Keresés

Aktív témák

• Almos

aktív tag

válasz erebus #294 üzenetére

Kedvedért felraktam az NFSU-t, elindulni elindul, 640x480-as felbontásnál, minimális beállításokkal fut is, igaz 1-2 kanyarban picit belassul a kép.
    Nem tudom milyen játékokra gondoltál, ha stratégiai, akkor azok szerintem mennek, a kicist erőforrásigényesebb 3D játékok viszont már szerintem nem feltétlenül.
    Ha játszani is szeretnél, akkor lehet inkább olyan gépben kéne gondolkoznod, amiben van videókártya is, saját memóriával.

• jakobkacsa

senior tag

válasz erebus #291 üzenetére

Úgy tudom, h pl. a Sempronnál az a 3000+ azt jelenti, h ilyen teljesítményű Celeron procinak felel meg. És ebbe bele van számolva a gyorsabb órajel és a kisebb L2 cache is ..

nono
    asztali prociknál igen, de mobil prociknál???
    nem hasonlíthatsz mobil Sempron asztali Celeronhoz, PR számozással meg pláne nem...

értsük már meg, asztali és mobil processzorok különböző állatok - AMD-nél Sempron kicsit, Turion kicsit jobban tér el az asztali prociktól, Intelnél pedig össze sem hasonlítható a két család

• Almos

aktív tag

válasz erebus #288 üzenetére

Személyes tapasztalatom a Sempron procival csak annyi van, hogy 3 hete segítettem egy ismerős csajnak laptopot venni, akkor egy Asus A6U-5049 mellett döntöttünk, de állítólag 3 óra használat után olyan zajt csapott a ventije (akkor már nem voltam ott), hogy másnap visszavittük, és lecserélte a csaj egy másik, gyengébb HP-ra, annyira elment a kedve az Asustól (ráadásul a dvdrw ajtaja is szar volt).
    Ezek után én már nem mertem mobil sempronos procival szerelt gépet venni magamnak...

Nekem az 5028-as ma gyakorlatilag 5-10 órát ment (igaz csak netezés, meg ilyenek), de szerintem ebben nincs is venti ;) mert még nem hallottam a hangját, és a proci fixen 46°C-on van.

A videó-chipsetek összehasonlításáról nem tudok mit mondani, a memóriája 64 MB-ig ''bővíthető'' a rendszer mem.-ből, amivel az 5040-es jobb, az az s-video.

A wlanja mindkettőnek beépített, viszont az 5028-asban 60GB-os vinyó van, kétszer annyi ram, ráadásul a Sempronnak csak 128KB az L2 cache-e, míg a Celeronnak 8x ennyi(!) azaz 1MB.

Ja egyébként pclandhoz most érkezett 5028-as, ma kaptam róla értesítést, csak azóta már megvettem a gépet máshol, olcsóbban :P

[Szerkesztve]

Aktív témák