- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marhyas
csendes tag
Sziasztok!
ASUS RT-AX86S.
Egyik napról a másikra az eszközök nem látják a 2,4GHz-es sávot.
Semit nem csináltam a routerrel, se frissítés se semmi.
Routert újraindítottam, de semmi változás. -
-
dave0825
őstag
válasz
Intruder2k5 #18694 üzenetére
Ha letiltom, írja, hogy az Asus app-ot sem tudom használni. Attól még a 192.168.1.1-en bejön?
-
dave0825
őstag
Üdv.!
Ma először kaptam ezeket, viszont folyamatosan, kb. 10 percenként jön. Kellene aggódnom?
Apr 15 22:32:13 httpd login lock: Detect abnormal logins at 5 times. The newest one was from 185.65.135.165 in login.
Apr 15 22:36:14 httpd login lock: Detect abnormal logins at 5 times. The newest one was from 185.65.135.165 in login lock.
Be van kapcsolva a DDNS, de már jó pár hete, van hozzá köze? Mindig ugyanaz az IP, megnéztem, Svédország, senkit nem ismerek ott...
Játszok PS-en online, de mindig mások ellen, nem hiszem, hogy annak van hozzá köze, több hete játszok, de ilyen bejegyzés nem volt eddig a System Log-ban, csak ma, de ma elég sok.
Asus RT-AX55.
-
rErEaT
senior tag
Sziasztok,
SWRT-dev 5.1.7v3 verzióra próbáltatok Entware-t tenni? (AC65P)
Nem tudom jobban kikapcsolni WebUI-n ezeket (szerintem).
SSH-n kellene valamit?
-
tomp
félisten
AX53U-n beállítottam a Google DSN-t.
Azóta a router default "web" címe elérhetetlen a router.asus.com
Helyette a konkrét IP címén érem el.
Meg lehet oldani, hogy továbbra is működjön a webcím alapú elérés? -
norrberth
addikt
válasz
DoItYourself #18678 üzenetére
Az lesz.
Köszönöm -
norrberth
addikt
Sziasztok
Lenne nekem egy Asus rt ac57v2 Router
Pppoe passthrough bekapcsolva.
És a t com os ont is beAzt csinálja az asus hogy olyan 4-5 nap után belassul a net.
240 helyett 90mb/s mérek Speedtesten.Újraindítom a Routert.
És megint hibátlan napokig.Azt mondták gyenge a Router hardvere..
Szerintetek? -
elekresz
tag
Sziasztok!
Keresgélem, de lehet átsiklottam felette: ASUS RT-AX1800U estén van eleve OpenVPN server lehetőségem, ugye? A manual-ja meg sem említi, de datasheet-en úgy láttam, hogy van. Illetve még kérdés, hogy egy ilyen eszköz alkalmas lehet arra, hogy egy IP kamerás rendszer mögött működjön és igazából csak annyi az elvárás, hogy VPN-jén keresztül elérjem a kamerákat/nvr-t (tehát a fő router nem ez lenne)? -
edeleny
őstag
Ezt feltenném még egyszer:
Asus routerhez Asus Mesh továbbító a jó, vagy mondjuk egy TP link is?ASUS ZenWifi AC Mini CD6 (2-Pack)
Az 1 pack 31 000
A 2 pack 34 000
A 3 pack 84 000
Van itt valami lényegi különbség, mert ez így nem logikus?
Nekem kettő kellene.
Mondjuk igazából egy, de ha ez így van akkor a régi WDR3600 is leváltanám! -
Raiden_
tag
válasz
Roxkex #18664 üzenetére
Megnézed a router árakat tól -ig, így mindjárt képben is leszel, hogy az általad
kinézett eszközt kb. hova pozícionáld tudásban. Mivel az árazásban érvényesítik
az eszköz tudását. Minden olyan feladat amit bekapcsolsz vagy "ráerőltetsz"
a routerre kihatással lesz annak a teljesítményére, tehát ha azzal szeretnél
töltögetni eleve aktív USB HUB-on csatlakoztasd a routerhez a csakis HDD-t,
a NAND alapú meghajtókat, mindjárt élből felejtsd is el, pendrive, SSD.
A legtöbb torrent kliens több szálon tölt, le/fel így nagyon le kell korlátozd
a le/fel töltést, mivel ez célhardver így amennyiben ezzel szeretnéd szórakoztatni
a routert akkor készülj fel majd a készülék anomáliáira, újra indulások, fagyások,
kisebb, kevesebb stb. mindez azért, mert feleslegesen terheled.
Vegyél egy NAS-t, az pont erre való és mivel rendelkezik olyan cél hardverrel
és hozzá szoftverrel nem lesz vele annyi gondod, mint a jelenleg belépő szintű
routerrel és az arra USB-n csatlakoztatni kívánt HDD-vel. -
Gabesz87
veterán
AiMesh rendszerben a node úgy is működik, ha a main router és a node közé teszek egy switchet? Kábeles backhaul van jelenleg, AX56U router, és AX55 ill AX1800U node-ok.
-
Bacusuz
őstag
GT-AX6000 tulajoktól kérném, hogy tudnátok nekem lőni egy képet a router kezelőfelületében LAN fülön a Switch control(vezérlés) menüből? A leírásban és a manualból is kihagyták ezt a részt. Igazából az érdekelne, hogy van-e benne 802.3ad összevonás.
köszi előre is -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Remélem ilyen hajnali órákban, hozzáértő lelkekhet találok még.Pár napja kérdeztem, hogy mik a vélemények a "ASUS RT-AX1800U AX1800" routerről (ami ha nem tévedek az Asus RT AX53U néven is fut
) ekkor még ezt szerettem volna venni, viszont itt is olvastam, meg másutt is, hogy azért ennek a hardware "nem túl combos". Tehát ha esetleg rá van rakva egy külső vinyó amire töltenék le akkor a gigabitből eshet le egy kicsike.
Egyébként ez elvileg: Dual-Core 880MHz Mediatek MT7621AT
Kicsit böngészgettem és rátaláltam a TP-LINK Archer AX 20-ra aminek a hardware már kicsit erősebb (quad-core 1,5ghz-es proci, Broadcom BCM6755) és még cserébe meg is maradna az USB 2.0 sőt még a 4 LAN is hozzá jönne (ami nem feltétlen létszüséglet [egyelőre ?] ) persze egy kicsit többe is kerülne de nem vészesen sok. Még a (számomra) lenyelhető kategória.
A kérdésem az az volna, hogy mi a véleményetek az említett TP-LINKről ?
Ez is tud a rádugott külső vinyóra (van külön tápja a vinyónak) letölteni vagy ehhez már esetleg más (nem gyári) firmware kéne ?(Nekem alapvetően a "combosabb" hardware miatt jobban húz a szívem a TP-LINK felé)
Szerk.:
Habár MÉG nem tervezem de ha esetleg igény lenne rá akkor ez a TP-LINK is köthető mesh-be ? -
Bacusuz
őstag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkitől, a telefonokra tettem virusprogit, a chrome böngészőkbe letiltottam pár fontosabb dolgot amire eddig nem figyeltem, valamint a gyanús oldalakat a router tűzfalban fekete listára tettem, most várok mi lesz.
Másik kérdés, az AX86U Pro megegyezik az AX-GT6000-el?
-
kpityu2
őstag
válasz
Bacusuz #18655 üzenetére
Inkább valami átirányítás FB-ről. Az FB tele van riogató tartalommal, "ingyenes" akciókkal, csodaszerreklámokkal amelyek mind lehúzó, adatgyűjtő oldalakra visznek. Ráadásul az FB engedélyezi az automatikusan kitöltődő reklám űrlapokat, amelyekre elég rábökni és az FB által kitörölhetetlenül letárolt személyes adatokkal már ki is tölti és elküldi a hirdetőnek. Be kellene szántani az egészet úgy ahogy van.
-
válasz
morfondőr #18640 üzenetére
Ezek nagyjából jó beállításnak tűnnek -- eltekintve a gyenge biztonsági paraméterektől -- és a következő kérdésektől:
- nálam reagál DNS-re,
- az alhálózati érték jogyan/miért lett 16.....? Próbáld meg 10...... értékkel, ami ugye privát címtartományba esik -- a 16..... tudtommal nem.Az UDP/TUN kell, a TAP csak akkor, ha ténylegesen szükséged va n rá és tudod, hogy mit csinálsz.
Ehhez így sem uPnP, sem porttovábbítás nem kell. Nálam sincs, és kb. 10 éve megy így hibátlanul.
Nem lehet, hogy az ISP-váltás okoz áttételesen problémát? Melyik szolgáltató?
MaCS
-
Multibit
nagyúr
válasz
Bacusuz #18655 üzenetére
Nem tudom, hogy Asus rendszerben milyen lehetőségek vannak kifele menő forgalom szűrésére blokkolására, de a router dolga lenne ezen veszélyes tevékenységek megfogása. Persze nem azzal, hogy összeomlik. Erre vannak megfelelő kiegészítők. Igaz, meglehetősen erőforrás igényes alkalmazások. Szóval, a mai világban sajnos nem elég az elbeszélgetés. A mobil eszközök miatt szükségesek lehetnek drasztikusabb megoldások. Pl. teljes netforgalom átzavarása otthoni VPN-en. Ha már sikerült otthon megfelelő biztonságot kialakítani.
-
Bacusuz
őstag
Nálunk ez a feleségem mobilja és olyankor is próbálkozik amikor alszunk, érdekes.
Most reggel is volt egy ilyen eset, lehet a fb?
Na mindegy délután legyalulom majd újrarakom a telót dobok rá vírusirtót azt meglátjuk.
Bár ma mondta hogy valamilyen oldalt 99x nem tudta megnyitni
jó móka lesz pont most mikor kezdődik a meló a kertben is -
válasz
Bacusuz #18650 üzenetére
Nem a telefonnal van a probléma, hanem a látogatott tartalommal.
Csatlakozom Intruder2k5 fórumtárshoz.
Mikor nálam voltak ilyen újraindulások, és beazonosítottam a klienst, akkor elbeszélgettem a fiammal, hogy ne látogasson "gyanús" oldalakat és elmagyaráztam neki, hogy milyen problémákat okozhatnak ezek a dolgok...
Egyébként az is előfordulhat, hogy nem szándékosan, közvetlenül megy a kliens erre a címre, hanem mondjuk egy mobilos játékban felugró hirdetésre kattint rá gyanútlanul a felhasználó.
Fiamnál pl. az indavideo oldalon nézett Naruto sorozatot a telefonon és ott volt valami nem kívánatos tartalom.
Hetekig-hónapokig tartott, mire rájöttem, hogy mi történik, kb. kétszer cseréltem le a routereket, mert azt hittem, hogy nem bírják a terhelést.
Nekem is a NAS-ra kivezérelt log alapján derült ki, hogy mi okozza az anomáliát. -
edeleny
őstag
Köszönöm a tegnapi gyors választ.
Volna még pár kérdésem.Asus routerhez Asus Mesh továbbító a jó, vagy mondjuk egy TP link is?
ASUS ZenWifi AC Mini CD6 (2-Pack)
Az 1 pack 31 000
A 2 pack 34 000
A 3 pack 84 000
Van itt valami lényegi különbség, mert ez így nem logikus?
Nekem kettő kellene.
Mondjuk igazából egy, de ha ez így van akkor a régi WDR3600 is leváltanám! -
bigdigit
addikt
Adott egy immár réginek számító AC87U.
Külső HDD rákötve és gyári transmissions klienssel torrent megy rajta mióta meg van.Korábban már figyelmes lettem rá valami játékot töltöttem le általában pc-re való másolás után ott is le kell futtatnom egy torrent ellenőrzést mert hibát dob telepítés közben...
Viszont most már filmek esetén is észlelem hibás a letöltött cuccos mert képi hibák jelennek meg.
Valakinek volt már ilyennel problémája?A kliens rossz vajon?Mondjuk egy nagyon régi HDD van ráakasztva.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen egeret válasszak?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest