- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #23363 üzenetére
A 4870 hűtője nagyon jó darab... Azt a hőmennyiséget nehezen lehetne halkabban/hatékonyabban kivezetni a gépházból, esetleg a kivezető nyíláson lehetne javítani, és akkor nem csinálna akkora szélzajz. (Nem csinál nagyot, de hallani...). Sajnos tényleg nagy kár, hogy a 4850-ekre nincs hasonló...
Amúgy téleg elég gáz, hogy nem tudnak ey szaros plussz nyomorított ramsünit adni kilencediknek, hogy a 4850-ekre is fogózás nélkül rámenjen...
Bár még felháborítóbb, hogy milyen hihetetlen szar minőségű a ragasztó a sünik alján... Én nem mertem fenn hagyni őket (bár elég jól felragadtak), le lettek cserélve Thermaltake alu sünikre (700Ft/8 db), amien tisztességes ragasztó van. Amúgy ezeket a süniket használtam a VRM-re is.
(Na majd ha lesz nálam adatkábel, rakok is fel képeket az elkészült kariról....) -
HSM
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz
rup1u5 #22643 üzenetére
A többivel sincs csak tudd felrakni.
Az NV fényévekkel jobb drivereket csinál mint az ATI ez egyszer biztos, csak a Hardver van elmaradva...sajna tökéletes egyik se lesz.
Nagyonsokat szívtam már ezekkel a driverekkel én is főleg a két kártyával, most, hogy egy van így feleannyi a gond.
Ha megvan a normális Express All Ati software uninstall utána restart, majd takarítás: Program Files (összes ATI nevű mappa kettő van asszem) utána ahova kicsomagolja a telepítőt, majd a végén registrybe szintén kettő törölni való ATI-s bejegyzés van. Ezek után restart, majd mehet fel a driver.
-
HSM
félisten
válasz
rup1u5 #22643 üzenetére
Nálam eddig a 8.7 tökéletes... A gyárit ezzel frissítettem, semmi extra, letöltöttem, (régi fennmaradt), setup és frankón megy.
(#22644) Eagl3: 8.7 +hotfix tudtommal nincs, mivel a hotfix egy külön teljes driver, gyakorlatilag egy javított 8.6.... Tehát ha felteszed a 8.7-et, és utána a hotfixet, akkor egy 8.6+hotfix lesz az eredmény...
-
Bluegene
addikt
válasz
rup1u5 #22026 üzenetére
szerintem pedig pont a hűtő a ludas
kapott egy nagy terhelést a kártya(furmark), és túlmelegedett az egyik memóriamodul(a pöttyözés, csíkozás tipikus memóriahiba),BIOS hiba nem lehet az vagy működik vagy nem, olyan nincs hogy pöttyöz a bios, tehát a hűtő nagyon jól lehűtötte a gpu-t, de a memóriákra kevés(pláne ha egy picit rosszul rakod föl, kész a baj, vagy húzod a memóriát), ez sajnos kuka, nem hinném h valaki veszi a fáradstságot h egyenként kicseréli és kipróbálja melyik memóriamodul halt meg
szal azt mondom jól gondoljátok meg a chillát és társait mert lehet pár hétig 35 fokos a mag, aztán crysis közbe elszáll az egész
először buksz 6K-t aztán 35K-t(ha nem gariztatják)
, szal óvatosan
egyébként powerplayyel sztem a 4850-es 50-55 fokos lesz 2D-ben
-
válasz
rup1u5 #21774 üzenetére
Miért jösz megint a 4 GHz-cel? Ezerszer ki lett tárgyalva és számtalan vita keveredett a kérdéskör miatt. 600 MHz különbségről írsz, ami bődületes különbség azért, ha jól megnézed. Ennyi lenne a lépésköz nálad, amikor még limites és amikor már ne? Ráadásul ez is túl van misztifikálva. Normál napi használat közben az számít, hogy ha bizonyos sebesség felett már csupán 3-5 FPS javulás esetleg még kevesebb érzékelhető, akkor nincs limit. Ezt kell nézni és nem a 4 GHz-et. Alapvetően nem csupán a CPU határozza meg a limitet...
A 4850-et egy 350 FSP is elvitte simán, ez is misztérium szintjére került már, a tápkérdés. Nem is értem, hogy lehet mindig ugyanoda visszatérni és ugyanazokon a témákon vitázni...
rup1u5: ez nem csak neked válasz, magadra ne vedd!
-
horvathkrisz
addikt
válasz
rup1u5 #21774 üzenetére
Sokan túlparázzák a táp-kérdést.
Semmi gond nincs a 380W-ossal és nem is lesz. Legalábbis a táp miatt biztosan nem. Max a kártya dögölhet meg saját -de semmiképp a táp- hibájából.
Meg mi van he nem elég neki a 380W? Lekapcsol.
3.4GHz-en pedig elég kell hogy legyen neki a proci, de majd ha kijön az új riva, monitorozom majd a GPU, videoram használatot... -
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #21166 üzenetére
Őstag létedre pontosan neked kéne tudnod, hogy illik (bár igaz, nem kötelező) visszaolvasni, és ha az illető ezt megtett volna, akkor szerintem 10-20 perc keresés után megkapta volna a választ (keresőt használva talán csak 1 perc). Amúgy meg mi a baj a hsz.-emmel? Érdemleges választ adtam (használja a keresőt), megjegyeztem, hogy ez a dolog naponta kb. 5-ször jön fel. Egyéb probléma?
Pontosan a te reakcióddal volt itt a baj, az volt a bunkó, hogy személyeskedtél.
"a csila meg csak azért jött szóba mert azóta szapulod itt azokat akik sokalják a 80-90 fokokat mióta fölaplikáltad a csilát."
Én a Chillát azért vettem, hogy tudjam valamelyest húzni a kártyát (más kérdés, hogy ezt mennyire lehet megvalósítani). Egyébként meg semmi közöd hozzá.
Ja, a MOD gombot nagyon jól ismerem, szoktam is használni, de amikor 3-4 embernek válaszolok, akkor nem mindig van kedvem. Ezt nyugodtan ródd fel 1-2 PH! kedvencnek és hasonló rangú emberkének is, akik hozzám hasonlóan cselekednek.
Kíváncsi leszek, mit fognak szólni hozzá.
MOD2: Az észosztás, amit művelsz, valamelyest hitelesebb, ha megtanulsz előtte helyesen írni.
(#21171) Ribi: Ott a szó!
-
-
Henryk
aktív tag
válasz
rup1u5 #20670 üzenetére
azt tudom hogy 2 csati van rajta, de nem ez érdekel, hanem hogy megy-e vele, mert ugye a crossfire-ről tudom hogy csak 1 monitort tudsz használni hiába van a 2 kártyán 4 csati.
az x2 is 2 gpu, ezért érdekelne hogy ezis úgy működik-e mert nekem 2 monitort kell hajtanom, de ha megy akkor x2eset veszek nem simát. -
Speed®
titán
válasz
rup1u5 #19399 üzenetére
Mostantól pedig az, köszönhetően az új SB750es lapoknak és az ACC technikának.
A modern kártyákat pedig nem 1280x1024hez találták ki, hanem 1680x1050+hoz
Fogsz egy 4850et és fenti felbontásban rátolsz 4xAA/8xAFet, máris nincs procilimit.DarthPeeter
Trémárk06 egy 1280x1024ben képjavítók nélkül futó teszt, akkora procilimit van a 4850el hogy csak na. Tegyél rá élsimítást meg anizót, ugyanennyit ki fog pörögni.
A Crysis 1680x1050ben ~30%al gyorsabb a 4850en, szóval user error volt\van ott..
Ha CoD2\CoD4 multit lowgraf megatöbbi használjátok, persze, hogy nem pörög ki a kari, ezek tisztán procilimites helyzetek..gondolkozni néha nem árt.A problémátokra a megoldás az, hogy feltolsz egy XP XP2t normálisan feldriverezed, aztán esetleg még a procidnak adhatsz egy kis kakaót (7x500 általában bírják 1.4 alatt), ezután pedig lehet tesztelgetni. Persze nem árt, ha nem driverből kényszerített adaptív élsimítással méreget az ember, miközben a GTt driverben teljesítményre húzott csúszkával használta..
-
Speed®
titán
válasz
rup1u5 #19050 üzenetére
És nem lehet húzni a Phenomot? Jó (SB750es pl) lapban megvan a 3GHz vele.
Ennyi erővel ne vegyen pl E6300at meg E2160at se..mindkettő 3+Ghzet megy.
Emellett az sem mindegy, hogy milyen felbontásban használná..proci\vgalimit.
1680x1050es monitorral simán bevállalható a húzott Phenom X3 4850el szvsz. -
D.Orion
veterán
válasz
rup1u5 #18673 üzenetére
Félreérttelek elnézést. 4 múlott és ma már megint pont nyolccal több értetlen emberrel találkoztam, mint szerettem volna, picit fent vagyok a plafonon. Sorry.
Egyébként sztem a twin turbo sem teljesít sokkal jobban a Chilla-nál. Bár az tény, hogy a nagyobb méreteinek köszönhetően kicsit jobb lehet a hőleadása.
Tényleg ha már itt vagyok össze is hasonlítom a kettőt pusztán technikai adatokból:
Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO:
Méretek: 212 H x 103 SZ x 34 M mm
Ventilátor: 80mm x 2
Ventillátor sebesség: 1200 - 2000 RPM (PWM szabályzás)
Légszállítás: 40 CFM / 68m3/h
Maximális hűtőteljesítmény: 120 Watts
Súly: 350gRéz talapzat, 4db réz hőcső, ~32db ALU lamella.
Coolink GFX Chilla: Ez a hűtés nem mai darab, és tagadhatatlanul hasonlít...
Méretek: 161 H x 115 SZ x 20mm(venti nélkül)/35mm M
Ventillátor: 2x 80x80x10mm
Ventillátor sebesség: 2000rpm(+/-10%), 18dB(A)
Súly: 330gRéz talpazat, 4db réz? hőcső(ez most csak alu színű vagy tényleg az?), ~66 ALU lamella
Egyébként miért van az az érzésem, hogy valaki lopott valakitől
Van Coolink, AC és Titan is. Ráadásul a Titan termékéről több, mint 1 éves tesztek is találhatók a neten. Szóval Coolink és AC
?
-
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #16538 üzenetére
Tapogattam már, hűvösebb az egész kártya, mint a gyári hűtővel, egyedül a GPU Temperature #2 és #3 ment feljebb, ezt viszont nem értem, miért.
Skizz: Oké.
Mármint az oké, hogy megértettem.
cizoe:
1. Vistán dx10ezhetsz ha annyira vágysz rá
Most írtátok, hogy XP-n is annyira lehet, mint Vistán, nem értem a felvetést.
2. XP-n nyűg nélkül használhatod a pc-d és játszhatsz 99%os élvezeti faktorral, magasabb fps-eken..
Különösebben nincs nyűgöm a Vistával, kicsit szokni kell, volt vele 1-2 gond, megoldottam, tehát nyűg kilőve. A magasabb FPS meg rizsa.
MOD: Ebből kifolyólag fölöslegesnek tartom, hogy 2 rendszerem legyen, kétszer telepítgessem fel a programokat stb. Nemrég fent volt a Vista és másik HDD-n az XP, elmondanám, hogy 2 hónap alatt egyszer nem használtam az XP-t. De hát ez már egyéni igényektől függ, valakinek biztos megéri.
-
cizoe
őstag
válasz
rup1u5 #16508 üzenetére
"és továbbra is várom azoknak a hűtőknek a megjelenését amiknek a dobozán ott virít a felirat: "designed for 4850" amíg ez a gányolás megy addig tutira nem veszek hűtőt."
Accelero TWIN TURBO For Radeon HD 4870 & 4850 -
Kelvin
őstag
válasz
rup1u5 #16496 üzenetére
Akkor jelent meg a vi. bemutatón, gondolom azért kis idő kell utána míg forgalomba is kerül.
Még egy kép -
lsc
nagyúr
válasz
rup1u5 #16081 üzenetére
Amit írtam nem támadólag írtam , viszont úgy látom Te annak fogod fel , erről nem tehetek . Az említett hozzászólással meg az a bajom , hogy bárki olvassa úgy fogja továbbadni vagy emiatt nem vesz ilyen kártyát hogy a gyári hűtő nem elég , Te is ventit raktál rá , holott már többször le lett írva , hogy a hűtés nem rossz , csak a ventit járatják alacsonyan , ezért melegszik . Természetesen barkácsoló kedvűek mindig lesznek , csak a szoftveres venti szabályozás elegánsabb /ccc profil /, és mint jó páran írták 40 %-nál elviselhető a zaj is és a kártya sem melegszik 75-nél följebb . Mint írtad az újra pasztázással sem nyertél szinte semmit , a + venti helyett szerintem jobban jártál volna ha a gyári venti fordulatát emeled . Igaz a Te kártyád , de én inkább a szabályozást választottam volna .
Ez sem kötözködés , csak a véleményem .
-
lsc
nagyúr
válasz
rup1u5 #16070 üzenetére
Eddig csak a 8600 m-ekről derült ki hogy nem bírják a hőingadozást , amennyiben a 8800 gt hűtőjét alapon használod akkor az sem a hűvösség mintája , a 260-okról nem is beszélve .
Ugyanez volt a 3850-ek gyári hűtőjével , szabályozva azokkal sincs semmi gond , ott is majd egy hónap volt mire jött rendes rt és ATT , és azokat nem is az ati fejleszti . -
vers
tag
válasz
rup1u5 #15815 üzenetére
talán azért mert a régi tesztek nulla shadert használtak?
és fontosabb a tringle setup, ami a polygonokat dolgozza fel
mert ez a része a 4850-nek lassabb a kisebb orajel miattezt persze hivhatjuk problémának, mert az ati tehetett volna 2-t is ezekböl az egységekböl, csak sporolt
én megoldottam, 2 darab 4850-ben cf-el , 2 ilyen egység van -
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #15498 üzenetére
Nincs mit, én is jobban szeretem az imageshack-et.
18 kis borda jár hozzá, 1 híján mindet felhasználtam.
A FET-ek nem melegszenek vészesen, bár nekem kap áramlatot egy 12 centis ventitől, ami feléjük fúj, igaz, nem sokat.
Pasztának azt használtam, amit adtak a Chillához, egy sima szilikonpaszta.MOD: Na, a nyúlkálás közben le is vertem az egyiket, úgyhogy most kikapcs.
-
rocket
nagyúr
válasz
rup1u5 #14088 üzenetére
A nemet vilagnyelv
Nem vagyok perfekt nemetbol, a lenyege amit irnak, hogy a gyari huto hatso piros lapjaval hasznalva a S1-et, meg egy jobb minosegu ventivel, 70 fok kornyekere melegszik a VRM/FET zona, ami mar jonak szamit.
Viszont vannak olyan felhasznalok akiknel hasonlo hutessel jobban melegedik.Ebbol kiindulva, a legjobb megoldasnak az S1 melle, a gyari huto hatlapja, es 2x120mm-es venti tunik a 4870 eseteben.
-
nagyamte
tag
válasz
rup1u5 #14019 üzenetére
És mi a helyzet athermalright-al?
Itt azt írja, hogy kompatibilis.
Vajon tényleg igaz? -
lsc
nagyúr
-
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #13672 üzenetére
Hát igen, ez ritka eset, hogy ilyen jól jár vele az ember... 29-ért 4850?!
Ez nem is kérdéses, hogy jól jártál, de az általános helyzet inkább az, hogy a 8800 GTS-t nem lehet 31-ért eladni, 4850-et meg nem lehet 29-ért venni...
eXodus: Igazad van, de ha valaki nem vesz felső kategóriát, hanem inkább közepet, akkor a süllyedő hajóval (ami elkerülhetetlen az idő előrehaladtával) sokkal kevesebbet fog veszíteni.
lsc:
-
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #13660 üzenetére
Coolink GFX Chilla - Mint látható, adnak hozzá RAM-hűtőbordákat. Még nem jött meg, a napokban várható a futár.
A RedTowerből rendeltem.
Ez tutira felmegy rá, mások is használják vele. Ha megjön, csinálok egy "mini-tesztet", hogy mennyire javított a helyzeten. -
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #13644 üzenetére
Biztos, hogy lehet, bár nekem csak egy van, és abban szoktam átírni. Még 1-2 nap, és megjön a Chilla, úgyhogy én már nem élem bele magam túlzottan ebbe az állítgatásba.
Egyébként nem tudom, mennyire zavar a zaj, de 40 %-on is már csak játék közben elviselhető, 50-60 már iszonyat hangos.(Nekem, legalábbis.)
DroneZ^: Akármennyit írsz be, mindenképp felpörög, ha forró a helyzet.
Alapból egyébként 29%-on van, ha jól emlékszem.
Nem lehet megoldani hogy pl, próbálja 70 fok alatt tartani, azon belül automatán szabályozza a ventillátort?
Nem hiszem, nem láttam erre utaló sorokat a fájlban, de lehet, hogy én voltam figyelmetlen.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
rup1u5 #11379 üzenetére
10W idle 20W load eszik többet. A hd4870es pedig 40W idle 70W load+.
[L:http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=192&Itemid=1&limit=1&limitstart=10][/L]
[link]Mivel igaz itt csak 9800gtxek vannak, de mivel a 8800gts kevesebbet eszik mint a 9800gtx. Így kb. áll amit írtam.(érdekes más oldalakon sokkal többet eszik egy 9800gtx-nél..a hd4850
)
-
Integra
titán
én a 4850-es q6600-as, ix38-as 2 gigás géphez egy 500 seasonicot csaptam hozzá.
szerintem a 70esnek simán kell hogy biztos legyen, főleg ha még odatolsz 2-3 hdd-t is alá.
persze idle alatt tuti nem kell neki ennyi, sőt..
simán lehet, hogy elég a tied is, bár szvsz határeset lehet, ha hagyod.valaki csináljon egy full load-ot a vga-ra, agyon hajtva rakás perifériával rácsatlakoztatva
Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest