- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy egy ilyen ősrégi kommentre írok választ, de nagyjából hasonló problémám van, mint a kollégának.
Egy adott Asus laptoppal és egy adott LAN kábellel a következőket tapasztalom:
Vodafonos modemmel összekötve jön az 500Mb. (Speedtest.net)
Az Asus RT-AX82U saját sebességtesztelőjét futtatva szintén jön az 500Mb.
Viszont, ha az RT-AX82U LAN portjára kötöm az Asus laptopot ugyanazzal a LAN kábellel, mint a Vodás modemnél is volt, a Speedtest.net már csak 320Mb-et mutat legjobb esetben is. Ami érdekes, hogy korábban biztosa vagyok benne, hogy jött ebben a környezetben is az 500Mb, változás meg nem igazán történt, csak a firmware frissítések.
A Routeren gyári firmware van, DDNS-en és pár portforwarding-on túl nincs más feladata, mert az egy NAS szerverre van bízva amióta csak megvan ez a router. A NAS-on van torrent, de a mérések idején semmilyen letöltés nem futott és feltöltés sem.
Ami még érdekesség lehet, hogy a feltöltési sebesség mindhárom variációban hozza a maximumot.
További infók a routerrel kapcsolatban: a QoS ki van kapcsolva, szülői felügylet nincs, vendég hálózat van, VPN nincs, Mesh-ben van rajta egy AX-1800U.
Eret nem fogok vágni miatta, de azért a 170Mb mínuszt azért sokallom, pláne hogy korábban nem ez volt a helyzet...
Van esetleg rá valami 5letetek?
Ha bővíttetném Gb-re a csomagot, az változtatna rajta bármit is? Nálunk KOAX-on jön a UPC/Vodafone/One szolgáltatás és a legjobb tudomáson szerint nincs optikai hálózat kiépítve a környéken. Korábban az volt a mondás, hogy KOAX-on 500Mb a maximum. Nagyon off, de ha valakinek erre vonatkozó tapasztalata, információja van, kérem ne tartsa magában.Köszönöm előre is!
-
Akkor én mondok egy harmadik verziót: Speedtest® CLI
Nem olyan régen ezzel még a Core2 Duo T9900 procis Lenovo T500 laptopom is ki tudta mérni az 1Gbit/sec sebességet.
-
Peter Kisshez csatlakozva: ez szerintem nagyon nem kábelprobléma.
A wifi esetén a hirdetett paraméterek tisztán elméleti jellegűek, és ezért (is) a töredékük szokott a valóságban összejönni.
A kábeleknél fordította helyzet. A hitelesített értékeket a tényleges felhasználás során sokszor bőven túlteljesítik.
MaCS
-
Én is bátran tudom ajánlani a TUF-AX6000-et. Gyári firmware-rel használom, és egy rossz szót nem tudok rá mondani. Mindent tud amire nekem szükségem van, így én nem éreztem, hogy OpenWRT-t kellene rá raknom (de ismerősöm OpenWRT-vel használja, és nem panaszkodik rá).
Ami a GT-AX6000 mellett szólhat:
- van rá Merlin firmware
- 1GB RAM van benne a TUF 0.5GB RAM-jával szemben (szerintem nincs jelentősége a többletnek, de e-peen növelőnek bizonyára jó)
- egy teszt szerint gyorsabb a WiFi (ami nem feltétlen jelenti azt, hogy a jelerősség is jobb) -
Az ASUS TUF Gaming TUF-AX6000 -t ajanlom. A legfrisebb stabil OpenWRT-vel tokeletes.
Udv.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- 2 db PlayStation Move motion controller + PlayStation Eye kamera
- HyperX Cloud Flight Wireless
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest