- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
jilian
addikt
válasz
Multibit #24873 üzenetére
Ha most ki -be kapcsolgatom a wifit akkor gond nélkül kapcsolódik. Ha ezt este is magától megteszi akkor nálam ez volt a gond. Ez egy 16 P, igaz most váltottam egy hete erre. Az iPad 9th az tegnap vissza mászott, úgyhogy azon szerintem a Router restart oldotta meg a problémát.
A másik egy 13 PM, az már öreg harcos, annak nem tudom mi lehetett a nyűgje ott is reseteltem a hálózatot, este ez is kiderül.
Nekem wpa2/wpa3 -ra van állítva. Kötve hiszem, hogy pont az almák ne tudjanak ezzel mit kezdeni.🧐 -
jilian
addikt
válasz
Multibit #24863 üzenetére
Igen ez be van / volt mindig is kapcsolva. Tudtommal.
Most külön figyeltem erre, készítettem ps ahogy elmegyek itthonról. Kíváncsi leszek este mi fog változni. De van olyan gyanúm,hogy nem kap ipv4-címet. Mert most ott látom hogy milyen ip-t osztott ki, de tegnap mint fent (hsz24859) nem volt ott semmi.
Este kiderül. -
sebi728
csendes tag
válasz
Multibit #24513 üzenetére
Ugynezki nem ez a gond, amiket leirtal megcsinaltam, de sakk matt, aztan beszeltem ugye Telekomekkal chaten, elso korben nem talaltak semmit, reggel most mar vonali hibat találtak, piros a POS led. Valamint a modemen igy csendben alapbealliasra visszament a PPoE Passthrough... remelem ez a hiba, mindenesetre majd adok egy updatet es koszi! Azert a javasolt beállításokat megtartom
-
z67
őstag
válasz
Multibit #24357 üzenetére
De, de azok kivételezve vannak a böngászős adguardban. Inkább külföldi híroldalak szoktak követelőzni. Itthon egyedül az említett oldal fontos, főleg hogy nem akarok beleszaladni egy tiltásba. De most érdekes módon mennek az oldalon a reklámok, a router beállítás ellenére. Viszont a viber tiszta. Tesztelem most, ha találok hibát, megírom.
-
válasz
Multibit #23921 üzenetére
Igen, ez valóban a nyílt forráskód nagy előnye. De a másik oldalról a gazemberek is ugyanígy könnyebben találják meg a sebezhetőségeket, és kérdés, hogy ki lesz a gyorsabb.
Nekem egyébként nagyon szimpatikus a nyílt forráskód intézménye, de néha kicsit túlzásnak tartom a feltétel nélküli magasztalását. Amire a tudásom nem nyújt alapot, de nyíltforráskód-hívő szakemberek véleménye szerintem sokat számít.
MaCS
-
válasz
Multibit #23908 üzenetére
Akkor nem ment át a mondandóm:
Nem azt mondom, hogy a nyílt forráskódú szoftver eleve veszélyes, hanem azt, hogy van olyan szakértői álláspont (a nyílt forráskód hívei oldaláról is), amely szerint nem lefutott, hogy minden esetben a nyílt forráskód a biztonságosabb, mint a rejtett.
MaCS
-
válasz
Multibit #23892 üzenetére
"Az már egy másik kérdés, hogy ki mit gondol a nyílt forráskódú szoftver biztonságáról
Ezt hogy érted?"Szó szerint.
A divatos megközelítés szerint a nyílt forráskód biztonsági előnyöket garantál. Ez azonban nem egy megfellebbezhetetlen tény, csak egy (vélhetően jól alátámasztott) vélemény.
Sok biztonsági szakember szerint azonban a zárt rendszerek (legalábbis bizonyos esetekben) jobbak. Nekem az egyetemen speciel pont egy nagyon lelkes Linux-hívő tanította ezt.
Tehát egyértelműen nincs egységes álláspont, amint ahogy nem is lehet ebben a komplex kérdésben általános igazság.
MaCS
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Multibit #23404 üzenetére
Oké, akkor ha valaki VLAN-t akar, akkor kevés, hogy VLAN képes switch-et vesz, a routere is képes kell legyen támogatni a VLANT. Ami a VLAN-ok számát illeti innen vettem hogy 5, ez az árukereső EBR63 termékismertetőjénél van leírva: "Biztonságos és szegmentált hálózat Könnyen konfigurálhatja vállalati Wi-Fi hálózatát az öndefiniált hálózatokon keresztül, és fokozhatja az üzleti biztonságot a VLAN-támogatással, amely akár öt SSID-t kínál az eszközök elkülönítéséhez és priorizálásához különböző üzleti forgatókönyvekben." Persze lehet hogy hibásan értelmeztem az itt szereplő "öt" szót. Az AImesht nem akarom belekeverni, hanem azért akarok routert venni hogy növelni tudjam az Aimesh lefedettséget az udvar távolabbi pontján is, ahol egy kis házban üzemel egy nem Aimesh képes router. Csak az információszerzés időszakában vagyok és megtetszett a VLAN szolgáltatás. Viszont hajnali 2:50-kor kelek, tehát majd holnap.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Multibit #22849 üzenetére
Asus RT-BE88U ára már jóval emberibb árra mérséklődött.
(Jelen pillanatban: 192.370 Ft) -
válasz
Multibit #22489 üzenetére
Én éppenhogy nagyon is akartam, mint ahogy most sem zárkóznék el egy kezelhető, jó szolgáltatásokat nyújtó, gyártófüggetlen rendszertől.
A pilótavizsgásságot onnan veszem, hogy megvannak a hálózati alapismereteim, az egyetemen nagyon jól ment az IOS (PacketTracer), amiben azért akad CLI is, de a pfSense / OpnSense kapcsán kapott tanácsok eleve azzal kezdődtek, hogy közepes szintű ismeretek nagyon ajánlottak a kezdéshez.
A Sophosszal őszintén szólva nem tudok mit kezdeni, nem ismerek ilyen otthoni eszközparkot, de a Google segítségével sem találok. És az iPFire sem igazán ilyennek tűnik számomra.
Tehát otthnoni, nem geekeknek való stabil hálózati megoldásban én ma Magyarországon nem igazán látom az Asus valós alternatíváját. Ha más valami jóval drágább és/vagy jóval reszelgetősebb, akkor akkor az már egy másik pálya -- ami nekem éppen lehetne jó is, de de felhasználói merítésben semmiképpen.
A TP-Link talán összeszedi magát felhasználói élmény terén, aminek nagyon örülök, mert egyrészt régen nagyon jó tapsztalataim voltak a termékeikkel, másrészt kell ez a piacnak, de nagyon.
A többi komoly gyártó viszont csak nyomokban jelen a hazai piacon, márpedig nem elég az, ha jók az eszközök, stabil támogatási bázis is kell ahhoz, hogy valami szerintem ajánlott legyen.
MaCS
UI: Egyébknt nagyon komolyan örülnék egy kb. 100e Ft-os ajánlatnak egy kb. 3×70 nm-es ház kiszolgálására meshsel, VLAN-nal, lakóterben elhelyezhető AP-okkal, Asus-routeres fogyasztással.
-
válasz
Multibit #22487 üzenetére
Ezek mind magasabb tudásszintet igényelnek. Nem az Asus kategóriájában játszanak.
Ha most az a feladat, hogy mondjuk 100e Ft ból hozzak össze egy nem pilótavizsgás, tehát a dobozból kivétel után minimális hozzáértést igénylő, jól műküdő házi mesh-rendszert, akkor nem tudok Asus-alternatívát mondani.
Tavaly tettem egy kísérletet, rááldoztam két nattó napot a tájékozódásra, és még párat eszközök kipróbálására, aztán maradtam az Asusnál.
A Ubiquiti azonos ígéret mellett brutálisan drágább volt.
Mikrotiket most is használok, és bár a meghibásodási hajlamával vannak gondjaim, belevágtam. Aztán az Asushoz képest siralmas wifije miatt ejtettem.
Az OpenWRT tetszene, régen használtam is, de most nem tudtam normális hardverválasztásig eljutni az ársapkán belül.
A többi számomra pilótavizsgás, de ésszerű rendszerjavaslatot itt a fórumon elindulva sem kaptam.
Egybébként a barátom, aki nevében éppen kérdeztem, fekete öves informatikus, a napi munkája kritikus hálózatok kezelése. Ő sem akar otthonra bonyolultabbat, mint egy gyári Asus-rendszer.
MaCS
-
válasz
Multibit #22484 üzenetére
Én nem tudok érdemi alternatíváról, de most nem is ez a kérdés. (Az, hogy jelenleg nem is rólam van szó, pedig teljesen mellékes. Én is majdnem az AX86u PRO-t vettem ugyanígy a VLAN miatt, de máshogy szívtam meg a GT-AX6000-rel.)
De, ahogy a Redditen látom, a béta a megoldás -- ami azért gáz.
MaCS
-
kpityu2
addikt
-
Santino
aktív tag
válasz
Multibit #21484 üzenetére
Az utóbbi 15 évben mindegyik ASUS routeremhez custom firmware-t használtam (Tomato, FreshTomato, DD-WRT).
Most új routert szeretnék vásárolni, közben a felhasználási szokásaim is megváltoztak routert illetően. A kiszemelt az AX-59U. Elsősorban custom firmware-ben gondolkodom, de nem zárkózom el a gyáritól sem, csak szeretnék többet megtudni róla.
Gyári firmware-el nincs tapasztalatom, ezért kérdeztem amit kérdeztem.
Szerintem custom firmware-re akkor van szükség, ha új és más fukciókat is szeretnél használni, nem csak a gyári lehetőségeket. Mint ahogy én is tettem hosszú időn keresztül. Persze a gyári az még lehet jó, de itt szerintem sokan vagyunk, akik nem nagyon használnak a routeren gyári firmware-t. -
solti
senior tag
-
solti
senior tag
válasz
Multibit #20926 üzenetére
AX58 random hiba keresésének eredménye:
szóval van itthon egy rpi3 ami egy switchen át csatlakozik a routerre és van a routerre kötve még egy zyxel nas és egy rpi4. A pi3 a médialejátszó tv-re kötve, a nas az nas, az rpi4 meg vpn és torrent kliens. A hiba az volt, hogy lejátszás közben néha meg-megállt a média. Vagy ment tovább egy idő után, vagy teljesen ki is lépett a kodi.
Hibakeresés:
switch: lan helyett wifi kapcsolat: hibás ugyanúgy
rpi3: betéve régi rpi2 a fiókból: hibás ugyanúgy
nas: rpi4-re rákötve egy vinyó, és arról lejátszás: hibás ugyanúgy
rpi4: kihúzva a hálózatról ugyanúgy hibás a lejátszás
AX58 kicserélve egy régi AC57-re: az elmúlt 48 órában nem volt hiba.
Konklúzió: mégiscsak a router tűnik a ludasnak. Lehet, hogy firewall, lehet, hogy AI protection, de nem érdekel... ha 1 hétig nem jön elő a probléma, akkor megy apróra az ax58..(esetleg cfw-vel játszom egyet, de inkább hw rakoncátlankodásnak tűnik) -
solti
senior tag
válasz
Multibit #20923 üzenetére
igen, LANon belül van. De a NAS-rpi3 kapcsolat mellett kipróbáltam egy rpi4-rpi2 setupot is, és ugyanúgy előjött a hiba. Tudom, hogy l2 szinten nem kéne semminek se bezavarni, de nem látom mi más lehet még a probléma. Tavaly december óta van meg a router, a hiba kb augusztus óta áll fent.
Hard reset után meg 5p alatt belőttem mindent, és ebben volt 2 restart is😃 -
Syl
nagyúr
válasz
Multibit #20907 üzenetére
Elnézést, akkor pontosítanék.
Egyszerű portnyitási problémám van. A NAS LAN-on belül van. (A távoli elérést kár volt idekevernem, azzal nincs gondom)
Beállítom a port forward-ot a NAS irányába, szuper, működik.
Ránézek egy óra múlva, már nem működik. [kép](azt hittem az ip-cím csere okozza, de nem)
-
Syl
nagyúr
válasz
Multibit #20905 üzenetére
NAS-nak fix IP-címe van, a Transmission csak egy, fix portot használ és természetesen publikus az külső címem. Asus előtt évekig TP-Link volt a fő routerem, amivel nem volt ilyen gond.
Az asuson be van még állítva az openvpn, a távoli nas (és az azon futó adguard), kamerarendszer stb. elérésére. Az szerencsére mindig hibátlanul működik....
Bár...
Most szeget ütött a fejembe ez a vpn dolog.
Nem lehet, hogy az lövi tökön a portátirányítást? -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Multibit #20700 üzenetére
Köszönöm. Erre nem is gondoltam, hogy az enyém nem mesh képes. De utánaolvasva már látom, hogy a V2, V3 mesh képes, a V1 meg nem. Tehát ha meshre vágyok, akkor kénytelen leszek routert is cserélni.
Igazából csak IOT eszközöket szeretnék wifin keresztül csatlakoztatni, és ez megoldaná a wifi jel gyengeségét.
-
mgTerminator
veterán
válasz
Multibit #20657 üzenetére
UPS-re volt kötve (és jelenleg is), csak lemerült az is mert megy róla a szerver is, meg a Telekomos router is, így nem bírt túl sokat kb 10-15 percet megy max, még ha nincs rajta terhelés sem.
Miután visszajött az áram, minden helyreállt, kivéve a Xiaomi Router, ott tápot kellett cserélni. Örülök hogy egyelőre ennyivel megúsztam
-
smallmer
őstag
válasz
Multibit #20546 üzenetére
[Wireless Router] How to manually assign IP around the DHCP list? | Official Support | ASUS Global
Asus szerint benne kell lennie. Így akkor melyik megoldás a jó?
-
válasz
Multibit #19605 üzenetére
Hogyan tudom kézzel frissíteni az Asus DDNS-t?
Kipróbáltam, hogy a DIGI-s ONT-t újraindítottam, ezáltal új IP-t kaptam. Megnéztem az nslookup oldalon a DDNS címem IP-jét és természetesen az újraindítás előtti IP-t mutatta. A WG sem működött nyilvánvalóan. Szóval a probléma okát sikerült megtalálni, köszönöm Mindenkinek.
Most már csak a megoldásra kellene rájönni.Más problémám is van. AX86S van a rendszerben AiMEsh node-ként vezetékes backhaul-lal. Arra lettem figyelmes, hogy a telefonom, ami kb. 400-420 Mbit-et mért a node közelében, ugyanezen pozícióban csak 280-300-at mért. A node újraindítását követően ismét megvolt a szokásos sebesség. Ennek mi lehet az oka?
-
kpityu2
addikt
válasz
Multibit #19493 üzenetére
Gondolom azt szeretné, hogy a napi feladatok után adja ki az új jelszót a gyerkőcnek. Tehát mondjuk reggel automatikusan jelszót vált a rendszer (vagy esetleg valami gombnyomásra) , elküldi apunak az új jelszót, amit ő azután megoszt a lurkóval ha rendesen elvégezte a házifeladatot. Vagy mivel vezetékes is kell, ő maga kapcsolja a VLAN-t. Mindenképp macerás az biztos, ha nem olyan alapból a router ami képes ilyesmire.
Mondjuk az lehetne, hogy egy okoskonnetorba bedug egy másik routert amin a gyerkőc lóg és azt elzárja a babrálás elől. Ezután az okoskonnektort mobilappról tudja kapcsolni. -
kpityu2
addikt
válasz
Multibit #19488 üzenetére
Elvileg lehet olyan megoldás, hogy a routeren fut egy cron ami időzítve legenerálja a jelszót és egy megadott emailcímre továbbítja. Ekkor nem kell külső hozzáférés. Az Asus appban van olyan lehetőség, hogy wifi jelszó megosztása emailben vagy QR kóddal. csak pl. időzített quest jelszógenerálás/váltás nincs. Ha otthon van akkor nem kell WAN hozzáférés és gondolom amikor a gyerkőc megkapja a napi jelszót, akkor otthon vannak, de nekem pl. Tailscale VPN-en keresztül működik végpon-végpont titkosítással az Asus app.
#19489Multibit Ja, igaz. Hát az méginkább bonyolítja a dolgot, mert gondolom akkor VLAN kell és annak a hozzáférését kapcsolgatni. Akkor méginkább az OpenWrt felé áll a dolog.
-
válasz
Multibit #19050 üzenetére
Én nem gondolom, hogy emiatt reset lenne szükséges, már csak azért sem, mert vsz. itt nem jffs / flash memóriáról beszélünk, hanem a ram-ban lévő tmpfs-ről, amit a /tmp alá mountol. A konstans dolgokat amikre szükség van egy reboot után is, azt meg inkább az nvram-ba szokták menteni az asus-ok. Ha valaki nagyon kíváncsi, hogy mitől telt meg, esetleg telnet-en / ssh-n rá lehet nézni, akár egy winscp-vel, akár command line-ban.
-
ravensky13
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest