Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Apple Watch
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram
üzenetére
Ugye milyen meggyőző vagyok?

Nem, illetve infra ledekkel csináltam hasonlót, csak nem idő, hanem intenzitás alapú méréssel, meg sokat játszottam ultrahangos modullal.
Amúgy meg zenész vagyok és teremakusztikából írtam a szakdolgozatomat.

Nem írtad, hogy 2 vagy 3 dimenziós iránymeghatározást szeretnél? A leírt elrendezés alapján feltételezem, hogy 2 dimenzióst.
Ha én csinálnám, én XPS lapokból ragasztanék össze egy sarkai mentén, átlóban félbe vágott kockát (vagyis 3 oldalt, ami egymással 90°-os szögben találkozik), mondjuk 15cm-es oldalakkal, azt belülről beburkolnám valami puha, szálas anyaggal, például vattával, vagy vatelinnel (esetleg puhább szivaccsal vagy vastagabb filccel) mondjuk 2-5cm vastagon, és a sarokba tenném a mikrofont valami rugalmas felfüggesztéssel, például gumikra vagy kötelekre akasztva, mint a stúdió mikrofonoknál.
A mérésnél 10cm térbeli eltérés két csatorna közt ~3ms időbeli különbséget jelent. Kérdés az, hogy impulzus-szerű zaj vagy mondjuk folyamatos beszélgetés irányát szeretnéd meghatározni. Előbb esetben nyilván sokkal egyszerűbb a dolgod. Utóbbi esetben szerintem a nullátmenetek közti idő különbséget kell mérni, meg értelemszerűen a hangerőbeli különbséget is fel lehet használni.
Szerintem az 1m távolság sok, a kettő közt nagy lesz a holttér, de ez csak tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 9060 XT 16GB / B550 WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Canon EOS M50 Mark II kit obival, 2db eredeti aksival, 1000 expoval, gyári dobozában, táskával.
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- ASRock H61M-GE LGA 1155 alaplap
- Eladó Komplett gép
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold