Új hozzászólás Aktív témák
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
1-2 kérdéssel fordulok hozzátok.
Nyugdíjazni akarom a jó öreg (6 éves) dell c400 laptopomat. Sajna már nagyon ramaty állapotban van. A plasztikázása meg többe kerülne mint amennyit az egész gép ér. Tehát döntöttem. Új mini laptop után nézek.
Ki is néztem a következőt: Asus N10J.
Ami miatt megtetszett: 10", könnyű, akár 10óra akkus idő, átváltható grafikus chip (gma950-9300m gs), 160gb hdd, securíty cuccok.
A kérdésem az lenne hogy nekem amire kell: Net, hd videó nézegetés, word, excel, és a régebbi kisebb játékok mint pl gta3, sa, hl1, doom. diablo 2 stb. Ezekkel gondolom röhögve elbír.
Ami izgatja a fantáziám: Ujjlenyomat olvasó. Kérdésem az hogy ha beregelem az ujjaimat, akkor csak és kizárólag az ujjlenyomatommal lehet belépni a felhasználói profilomba? Nem lehet megkerülni azzal hogy csökkentet módban berhelgetik? Pl ha a gépből kiszedik a merevlemezt akkor egy kis trükkel a profilom alatti könyvtárakat "saját használatúvá" lehet tenni és lehet is lopkodni az adatokat. Ezt kivédi az ujjlenyomatos dolog?
A másik: Olvastam hogy van benne HDD security. Ez olyan mint a Dell C400-ban hogy megadok biosban egy kódot és indulásnál e kód nélkül esélytelen elindítani a gépet? A dell olyat csinál még ráadásként hogy ha be van ez az opció kapcsolva és van kód akkor hiába veszem ki a vinyót és teszem másik gépbe semmit nem lehet belőle látni. De még a partició kezelő sem tud mit kezdeni vele. Ráadásul ha elkezdtem babrálni a vinyót getdataback-el kifagyasztotta az egész gépet. Tehát eséltelen az adatok ellopása. Addig használhatatlan a kiszedett vinyó amíg vissza nem álítják abban a gépben az opiót disabled-re amelyikben beállították. Tehát hiába teszik egy ugyan ilyen gépbe ott sem tud vele semmit kezdeni.
Ha ez a gép is igy csinálja akkor kell nekem a gép.
Nézzetek paranoiásnak de nekem ezek fontosak.
Bocs a hosszú szövegelésért de nem ment rövidebben
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- Acer Nitro V ANV15-51-554Z i5 13th Gen Intel(R), RTX 3050
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3239
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest