- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
katona.jozsi #24699 üzenetére
Lehet VPN szervered és kliensed is.
A kliens értelemszerűen egy szerverhez csatlakozik, ami jelenthet egy VPN-szolgáltatóhoz történő kapcsolódást is. A szolgáltatóhoz kapcsolódás jellemzően az internetre nyíló kijárat IP-címének a felülírására (is) szolgál.
Saját VPN-szerverrel viszont saját virtuális hálózatot lehet kiépíteni. Nálunk családon belül működik egy ilyen, amellyel a családi helyi hálózatokat érhetjük el úgy, mintha azok helyben lennének. Így mehet a körbe mentés a NAS-okra, illetve felügyeleti rendszerek (pl. kamerák) figyelemmel kísérése szolgáltatói felhők igénybe vétele nélkül.
MaCS
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
katona.jozsi #24397 üzenetére
Ma rámértem a WiFi-re és 800/300-at tudott végre.
Annyit tettem, hogy kb. 2 napja bekapcsoltam a 160Mhz-et is, de szerintem nálam a környezet miatt volt többször max 500mbit/s vagy alatta. A lényeg, hogy a router tudja, samba azóta egyszer sem szakadt meg. Márciusban pedig kertes házba költözünk, ahol nem lesz ennyi zavaró tényező. Ti milyen node-okat vennétek az AX6000 mellé? AX3000-eseket? Majd 300m^2 kell lefedni, 2 szinttel.
-
válasz
katona.jozsi #24397 üzenetére
Jónak nagyon jó, csak már nem fiatal. És az OpenWRT nem kezeli az SoC-jét.
MaCS
-
válasz
katona.jozsi #24395 üzenetére
Szerintem állj el a vásárlástól, és válts egyszerűen másik modellre. Nekem biztos megingana a bizalmam az eszközben, ami ilyen X-aktákat produkál, pláne, hogy te már a második ugyanilyen modellt nyúzod.
Én egy GT-AX6000-t használok már hónapok óta, teljes megelédéssel. Ez még kicsit erősebb is, mint a tiéd, és teljesen hibátlanul működik. Mondjuk a wifi az nekem is 500-600 Mbps körül teljesít (5G, 40MHz), de mondjuk sosem volt gyorsabb. Bár egy ilyen szennyezett környezetben ahol lakom (társasház, kb. 70 (!) wifi hálózatot látok), nem is gondolom, hogy ennél sokkal jobbat el lehet érni, esetleg csak akkor, ha mindenki alszik, vagy nyaral.
-
kpityu2
addikt
válasz
katona.jozsi #24392 üzenetére
Nem számít, mer azt hittem, hogy gépen van a megosztás. Bocsesz. Lehet, hogy a router nem bírja szuflával. Vagy proci/ram kevés vagy az USB port, ha nincs külön tápja a vinyónak. Sajnos az Asus tipikusan alulméretezi az USB-n kivehető áramot.
-
kpityu2
addikt
válasz
katona.jozsi #24389 üzenetére
A megosztás a routeren van, vagy van egy szervergéped?
-
kpityu2
addikt
válasz
katona.jozsi #24387 üzenetére
Pölö a számítógép energiatakarékossági beállításai miatt. Ha windows, akkor a csatoló speciális beállításainál ki kell kapcsolni az altatási opciót.
-
bmxbandita
tag
válasz
katona.jozsi #24383 üzenetére
Gondolom igen. Én OpenWRT-t használok, ott konkrétan a dbm értéket tudod állítani.
Ezzel próbáld ki, 5Ghz-es band-en, minimumon is, meg középen is. -
válasz
katona.jozsi #24376 üzenetére
Szia!
Milyen programmal teszteled a sebességet?
Én hasonlókat tapasztalok AX86UPro-val és nekem az a gyanúm, hogy vagy speedtest appal, vagy a szerverekkel van valami, mert most mértem egyet a Szereverplexre és felugrott 500-ra a letöltés, majd ott beállt, mint a szög, rögtön utána pedig a Giganettel kb. 860-at mértem. -
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24369 üzenetére
Akkor vagy jelzavarás, vagy firmware. Esetleg próbáld meg AP módban egy haverodnál, hátha ott normálisan megy. Vagy egy másik firmware, amit ajánlottak.
-
ffodi
veterán
válasz
katona.jozsi #24374 üzenetére
A hivatalos oldalról eltűntek a régi FW-ek, de meg lehet őket találni. Ahogy néztem, a 32271 pont egy olyan verzió utáni update, amiben javítottak a Wi-Fi teljesítményén.
Ha nem jó, van még miből válogatni, amennyiben tesztelgetős kedvedben vagy.
Letöltéshez az adott FW melletti download gombon jobb klikk --> link címének másolása, majd töröld ki a link elejéről a wayback machine-t, egészen a "https://dlcdnets......." elejéig, értelemszerűen. -
ffodi
veterán
válasz
katona.jozsi #24369 üzenetére
Szerintem FW bug, írtam már korábban. Ezzel kb. semmit sem tudsz tenni (link speed jó, WLAN to LAN jó, akkor nincs szó interferenciáról, vagy bármi hasonlóról).
Egyébként, mely firmware verziókat próbáltad? Ezt pl. nézted?
-
kpityu2
addikt
válasz
katona.jozsi #24342 üzenetére
Én az Openspeedtesten megfigyelem olyat, hogy több mérés során folyamatosan csökkent. Első alkalommal még 800 volt a down és 900 up. A 3-4 mérés során a down leesett 150-re az up meg felment 1000-re. samsung telóval. És ezt nem befolyásolta a mesh barangolás. A router és a node is AX1800U.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24342 üzenetére
Tudnia kell. És lehet hardver hiba, de nem tudom. Én cserélhetném, vagy elallnék 14 napon belül.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24340 üzenetére
1 és 3 kb ugyanaz download szempontból, az upload viszont sokkal jobb, mint a download. Itt a wifi letöltéssel van gond, és nem csak a WAN irányban.
Nekem az AX4200-on lanon simán hozzá a 930-at fel és le is, ez kb a gyakorlati maximuma a hálózatnak.
-
dudika10
veterán
válasz
katona.jozsi #24336 üzenetére
MUMIMO es OFDMA be van kapcsolva?
Kapcsold ki. -
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24336 üzenetére
Úgy csináld, hogy
1) telefonról mérj speedtestet egy adott szerveren
2) vezetékes gépről speedtest ugyanazon a szerveren
3) a telefonról böngészőből mérj a vezetékes gépre telepített openspeedtest-re ráEzután ismételd meg a fenti kört még kétszer, hogy kizárd a véletlent. Screenshotold le az eredményeket minden esetben.
Ha a WIFI->WAN mérés konzisztensen sokkal rosszabb értéket ad, míg a másik kettő fixen gigabitet, akkor találtál valami bugot, mert ezt igazából szerintem semmi sem indokolja.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24334 üzenetére
Ez valóban jól megmutatja, viszont nézd meg a novemberi méréseket, ott volt kettő gyorsabb, majd kettő lasaabb, és azokat éjfél után csináltad, míg a többit viszont este csúcsidőben. Ez ugye hatással van mind a wifi jel zavarására, mind pedig a digi hálózat foglaltságára.
Ha egy kábellel csatlakoztatott gépen mérsz ugyanúgy a speedtest-en, ugyanazon a távoli szerveren(!!!!!!!!!!), akkor viszont sokkal gyorsabb értéket kapsz? Mert speedtestnél rohadt fontos a távoli szerver is, csomó szerver nem tud normálisan mérni nagy sebességet.
Magyarul, légyszíves ugyanazon a speedtest szerveren mérj egyet a telefonról úgy, hogy ott van a routertől 1 méterre, és egy vezetékes gépen. Majd utána az OpenSpeedTest-el is mérj egyet a telefonodról a lokális gépedre.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24332 üzenetére
Három eset lehetséges:
1) rosszul emlékszel arra, hogy ez valaha is jól működött
2) időközben hibásodott meg a készüléked
3) valamit még mindig rosszul mérszGondold végig, melyik lehet.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24330 üzenetére
Volt gyári beállítások visszaállítása is? Tehát fullos reset?
Van esetleg másik routered, és rá tudsz mérni azzal, hogy úgy mennyi a WAN sebesség?
-
ffodi
veterán
válasz
katona.jozsi #24328 üzenetére
Vásárláskor melyik firmware volt rajt?
Ahogy nézem, az Asus elkezdte kidobálni a régebbi FW-eket a letöltések közül. -
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24325 üzenetére
De mégis mi baja lenne a routerednek, ha
- LAN->LAN irányban gigabit
- LAN->WAN irányban gigabit
- WIFI->LAN irányban gigabit
- WIFI->WAN irányban viszont fél gigabit?Vagy bug, vagy el van állítva valami. A firmware frissítés jó ötlet, aztán egy gyári visszaállítás, és teljesen alap router beállításokkal próbáld ki. Mert ugye azt mondtad, hogy vásárlás után működött a WIFI->WAN irányban is a gigabit.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24322 üzenetére
Ha a Digié biztosan Bridge módban van, akkor az Asus csak router módban lehet, különben nem lenne neted. A kérdés az, hogy a Digi biztosan bridge módban van-e, mert ha mindkettő router módban van, akkor a Digi szegmense alatt van egy másik szegmens az Asussal, még rosszabb, ha ugyanabba a szegmensbe játszanak bele mindketten. Esetleg IP ütközés, akármi.
Elhiszem, hogy kicsi a valószínűsége, de láthatóan nem az Asus routered Wifijével vagy LAN-jával van gond, hanem a WAN kapcsolattal, ráadásul állításod szerint csak WIFI alól. Na most akkor a jelzavarás kizárva, a WIFI kapacitáscsökkenés szintén kizárva, innentől csak valami olyan probléma lehet, mint firewall, vagy valami ütközés a hálózaton, esetleg IPv6-os probléma, vagy a franc tudja.
De ez az egész valahogy nagyon fura, szerintem ezért nem tud senki semmit mondani rá.
-
ffodi
veterán
válasz
katona.jozsi #24322 üzenetére
A körülményeket figyelembe véve, szerintem ez simán egy FW bug lesz, mert kb. mindent (a valóságban annál is jóval többet) kipróbáltál, amit a témával kapcsolatban érdemes.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24319 üzenetére
Milyen módban van a routered, illetve a Digi routere?
Ki a router ebben a felállásban? Ki oszt DHCP-t? Melyik eszközön milyen beállítások vannak?
-
bmxbandita
tag
válasz
katona.jozsi #24319 üzenetére
Azt írtad, hogy nincs mesh-ben a router. Azért nincs ettől semmi változás.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
katona.jozsi #24316 üzenetére
Az itt láthatóra, ezt kellene BE állásba kapcsolni, nálam itt KI van kapcsolva.
-
bmxbandita
tag
válasz
katona.jozsi #24314 üzenetére
Fogalmam sincs.
Kíváncsiság kedvéért megnéztem én is az Openspeedtestet. A NAS-om-ra raktam egy szervert, és ezt mértem, 10 mp eltéréssel a mérések közt:
WIFI laptop <-> NAS openspeedtest server: 379/286 Mbit/s
WIF laptop <-> Openspeedtest server az interneten: 356/20 Mbit/sAzért csak ~390Mbit/s mert a 2.4-es wifin vagyok most, és az AX 2.4Ghz 40Mhz 2x2-n pedig a max. elméleti sebesség 573Mbit/s, szóval a ~390 egész jónak számít a routertől egy fallal arrébb
Na de a lényeg a te szempontodból látszik... Édesmind1, hogy a saját szerverem, vagy az interneten lévő szerver között mérem, ugyanannyi a letöltési sebesség. (feltöltés lényegtelen, mert az a szerződésem szerint max. 20Mbit/s)
Nálad sem változott semmi a két mérés között, és pár percen belül csináltad a két mérést a telefon <-> saját openspeedtest szervered és az telefon <-> internetes szerver között? -
bmxbandita
tag
válasz
katona.jozsi #24307 üzenetére
Ez nagyon furcsa. Tehát ha jól értem:
LAN <-> WAN ~800-900 Mbit
WLAN <-> LAN ~800-900 Mbit
WLAN <-> WAN ~3-400 MbitIlyennel még nem találkoztam
-
Peter Kiss
őstag
válasz
katona.jozsi #24309 üzenetére
Teljesen olyan, mint amit én is tapasztalok; ha a forgalom internet felől jön, akkor van rajta egy felező valamiért. Még azt nem néztem meg, mi történik, ha benyomom, hogy csak vezetékes mesh menjen, mert eddig volt 1 eszköz WiFi-n bekötve - nálad, hogyan csak egy szem router van, ez az opció kapcsolható? Kíváncsiságból átbillenteném, hátha van valami szoftveres katyvasz, ami miatt elkezd limitálni.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24309 üzenetére
Akkor nem a wifi okozza a problémát....
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24307 üzenetére
Szóval így a wifin keresztül csatlakozó mobilodon vagy laptopodon a böngészőben 858/615-öt mérsz?
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24303 üzenetére
OpenSpeedTest-et egy, a routerre vezetékesen csatlakozó otthoni PC-re telepítsd fel, majd a wifin csatlakozó eszközről mérd le a sebességet böngészőből. Annak fel-le 900 felett kell lennie.
-
ffodi
veterán
válasz
katona.jozsi #24303 üzenetére
A Smart Connect-et biztos kikapcsolnám, ahogy a barangolási asszisztenst is. 5 GHz-en a sávszélesség lehet fix 80 MHz, de rápróbálnék a 48-as csatornára és külön a 100-asra is, ha előbbi nem jó. Ezen kívül a "védett kezelési keretek" opciót én bekapcsolnám (a problémára nincs hatással), "capable" módra (a magyar fordításban nem tudom hogy lett elnevezve). Mást nem látok, ami gondot okozhatna.
Esetleg annyi még, hogy oké, hogy volt factory reset, de azt is próbáltad, hogy semmilyen Wi-Fi (mondjuk átnevezed a hálózatot ideiglenesen) és kábeles kliens nincs rajt, csak a WAN-on a Digi-s eszköz és 1 db klienssel csatlakozol vezeték nélkül?
-
ffodi
veterán
válasz
katona.jozsi #24299 üzenetére
Technikailag a 2x2 AX 80 MHz esetén elérhető max. link speed-et látod el a klienseiddel. Ha ennek ellenére kb. 500 Mbps az átviteli sebességed és kábelen pedig jó (~ 1 Gbps), akkor itt valami más disznóság van.
Tudsz berakni képet a konkrét WiFi beállításaidról (főoldal és professional tab)?
-
Tin
veterán
válasz
OpenSpeedTest-et telepítsd fel egy vezetékes PC-re, akkor lokális hálózaton kipróbálhatod a sebességet. Ha az is alacsony, akkor kizártad a szolgáltatót.
-
bmxbandita
tag
válasz
Ha vezetékesen fixen jön az 1Gbit, akkor szerintem kizárhatjuk, hogy a szolgáltató oldal a hibás.
QOS-el tudsz még játszani. Ha ki van kapcsolva kapcsold be adaptive-ra, ha be van kapcsolva kapcsold ki.
-
bmxbandita
tag
válasz
katona.jozsi #24282 üzenetére
Egyébként ez alapján elég sok eszköz van a közeledben. Ebben a pillanatban a 100-as channelen pont ketten vagytok, de lehet 5 perc múltva 3-4 másik router is átjelentkezik.
Ráadásul rohadt sokan használnak 160Mhz-es szélességet, ami ilyen telített közegben... hát hogy is mondjam, nem éppen lovagias magatartás -
bmxbandita
tag
válasz
katona.jozsi #24295 üzenetére
Tudod mit nézz még meg?
Wifi titkosítás mire van állítva? WPA2 legyen!
A WPA2/WPA3 mixed, vagy WPA3 tud okozni lassulást. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
katona.jozsi #24271 üzenetére
A kliens nem állt át 2.4Ghz-re? Nekem is pont AX6000 van közös SSID-s a 2.4-5GHz és furán alacsony volt a letöltési sebességem pár napja azon a kliensen. Ott azt láttam hogy 2.4-en van, pedig kb. 1 méterre volt a routertől és azt vártam volna, hogy automatikusan az 5GHz-et használja (fixen telepitett mini PC, nincs mozgatva). A W11 adapter beállitásban kellett átállitanom talán 2 beállitást is, hogy átálljon 5-re. Az egyik a band prio volt, a másik meg hogy b/g/n/ac, szoval hogy milyen módokat támogasson. Ax talán nincs azon a kliensen.
Lehet hogy szétválasztom majd két külön SSID-re a két sávot, hogy mindig lássam min vagyok.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24290 üzenetére
Lokális hálózaton is, amit írtam, az OpenSpeedTest-el? Tutibiztos, hogy nem az interneted lassul be ilyenkor?
Azért nem értem, mert nem fixen van valami plafonja az átvitelnek, hanem valamitől függ, de ha a router mellett állsz, akkor még a zavaró jelek sem okozhatják, tehát vagy a netkapcsolatod ingadozik, vagy a klienssel van gond, vagy a routeren van valami beállítás, ami visszafogja a sebességet. Firmware a legutolsó?
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24288 üzenetére
Tehát akkor
- pár hetes router
- a router mellett állva
- 1200Mbps link sebesség mellett
- 80Mhz széles csatorna, 100 feletti, nincs nagyon más zavaró tényező
- több WIFI6 klienssel tesztelve, biztosan WIFI6-on kapcsolódva
- vezetéken 1Gbps sebesség mérhető
- WIFI-n viszont csak 400-500 Mbps
- az elején ment vezeték nélkül is az 1Gbps
- a routeren volt gyári visszaállítás, de annak ellenére nem megy gyorsabbanNem tudom. Én tippre még megnézném, hogy tuti tuti alapbeállításokon van-e, kikapcsolnám teljesen a 2.4Ghz-es módot, hogy csak az 5Ghz menjen, és ha sehogy sem jó semmi, akkor esetleg arra gondolnék, hogy a router valamelyik antenna csatlakozója levált az alaplapról, és esetleg amiatt nem tud többet (vagyis gyártási hibás).
Még megpróbálnám az OpenSpeedTest alkalmazással LAN-on tesztelni a sebességet, ha van egy vezetékes WIndows géped, arra telepíted, és a wifis gép böngészőjéből tudod tesztelni. Ez azért jó, mert ugye LAN-on annyit fog tudni, amennyi a gép hálókártyájának és a vezetékes hálózatosnak az átviteli sebessége, jellemzően 1Gbps, ami olyan 930-940Mbps elméleti maximumot tud.
Én kipróbáltam a szintén a napokban vásárolt AX4200-ammal, nekem gond nélkül megy, ugyanúgy alapbeállítás, ugyanúgy 80 Mhz, ugyanazon a 100 feletti sávon megy, mint a tiéd.
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24286 üzenetére
Kliens, amivel teszteled, biztosan az 5Ghz-esre kapcsolódik? És biztosan WIFI6-on?
-
krealon
veterán
válasz
katona.jozsi #24266 üzenetére
"a sebesség visszaesett 400-500mb/s-re"
Az AiProtection vagy a Traffic Control használata okozta offload hiány szokott ilyen tüneteket okozni.
Szerk:
Stornó, látom csatornaszélesség probléma. -
bmxbandita
tag
válasz
katona.jozsi #24279 üzenetére
Itt a középső kék a te hálózatod? Mert ez alapján 20Mhz-en megy, 1 csatornát foglal csak el.
Tedd fel az Acrylic-ot, ingyenes próbaidőszak, de nagyon sok mindent megmutat. -
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24275 üzenetére
És úgy mérsz 450 Mbps-ot, hogy ott állsz a router mellett a telefonoddal, ami tutira tud WIFI6-ot? Azután, hogy resetelted a routert gyári beállításokra?
-
Tin
veterán
válasz
katona.jozsi #24271 üzenetére
Kábelen meg simán megy a gigabit? Mert ha párhuzamosan vele megy az 1000-es letöltés kábelen, akkor ott valami vagy elállítódott, vagy bezavar. Ha átrakod egy másik helyre a routert, ott is ilyen lassú?
-
BB9000
senior tag
válasz
katona.jozsi #24266 üzenetére
Kismillió oka lehet a lassulásnak. Néhány a sok közül:
- más csatornára állt át a router,
- több kliens csatlakozik rá egyidőben, mint az első méréskor,
- máshogy méred, nem ugyanazzal az eszközzel, nem ugyanolyan beállításokkal,
- AiMesh-be tetted és WiFi összeköttetés vana routerek közt,
- valamely másik eszköz is erőteljesen forgalmaz a mérés időpontjában . . . -
katona.jozsi
aktív tag
válasz
katona.jozsi #24188 üzenetére
OpenWRT telepíthető, de 13 év használat után most maradnék a gyárin, mert nem vagyok biztos abban, hogy az tudja pl.: az AiMesh-t vagy az AiProtection-t.
Btw. az új winyóval "repül" a Samba, bár az USB accelerator-t még fel akarom dobni rá SSH-n. A Download Master-t hagytam a fenébe, mert annak implementációja szerintem nem sikerült túl jól.
-
kpityu2
addikt
válasz
katona.jozsi #24205 üzenetére
Ha üres akkor meg érdemes lehet törölni és újra létrehozni a partíciós táblát. Jártam már úgy vinyóval, hogy addig nem tudta semmi normálisan használni amig meg nem csináltam.
-
bcl
senior tag
válasz
katona.jozsi #24203 üzenetére
Nincs értelme a chkdsk-nak, egy frissen formázott, üres tároló esetén. Ahogy írtam, ez logikai (nagyjából "szoftveres") hibákat javít, nem a lemezt nézi, hanem ami rajta van.
Esélyes, hogy az elektronika döglődik, vagy tényleg a lemez, csak olyan paramétere, akit nem monitoroz/jelez a smart. Mondjuk hirtelen nem tudnék ilyet mondani...😅
-
dolon75
senior tag
válasz
katona.jozsi #24203 üzenetére
nem tudom, van-e ftp lehetőség a routeren?
ha igen, akkor nézd meg azzal, ha ott jó a sebesség, akkor a samba implementáció miatt lassú a dolog.nekem NASsal volt ilyen tapasztalatom, ftp gyors volt samba használhatatlan.
szerk.
most látom, irod, rossz lehet a disk, ez így akkor tárgytalan... -
kpityu2
addikt
válasz
katona.jozsi #24199 üzenetére
Küld rá a windowsos chkdsk-et.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz
katona.jozsi #24198 üzenetére
-
válasz
katona.jozsi #24188 üzenetére
Milyen fájlrendszer?
Azelőtt nem volt ilyen gond?
Próbálj csinálni egy sima fájlletöltést! Mennyi a jellemző letöltési sebesség? Folyamatos, vagy vannak benne beszakadások?
MaCS
-
válasz
katona.jozsi #24186 üzenetére
A filmek fájljai hol vannak? A routerhez kapcsolt tárolón vagy egyéb helyen a hálózaton?
Ha nem maga a router felelős a tárolásért, akkor a routernek fogalma sincs arról, hogy filmről és/vagy SNB-ről van szó, ő csak címzi és továbbítja a biteket, ami tehát egy nettó sebességi kérdés.
Amúgy emlékeim szerint (bár biztos azért nem vagyok benne) mintha erre a routerre is telepíthető lenne az OpenWRT.
MaCS
-
Raiden_
tag
válasz
katona.jozsi #20225 üzenetére
A hatótáv problémádat ez megoldhatja AiMesh rendszerben kettő, három,
kellő számú eszköz, a sebesség az ebben az esetben marad a jelenlegi,
viszont a legjobb eredményt akkor érheted el, ha a két, három, kellő számú
routert vezetékesen is összekötöd ez az Ethernet Backhaul Mode.
Ahol nagyobb a forgalom oda tegyél egy erősebb AiMesh képes eszközt
a jelenlegi AX1800U eszközt meg beteszed Node-nak. -
Raiden_
tag
válasz
katona.jozsi #20218 üzenetére
Mivel az EU (le)szabályozza a sugárzást, így inkább kettő vagy három eszközben
és mindenképpen AiMesh képeséggel is rendelkező rendszerben gondolkozz.
A hatótáv nemigen változott viszont az elérhető sebesség és a egyidejűleg
kiszolgálható eszközök száma növekedett. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz
katona.jozsi #19863 üzenetére
Sziasztok!
Az AX1800U-as router hatótávja nagyon gyengének bizonyul, így le kell cserélnünk. Mit javasolnátok helyette, ami AC-s vagy AX-es és a hatótávja jobb? -
woodworm
veterán
válasz
katona.jozsi #19900 üzenetére
Az ac65p-hez nincs DM.
Meg lehet oldani entware csomagkezelő telepítésével, majd a megfelelő csomagok felrakásával, de ez szinte teljesen parancssoros történet. -
kpityu2
addikt
válasz
katona.jozsi #19863 üzenetére
5G-n megpróbálhatod a 100-as csatornát, ott nagyobb teljesítmény engedélyezett. Bár az 5G-t meg jobban árnyékolják a falak. A kifagyást meg vagy az ax kikapcsolásával, vagy olyan kliens használatával küszöbölheted ki, amit nem fagyaszt ki. Sajnos tipikus, hogy a régi routerek nagyobb hatótávúak. Talán lazábban vették a szabályokat vagy jobban illesztették a kimenetet. Azután bekavarhat a beamforming is, amikor az antennák fázisainak variálásával próbál a router adott irányba jobb sugárzást biztosítani. Csak nem mindig sikerül. Az AX1800U belépőszintű eszköz, az ára az ax és aimesh képességek miatt annyi amennyi. Tehát simán lehet, hogy egy árban hasonló, de képességeiben korlátozott eszköznek jobb a rádiója.
-
vargalex
félisten
válasz
katona.jozsi #8390 üzenetére
Természetesen. Soha nem is próbáltam a gyári firmware-t. Nálam semmi gond nincs.
-
vargalex
félisten
válasz
katona.jozsi #8388 üzenetére
A kollégának ezt a hibaüzenetet bármely dnsmasq-ot DNS szerverként futtató eszköz adná, hiszen a párhuzamos DNS kérések maximális számát érte el. Ott valami gond van a hálózatban, valamilyen alkalmazás/eszköz folyamatos DNS kéréssel bombázza a routert.
Érdemes lehet bekapcsolni a dnsmasq-ban a DNS kérések logolását.
Elsőre arra tippelnék, hogy WAN felől is érkezik valamiért rengeteg DNS kérés. Ezt lehetne tiltani akár tűzfalon.Szóval, emiatt felesleges ezt a típust kizárni.
Nálam 30+ eszköz lóg rajta folyamatosan, soha nem volt ilyen gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Facebook és Messenger
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest