Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Postas99

őstag

Köszönöm mindenkinek.

Háttérinfó a dolgokhoz:

A ház előterében a lámpák ha fel vannak kapcsolva az udvari részen akkor olyan világos van, hogy igazán nem élvezed amit látsz. Nincs ambient color, csak ha a reflektort a bejárat előtt áramtalanítom, mert akkor a felső ereszcsatorna alá tett karácsonyi villogó füzér pont annyi fényt ad ami ehhez a megvilágításhoz kell. Jövőre ezt fogom majd tenni.

A szörnyláda sajna technikailag nem kivitelezhető úgy hogy a résnyitást meglehessen valósítani. A nyitásért egy ablaktorlő motor tengelyére tett bütykös tárcsa felel. Ennek van egy pici utánfutása is még akkor is ha azonnal megállítod a mozgást. Nincs magasság ellenőrzés, így ahová esik a tárcsán a bemélyedés ott áll meg.

Baba:
    van 21 db hangmintám vegyesen, a szemével tud kacsintani 1 szemmel külön külön vagy két szemmel is, illetve pislogni szintén kétszem vagy külön külön. A hangokat bedobom egy zsákba keverek és kiveszem random az egyiket, amikor minden hangot kivettem akkor zsákba vissza a hangok és keverek újra. A hangok nem minden szemmozgásnál vannak hanem azok is random kerülnek eldöntésre hogy lesz-e hang a szemmozgáshoz vagy sem. A vezérlés rádiós távirányotóval van megoldva 4 gomb.

A hintaszékben lévő mackót kell életre keltenem majd, a nyikorgás benne lesz a székben, de idő hiányában az elvenlabs féle hanggenerálás nem hozott tökéletes mintát vagy megfelelő hosszúságú hangot. Remélem ezt majd fejlesztik tovább, mert jónak tűnik csak nekem szegényes még.

Már megvan az új játékszerem.. de nem álltam neki mozgatni még. 60cm fesztávú óriás pók mozgó lábakkal. Most egy ideig nyugi lesz.. mondjuk a láda a nap végére beadta az unalmast, egy 10 évvel ezelőtti ATX tápegység volt felelős a tápellátásért, egy rádiós panellal kapcsoltam ki be a láda működését, és a ládába kialakuló füst (50% PG/ 50% VG keverék)miatt 3 év után a tápegység nyugovóra tért a nap végére.
    Már úton van az alis ATX táp szétosztó, és az ESP32-es csavaros panel is, ha valami tönkre menne azonnal lehessen cserélni.
    A füstgépet is cserélnem kellett még előtte 2 héttel mert a régi füstgépben a szivattyú motor állt meg. Aliról rendeltem egy füstgépet ami összesen 6000 Ft-volt távirányitós megoldással. Ezen a héten megjött a másik géphez a pótalkatrész is.

Sokan megjegyezték, hogy ez baromi sok pénz volt, hogy ezt így összeraktam..
    Igazán nem számoltam sosem.. de az egészből a javítás alatt álló füstgép volt annó a legdrágább.
    Minden egyéb vatera meg zerowaste cuccokból volt olcsójánosként beszerezve. Ok az alis cuccok is pénzbe kerültek , igaz azok sem csilliárdokért.

Új hozzászólás Aktív témák