-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz
memorix #24218 üzenetére
Virusírtókat futtatam PC-n, Androidra ha jól tudom nincs ilyen.
Nem csak PC-n jelentkezett a jelenség, hanem telefonon, tableten is, ahogy a videón látni.
Kivéve, ha mobilneten voltam.
Szóval szerintem a routerekbe nyúltak bele.
Azt nem tudom hogyan, és melyikbe mentek először.
Illetve mit tegyek most? -
woodworm
veterán
válasz
memorix #24218 üzenetére
"A többi routert átrakták (N18U, 68U, HGGRC2-vel) orosz nyelvre,"
Jó kis összeesküvés elmélet. -
Kicsirics77
veterán
válasz
memorix #24166 üzenetére
A fő routerhez vagyok kapcsolódva mikor mérek rajta, a többi nem releváns most mert a lakás többi részében nem a sebesség a lényeg hanem a lefedettség.
Mivel az ont és a node kb 1 métres cat6e kábellel van összekötve így nemértem ezt a nagy sebesség különbséget, egyénként az ont 2,5GB portja van összekötve a node wan portjával és GB kapcsolatot jelez a 2 eszköz között. -
Kicsirics77
veterán
válasz
memorix #24160 üzenetére
1000/1000 a netem, a szolgáltatóit csak pppoe passtrought módba lehet tenni, a szolgáltatói meg a router 1GB cat6 kábelen van egymás mellett 1 méterre, a szolgáltatói ont wifi kikapcsolva.
Az asus routeren ax mode, fix 36-os csatorna, 40/80/160MHz engedélyezve, de ha a 160MHz tiltva van akkor is ugyanez a helyzet. A lakásban még van 3 másik asus router mesh hálózatban, a node az ax3000, wifin kapcsolódnak az eszközök hozzá.
Az ax3000 kb 2-3 méterre volt a méréskor.
iPhone15-el és Macbook air M1-el mérve is ugyanez a helyzet. -
VGYke
addikt
válasz
memorix #23525 üzenetére
Nem biztos hogy értetted a kérdést!
4. Asus routert használom, kb 8-10 év alatt kiismerem őket, így ismét megkérdezem:
A GYAKORLATBAN (tehát nem olvasottak szerint, hanem saját tapasztalatból!!!) miben lesz hátránya egy pl. TUF Gaming AX6000 (512MB) routernek pl egy ROG Rapture GT-AX6000 (1 GB) routerrel szemben, kizárólag a memóriát illetően? Nekem az 512MB még eddig elég volt, de ki, és miért futott már bele abba, hogy ez kevés? -
G-Bali
senior tag
válasz
memorix #23497 üzenetére
Köszönöm
Milyen távol vannak a szobák?
A legmesszebb 10-12m.
Hány fal van odáig?
4 Vasbeton (panel)
Milyen clienseid vannak?Hány darab ? támogatják az Ax Wifi 6 átvitelt?
Wifi :3db Gsm , 2 db laptop , 1db Tablet , 3 Kamera , 1 HUB (,Xiaomi Home),Amazon Fire Tv stik , TV ,
Kábel:AVR ,NAS,Philips HUE , Media Player ,
a 2 teló tamogatja szeritem a Ax-t
Ha mind wifin menne akkor 15-17 lesz rajta ...KésöbbDe akkor lehet érdemes lenne meg ha drága venni egy ASUS TUF Gaming AX4200-t
-
G-Bali
senior tag
válasz
memorix #23495 üzenetére
Nem olyan Kavalkáros
AC56U már vagy tizenéve nálam van ,a Huawei-t meg most kaptunk mert kötöztünk és ezt adták ...(vagyis 2 márka ,de nem én választottam a másikat)
Jelenleg MODEM üzemmódban van a Huawei és kábellel van összekapcsolva ..(Asus szorja a Wifit)De mivel a asus -ba van 4 portba dugva minden így szinte egymás mellet van a két router -
válasz
memorix #23479 üzenetére
Én eddig olvastam:
"Cat5
Míg volt néhány szabvány között, a következő szabvány a Cat5 volt. Ez egy általános Ethernet szabvány volt, bár ezen a ponton elavult. Figyelemre méltó, mivel az átviteli sebesség szép, kb. 100 Mbps volt, akár 100 méter távolságra is."Ennyit ért hozzá a cikkíró. A Cat5 ugyanis gigabites kábel. Gyakorlatilag. Csak éppen nem teljesített minden ezzel kapcsolatos specifikációt, ezért lett a Cat5e.
Személyesen ismerek több Cat5 hálózatot, ahol nagyobb távolságokra simán elmegy a gigabites átvitel. Nálam nagyon hosszú ideig működött egy 70-80 méteres vonal, amelyen a legvacakabb praktikeres Cat5 kábelen a gigabites eszközök jelentették a szűk keresztmetszetet.
Jelenleg is van egy kb. 130 méteres szakaszom, ahol ugyan csak egyszeri méréssel, de szintén 930 Mbps, azaz gigabites a sebesség.
És továbbra is tartom: shielded kábelt ne ajánljuk otthonra! Akinek erre van szüksége, az ne innen kapjon tanácsot, annak profi tervezés és kivitelezés kell.
MaCS
-
VGYke
addikt
válasz
memorix #22280 üzenetére
Ok, elnéztem azt hogy 1 vagy 2 USB van a TUF szérián. Nekem speciel nincs szükségem a TUF routeren USB portra, mert van NAS és van WiFi-s nyomtatóm, aztán persze ki tudja mire jó még a 3.2 USB port, DE!!! Számomra úgy tűnik a táp (12V-2,5A=x30w) adataiból, hogy alulméretezett, illetve spórolós a router, ami ki tudja később milyen hátránnyal jár...
-
VGYke
addikt
válasz
memorix #22276 üzenetére
Köszönöm! Reszeltem magamnak egy excelt, amiben kigyűjtöttem pár paramétert:
Valamiért a TUF AX6000 típust mindég kiejtettem a befutók közül, de már nem tudom miért.
Arra emlékszem hogy volt/van itt egy fórumlakó társ, akinek baja volt vele és vissza is vitte, lecserélte másra. Meg aztán tényleg érdekes a tápja, ami 12V és 2,5A (30watt), ezt én keveslem ha wifi is megy meg 2 HDD-t is teker... -
Balinov
titán
válasz
memorix #22237 üzenetére
köszönöm. Egyenlőre az Ax56u is beszorja a lakást (3 szoba, 2 fürdő, 95nm kb) mivel ingyen adnák a friccet kiprobalom azzal is, Max ha nem nyújt többet mint az Asus akkor megy tartaleknak. A merlin nyújtotta dolgok hianyoznak
Openwrt nincs rá mert ahogy olvasom broadcom aoc miatt
-
tobias40
veterán
válasz
memorix #21947 üzenetére
Akkor maradok emelett,tesztelem nyúzom-használom és majd beszámolok mit tapasztaltam róla!
Momdjuk lehet az lesz majd a gondom ha elakadok vmiben és kevés embernek van ilyen eszköze a segítségre de ez majd kiderül! :
Azért vagyok-voltam bizonytalan hogy mennyire "túlzott" otthoni használatra ez a router duo úgy, hogy ugye abszolut nem ebből az ársávból akartam vásárolni.....Fura is volt nekem hogy itt akik nagyon képben vannak az asus routerekkel nem is hozták szóba ezeket de nyilván ezért mert új és nincs tapasztalat róla valamint nem az otthoni piacra szánták ezeket...
-
tobias40
veterán
válasz
memorix #21938 üzenetére
Ennyiért sem éri meg amennyit írtam hogy mennyibe kerül most az Alza-n?
Nem játszom tehát ez a része nem érint engem,a Multi-Gig Ethernet támogatás hiánya nem tudom mennyire lesz negatív számomra,gigabites net sebességnél gyorsabb net itthon nem lesz hamarosan felénk,szerintem...Ettől függetlenül nem vagyok a saját pénztárcám ellensége és ha uanazokat vagy jobb sebességet-stabilitást lehet kihozni olcsóbban akkor várom a javaslatokat,korábban leírtam mire kell nekem a rendszer.
Igazából most a telekomos 5670 a fő routerem 1000/1000 telekom optika,és az asus ac87u tettem be alá AP kiegészítőnek és most ez is elegendő de szeretnék fellépni a ax-be,igaz még nem sok eszközöm van ami támogatná.
Meg kellene hogy Vpn servert tudjak futtatni a fő routeren mert van Proton előfizum és azzal védeném le az itthoni eszközeim nagy részét és ezzel kapcsolódnék egy másik ingatlanom hálózatához szintén ezzel a Proton vpn előfizuval.
Nem tudom érthetően írtam-e le,itthon lenne az ax-es mesh rendszer,a vendégházamban meg menne a ac87u a szintén telekomos 5670 kiváltására amit PT-be teszek,és így kapcsolódnék az itthoni hálózatomról a vendégházhoz és visszafelé is kellene hogy működjön.
Ezért kellenek ha jól tudom olyan routerek ami tud vpn servert is futtatni de egyidőben kliens is tud lenni.Még annyi hogy nem tudom hogy van-e erre Merlin vagy elég jó a saját szoftvere?
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
válasz
memorix #21931 üzenetére
Végül elmentem egy sokkal magasabb ár irányába egy fórumtárs ajánlására.
ASUS ExpertWifi EBM68 (2-pack) ezt vettem meg,kipróbálom és ha vmiért nem tetszene 15 napom van hogy visszaküldjem.
Tudja valaki hogy a telekom saját ax-es Mesh rendszeréhez képest ez mennyival lehet jobb?Ha ez nem jönne be vmiért(vagy nem hozza azt az elvárást amit az ára miatt elvárok) akkor veszek 2 db TUF AX4200-et és azokkal oldom meg.
-
FF23
senior tag
válasz
memorix #21918 üzenetére
"...Kihalásig maradnak a családi házban..."
Szerintem ez teljesen rendben van. Az itt, sokszor professzionális felhasználók nem tükrözik a normális 99%-át.
Én is csak egy kedvező ár miatt váltottam egy tizenévesről, ami tette a dolgát. Igaz OpenWRT-vel, de nálam alap, hogy routerben legyen az adblocker. (Ez most Merlin- Diversion- Skynet) -
memorix
senior tag
válasz
memorix #21917 üzenetére
Nálam AX92U és AC66B1 van Mesh-ben és kellően gyors pedig nem mai darabok. Kihalásig maradnak a családi házban.
Azt tudni kell, hogy ha erősebb routered van de gyengébb kliensed az eszközökön. Akkor ugyan úgy nem lesz nagyobb sebesség az eszköz és a router között. A szük keresztmetszet sebességével tudnak csak adatot cserélni az eszközök.
A legtöbb kliens AC vagy pár éve AX -s adaptert tartalmaz. AXE 6E pedig halott ügy. Bejelentették a BE Wifi 7 szabványt. Várhatóan 3-4 év lesz mire elkezdenek elérhető tömegben érkezni az eszközök megfelelő számban wifi 7 támogatással és várhatóan a wifi 7 routerek ára is mérséklődik egy picit majd.
Addig meg tökéletesen elegendő a mostani Wifi 6 szabvány és a régebbi routerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Micro Four Thirds
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Chrome
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest