- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Netfone
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyirike
csendes tag
válasz
gyapo11 #12539 üzenetére
Ez a termisztor nem lineáris. A függvényt meg én alkottam meg amiből statisztikát csináltam és 0-200 ohm között 2%-s pontossággal tudom mérni. Sajnos ez elég tré pontosság, mert 1 ohm is már fokokat jelent ahogy emelkedik a hőmérséklet és csökken az ellenállás. Az a tartomány ami érdekel ott viszonylag pontos. 50 fok alatt meg nem nagyon érdekel, mert nem ez az üzemi működés.
Az hőfokot pedig az alábbi kalkulátorral számoltam ki:
https://sanjit.wtf/Calibrator/webCalibrator.htmlA termisztort meg kimértem 110-40 fokig fokonként ebből volt egy közelítő ohm/hőfok értékem. Ebből tudom amúgy hogy 50 fok alatt drasztikusan emelkedik az ellenállás 0 foknál már 5 kOhm.
A legbiztosabb az lenne ha beépítenék egy új hőfok jeladót ami teljes pontos lenne, de nem akartam a kocsihoz ennyire hozzá nyúlni.
A pontosságot úgy próbáltam növelni, hogy a lehető legkisebb szórású ellenállásokat használtam azokat 3 műszerrel megmértem, a tranzisztor nyitófeszültségét is 3 műszerrel mértem meg és így jutottam el a viszonylag pontos kalkulációhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Max
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- Mazda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest