Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• XuChi

addikt

Sziasztok. Notebook vásárlása előtt állok és van két gép amit kinéztem. Asus k46cb és k56cb. A két gép között elviekben csak a képméret a külömbség. Azonban a kérdésem az hogy a gt740m gddr3 és gddr5 között van e nagy külömbség ?? Nekem sulihoz kell a masina de azért néha otthon az ágyban is játszanék rajta. Pl grid, nfs, far cry 3 stb. Ezek elfutnának e rajta ?? A jövő játékai kérdésesek :))). A másik hogy az akksi sikáig bírja. Esetleg egy teszt lenne e róla mert én nem találok a gépről tesztet és nem akarok vacakot venni. A k46 most i5-el 4gb rammal, 750gb hdd+24gb ssd 169990 a media markt-ban. Ennyit simán megér szerintem :R

• XuChi

addikt

válasz kali #8115 üzenetére

Ez ok. de ha ellopják a notit és kiszedik a vinyót belőle, akkor berakva egy usb keretbe simán hozzáférnek a file-okhoz? Vagy totál le van védve az egész particióm? Bocs de tökre nem volt még ujjlenyomatolvasós notim.

• XuChi

addikt

Sziasztok.

1-2 kérdéssel fordulok hozzátok.

Nyugdíjazni akarom a jó öreg (6 éves) dell c400 laptopomat. Sajna már nagyon ramaty állapotban van. A plasztikázása meg többe kerülne mint amennyit az egész gép ér. Tehát döntöttem. Új mini laptop után nézek.

Ki is néztem a következőt: Asus N10J.

Ami miatt megtetszett: 10", könnyű, akár 10óra akkus idő, átváltható grafikus chip (gma950-9300m gs), 160gb hdd, securíty cuccok.

A kérdésem az lenne hogy nekem amire kell: Net, hd videó nézegetés, word, excel, és a régebbi kisebb játékok mint pl gta3, sa, hl1, doom. diablo 2 stb. Ezekkel gondolom röhögve elbír.

Ami izgatja a fantáziám: Ujjlenyomat olvasó. Kérdésem az hogy ha beregelem az ujjaimat, akkor csak és kizárólag az ujjlenyomatommal lehet belépni a felhasználói profilomba? Nem lehet megkerülni azzal hogy csökkentet módban berhelgetik? Pl ha a gépből kiszedik a merevlemezt akkor egy kis trükkel a profilom alatti könyvtárakat "saját használatúvá" lehet tenni és lehet is lopkodni az adatokat. Ezt kivédi az ujjlenyomatos dolog?

A másik: Olvastam hogy van benne HDD security. Ez olyan mint a Dell C400-ban hogy megadok biosban egy kódot és indulásnál e kód nélkül esélytelen elindítani a gépet? A dell olyat csinál még ráadásként hogy ha be van ez az opció kapcsolva és van kód akkor hiába veszem ki a vinyót és teszem másik gépbe semmit nem lehet belőle látni. De még a partició kezelő sem tud mit kezdeni vele. Ráadásul ha elkezdtem babrálni a vinyót getdataback-el kifagyasztotta az egész gépet. Tehát eséltelen az adatok ellopása. Addig használhatatlan a kiszedett vinyó amíg vissza nem álítják abban a gépben az opiót disabled-re amelyikben beállították. Tehát hiába teszik egy ugyan ilyen gépbe ott sem tud vele semmit kezdeni.

Ha ez a gép is igy csinálja akkor kell nekem a gép.

Nézzetek paranoiásnak de nekem ezek fontosak.

Bocs a hosszú szövegelésért de nem ment rövidebben :D :R

Új hozzászólás Aktív témák