Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz gyapo11 #8277 üzenetére

Nem. Inkább az jutott eszembe, hogy amikor egy alaplapon 50000 órás kondik vannak, akkor egy jó minőségű márkás Apple/Samsung töltőben sem tartok különösebben attól, hogy vmi gondja lenne.
    Tegye fel a kezét, akinek van még régi Nokia töltője, vagy sok-sok éves Samsung! Kinek hány darab pukkant el az elmúlt 20 évben? Szülőknél még mindig használatban vannak ilyen töltök és azok is állandóan be vannak dugva. (Nokia 6680 nem mostanában jött ki - 2005 -, apám a második akkumulátort használja el benne.)
    Persze a gyártási szórás és minőségellenőrzésből adódó tévedés jogát fenntartom.
    Egyszer olvastam egy USB töltő kibelezést, mérésekkel, elemzéssel. Abból akkor nekem az jött le, hogy a gyári Samsung és Apple töltők képviselik a minőséget mind anyaghasználat és tervezés, mind a szekunder oldal kiváló szűrése és védelme szempontjából (ez utóbbiban az Apple töltője vitte a prímet).

Arról nem is beszélve, hogy gombamód szaporodnak az IOT eszközök.
    Én pl a Sonoff-tól tartottam kicsit az elején, de ezek is 24/7 áram alatt vannak.
    És nem azzal van tele a okos otthon topik sem, hogy felgyulladnak a házak. Pedig ott aztán van barkácsolás dögivel.

Nem azt mondom, hogy alaptalan a félelem. De nem lehet, hogy ezek a halálok csak elszeparált esetek voltak több tényező együttállása okán?

Amúgy meg mi volna az alternatíva? Ha egy márkás USB töltőre nem lehet rábízni egy pár száz mA-es mikrokontrollert 24/7 felhasználásra, akkor mire lehet?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák