- Google Pixel topik
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
quint
aktív tag
válasz
mate1396 #6015 üzenetére
Volt időm egy picit elszórakozni vele. Ugyanazt csinálja, 1 és 15 között számol és binárisan kijelzi az eredmény a LED-eken (a DecimalToBin elnevezést megtartottam, de nem túl szerencsés).
#define DEBOUNCING_TIME 100
unsigned long last_it_time = millis();
int x = 0;
volatile boolean pressing = true;
void buttoonPressed(){
if ((millis()-last_it_time) > DEBOUNCING_TIME) {
last_it_time = millis();
pressing = true;
}
}
void setup() {
for (int i=8; i<12; i++) {pinMode(i, OUTPUT);}
attachInterrupt(0,buttoonPressed,FALLING);
}
void DecimalToBin(int decimal){
byte mask = 1;
for(int i = 11; i > 7; i--) {
if (decimal&mask) {digitalWrite(i,HIGH);} else {digitalWrite(i,LOW);}
mask = mask << 1;
}
}
void loop() {
if (pressing) {
if (++x > 15) x=1;
pressing = false;
DecimalToBin(x);
}
// bármi más tevékenység
}
A kezdeti x és pressing érték azért 0 és true, hogy az első lefutásnál is megfelelő legyen a kijelzés (tulajdonképpen a loop első lefutása fejezi be az inicializálást). -
quint
aktív tag
-
Janos250
őstag
válasz
mate1396 #5808 üzenetére
Ízlése válogatja, ki melyiket kedveli.
Az általad linkelt fő baja szerintem, hogy túl van az ÁFA határon (ami 22 Euro), ezért megfogják a vámon. Ki kell érte fizetni az ÁFÁ-t, a vámkezelési díjat, plusz egy csomó idő, macera. Ezért tartom jobbnak "darabokban" rendelni.
A ez pl. még vám határ alatt van akkor is, ha dobozzal együtt rendeled. Hogy milyen processzorú lap (UNO, MEGA, stb.) az egyéni döntés kérdése. Az UNO a legáltalánosabb, annál többet tud a MEGA. Mégtöbbet egyéb lapok.
Pl. én az STM32 alapú lapokat szoktam javasolni, de ez ízlés kérdése.
http://www.ebay.com/itm/STM32-STM32F103RC8T6-ARM-Cortesx-M3-Leaflabs-Leaf-Maple-Mini-Module-for-Arduino-/262878977587?hash=item3d34cede33:g:Ze4AAOSwXYtYuSrr
Vagy valamelyik ESP8266 alapút, pl. WEMOS D1 R2-t, ha nem akarsz egyszerre sok lábat, de meg akarod tanulni a WiFit.
Arra figyelj, hogy a "régebbiek" (UNO, MEGA) 5V-osak, az "újabbak" 3.3 V-osak, és ez a szenzorok illesztésénél lényeges lehet.Ha esetleg eredetiben, vagy hazai vásárlásban gondolkodsz, a gatyád rámegy, és gyakorlatilag nem kapsz jobb minőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest