Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz op9 #19418 üzenetére

Szia!

Első körben azt a baloldali konverteredre néznék rá, mert volt már ilyennel dolgom, (burkolat nélküli változat, ferde kivitelű kijelzővel) ami még 500mA alatti terhelés elérése előtt teljesen instabil kimenetet produkált! A kimenetére elhelyezett vatta új pufferelkót teljesen kinyírta és még ki is folyt az elekrolit! Nem volt elkötés vagy rövidzárlat! Bőven fölé volt méretezve a kimeneti fesz (1000uF/50V) és csak 12-14V-os tartományban szerettem volna használni! Elég fura értékeket indikált, amikor ellenőriztem: 4-5V eltérés is volt a kijelzett érték- és a valós érték között! Rájöttem, hogy valahogy 'elcsúszott' a referenciapontja, de addig nyomogattam a modul gombjait, míg meglett a visszaállításának a programozási módja! Vettem helyette egy teljesen másik fajta mérő modult és szabályzót, amivel eddig (kopp-kopp) nem volt gondom!

A másik kérdés, hogy a WS2812B jó irányban kapja a vezérlő jelet? Ezzel is volt már rossz tapasztalatom, de még időben észrevettem! Így küldték le a megrendelt szalagot...pont fordítva volt bekötve!

Ha netán másik vezérlővel akarsz próbálkozni, akkor less rá ERRE az oldalra! Eléggé megkönnyíti a programozást, ha Arduino-t használsz a feladathoz!

A csipogós kérdésed meglodására csak halvány ötletem lenne, ezért nem is akarlak tévútra vinni!

Új hozzászólás Aktív témák