- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
Igen, csak ezek alapból nem node-ként funkcionálnak és amikor átkapcsolod akkor elkezdi keresni a routert. Próbáltam én is a router felől csatlakoztatni de az csak akkor ment ha már egyszer felkonfigurálódott a node. Ha utána leválasztottam, később minden további nélkül megtalálta a router felől indítva a csatlakoztatást. Gondolom akkor már ismerte a wifi hálózat adatait.
Elképzelhetőnek tartom amúgy, hogy enginev3.0-nek igaza van, ha mindkettő resetelve van, akkor ismeri az alapbeállítást és úgy megtalálja wifin is. De a legegyszerűbb addig összedugni kábellel amíg felkonfigurálódik. A wifis ábra meg szerintem a dedikált Mesh node-okra vonatkozhat. -
kpityu2
addikt
Igen nekem is ezt csinálta vagy kétszer. Amikor azt írta hogy csatlakozzon a router hálózatához, akkor azzal a PC-vel amivel a node webes felületére beléptem, a PC saját wifijén keresztül csatlakoztam a fő router hálózatához és akkor jött létre a kapcsolat. Tehát a két eszköznek azonos hálózaton kell lennie. Azt nem tudom, hogy ha a node WAN és a router egyik LAN-ját összekábelezed ilyenkor, akkor is megtalálják-e egymást.
-
enginev3.0
félisten
-
kpityu2
addikt
A node legyen rádugva a pécére és amikor szól, csatlakozz a PC-vel arra a hálózatra amin a router van. Én egy másik géppel be voltam jelentkezve a router felületére és ott lehet látni amikor elkapja a node-ot. Kicsit macerás elsőre, mert ugye alapból nem node-nak van szánva, csak át lehet kapcsolni arra az üzemmódra.
-
vargalex
félisten
Erre szerintem nem lesz így megoldás. Csak, ha a kliensek küldenek WOL package-t. Esetleg, ha a routerrel megoldható, akkor a szervert leválasztani a LAN-ról egy LAN2-re. A LAN és a LAN2 közé tűzfal NAT nélkül és ott scriptet futtatni a WOL-al, ha hozzáférést érzékel.
A másik téma: biztos vagy te abban, hogy párhuzamosan megy a 2x1 Gbps? Szerintem csak 2 session-t engedélyez a Telekom, de a korlátozás nem session-onként érvényes (bár, ki tudja).
-
dkess
őstag
Szia,
Mit jelent pontosan ez az "alvó samba megosztás"? Nem pl. a HDD van hibernálva vagy ilyesmi? Amikor szeretnél valami fileműveletet végezni, akkor nem ébreszti a HDD -t automatikusan?
Ugye az a "box" az egy ONT lesz. IPTV van egyébként? Akkor az ONT -od és a AX56U -d is router módban van. Több megoldás is lehet:
- ONT -ot bridge módba kéred. ONT -ra ezután internetet elérő klienst nem tudsz kötni sem vezetéken - sem WiFi -n. Maximum STB -ket (az külön PPPoE -vel megy). Csak az AX56U mögé mehet minden más kliens.
- az AX56U -t AP módba teszed. Ekkor az ONT és a AX56U WiFi -jén keresztül is ugyanazt a belső hálózatot éred el. Természetesen a LAN portok is használhatóak illetve az USB -s háttértárad is működni fog. Amennyiben IP alapon csatoltad fel a távoli meghajtót, akkor azt újra fel kell csatolnod, mert változik az IP értelemszerűen,
- jelenlegi felállás mellett AX56U -n port-forward -okat állítasz amit annak belső hálózatán szeretnél elérni. Ekkor értelemszerűen az ONT -on az AX56U WAN oldalának foglalj DHCP -n címet vagy használj fix IP -t. Ekkor a ONT LAN -ján az AX56U WAN IP -je és a megfelelő port használatával eléred amit akarsz az AX56U belső hálózatából. Amennyiben internet oldali elérés is kellene oda, akkor vagy beállítod a megfelelő port-forward -okat a T ONT -ban is vagy amennyiben a T ONT hálózatán ilyen igény nincs és egyébként lenne jópár továbbítandó port, akkor az ONT -on DMZ -t is állíthatsz az AX56U WAN IP -jére ... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged