- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vimi 90
tag
válasz
F_Zolee #1360 üzenetére
Újból üdvözölném a laptulajok topicját, a problémámra szeretném leirni az orvoslást, hátha másoknak is segitség lehet, de röviden összefoglalom a tapasztaltakat és a megoldáshoz vezető utat.
Röviden számos probléma ütötte fela fejét, cpu, gpu melegedés, nem kicsi hanem nagy mértékben, teljes usage-ben pörgött bármilyen videókártya a lapban, a procim tuning opció teljesen eltűntek a biosból, illetve az iGPu-t sem látta v kezelte, ha nem volt benne videókártya alaplapi led égett h nincs gpu, illetve csak 1333-n akart ramokat futtatni, sehogy máshogy és 16 gb-nál többet nem látott. Proci ram csere megvolt még tápot is cseréltem, és mindent amim van leteszteltem más gépben, szóval le lett szűkitve a kör.
Biosom alapból a legújabb volt, de downgrade upgrade sorozatok után, szinte mindet kipróbáltam sem volt áttörés.
Ezután már kezdtem feladni, hogy a lap meghalt, de még egy utolsó reménysugár volt egy másik bios chip, illetve a meglévő teljes újraírása, utóbbira esett a sor egy aprós kollega segitett, nem akarok elkiabálni semmit de a legtöbb felmerülő problémámra megoldást adott a bios újrairása, elvileg valami windows frissitéssel jöhetett valami aranyosság amivel a biosba is bele tudtak úgy irni ami nem volt előnyös számunkra, számomra.
Elsősorban azoknak szól akik már lemondtak vagy lemondani készülnek az alaplapjukról, hogy van megoldás, azoknak akik pedig a jövőben lesz hasonló problémájuk talán támpont lehet a tapasztalatom, azoknak akik pedig itt segitettek támogattak ezuton is köszönöm a közreműködést. -
Vimi 90
tag
-
-
Vimi 90
tag
Üdvözlet újra, egy olyan problémával szembesültem ami eddig nem tudtam, hogy gondot fog okozni, de nem tudom orvosolni, ebben kérnék segitséget.
Asus P8Z68v/gen 3 lapom van egy 2700K-val ami gond nélkül üzemelt 4,4 ghz-en is akár, de bios elem eltávolitása után eltűnt az oc profil, ami a kisebb baj, mert a teljesitményével am nincs gond, viszont eddig 32 gb rammal tudtam használni 2-2 db hyperx fury 1866 és 1600 eddig tökéletesen ment, a kellő freq-in és felismerte a 32 gb-t a lap és a rendszer egyaránt.
Viszont a bios reset óta csak 16-t tudok vele felismertetni, bárhogy is variálom a ramokat, vagy el sem indul világit a memOK pirosan, vagy elindul de 24 nél többet nem ismer fel. A1,2 B1,2, ha párba rakom ha A1 B2 egyforma különböző van hogy elindul de 24nél többet egyik variánssal sem lát, sem a bios sem a rendszer.
a gép amúgy és a bios látja benne a ramokat, de nem hajlandó 16nál többet kezelni.
Mivel eddig működött, és szinte egyik pillanatra a másikra nem, gondolom valami beállítás kérdése lehet a biosban, illetve külön külön megy minden párba is 16-on bármelyik foglalatban, igy a ramok működésében sem kételkednék.
Tippek tanácsok érdekelnének a megoldásra bioson belül, mert a ramok cserélgetése nem megoldás, viszont jobban még nem mélyültem el ebben a témában és tanácstalan vagyok.
Annyi még, hogy valamiért biosban target frequency állandóan 1333 és ezt nem nagyon tudom változtatni. -
Vimi 90
tag
Sziasztok, adott egy a topichoz köthető alaplap Asus P8Z68 V3/gen, 3 éve van nálam, most tapasztaltam hosszú idő után olyan dolgot amit eddig nem, és nem tudom mi okozza, rendszer felállás után rövidke netezésnél 2 rövid sipszó ami elvileg ramra engedne következtetni, de nem rendszer felállás után, hanem gép bekapcsoláskor.
Nekem még nem volt ilyen élményem gép megy, bios default megvolt, hőfokok jók, még egy ramtesztet fogok lefuttatni, de 32 gb ram van benne, sokáig tart, előtte valakinek valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Magisk
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Óra topik
- EA Sports WRC '23
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest