- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Aktív témák
-
nixx-21
őstag
válasz
FarkasAtis #28696 üzenetére
Én úgy tudom h CF-be kötöd őket akkor be kell várniuk egymást tehát HD4850+4870-CFesetében oan mintha HD4850CF-ed lenne és ha egy HD4870 512/4871024mb -os karid akkor oan mintha kettő HD4870 512mb-od lenne....
Tehát egy HD4850 1gb + HD4870 512mb párosíásnál ez jönne ki = 4850 512mb CF azzal a teljesítményel ér fel....ami azért nem egy HD4870X2....
-
Brumi˘
addikt
válasz
johnny82 #28677 üzenetére
A venti valszeg azért van 0%-on és 1rpm-en mert nem gyári hűtő figyel a kártyán. És azért teli a piros sáv mert mindíg a legnagyobb mért értéket veszi maximumnak. És ha az konstans 1 akkor értelemszerűen az lesz a max és telibe tolja. Más kártyáknál mint pl az enyémnél is (sapphire dual slot) csak két vezetékes a venti, szal csak tápot kap a kariról, a fordszám szabályzó/mérő rész nincs is rajta, így elég nehezen tudná kiírni mennyi is a venti fordulata...
-
Szuperboci
senior tag
válasz
FarkasAtis #28696 üzenetére
minek 1.5 gb videokari memoria?
inkább add el mindkettőt és vegyél egy 4870x2 meg egy normális tápot és sokáig nem lesz gondod.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
FarkasAtis #28687 üzenetére
1., 450W-os tápom elég e neki? és honnan tudjuk meg milyen tápegységed van
ha Corsair FSP akkor elégnek kell lenni
2., Csak márkaazonost tudok bekötni CF-be? nem bármilyen márkát
3. Esetleg egy egygigásat vagy egy X2-est is betudnék kötni mellé ugy hogy rendesen muzsikáljon a kártya? igen -
FarkasAtis
csendes tag
válasz
Szuperboci #28695 üzenetére
igazából a lényeg az az lenne hogy néztem egy Sapphire ddr3 1gigás 4850-et. És hogy ezt betudom e kötni normálisan a 512DDR3 ASUSom mellé ugy hogy ki is használja az egy gigát
-
Szuperboci
senior tag
válasz
FarkasAtis #28692 üzenetére
450 es táp szerintem kevés neki,bár nem vagyok szakértő nekem 600 assal nincsen gondom.
Márkától függetlenül betudsz kötni 2 karit,x2 t is.Asszem a HD seria összes résztvevőjét cfx be lehet kötni,de most erre nem esküszöm meg. -
MaSzKa
senior tag
válasz
Milka 78 #28693 üzenetére
ha elkezdesz játszani akkor ciripel
12cm-es ventivel ami halk nagyon jó hűtési eredményt értünk el de itt is ciripel ha elkezdesz játszani
ha kifingana megy vissza gariba
Gainward Hd4850 2 Slot Fan-t is kipróbáltam ugyanabban a gépben és ott nem volt homályos a kép
Gigabyte-nál se mindig hommályos csak akkor amikor bekapcsolód meg akkor mikor játszol és kilépsz és netezel
-
Milka 78
nagyúr
válasz
BandiHUN #28685 üzenetére
Mindenfajta tesztet és tapasztalatot várok,mert ezzel a karival szemezgetek(vagy ha nem jön be akkor Toxic+passziv hűtő)és jövő hétig meg kéne neveznem,hogy milyen karit kérek(garis csere).Amúgy Maszka kipróbálta ventivel(ha jól emlékszem) is és akkor is ciripelt pedig akkor jócskán 60 fok körül ment a kari és valami homályosodásról beszélt ami igen rémisztő!A monitor közepén behomályosodott a kép
(nem a monitor a rossz.)Ezeket nézd már meg légyszi,mert nem akarok használhatatlan karit venni.Előre is köszönöm és várom a tapasztalatokat!
-
FarkasAtis
csendes tag
válasz
FarkasAtis #28687 üzenetére
Valaki ha tud válaszoljon lesz szives mert reggel mennék kártyát venni:$ köszönöm segitségeteket!
-
MaSzKa
senior tag
olvass vissza
nekem is ilyen van Gainward HD4850 2 Slot Fanén 34eft-ért vettem
40fokos
a venti hangos de idleba visszaveszi de úgy is hangos1 plussz pótméterrel le lehet szabályozni
a házból kiviszi a meleg levegő 1 részét
alu borda van rajt
a venti cserélhetőa vrm-eken nincs hűtés
samsung 1ns ramokvannak rajta
kicsit rövidebb a nyák mint a referecia
de rámegy az AC Accelero S1 rev2 + 12cm-es halk venti -
DeSanto
őstag
válasz
Szuperboci #28686 üzenetére
-
FarkasAtis
csendes tag
Sziasztok!
Segitség kellene!
4850-em van 512es dd3 ASUS.
sikerült beszereznem végre egy crossfireképes alaplapot jövöhétre és gondoltam veszek mellé mégegy 4850. a Kérdéseim:
1., 450W-os tápom elég e neki?
2., Csak márkaazonost tudok bekötni CF-be?
3. Esetleg egy egygigásat vagy egy X2-est is betudnék kötni mellé ugy hogy rendesen muzsikáljon a kártya?Válaszaitokat előre is köszönöm
-
Szuperboci
senior tag
8.10 es béta drivert ajánlott már felrakni?Valami infót irhatnának akik ezt használják.
-
BandiHUN
veterán
válasz
DeSanto #28683 üzenetére
nem passzivban lesz használva
,természetesen jött hozztá egy noctua NF-S12-es venti is,1200on is iszonyat halk,már próbáltam,a házamon meg ott a 25centis venti,az is nyomja ki a levegőt a legkisebb csavarlukon is,kipróbáltam,a his 1950próm simán nem volt melegebb venti nélkül,mint ventivel,olyan légnyomása van,és szintén szinte nincs is hangja,az is szélsustorgás....a ciripelést egyébként 100fok felett irta Maszka...de ő pl.eleve ki sem próbálta,csak passzivban,passziv cpu hűtő és passziv táp mellett
és lementek neki a tesztek
halk ventivel nem kell törődnöm,hogy mennyivel megy,de ott van a házban egy Aerocool GateWatch is,ha szabályzást akarnék...
egyébként meg tény,hogy az átlagos,nem ipari/katonai alkatrészek nem birnak többet,mint 105fok névlegesen,azt se sokáig,úgyhogy nem is csoda,ha hangja lesz valaminek...nagyon bizom az átalakitott tápban,nomeg mivel játszok,nem markozok
majd szépen antituning,szépen leveszem a feszt addig,amig birja a névleges órajelet,meg beállitok valami nagyon alacsony 2d-t...elvileg ez a kari "hivatalból"tudja az ilyesmiket,nem is kell ATT meg egyebek...bár én rátettem volna egy sima venticsatit PWM ventihez,csak úgy célzásként,meg valami beakasztót a mag fölötti borda 4 sarkára,hogy egy 8centis ventit pl.gumi rezgéselnyelővel alapból fogadhasson.bár igyis lehet bestbuy a cucc,olcsó,1gigás,fejlettebb panel kb.feleannyi alkatrésszel
,bütykölés és monitorozás biosmod és mindenféle ilyen-olyan külsős progi nélkül,nem kell szerelni,és elvileg azért a passzivnak tervezett hűtés csak agyonvág minden ventis megoldást egy plusz ventivel.az S1-től is elgőzölöghetne passzivban a kari percek alatt.de azt még nem próbálta seniki,ez meg csak elviselt 2d-ben fél órát egy full passziv környezetben is,és lement 3d-ben is 15percnyi teszt.valaki beáldozhatná az S1-es kariját is ilyen próbára
-
Rocko66
aktív tag
Hali!
Kéne egy segítség! Tv-hez szeretném kötni a gépet s-video kábellel,catalist control centerben próbálkoztam de eddig nem sok sikerrel vkinek ötlete, hiába kattintok a 2,.k megjelenítőre nincs semmi csak a monitor meg a tv is villan egyet! Vkinek ötlete?
ja és ugyan ez a probléma volt az előző 7900 gs-el is!
pedig kiis írja mint látjátok a tv-t de már jólenne ha lenne kép is!
[link] -
DeSanto
őstag
válasz
VinoRosso #28679 üzenetére
Én linkeltem mert nekem az 1.5.8.1250 van és simán felismerte a 4850-et és a ventit is ezzel szabályoztam.
Azért linkeltem mert ennél a verziószámnál az újabb és gondoltam hátha "többet" nyújt.Lorenzo9: Nem akarom az ördögöt a falra festeni de biztos bitang forró lesz az a kártya.
Valaki írta is itt a multicore-ról hogy ciripel.
Remélem te szerencsésebb bga-t fogtál ki. -
BandiHUN
veterán
véletlenül az x2-be tettem,de hátha itt jobban érdekel valakit:
valakinek van már GV-R485MC-1GH karija?érdekelnének a tapasztalatok... nekem itt figyel már az asztalon,ma jött,hála BandiT-nak (a reklám helye,pár cuccom már muzsikál a gépben tőle,KORREKT,GYORS,MEGBIZHATÓ,OLCSÓ,SZÁMLA- és GARJEGYKÉPES)1nap alatt nyélbe ütöttük,de nem jutok vasárnapig oda,hogy betegyem...egyébként nem lenne rossz,41ezerért 1giga ram,áttervezett VRM egység(kisebb veszteségű FET-ekről és jobb hatásfokú tekercsekről,elektrolitmentes low esr kondikról regél a doboz,akár igaz is lehet végülis...),hisz passziv kari létére még hűtés sincs rajtuk,még furat sincs hűtésnek,sőt az elhelyezésük is olyan,hogy még ramsüni se fér be/vannak magasabb alkatrészek mellettük...mondjuk ezen 12-t számoltam,ha jól látom,a ref-en csak 10 van,és tekercs is 6 van a ref 5 db-jához képest,más a vezérlő ic,a panelon van egy GamerHud csip is külön,teljesen más az elrendezés,SOKKAL kevesebb alkatrész,elég jól belenyúlhattak...ja,a GamerHud progival elvileg lehet a doboz alapján mindenféle feszültség és órajelbizgerálást csinálni,monitorozni(Voltage Adjusting,Voltage Gear Overdrive,Dynamic Power Saving,Overclocking,2D/3D Auto Optimized,a későbbiekben PWM Frequency Switch is lesz gondolom a "zenélést"lehet majd kilőni,ha mégis cincogna valami...),vagyis tulképp mégha a gyári multicore hűtő nem is lenne egy tökély,akkoris jó tunningkártya-alap lehet pl.S1-el...hisz elvileg megoldja az a feszemelést,tunningot,elvileg jobb hatásfok(rosszabb tápot vajon miért csinálnának...),normálisabb 2D/3D váltás,és mindehhez biosmod sem kell.viszont nincs rajta venticsati(helye megvan,de lehet nem vezérelne semmit,mert a bios nem tudja/nincs hozzá más alkatrész sem a panelon),és ha jó is a hűtés,a ramokra nem lehet semmit tenni,kb.1mm hely van csak a borda és köztük...mondjuk ez,ha jó a hűtő,előrevetiti némi hővezetőgumi bevetését,végülis a bordázás sűrű,csak átvinne valamit a bordára... kis segitség a hűtésben,hogy a fő bordarész kb.fél centivel lejjebb van,mint a segéd,ami pont 2 slotnyi,igy a venti jobban fér,ha csak a mag fölé kerül,a multicore feliratot inkább jobb lekapni,mert kiáll nagyon...de csak öntapadó tartja,igaz profi alu munka,nem műanyag vacak az is...ja,plomba NINCS a hűtő csavarjain,és igen masszivan van,de rugókkal persze felfogatva...no hirtelen ennyi.kiváncsi leszek....legrosszabb esetben lesz majd HIS csere,ha kifingana... -
Bluegene
addikt
válasz
atoka1 #28680 üzenetére
van erről logout-os cikk is
a Toxic legfőbb hibája hogy nem szabályozza a fordulatot, tehát 3D-ben viszonylag halknak számít, de 2D-ben ugyanúgy zúg
a sima ellenben 2Dben visszafogja magát, 3Dben(játék) van kis hangja de akkor úgyis nyomatod a hangfalat
szal én a simát javaslom
-
atoka1
tag
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy érdemes e a Sapphire Toxic 4850 et megvenni vagy elég a simát? Mindkét kártyán jó hangos lehet a hűtő, azt szerintem lecserélném mert a jelenlegi x1900GT men is nagyon hangos és eléggé zavaró! A másik, hogy van különbség a sima kártya és a Toxic tuningpotenciáljai között? Toxic talán abból a szempontból, hogy ugye az gyárilag húzva van és ebben a formájában garis. Akinek esetleg Sapphire 4850 Toxic van, milyen hangos a hűtője, érdemes lecserélni? Ezen kívül ha érdemes rajtuk hűtőt cserélni milyen hűtőt ajánlotok?
Köszönöm!
atoka
-
VinoRosso
veterán
Uff! nem megy az új driverrel az att- már végigzongoráztam egy csomó verziót, a legtöbb nem is idnul el, amelyikkel idáig működött az elindul most is, de 0-ás értéket ír ki minden órajelre, feszre stb... valaki linkelte korábban a softpediáról letölthető 1.5.9.1298 Beta-t de nem tudom, hogy ez a legujabb nekem még nyárról van egy 1.6.9.1340, ez az amelyik elindul, a többi 1.5.9.12xx meg nem. Azt írja ki hogy valami transakció menedszert nem talál. Így most nem tudom rendesen meghúzni a VGA-t, mert nem tudok feszt állítani neki.
Valaki help.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MaSzKa #28574 üzenetére
Ja ez igaz,bár nekem a passzív azt jelenti,hogy kap egy hangtalan kiegészítő ventit is.Pl.Egy Toxic+Thermal Right T-Rod+venti.4870-4850-es karikra tervezték és persze még egy sor máshoz is...Csak nagyon félek a barkácsolástól.Egy ATI 9600Xt-n cseréltem utoljára hűtést.Persze ott pofon egyszerű volt(4 csavar azt kész,de valahogy ez bonyolultabnak tűnik.Ezen a Gigán viszont csak simán ráraknám a kiegészítő hütőt és kész,de ez a homályosodás félelmetesen hangzik.Arra lennék kíváncsi,hogy ez egyedi vagy csak tipushiba
42000Ft-ért meg nem akarok olyan karit venni ami használhatatlan...igazából a végcél egy Inno 9600Gt karitól halkabb hűtés,mert az magas fordulaton üzemelő apró venti teljesen megörjített.Az időm meg rohamosan fogy és választanom kell egy karit a döglött helyett.
-
Brumi˘
addikt
-
Brumi˘
addikt
válasz
cortez(21) #28672 üzenetére
Nemtudom mennyire tűnt fel hogy az eredmény vízzel hűtött karival készült. A memókon memsüni volt, és alulról fújta őket egy 12-es venti. A mag azért melegebb ott mert az a víz hőfokánál nem tud hidegebb lenni...
-
cortez(21)
csendes tag
de akkor mér gpu memio néven fut nem memoria input output ??
a te eredményed http://vantagetoplista.extra.hu/7013.jpg
az enyém:http://kepfeltoltes.hu/view/081003/K_P_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
meg sokmindenkinek magassabb -
Brumi˘
addikt
válasz
cortez(21) #28669 üzenetére
Mert az a memó hőmérsékletét mutatja. És attól függ mekkora légáramot tudsz csinálni felette. Az meg hogy nekem kevesebb azt honnan veszed?
-
cortez(21)
csendes tag
mi az a gpu memio???
-
cortez(21)
csendes tag
brumi a gpu memio mér több mint a többi eredmény neked pl nem több sőtt kevesebb na ???
thx -
Brumi˘
addikt
válasz
DeSanto #28663 üzenetére
Kellett nekem eladni a karimat...
Most egy saphire-om van, de ez gyárilag 1,29V-ot kap és így is csak 730/2200-at megy...
(azt is csak 3dmark stabilan)
Az MSI nekem is csak 1,29xxV-ot kapott és úgy ment 800-at, de az referencia volt és gyárilag csak 1,16-1,18V-ot kapott. A mostani meg lehet eladó lesz tudok naggyon occsóé 4870x2-ket. Lehet beinvesztálok 1-be.
-
Pitterix
őstag
válasz
ez_meg_emaz #28658 üzenetére
Köszi a választ!!!
-
Pitterix
őstag
Mi van akkor, ha a kártyám nm cseregaranciás???Az IPON-nál vettem, szerintetek köbö mennyi idő alatt lehet javítani( hülye kérdés megint
-
cortez(21)
csendes tag
eggy villámkérdés tudja valaki mit takar a gpu memio a vga melyik részén van elhellyezve a sensor vagy ez a gpu eggyik részét képezzi pl a gpu szélét ?????
-
DeSanto
őstag
válasz
cortez(21) #28650 üzenetére
Nálam 56fokos a GPU a többi 73fokos a másik pedig 65 körül van.
Igaz én 790Mhz/2200Mhz-en tolom stabilan a 4850-nek. -
cortez(21)
csendes tag
üresjáratban ::
http://kepfeltoltes.hu/view/081003/sensor_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
cortez(21)
csendes tag
üdv ajánlom figyeelmetekbe ezt a két képpet én speciel igy oldottam eggy gainward hd 4850 ref. hűtését
http://kepfeltoltes.hu/view/081003/Image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081003/K_P_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
észrevétel?? -
Pitterix
őstag
válasz
Erebosz #28615 üzenetére
Azért jó, hogy vannak elégedett emberek is!
Letöltöttem én is az ATT-t, de nemtom szabályozni a ventit, mert amit leszedtem Katt oldaláról, abból hiányzik a túlhajtás, stb rész....
De valszínű a kártyámmal van a baj, ha mindenféle zöld színek futkároznak a monitoron, meg már alapba pörög rajt a venti, úgy mint az elején csak akkor, ha játszottam vmivel maxi grafikán...Ja meg persze a fekete szín néha pixelesedik.....De akkor is kitartok mellette, vagy megcsinálják gariba, vagy kapok egy újat, de ilyent ott már nem lehet kapni, ahol vettem.... -
lacy86
addikt
Ez engem is érdekelne és az hogy milyen kábel kell hozzá!
Előre is köszönöm,
-
totyax
aktív tag
-
Rocko66
aktív tag
Hali!
Most lett meg az új kártyám,egy gond van s video kábellel szeretném össze kötni tv-vel,sehogy nembirtam még beálítani a catalist control center 8.9-ben!
Valakinek ötelete? -
FÖNÖK
tag
ja és remélem nem túl hangos.ha valaki használ ilyet kérem írjon pár sort.
köszönöm -
FÖNÖK
tag
4850-es sapphire Dual Slot Fansink
[link]
extra melegedésre és fagyásra stb. lehet számítani ennél a kártyánál?
tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban? -
SetCHOO.
aktív tag
Olvasgattam itt nálatok. És a következőre jutottam:
Lecserélem a 3870-et egy Sapphire 4850-re
+ GFX Chilla
+ jó fajta ram sünik
Megköszönöm minenkinek, hogy megosztotta a tapasztalatait! -
XoZ
aktív tag
Ha minden igaz, a hang csak a a gyári ATI HDMI-DVI átalakítóval megy, mert az ATI valószínűleg úgy oldotta meg a hangadatok továbbítást, hogy a nem használt DVI csatlakozótüskéket használta fel (tehát egy sima DVI-HDMI kábellel ezért nem megy át a hangsáv).
-
DeSanto
őstag
válasz
horvathkrisz #28636 üzenetére
Akkor kapcsold vissza a BIOS-ban, tedd fel a drivert majd az ATi HDMI audio driver-t is tedd fel.
Szerintem akkor működni fog.50% rá az esély. -
DeSanto
őstag
válasz
horvathkrisz #28634 üzenetére
Valószínű.
Nem is tudod panel nélkül használni a HDMI Audio-t.
Próbáld ki ezzel a meghajtóval.
Alaplapi Realtek nincs? -
DeSanto
őstag
válasz
horvathkrisz #28631 üzenetére
Most lehet hülyeséget írok de a Realtek adja a drivert hozzá.
Gondolom azért is épül bele.
Tehát ez a HDMI audio Realtek codec-et használ. -
DeSanto
őstag
válasz
horvathkrisz #28629 üzenetére
Nálam így néz ki a dolog.
-
XoZ
aktív tag
A memóriaigény kártya, játék, felbontás és szűrő függő (értelemszerűen nagyobb felbontás és több szűrő több memóriát használ). A következő teszt szerint a jelenlegi játékok 99%-ánál nem számít a nagyobb memóriaméret 4850 esetén (még extrém felbontásokban sem): [link]
Persze ha nincs nagy árkülönbség, akkor a jövőre gondolva érdemes lehet a nagyobb méretet választani, illetve akkor, ha fullhd közeli felbontást használ valaki (de oda már kevés lehet a 4850). -
DeSanto
őstag
válasz
horvathkrisz #28624 üzenetére
Azzal sajnos ezek szerint nem megy.
Nem próbáltam csak az átalakítós megoldást.
Előtte 9800GTX-em volt és azon ugyebár csak akkor jön ki a hang ha rádugja az ember a vga-ra a hangot.
Itt eszembe jutott hogy a HDMI-on keresztül külön "hangkártya" dolgozik ezért meghallgattam.
Ezek után vissza se dugom az alaplapiba az optikai kábelt. -
Foglalt név
addikt
válasz
totyax #28619 üzenetére
Azt hiszem ezzel le is zárhatnánk a személyeskedést.
Amennyiben átláthatóbbá teszi a dolgot(jellemzően két külön embernek, két külön témánban, hosszabban), akkor írjunk két külön posztot, de az ilyeneket kerüljük. Egy postban is lehet válaszolni több embernek, ha csak pár soros a válasz, a címzett nevét vastagon kiemelve sokkal kezelhetőbb, mint sok egymás utáni apró post. Ez próbálja mindenki betartani. Köszönöm előre is -
Haart
addikt
Hi érdemes lehet 512mb os helyett 1g-s 4850-et venni? Vagy még itt is felesleges az 1g? Valami teszt a kettőről?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
DeSanto #28623 üzenetére
ja, gondoltam. nekem direkt DVI-HDMI kábelem van és az sajnos nem úgy van kötve hogy vigye a hangot is.
Ha HDMI-HDMI kábelem lenne akkor vinné mert a mellékelt átalakító viszi a hangsávot, az ilyen kábelek sajnos nem, csak kicsit reménykedtem hogy hátha neked is olyan kábeled van mint nekem, szóval azt hittem hogy csak én lámultam el a dolgot, de sajnos igazam van... -
DeSanto
őstag
válasz
horvathkrisz #28622 üzenetére
DVI-HDMI átalakítóval rádugtam a tv-re amit kaptam a kártyához.Az hogy DVI-HDMI kábellal küldi e azt egyszerűen ki tudod próbálni.
Töltsd le a hozzá való drivert és meglátod.Beleépül nekem az alaplapi Realtek vezérlőbe.Innen van a driver.
Sajna a tv-t be kellett iktatnom közzé mert a házimozimon (egyelőre) nincs HDMI bemenet.
Driver után ha van hang a tv-n akkor jó az a kábel is csak ne felejtsd el átállítani alapértelmezettre az ATi-t.
-
DeSanto
őstag
Már jó ideje használom a VGA HDMI kimenetét és gondoltam kipróbálom milyen hangminőséget produkál.
El kell hogy mondjam az alaplapi ALC889A-t kenterbe veri de nagyon.Sokkal jobb és dinamikusabb hangot produkál.Audigy2 volt előtte de van olyan hangja, meg merem kockáztatni talán jobb is nála.
Le a kalappal előtte. -
totyax
aktív tag
válasz
ez_meg_emaz #28591 üzenetére
(#28591) ez_meg_emaz
(#28592) _Toka_
Fejezzétek be a hisztizést gyerekek. Egy téma lekövetéséhez fontos hogy arra szabványos módon válaszoljunk, hiszen így egyszerű kattintásokkal le lehet követni. Az oké hogy egymás után nem írok 5 hsz-t, de kettő bőven belefér, ha ez nem tetszik akkor mehettek a modokhoz panaszkodni teljes nyugalommal. Viszont ha a baszogatásomat nem hagyjátok abba én fogok szólni a modiknak.
Mellesleg _Toka_ téged se hívott ide a kutya se, én meg biztosan nem, ez_meg_emaz te meg akkora ökörségeket beszélsz sokszor hogy csodálkozom mit keresel egy ilyen fórumon.
-
totyax
aktív tag
válasz
Fail3D! #28584 üzenetére
Mi a túrónak akarod maxon futtatni? A max nem arra van hogy mindenképp azon játsz, hanem hogy a drága pénzen megvett játék ne avuljon el hamar, idővel az erősebb hardveren is megfelelő látványt kapsz majd. Egyébként a legkönnyebb úgy megírni egy játékot hogy ez döglődjön egy korszerű hardveren is, az nem nagy kunszt
-
paleinho
senior tag
FÖNÖK linkjében van még 10% kedvezmény a kártyára, így már olcsóbb mint az ipon
a kártya hangját illetően igazad vanállandóan fix fordulaton megy a venti, szerintem 2000RPM biztos van és nagyon hangos, 2D-ben elviselhetetlen számomra hogy ugyanúgy tekerje a ventit mint 3D terhelve
-
XoZ
aktív tag
Ez a kártya van olcsóbban is Ipon (egyébként a héten végig 32-33 ezer közötti áron volt, csak mára lett 35 ezer
és van olyan, aki nem ajánlja az Ipon-t (garanciális problémák - mint szinte mindenhol), de az áraik általában elég jók).
Egyébként maga a kártya ebben a fórumban olvasott tapasztalatok alapján hangos, valamint nincs memória és VRM hűtése (sőt olvastam olyat is, hogy viszonylag gyakori a memória meghibásodás ennél a típusnál).
Olcsó, viszonylag jó hűtésú 4850-esként a dual slotos Sapphire kártyát szokták ajánlani: [link] -
Erebosz
csendes tag
válasz
Pitterix #28565 üzenetére
Nekem eddig semmi problemam nem volt meg a kartyammal igaz nekem 4870-es van, szereny velemenyem szerint megerte ezt valasztanom, gyors es a ventije is siman szabalyozhato ATT-vel, de ha nem szabalyozom akkor sincs vele gond.
Szoros fankos tesztel nem ment 85 fok fole de az tenyleg max volt es akkor ment a venti kb 30-35%-on, 30%-nal lehet egyaltalan elkezdeni hallani hogy a ventinek van hangja. Idle-ben van 65-70 fok korul a kartya. ATT-vel szabalyozva idle-ben halk 20-25%os venti melett van 60 fok korul a kartya, terhelve sem ment 35% fole a venti ami meg mindig nem egetvero de mar lehet hallani.
Igaz hogy a hazam csupa lyuk tehat ez sem annyira mervado egy hangszigeteltebb hazban szerintem semmit nem lehetne belole hallani.A jo valasztas egy 4870-es, nincs olyan gondod hogy mir csereld le a venijet, gyors, keves panaszt halottam eddig a forumon rola, es ha olyan lapot valasztasz ami CF-es, kesobb mikor lejebb megy kisse az ara vehetsz belole meg egyet es mar jo is vagy megint az ujabb jatekokra is.
-
FÖNÖK
tag
ő lenne az alany:
http://www.bluecomp.hu/index2.html -
FÖNÖK
tag
hi
elég sok hibás dainward 4850-es kártyáról olvasok.
van egyáltalán jól működő 4850-es kártya???? -
_Toka_
senior tag
válasz
SetCHOO. #28608 üzenetére
Az eddigi hozzászólások azt mutatják, hogy rámegy, de azt javaslom, hogy a kereséssel kapott szűrés eddigi 292 hsz-nek legalább az utolsó oldalát olvasd el, aztán döntsd el Magad, mit teszel!
Na, asszem valami hasonlóra utal Bluegene is...
-
SetCHOO.
aktív tag
A Gfx Chilla rá megy a Sapphire 4850-re?
-
hakos1987
őstag
-
_Toka_
senior tag
válasz
CimbiX #28603 üzenetére
Ja kérem, én egészen Radeon 9800 óta zöld voltam, csak most értem be...
Nem tudtam, köszi a kiigazítást!(#28607) hakos1987:
Ez teccik ... sztem picit kapkodtak, mikor a leírás készült.
(#28605) FÖNÖK: Ha ez a referencia karijuk, szerintem maximálisan rendben van. Írom ezt azért, mert itt korábban többen is panaszkodtak a GS utótagú kártyáról. De közelebbről egyiket sem ismerem.
Ill. amennyiben igaz, hogy minden referencia kártya egyforma, akkor mégis, mert én Sapphire "apától" ugyan, de ilyen kártyát használok megelégedéssel. -
FÖNÖK
tag
erről a kártyáról mit gondoltok? tapasztalatok stb.
Termék neve: Gainward HD 4850 512MB
Barcode: 471846200-9566
GPU: ATI HD 4850
GPU sebessége: 625MHz
Memória: 512MB DDR3
Memória sebessége: 993MHz(DDR1986)MHz
Pixels per clock (peak) : na
Memória adatátviteli sebessége: 63GB/s
Ramdac: 400MHz
Csatoló felület: PCI-Express
Hütés típusa: 2-Slot Fan
Video-Tulajdonságok: HD-Output
Csatlakozó kimenetek: DVI-I + DVI-IBr.: 38.900ft
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest