-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaboi6512
őstag
válasz
enginev3.0 #22046 üzenetére
Sajnos az sem.
Alapjelszóval sem enged be, friss entware telepítés után sem.
Akkor ez delete. -
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #21907 üzenetére
A böngészőben is, a főoldal jobboldali menüsávjában az állapot résznél.
-
memorix
senior tag
válasz
enginev3.0 #21905 üzenetére
-
memorix
senior tag
válasz
enginev3.0 #21902 üzenetére
Ha 1 gigabites optikád van akkor kizárt hogy 2.5 gbit -menjen
https://device.report/manual/7148774 -
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #21902 üzenetére
Honnan tudom hogy a Wan port milyen sebességen megy? - Alapbeállításként 2,5 G. Amúgy menüből állítható, fejből nem tudom, hogy hol van.
-
RVR400
veterán
válasz
enginev3.0 #21752 üzenetére
Akkor Neked a Luci a lényeg, nem az OpenWRT maga, mert ugye ezeket mind meg tudod nézni SSH-val.
-
RVR400
veterán
válasz
enginev3.0 #21749 üzenetére
Ezzel az erővel az is kérdés lehet, hogy az OpenWRT min javít.
-
RVR400
veterán
válasz
enginev3.0 #21742 üzenetére
Ööö, ott a Docker...
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #21737 üzenetére
Nekem mindegyik Asus GUI bazári, viszont a ROG elcseszett, minden máshol van a megszokotthoz képest, legalábbis első bekapcsolásnál nagyon nem találtam a dolgokat és számomra a piros nem felhasználóbarát egy beállítási felületen. Merlin alatt sima Asus felülettel minden a helyére került. A TUF felülete szerencsére nincs nagyon elcseszve, mindent a helyén találtam és nekem ez a színkombináció okés, Kodi alatt is hasonlót használok és a Plex is ilyen, tehát nekem ez mindig is használható volt. Tomato, OpenWrt és még a TP-Link felületekkel vagyok "barátságban", de már úgy vagyok, hogy szinte mindegy, csak jó beállítási lehetőségek legyenek.
-
totomusic
tag
válasz
enginev3.0 #21742 üzenetére
Viszont OpenWRT-t nem mindig egyszerű feltelepíteni, ennél is csak azért volt az, mert egyik tag megfelelő szoftvert írt hozzá. De elég könnyű téglát csinálni belőle, ráadásul ha meghibásodik az OpenWRT, nem lehet olyan könnyen visszarakni a gyárit, ezzel számolni kell. De ha nincs nagyon babrálva az OpenWRT, csak frissítve van, szerintem hosszútávon elfog stabilan futni így.
-
totomusic
tag
válasz
enginev3.0 #21739 üzenetére
Viszont én ugye OpenWRT-vel használom, két teljesen különböző wifivel, 5 Ghz/160 Mhz is nyilván megy, és ha jól tudom, a LAN bridge üzemmódban tud csak 2.5G-s WAN porton működni a megfelelő beállításokkal. Ráadásul OpenWRT-nél nem világít pirosan a WAN LED, ebben az üzemmódban. Sőt, csak a routernek az egyik oldala világít/villog, a power, a két wifi led, és ugye a LAN4.
-
totomusic
tag
válasz
enginev3.0 #21735 üzenetére
Elsősorban az volt a fontos, hogy stabil Wifi kapcsolatot létesítsen minden eszközzel, ami előző routernek nem igazán sikerült, azért is lett lecserélve. Processzor terhelést nem néztem, viszont a fogyasztást igen, 4.8 Watt körül van általában, speedtest 5Ghz Wifi mellett ez felmehet átmenetileg 8-9 Wattra is. Bridge üzemmódban van. 2.5G port később LAN-ra lesz téve. Teljesen jó ez a router.
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #21733 üzenetére
Nem teljesen ugyanaz a kettő, AX59U-nak "csak" 128MB a flash memóriája, és ugye 1G-s WAN. Egyébként egy teljesen jól kinéző, jó router benyomását kelti, én bevállalnám és lehet, hogy az lesz a vége.
…viszont a felhasználói felülete szerintem ocsmány, - ez ugye már egyéni ízlés kérdése, de a ROG felülete ocsmányabb, nekem az nagyon nem jön be, nem tudok figyelni az információra, illetve a sima Asus felület sem valami dizájn nyertes cucc. Egyébként nekem ez a fekete-sárga inkább bejön, mint a piros-fekete vagy a sima szürkés-zöld. Egyébként egyszer beállítja az ember, aztán van, hogy hónapokig nem nyúl hozzá. A lényeg az, hogy jó menüpontok és beállítás lehetőségek legyenek.
Hogy alakul a proci terhelés speedtest mellett? - Mediatek nem terhelődik, úgy, mint egy Broadcom, másképp osztja el a terhelést, alig "mozdulnak meg a magok". -
totomusic
tag
válasz
enginev3.0 #21733 üzenetére
Teljesen jó a TUF AX4200, jól kezeli a 2.4Ghz-es illetve az 5 GHz-es kapcsolatokat is, viszont a felhasználói felülete szerintem ocsmány, nálam OpenWRT-vel megy.
-
TOZ
addikt
válasz
enginev3.0 #20210 üzenetére
Gyari doksi igy mondja:
(2) Select the “Connection type” according to your Internet Service Provider (ISP).
WAN >Internet Connection> WAN Connection Type set [PPPoE], please select IPv6 Connection type set [Native]
WAN >Internet Connection> WAN Connection Type set [Static IP], please select IPv6 Connection type set [Static IPv6]
WAN >Internet Connection> WAN Connection Type set [Automatic IP], please select IPv6 Connection type set [Passthrough] -
TOZ
addikt
válasz
enginev3.0 #20208 üzenetére
Igen. Legalabbis nekem ugy van, es mukodik.
-
mgTerminator
veterán
válasz
enginev3.0 #20114 üzenetére
Közben utána néztem egy kicsit a neten, nem egyedi és ritka esetről van szó, volt akinek 99 és 100% is volt a RAM használat. Az oka pedig az USB meghajtó használata.
Volt aki azt írta hogy már csupán attól ugrik a memória használat ha be van dugva, de elvileg ettől még önmagában nem, csak akkor ha adatfolyam is van, mivel ilyenkor egyből elkezd cacheelni.
Leállítottam az FTP szinkronizációt, tényleg pár perc után kicsit lejjebb ment de nem a szokásos 64% köré.Egyébként a húgom és anyám panaszkodnak hogy a telefonon sokszor nem töltenek be az oldalak, 1x ki is írta a telefon hogy nincs internet. Azok a telefonok Xiaomi Mi 9T Pro-k. Nekem Samsung S23Ultra és Tab S8 Plus-on semmi gondom nincs.
Ezzel kapcsolatban valakinek ötlet? -
mgTerminator
veterán
válasz
enginev3.0 #20109 üzenetére
Igen tudom, de neked magán a routeren fut, vagy a gépen? Nekem szerver még nincs rajta egy darabig nem is lesz.
AiProtection nálad be van kapcsolva?
Valahol olvastam valamit hogy a ROG leden keresztül tudja jelezni színnel a használatot, ezt hol lehet beállítani? -
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #20102 üzenetére
Ha minden be van kapcsolva, QoS, torrent, szülői felügyelet és a többi szükséges, akkor bizony ennyi, de ez nem azt jelenti, hogy nincs tartalék, ugyanis készenlétbe van helyezve, tehát ha szükséges, akkor másik feladatnak is biztosit a memóriából.
-
nOvOp
senior tag
válasz
enginev3.0 #20076 üzenetére
Köszi!
-
válasz
enginev3.0 #19874 üzenetére
Most még úgy adódott, hogy leszedtem Steamről egy játékot, Full sebességgel meg a Steam kliens is köztudottan sok szálon szedi, és így alakult a terhelés:
-
válasz
enginev3.0 #19874 üzenetére
Ezek szerint ennyivel gyengébb az is
Az előző routerem 2 mag 4 szál volt, ez meg 2 mag 2 szál, és hát mint CPU-knál is, nem mindegy milyen magok...
Amikor megjelent a 2,5 gbps WAN portos ASUS TUF-AX3000 V2, felmerült bennem, hogy talán váltani kellene, de mondták, hogy felejtsem el, mert sokkal gyengébb...
Csak úgy látszik az ASUS beteszi olyan routerekbe is az AIProtectiont, amiknek torkukon akad
-
válasz
enginev3.0 #19868 üzenetére
Érdekes. ASUS RT-AX86S-ed van? Mert igaz, hogy én nem torrentezek sosem, de nálam sosincs visszaesés. Mondanám, ha van, akkor az a szolgáltató sara lenne, de szerencsére azzal sincs gondom tavaly március, azaz a bekötés óta.
Sőt, az NMHH mérődoboz is az ASUS-on lóg:Amint látható a sebesség a Gbps-os kapcsolat gyakorlati maximumát tükrözi.
-
válasz
enginev3.0 #19865 üzenetére
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #18620 üzenetére
Valószínűleg feketelistára tették a duckdns-t.
-
válasz
enginev3.0 #18618 üzenetére
Milyen CFW, Merlin? Akkor lehet ezt keresed:
-
limpi
aktív tag
válasz
enginev3.0 #17514 üzenetére
Na, igen, azt elfelejtettem írni, hogy pont router restart nélkül szeretném
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #17469 üzenetére
Próbáld mobilappon keresztül, az jobban működik mint a WebUI.
-
FireFox1996
őstag
válasz
enginev3.0 #16358 üzenetére
Igen. Rájöttem, hogy wpshez.
-
kenwood3
addikt
válasz
enginev3.0 #16355 üzenetére
1 baratomnak van asus routere, hozza fogom elvinni a napokban, hogy kiprobaljuk. Addig nem rendelek masikat
-
cimp
senior tag
válasz
enginev3.0 #16330 üzenetére
Nos a sorok közt volt a megoldás. Eleve úgy tartottam értelmesnek, hogy ez akkor fasza, ha kábelen vannak és a wifi-t dobálják ügyesen. De a rajzon is azt mutatja, hogy a kettő már eleve wifin kommunikál, meg ha nem megy tegyem közelebb, meg a promo ábrán sem látszik a kábel ezért wifi-n próbáltam. Összekötöttem és kapásból megtalálta.
De ahogy ezt ebből olvasom úgy is kellett volna menjen:De nem ment.
Köszi mindenkinek.
-
kpityu2
addikt
válasz
enginev3.0 #16330 üzenetére
Nekem is így van, de én csak a felkonfigolás után tettem át vezetékes backhaulra. Azért mondtam, hogy nem vagyok biztos benne, hogy a konfig alatt is működik-e, de logikátlan lenne ha csak akkor találnak egymásra ha a konfiguráló PC egyéb módon is fel tud csatlakozni a router hálózatára. Az biztos, hogy az útmutató/varázsló kissé hülyén van megfogalmazva. Nem keresgéltem de lehet, hogy van YT videó ami végigvezet a folyamaton.
-
cimp
senior tag
válasz
enginev3.0 #16321 üzenetére
Hát a leírások azzal kezdik, hogy resetrljük le (nyomjuk 5 mp-ig a reset gombot) és hagyjuk úgy. De mikor a felkonfigolt állapotában az Adminisztráció - Üzemmód / AiMesh csomópont -ot kiválasztottam, akkor is ebbe az állapotba került, mintha lereseteltem volna. És ilyenkor már nincs is csak
Vezeték nélküli router mód / AiMesh router mód (alapértelmezett)
Hozzáférési pont (AP) mód / AiMesh router AP módban
Jelerősítő üzemmód
Media Bridge
Ha ezek valamelyikében van akkor érhető el a "AiMesh csomópont", ami alaphelyzetbe teszi (gyakorlatilag reseteli) -
válasz
enginev3.0 #16275 üzenetére
Nagyon röviden: egy VPN megoldás. Eddig privát használatra első sorban a PPTP és az OpenVPN volt használatban. (L2TP+IPsec-et én soha sehol nem láttam működni, nyilván a komplikáltsága miatt, hiszen két megoldást kell összehozni benne egy biztonságos kapcsolat érdekében.)
A PPTP már régen nem számít biztonságosnak, az OpenVPN pedig ugye biztonságos, de komoly erőforrásokat foglal le, ergo relatíve lassú.)
A WireGuard az egyik új, feltörekvő megoldás. SOKKAL egyszerűbb a kódja, mint az OpenVPN-é (valami egyhuszadannyi programsor), és ennek megfelelően jóval gyorsabb, valamint ugyan nem hivatalosan, de megfelelően biztonságosnak tartják.
A lényeg az, hogy a Linux kernele már jó ideje tartalmazza, és most az Asus routerek GUI-jára is kivezették, és Merlin is dolgozik azon, hogy a fw-ébe is áttegye.
Számomra különösen vonzó lehet benne az, hogy site2site megoldást tud biztosítani állítólag már a routeres változata is (az OVPN-nél ez csak CLI-ből ment, számomra nagyon bonyolultan), azaz a család az országban szétszórt Asus routerei párhuzamosított kapcsolatok nélkül is egységes virtuális hálózatot alkothatnak.
MaCS
-
TOZ
addikt
válasz
enginev3.0 #16275 üzenetére
-
Kiskokó
veterán
válasz
enginev3.0 #16262 üzenetére
Nem vagyok NAT mögött. Illetve az előző asus routerrel semmi baj nem volt. Ez az új szivat....
nincs már mit beállítani ... egyszerűen érthetetlen.
Köszi a tippet azért -
Hrabovszki
csendes tag
válasz
enginev3.0 #16263 üzenetére
V2
-
Kiskokó
veterán
válasz
enginev3.0 #16239 üzenetére
Hát ez érdekes. De nem hiszem hogy ilyen telefonos szoftververzió a baj.
A hiba nem új, másfél éve fent áll csak eddig nem érdekelt
Úgyhogy ha pontosan fogalmaznék akkor kb 4 féle Iphonenal legalább 5 féle szoftververzióval is volt próbálva. Illetve androiddal is jó fél éve volt tesztelve.Máshol tökéletes ugyan azzal a telefonnal amivel nálam nem.
A router körül keresgélném még mindig a hibát, de egyszerűen nem akarom elhinni hogy ilyen van........ már az őrületbe kerget. Most ezért vegyek új routert :S ??Köszi azért
-
norbertoth
senior tag
válasz
enginev3.0 #16233 üzenetére
Igen sikerült
-
Multibit
nagyúr
válasz
enginev3.0 #15576 üzenetére
Forgalomelemzőt bekapcsolom, nagyon eszi a procit, de miért?
Gyanítom azért, mert az DPI alapú. Kicsit más, mint egy egyszerű logolás. -
TriX2010
tag
válasz
enginev3.0 #15238 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
Gabesz87
veterán
válasz
enginev3.0 #15225 üzenetére
Holnap nekifutok újra akkor majd úgy hogy resetelem a korábbi ac57u-t is. Ac58u-t szeretném node-ként hozzáadni. Amúgy miután resetelem az ac58u-t, mobilról a csomópont hozzadasnal megtalálja, de folyton azt az üzenetet kapom, hogy Ezt az eszközt nem lehet hozzaadni az AiMesh rendszerhez.
-
Gabesz87
veterán
válasz
enginev3.0 #15223 üzenetére
Reset után be kell állítani a kapcsolatot hogy mi legyen, plusz Jelszó változtatás, wifi jelszó, működési mód. Akkor itt mit válasszak? Amúgy egyszer már megtalálta telón amikor hozzá akartak adni a node-ot, el is kezdte, de megszakadt, nem sikerült valamiért.
Eddigi AiMesh beallitasaim során is telóról sikerült, gépről valamiért nem. -
adam3
aktív tag
válasz
enginev3.0 #15217 üzenetére
Ugyanez volt nálam is tuf5400-al, le is cseréltem
-
válasz
enginev3.0 #15217 üzenetére
Nem használok, csak nézegettem most az emulátort, és a wireless, professional alatt láttam olyan beállítási lehetőséget, hogy "Enable IGMP Snooping". Ez nálad be van kapcsolva?
-
gahor72
aktív tag
válasz
enginev3.0 #15140 üzenetére
Szia!
Én a routerben beállítottam egy openvpn szervert, a mobilon meg az openvpn appan egy klienst. Csak így tudom elérni távolról az asus appal, de legalább biztonságos.
Üdv -
Kobe
veterán
válasz
enginev3.0 #15054 üzenetére
átrakattam bridge módba a vodas modemet, meg beállítottam a WPA2-t az AX vegyes módhoz, így már minden eszközön megjelent az 5ghzes hálózat
egy furcsaságot találtam, hogy az asztali PC időről időre eldobja az 5g-s hálózatot (intel ax200) és újracsatlakozáskor azt írja ki hogy változások történtek a hálózaton, ezért mindig bekéri a jelszót, nem hajlandó elmenteni sem
-
Kobe
veterán
válasz
enginev3.0 #15054 üzenetére
Az AX et a tiszta AX mode helyett visszaallitottam 5ghz vegyes uzemmodba, 160 Mhz enabled modban. Igy mar megjelent a legtobb eszkoznel, kiveve egy, illetve az AX es PCn sem lattam sebessegbeli csokkenest.
Valszeg vissza kell raknom majd wpa2re mert a smarthome eszkozok csak azt tudjak....
-
_q
addikt
válasz
enginev3.0 #14908 üzenetére
Visszaolvastam és láttam te is egy darabig gondolkoztál mi legyen és akkor se nagyon jött egyértelmű válasz. Most annyi a hátránya esetleg az AX58u-nak, hogy v2 kapható, amire nincs merlin fw. Bár ezt lehet érdemes elengedni 2. routernél.
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #14873 üzenetére
-
kiir
tag
válasz
enginev3.0 #14713 üzenetére
Ember!
AC =/= AX.
A típusjelzésben lévő "u" az USB-portra utal.
Az AX53u elvileg tud Mesh-t.
Egyébként minden stimmel -
válasz
enginev3.0 #14707 üzenetére
Igen, támogatott az ilyen irányú felfűzés.
-
válasz
enginev3.0 #14692 üzenetére
Igen
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #14670 üzenetére
Factory reset kellett a fő routernek
-
válasz
enginev3.0 #14515 üzenetére
Nemtom...
De az AX-es eszközök komoly helyzeti előnybe kerülnek abban a pillanatban, hogy nem optimálisak a rádiós viszonyok (és mikor azok, ugye...)
MaCS
-
válasz
enginev3.0 #14208 üzenetére
A csatorna mindenképpen legyen különböző, az SSID/jelszó lehet azonos de érdemes különbözőre tenni.
-
h-yle
addikt
válasz
enginev3.0 #14199 üzenetére
Nyomtam már mindent is 15x mindenen. Valahogy magically fél 10 magasságában megoldódott a dolog. Hogy oldódott meg? Se a vonalban lévő telekomos munkatárs, se én nem értettük. Meg azt sem, hogy mi volt a hiba.
-
válasz
enginev3.0 #14162 üzenetére
Környezet függő, hogy hol mi az optimális.
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #14040 üzenetére
Nem jó az AX router amit vettél?
-
Alex91
félisten
válasz
enginev3.0 #14040 üzenetére
Nem.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
enginev3.0 #14009 üzenetére
Szia!
Nekem Telekom-os Optikai netem van és át van állítva, hogy az ASUS routerem létesítse a kapcsolatot és ossza ki az IP címeket.
Amit átállítottam, hogy működjön:
Legalul a fülön van egy PPPoePassthrough csuszka azt bekapcsoltam.
Connection Trigger -t átállítottam Manual-ra, bár ez valamiért nálam folyton visszaáll Alwayson-ra.
A név és jelszó részt én nem bántottam a Telekom-os ONT-ban, csak ugyan úgy kitöltöttem az ASUS router-ben is helyesen.Igazából csak ennyi lenne, nálam azóta is tökéletesen üzemel. Bármi kérdésed lenne, írj nyugodtan.
-
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #14001 üzenetére
Elküldtem PÜ-ben!
-
tobias40
veterán
válasz
enginev3.0 #13999 üzenetére
Internet Connectivity---- ez a lap érdekel?
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #13256 üzenetére
Ha AX58U-n semmilyen extrát nem használtam akkor 48% körüli volt a RAM kihasználtsága és ahogy tettem hozzá az extrákat úgy nőtt, AX68U esetében már 60% körüli az alap kihasználtság és úgy nő az extrákkal. 90% AX58U esetében, extrák nélkül, szerintem sok. Egyébként pl. a letöltés is annak számít, mert ahhoz is kell RAM. Gyári visszaállítás esetleg megoldás lehet.
-
válasz
enginev3.0 #13254 üzenetére
A magas, 90% körüli RAM-használat a jól optimalizált szoftver eredménye. Örülni kell neki!
MaCS
-
válasz
enginev3.0 #13254 üzenetére
Milyen router? Pl. AX92U-ra jellemző a magas ram használat alapból, de nem nagyon okozott gondot.
Mi fut a routeren pluszban az alap funkciókon kívül? -
Madoc
veterán
válasz
enginev3.0 #10674 üzenetére
Igen
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #10615 üzenetére
Kezd zavarni, hogy az AX82U-ra nincs Merlin.
Még a végén az AX58U-nál maradok. AX68U-ra is van Merlin, nem is értem. -
FNZ
őstag
válasz
enginev3.0 #10460 üzenetére
szia!
a firmware frissítéssel megmaradnak a beállítások?
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #10460 üzenetére
Az egy másik Merlin.
-
válasz
enginev3.0 #10452 üzenetére
-
válasz
enginev3.0 #10439 üzenetére
Az asuscomm.com-os DDNS szerintem semmivel sem kevésbé megbízható, mint a DuckDNS. Nálam hat éve megy két routeren, amelyikből az egyiknek napi sűrűséggel változik az IP-címe, és még egyszer sem volt gond a DDNS-sel.
MaCS
-
válasz
enginev3.0 #10423 üzenetére
Entware mellé? Felesleges, régen kellett inkább, amikor kevés ram volt a routerekben.
-
FNZ
őstag
válasz
enginev3.0 #10399 üzenetére
hááát, gondolkodok rajta, hogy csak az alap merlin maradjon.
ma kb éjfél utántól kb 15 óráig megint rossz volt az időkép (több óra kép kimaradt), de kb. 15 óra óta megint jól működik. nem értem ez
időkép szerverrel biztosan nincsen gond, mert anyámnál is be van 1 állítva és az jó, illetve más időkép kamerák is mennek. a régi routeremmel sem volt semmi baj, csak mióta meg van az új és a blokkoló fent van. tesztként kikapcsolom 1 napra blokkolót és megnézem mi lesz.ráadásul az edigital most beakciózta a routeret és ma kaptam még egy szülinapi 5%kupont is
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #10405 üzenetére
Mennyire szalad fel a prociterhelés ha megrántod 1/1gigabittel?
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #10401 üzenetére
Na hogy bírja az 1/1gigás torrentezést?
Torrent közben a weblapok hasítanak vagy várni kell? -
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #10399 üzenetére
Én pl. rádiót hallgatok.
-
szaboi6512
őstag
válasz
enginev3.0 #10395 üzenetére
Megnéztem az entware-t is, de semmi érdekeset nem találtam benne
Nem az entware érdekes, hanem a segítségével telepíthető szolgáltatások.
Ami Entware nélkül nem menne..... -
gabro0
őstag
válasz
enginev3.0 #10395 üzenetére
Mi lenne érdekes?
-
FNZ
őstag
válasz
enginev3.0 #10383 üzenetére
jaa, a firm-re gondolsz? azt a webes felületről frissítettem.
a többi kiegészítőt telepítettem putty-al (blokkoló, netstatisztika) -
FNZ
őstag
válasz
enginev3.0 #10366 üzenetére
webes felületről hogyan lehet?
(#10367) tt_to
köszi, nagyon vaksi vagyok, fel is vettem a szemüvegemet.egyébként valami nem jó, mert mióta fent van a reklám blokkoló, az időkép kamerám nagyon gáz lett, rengeteg kép nincsen meg, pedig 10 mp-ként kellene képet feltölteni.
kipróbálom, hogy kikapcsolom a reklámblokkolót és akkor mi lesz. a blokkoló szerint allowed az ftp.viharvadasz oldal vagyis elviekben nem szűri -
mrmft
senior tag
válasz
enginev3.0 #10369 üzenetére
WPS nyomva es ugy is marad, majd bekapcsolas, amint villognak a LED-ek a WPS-t elengedheted. Ez valt be. De csinalhatod ugy is ahogy irtad, elvileg ugyanaz.
-
mrmft
senior tag
válasz
enginev3.0 #10357 üzenetére
Gyarirol - Merlinre es vissza valtaskor is mindig kell a reset. A legjobb ha mar eleve resetelt verziorol valtasz, majd telepites utan ismet reset. Ne kerdezd miert, igy mukodik jol a tapasztalat szerint.
@#10366 FNZ Persze, hogy ettol erre valo a reset.
-
FNZ
őstag
válasz
enginev3.0 #10340 üzenetére
hali!
én szombaton vettem és felraktam, de nem csináltam resetet, mert előtte nem használtam a gyárival.
elszórakoztam a merlinnel jópár órát, mert nem volt egy normális pendrive a swap fájlnak és hibát írt, amikor az putty-on keresztül telepíteni akartam, valamint hiányolta a netet is hozzá.
beüzemeltem a router a végleges helyére, beáldoztam egy 8 GB-os usb3-at.és rögtön ment minden telepítés. bár a merlin oldalán azt írták, hogy töröljük az nvram-ot, mert vannak ott nem használt, felesleges konfig állományok is, na nekem utána rögtön eltűnt az összes dhcp rezerválásom és a portforwardom (nem tudom ettől lehetett e, de én erre gyanakszok).
telepítettem a reklám blokkolót és a statisztika szerint elég sokat blokkol. kipróbáltam a telefonon a fészbúkban, ahol pár helyen a reklámnak csak a webcímét írta ki, de a tartalmat nem (előtte mindig reklám volt ott). úgy néz ki, valamit blokkolgat, működik a dolog.sajnos a gépem nem bírja a gigás netet, mindig max 500-at mért, így nem tudtam, hogy csak ennyit ad a digi és korlátozva van 500-ra vagy miért csak ennyi a sebesség.. volt egy menü a routerben, ahonnan lehetett speedtestet futtatni, de telepítgettem, állítgattam a merlit és eltűnt a menü. ott láttam először, hogy 900-at tud a netem abban a pillanatban.
hova tűnt - nem Damon Hill - a menü? nem találom sehol! bár van kiegészítő, ami pl. 12 óránként csinál automatikusan egy speedtestet és abból vissza lehetne nézni a sebességeket.A mobilom az N-es routerrel max, 150-et tudott, ezzel ki tudtam hajtani a 900-at az 5gzh-es wifin.
bár nem tudom mire tudom ezt a nagy sebességet kihasználni, de elmondhatom, hogy lobog a hajam a sebességtől.kíváncsi leszek, hogy a NAS-on a "fel - le töltést" hogy bírja majd hosszú távon.
-
Yeffy
veterán
válasz
kivansisagbol megneztem, nalam mit mutat AX56U-val, nalam is NAT-ol a szolgaltato, ha jol tudom.
ez volt a max, amire fel tudtam tornaszni. -
TeeJay
félisten
válasz
Kíváncsi leszek hogy bírja majd a masszív torrentezést mert a speedtest azért nem ugyanaz a terhelés mint sok száz TCP és UDP csomag
-
dkess
őstag
válasz
Nem vagyok torrent szakértő, de amennyire az emlékeim nem csalnak, akkor a transmission (illetve az arra épülő dolgok, mint pl. a Download Master) az csak egy szálra terhel?
Amennyiben igen, akkor a korábbi képeden ahol az első mag 100% -on van ott valószínűleg ez lesz a szituáció. Itt nem segítene egy negyedik mag. Igazából a minél erősebb egy szálas meg az I/O (írás/olvasás, USB) teljesítmény ami számít és ebben jobban állhat a AX58U a négymagos AX56U -hoz képest ...
-
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #10352 üzenetére
Gondolom a core1 felel a NAT-ra a core2 és 3 meg a 2,4GHz BGN-AX wifit adja
Csinálnál úgy is CPU terhelést hogy wifin tekered ki amennyire tudod és nézed melyik mag lesz akkor terhelve?Mivel ebben a switch-et is a SOC látja el így elég gáz ha 100%-on pörög
Látod az AC65P 10% terhelést sem kap miközben rántom lefelé 100megabájttal a cuccostRáadásul ahogy nézem ez még félterhelés sincs mivel 115MB le és fel egyidőben hol van
u.i.: 3magos az a SOC szóval nem tudsz aktiválni semmit pluszban
Végén neked is AC65P lesz úgy érzem -
válasz
enginev3.0 #10354 üzenetére
Szerintem már az is sok egy speedtest-re, mert az sehol sincs egy húzós torrent terheléshez képest.
-
válasz
enginev3.0 #10352 üzenetére
Hát ez elég kiábrándító.
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #10351 üzenetére
-
gabro0
őstag
válasz
enginev3.0 #10345 üzenetére
Mehet, én is ezt használom. Egy resetet viszont nyomj a felrakás után, biztos ami biztos.
De tényleg, amelyik routerre van Merlin arra érdemes felrakni. Semmit olyat nem tudok mondani miért ne tegye fel valaki. Az egész projekt célja épp az, hogy a gyári rendszer hülyeségeit irtsa ki és egészítse ki azt az életet megkönnyítő funkciókkal. Jó pár esetben innen került át funkció a gyáriba, mert az Asus mérnökeinek is megtetszett. Részletesebben itt.
-
gabro0
őstag
válasz
Jó pár hibajavítás van benne és rengeteg plusz tudást ad, már csak az entware miatt is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Jó teszt alany leszel TeeJay kérdéseire
-
mpo
veterán
válasz
Arra kíváncsi vagyok, hogy a nálad kapott terheléstől kifekszik-e.
Nem figyeltem eléggé, nem AC65P lett, de törölni már nem tudom. -
válasz
Ha nincsen igényed a plusz tudására akkor maradhat a gyári.
-
deflex
tag
válasz
enginev3.0 #10269 üzenetére
A felsorolt tapasztalatok alapján bölcs döntésnek tűnik.
-
deflex
tag
válasz
enginev3.0 #10265 üzenetére
Nálam 250-300 torrent files fut két eszközről, de eddig nem volt gondom. A wifi engem nagyon meglepett, mert igen jónak találtam a 65P-t, de pl. 5GHz-en ahol a 65p már nem látható a telefonommal, ott az 5670 még 50-100Mbit-re képes. A 65p gyári fw-vel működött.
Próbáltam Merlinnel és OpenWRT-vel is, de nem érte utól az 5670-et. Még azzal kiegészíteném, hogy régi családi házban tapasztaltam ezt, ahol a válaszfal is 45cm-es vertfal... Meglehet ahol vékony, vagy esetleg gipszkarton válaszfalak vannak, talán nem ilyen nagy a különbség. -
deflex
tag
válasz
enginev3.0 #10256 üzenetére
Szia!
Nálam az 5670 bridge módban AC65P-vel kombinálva 1-2 hét üzemelés bírt. Gyakorlatilag 2-héten belül az 5670 minimum egyszer kifagyott, újraidítás után már jól működött kb. 1-1,5 hétig, majd a jelenség ismétlődött. Most az 5670 routerkét működik már több mint két hete zökkenőmentesen (talán a 65P-vel kavarodott össze, ez okozhatta a lefagyást). Még persze tesztelem így. Eddig meglepően jól működik, a wi-fi rész hatósugárban földbe döngöli a 65P-t. Kábelen 2,5Gbit-et is tud, de nálam csak 1Gbit van, így ez nem kihívás számára.
Ezért érdekelne, milyen gyengeségeket tapasztaltál az 5670-nél? -
vargalex
félisten
válasz
enginev3.0 #10254 üzenetére
A padavan a fő oldalon írja a load-ot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest