nak jelenleg a fill-rate-je a legnagyobb baja (ha jól gondolom), most van 16 TMU 775MHz-en, 24 1000MHz-en odab@sz.
7600GT: Jól gondolod
, RV740 - RV670. A 32 TMU viszont nekem sántít az RV770-ben, de ez úgyis csak pletyka, majd kiderül pár hónap múlva mi az igazság.
Szerk.: Sikerült leírnunk ugyanazt.
-
rocket
nagyúr
-
dokar
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az R600 ugyan blokkszerű felépítéssel rendelkezik, viszont a teljes kidolgozás egy komplett egészt alkot. A 6 darab 80 utas MIMD tömb esetén 4 textúra blokk-ot eredményez, így egy textúra blokk, 24 Shader processzort szolgál ki, ez még akkor is sok ha a textúrablokk-on belül 8 utas Gather4 TMU lapulna. Minél több Shader proci jut a TMU-kra annál gyengébb a rendszer hatásfoka textúrázás esetén. (Ez a gyakorlatban is észrevehető, az RV635 azonos órajelen százalékosan hatékonyabb az RV670-nél.)
A Catalyst pedig az erős Crossfire támogatás felé halad, ami ugyancsak alátámasztja a többmagos GPU-t. Nem beszélve arról, hogy terhelés nélkül lekapcsolhatók a nem működő magok, ami komoly energiagazdálkodási lehetőségeket teremt. Én többnyire ezért érzem így, hogy az AMD újít egy csöppet.Illetve a Larrabee is többmagos felépítést erőlteti majd, ez ugyan nem kapcsolódik szorosan a témához, de érdemes kiemelten kezelni az Intel elgondolását.
-
TomBoy1986
veterán
A 3870-eseket BIOS frissítéssel (valami bugot is javítanak benne) 900MHz fölé lehet húzni. Erről katt777-et kérdezd (ill. van cikke a logouton). Ebből én arra következtetnék, hogy elérhető az az 1.05GHz.
1GB minek? Én már most szívesebben vettem volna olyat, mivel a COD-4 extra textúraminőséggel már több mint 430MB textúramemóriát használ fel egyszerre. Ennek alapján nem hiszem, hogy ennél kevesebbel ki fog jönni.
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest