- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #20740 üzenetére
Az egyik megoldás: Tailscale. CGNAT mögött is.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #20738 üzenetére
Mi a kėrdés?
-
válasz
Lajosnagy17 #20646 üzenetére
Van egy elég széles körben problémákat okozó Asus bug, amelyet sokak szerint a 388 már nem tartalmaz, sokaknál pedig abban is megjelenik.
A jelenség az, hogy DHCP-s ISP esetén rendszeresen felüti a fejét egy hibaüzenet a főképernyőn, arra utalva, hogy az ISP DHCP-je nem működik rendesen -- és persze nincs IP-cím, nincs net, van viszont piros lámpa.
A restart vagy megoldja, vagy nem.
Az agresszív vagy folyamatos IP-lekérés vagy megoldja, vagy nem.
A MAC-klónozás vagy megoldja, vagy nem.
Keresztespók áldozása teliholdnál vagy megoldja, vagy nem.Ami viszont hajlamos ezt előidézni, az az 1-es számú vendég wifi használata, amely konfliktusba tud kerülni a WAN IP-kéréssel. Tehát annak a nem használata sokat segít a jelenség elkerülésében.
MaCS
UI: Az AC86 egyébként egy elég szerencsétlen széria, sok meghibásodással, főleg switch oldalon. Nekem is volt szerencsém hozzá, DoA alapon.
-
VGYke
addikt
válasz
Én olyat láttam, hogy a táp teljesen jól van, de az AC86U halott.
Ennyi volt az élettartama... -
válasz
Logban van valami infó?
Nem lehet, hogy restartol a router és utána nem engedi a pppoe kapcsolatot felépíteni a szolgáltatói modem? -
Wasquez
senior tag
válasz
Mennyi idős ez a router? A tápok pár év alatt a nagy hőtől kiszárítják az elektrolit kondenzátorokat és egyre gyakrabban jelentkező leállások jelentkeznek, utána egyszer csak megáll az egész.
Nekem is volt már wl500gp-vel hasonló probléma, egy 400v-os kondit kellett cserélni a tápban, utána még elment pár évet.Van a routered panelján néhány szilárdtest kondi, azok is ki tudnak könyökölni idővel!
[link] -
Multibit
nagyúr
válasz
Ha annyira ragaszkodsz az RT-AC86U-hoz, vegyél hozzá új tápot és tedd UPS-re! Ha ekkor is instabil, mondj búcsút neki. A tápegység és az UPS később is hasznos lesz.
-
FF23
senior tag
válasz
Hogy érted, hogy nem fagy le? Ilyenkor be tudsz lépni a felületre és ott indítod újra?
-
válasz
Lajosnagy17 #20135 üzenetére
Szia!
Előfordulhat. Ha a PPPoE kapcsolat nem szabályosan kerül bontásra, akkor eltelhet pár perc, mire engedi az eszközt újra csatlakozni.
Diginél nekem volt ilyen. -
mgTerminator
veterán
válasz
Lajosnagy17 #20135 üzenetére
Én még soha, de lehet nem árt egy szünetmentes. Én egy laptop töltőt kaptam hozzá
-
kpityu2
addikt
válasz
Lajosnagy17 #19990 üzenetére
Nekem is naponta úraindul. Elképzelhető, hogy az újraindulás sorrendje bekavar, hogy melyik csomóponthoz csatlakozzanak. Én már jártam úgy, hogy a node-hoz rögzített kamera újraindításkor a távolabbihoz kapcsolódott és utána nem volt hajlandó átváltani arra amelyikhez fixálva volt.
-
xrvman
őstag
válasz
Lajosnagy17 #18919 üzenetére
Észrevettem, N hatótávja nagyobb, mint a AC-nek, és tovább menve, az AC hatótávja nagyobb mint az AX-nek a hatótávja.
Vagyis ugyan gyorsabb, de kisebb hatótávú routerek vannak. Vegyél esetleg 3 routert ugyanahhoz a lefedettséghez mint amihez pl az N esetében egy darab is elég. (Azért írtam hármat, mert háromszögelve / háromszögben elhelyezve éri el azt a sugarat kb mint az N) -
kpityu2
addikt
válasz
Lajosnagy17 #18855 üzenetére
Nekem úgy van beállítva a router, hogy hajnalban induljon újra. A CGNAT-on meg át tudsz menni egy tailscale-t futtató linuxos valamivel. Lehet, hogy a routerre is fel lehet hegeszteni. Persze ha nincs net akkor azt se éred el. Bár az USB-s asus routerek tudnak dual WAN-t, ha rálógatsz egy feltöltős telefont/LTE routert az átveszi a forgalmat a fő WAN kiesésekor.
-
osonte
őstag
válasz
Lajosnagy17 #18855 üzenetére
Én Tapo P110-et használok, ami fogyasztást is mér és semmi gond ha áramszünet van: [kép] .
Amúgy stabil és jó a wifije is 2.4 GHz-en látja az emeleti routert (a Tapo a földszinten van), ezért a földszinten ki is kapcsoltam a 2.4 GHz-et.
Amúgy szerintem valami nem oké ha újra kell indítani a routert, nekem kettő is van MESH-ben vezetékkel összekötve és csak frissítéskor indítom újra, mert akkor magától megteszi, de amúgy anélkül is stabil, hibátlanul lefed két szintet, még úgy is, hogy a laptop és Xiaomi telefon látja a fenti routert is a földszinten, de mégis a közelebbi routerhez csatlakozik magától, a Samsung telefonok miatt kellett MESH hálózat, mert azok annyira gyengék, hogy már két méterre a routertől is esik a jel és nem is látja a távolabbi routert...
-
kpityu2
addikt
válasz
Lajosnagy17 #18853 üzenetére
Ez olyan mintha a router nem kapna ip-t a szolgáltatói eszköztől. Ilyenkor bele kellene nézni az Asus webes felületébe hogy mi a helyzet.
-
válasz
Lajosnagy17 #18829 üzenetére
Mindenképpen a TUF-AX3000v2-t kellene beszerezned, AC-s router-t manapság már nem érdemes venni, főleg hosszú távra.
-
TODI1111
veterán
válasz
Nemrégen vettem egy ASUS TUF-AX3000 V2 routert. Egy 75 négyzetméteres panellakás kb. közepén tudtam elhelyezni. Egy tv és egy asztali gép ami kábelről megy minden más ( laptop, nyomtató,tv, telefonok)Wi-Fi-n. Eddig meg vagyok elégedve vele. Telefonos alkalmazás ezt mutatja: 3-3 kép 2,4 és 5 Ghz. A legerőssebb a routerrel egy helyiségben a másik kettő a lakás két legtávolabbi pontja.
-
ravensky13
tag
válasz
Milyen eszközöket használnál? AX kompatibilisek? Hány eszköz lenne a hálón? Használt ac86-tal vigyáznék, nem mai csirke, olvastam már itt-ott hogy megpusztulnak. Én azt mondom mennék wifi6/ax irányba, ha nem lenne túl sok divájsz a hálón, és az ax3000 hardvere elbirja. Sokkal robosztusabb hálót kapsz 2.4GHz-en is ha pl telefon/laptop tudja az ax-t. AC hálónál a 2.4gigás sáv mezei n-es wifi, ami elég tré, pláne ha fedésben van pl a szomszéd wifijével. Én így gondolom, de a többiek majd kijavítanak.
-
kpityu2
addikt
válasz
Lajosnagy17 #18761 üzenetére
Mert nem szüntetted meg a név regisztrációját. Ha van a routeren ilyen opció akkor ott tudod megtenni, ha nincs akkor az ügyfélszolgálaton. [link]
-
kpityu2
addikt
válasz
Lajosnagy17 #18710 üzenetére
Zerotier vagy Tailscale. Mindkettő átmegy a CGNAT-on és ingyenes 10-20 eszközig. Én a Tailscale-t használom mert egyszerűbben be tudtam állítani. Kell egy állandóan futó gép otthon amin megy a Tailscale szolgáltatás és be kell rajta állítani a route-ot, hogy a Tailscale VPN-ről el lehessen érni az otthoni IP-ket. Van hozzá leírás a weboldalukon. Windows alatt egyszerűbb mert van hozzá tálcaalkalmazás, de linux alatt se ördöngösség, csak terminálozni kell. És egy állandóan futó gép esetében talán jobb a linux.
Van Android kliens is, mobilról is működik, ha aktiválva van még az Asus app is megtalálja a routert a VPN-en keresztül. -
Multibit
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #18639 üzenetére
Ha annyira fontos számodra a VPN szerver teljesítménye (sebessége), akkor használj dedikált eszközt! Nem kötelező a routeren futnia. Így szabad kezet kapsz a teljesítmény hangolást illetően.
-
oszy
veterán
válasz
Lajosnagy17 #17882 üzenetére
Nekem a 3000 v2 van. Megvagyok vele elégedve.
-
flesh
tag
válasz
Van ott még más különbség is!
ASUS TUF-AX3000 V2
Processzor: 1,7 GHz-es négymagos processzor
Memória: 256 MB Flash, 512 MB RAMASUS RT-AX86U AX5700
Processzor: négymagos 1,8 GHz
Memória: 256 MB Flash, 1 GB RAM -
Alex91
félisten
válasz
Az a négymagos nem az a négymagos...
-
RVR400
veterán
válasz
Mondjuk ez a teszt egész jól mutat különbségeket: [link]
Tény, hogy ha már van USB csatlakozó egy routeren, akkor én elvárom tőle, hogy egész jól ki tudjon váltani egy NAS-t. Ez nem mindenkinél szempont.
-
Alex91
félisten
válasz
Lajosnagy17 #17827 üzenetére
Van valami gond a mostanival?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Acer notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen GPS-t vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged