- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elon Musk azt ígéri, hogy lekörözi az összes chatbotot
- Órával és Oreóval érkezik a Find N5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
Köszönet a tesztért! Ez miatt választottam és így pár hónap távlatából nem bánom, hogy ez lett, remekül működik.
Normál állapotban elég ritkán rögzít és van, hogy később kezdi, mint a séta eleje (én csak ekkora rakom fel). Nem rovom fel hibának, mert ha ránézek az alkalmazásra szinte azonnal mutatja a helyszínt és igazából ez a cél. A live mód részletes, pontos útvonalat ad, nekem nem állt le a maximumra beállított 1 óra után se, de ezt csak kétszer próbáltam, nincs értelme állandóan használni. Be lehet állítani az otthoni 2,4GHz-es wifit energiatakarékos zónának, ha valaki nem akarja ki-be kapcsolgatni, így ott ritkábban "néz rá". Pontos időket nem jegyzem, de napi 1-2 óra használattal 2 hetet biztosan bírt. Nem találtam konkrétumot róla az előfizetés előtt, ezért leírom, hogy a Tractive Care havi plusz 500 Ft ezen felül.
A gyártótól rendeltem olcsóbban, mint az itthoni ára, 4 munkanap alatt itt volt. A fehéret, mert ez biztosan 4G-s. Most is akciós: https://tractive.com/en/pd/gps-tracker-dog?edition=white.
Ha később talál ide valaki, van egy 20% kedvezményt biztosító kuponom év végégig, de meghívásra is adnak 15%-ot (a teljes árból).
#58kutyassanya
Régebben akartam ilyet, de egy hozzáértő tanácsára elálltam tőle. Az elektromos impulzus idegi ("mentális") károsodást okozhat. Ha jól tudom pl. Angliában már be is tiltották az ilyenek használatát. Vettem ugyan egy elektromos nyakörvet kiképzési céllal (vadűzésről leszoktatás) a rezgő funkció miatt, de nem vált be. Ez valószínűleg kevés inger egy hosszabb szőrű kutyánál vagy túl hamar feladtam. A hang és az impulzus részt nem próbáltam. -
kutyassanya
újonc
Sziasztok,
Ha a kutya, illetve a macska elszökik a kertedből és útvonalát végig követed GPS -el nem oldottad meg a problémát. Ha elszökik baj érheti, lehet megtalálod az út mentén, de mit érsz egy kereső nyakörvvel, ha kedvenced rosszul jár. Inkább azon fáradozzunk, hogy ne menjen el. Fizikai kerítés, villanypásztor, vagy a nyakörves láthatatlan kutyakerítés. Utóbbira pedig itt a jó példa: https://www.dogwatch.hu/
-
fatty
aktív tag
válasz
urban racer #56 üzenetére
Akkor jó lesz
Most néztem, van havi konstrukció is.
https://tractive.com/en/c/plans[ Szerkesztve ]
-
fatty
aktív tag
válasz
urban racer #54 üzenetére
Előfizetéskor nem volt felfüggesztés opció, csak 1, 2, 3 év normál, vagy prémium tagság. Járműre biztos van használhatóbb követés, ezt "állatra fejlesztették"
-
urban racer
senior tag
Sziasztok! Kutyámra szinte biztos, hogy rendelek egyet, de a hajóra is jó lenne. Kérdés, ha előfizetek mondjuk 1 évre, akkor fel tudom függeszteni szezonon kívül, majd újra aktiválni?
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
fatty
aktív tag
Én még mindig levelezgetek a "Customer Happiness Manager"-el, most sem tökéletes. Kezdem unni, úgyhogy részemről a happiness elmarad.
Már minden volt, reset (10 másodpercig gomb folyamatosan nyomva tart), config download (gombot tízszer gyorsan megnyom), plusz új fw-t is küldtek. Legújabb, hogy későn talál GPS jelet, meg nem jelez virtuális kerítés elhagyásakor. -
Péter48
csendes tag
Már tíz napja használjuk, eddig tökéletes, tölteni sem kellett, pedig sokat használom Live. A jelzés hangossága is elegendőnek tűnik egy kutyafül számára 10 cm-ről. Más kérdés, hogy eddig nem tudtam összepárosítani a hangjelzést a szóban történő behívással, de ez nem a szerkezet hibája, a kutya gyakran csak veszi a jelzést ha kiabálok, látszik rajta, hogy feljegyezte a teendők közé, de csak akkor jön vissza, ha befejezte az aktuális szaglászást, vagy más kutyákkal történő bandázást. Lehet, hogy keményebben kéne bánnom vele, de én minden családtagommal szelíden bánok, még anyósommal is.
-
fatty
aktív tag
Hmm... Mégsem állt helyre, most állandóan mozgást érzékel, nyakörv a szekrényen ahol szokott, de belement több mint 200 perc.
-
fatty
aktív tag
Jött egy FW update, de nem találtam róla semmi infót
Frissítés után nem ment az élő követés, meg a mozgás szinkronizálás.
Restart sem segített, 8-10 percre kikapcsoltam, utána állt helyre.[ Szerkesztve ]
-
Péter48
csendes tag
Másik szempontok. Alaposan kiképzett labradoromat vissza tudom hívni terepen - ha hallja. Mostanában azonban túl messze elrohan. Eddig mindig visszajött magától, csak mire ez megtörténik, én már rég idegrohamot kaptam. Így legalább látom, hol van. Hiába jobban befolyásolható a kutya a Myki Spottal (csak olvastam róla az ismertetődet), a vízállóság (pláne egy labradorral, egy pohár vízben is megpróbál úszni) perdöntő. Nincs semmi remény, hogy a cég hangosabbá teszi a kütyüt?
-
fatty
aktív tag
Én sem akarok katonai pontosságot, ez már elég, hogy működik. A virtuális kerítés elhagyása értesítés viszont nem jön meg időben, lehet a miui szivat.
Telek téma nálam is adott, a kerítést néhány helyen még én is átugrom :) a szomszédban persze macska van, meg az őzek is bejárnak, vesztükre (RIP Bambi).
Az még erdekes, hogy a find opció csak BT-on működik, a jelző fényt azért jó lenne messzebbről is bekapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
Bog
HÁZIGAZDA
Azért a Stratos 3 egy profibb eszköz, meg hát nem kicsit drágább is
A Tractive ritkábban logol, mert félti az akku üzemidejét, live trackingnél viszont 5 másodpercenként küld pozíciót. Elsősorban mégiscsak az a termék célja, hogy megtaláld a kutyád, nem pedig az, hogy egzakt távolságot mérj vele. Persze én is szeretem látni, hogy a kis szarházi mennyit rohangál össze egy labdázásnál, meg majd arra is jó lesz nyáron, hogy lássam a telken, hogy milyen utakat jár be (meg a telken kívül is, mert ott és akkor megy ki, ahol nem szégyelli), de a legfontosabb, hogy mindig tudjam, hogy hol van pontosan.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
fatty
aktív tag
Pár napja megjött a szerkezet, aktiválni sem kellet egyből hoozzáadták a profilomhoz.
Viszont a pontossag nem az erőssége, nem tudom mennyire normális, de felét sem méri sétakor mint amennyit megyünk. Volt mikor a 20 perc sétát két egyenes vonallal letudta, pedig volt benne kanyar bőven. Legutóbb fél órára 1,6 kilómétert hozott, pedig agárral ez nem életszerű. Az aktivitás mérés is hasonló, ez is kevesebbet mutat a valódinál.
Ennek így sok értelme nincs, vann benne plussz funkció ami ami kb random számokon alapul.
A tulajoktól kérdezném, ez ilyen, vagy keressem meg a supportot?
Köszi. -
-
Bagoly01
senior tag
válasz
orion1025 #30 üzenetére
Kb egy véleményen vagyunk. A legtöbben tévhitben élnek a felelős kutyatartással
kapcsolatban.
Én rendesen családtagomnak tekintem. És így is bánok vele.
Vigyázok rá amennyire csak lehetséges.
És igen rettentően kell vigyázni, már nem lehet csak úgy póráz nélkül egy tisztáson
erdőszélen elengedni. Bármikor kilőheti akár mellőled is egy habzószájú vadász.
Nincs rajta póráz, már meg is van az indok.[ Szerkesztve ]
-
-
ForRedGlory
félisten
Havidíjas. Lol.
-
orion1025
őstag
Én kínosan ügyelek a kutyára, a póráz a csuklómra szinte folyamatosan rá van tekerve, na onnan tépje ki magát... Így is túl sok gönc van a mai állatokon; bolhász nyakörv, rendes nyakörv, világítós nyakörv, kutyaruha ( a sajátunkon is pl. ) és akkor még jönne hozzá kütyü. Egy macskánál tök életszerű a követősdi, meg nálam az is evidens, hogy kutyát erdő közelében csak pórázon, mert a faszrágó "vadász" ( hobbi alkoholista ) kilövi a tőled tíz méterre lévő kutyát is.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
orion1025 #27 üzenetére
Nézd, én iszonyú sokat foglalkoztam a kutyámmal. Kutyaovi, kutyasuli, napközi, személyi tréner, szocializációs képzés is volt. De ettől még elrohant egy csapat őz után egyszer. Nem volt jó élmény, mert 30 percig nem találtuk. Miközben igen, a mudi by default soha nem tűnik el, de sosem lehet tudni, hogy milyen hatás éri, amire nem vagyok felkészülve. Még 20 (25?) éve sétáltunk egy pulival a Citadellánál, pórázon, amikor valami kretén kb. 5 méterre fellőtt egy tüzijátékot. A puli kitépte a kezemből a pórázt, elrohant és csak azért lett meg hamar, mert valami rácson akart átférni, de beszorult... tényleg sosem lehet tudni.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
orion1025
őstag
válasz
janeszgol #26 üzenetére
Na de miért hülyül be egy kerti kutya? Mert csak úgy van, néha esetleg sétáltatják, aztán ennyi, antiszoc marad. A mi kutyánk is erősen ösztön lény, mert foxi/mudi keverék, mégis tudja hol a helye, foglalkozás kérdése. Mondom mindezt úgy, hogy számtalanszor átkozom a vére miatt, mert elég makacs tud lenni, pláne ha valami elvonja a figyelmét, akkor kikapcsol az agya, de meg lehet találni minden kutyánál a varázs szót. Szóval tök egyszerű, foglalkozni kell velük, mert a gyereknek is oda vágják három évesen a szifont, hogy nyomkodja, ezzel le van tudva a vele történő foglalkozás, ugyanez igaz a kutyára, ki van vágva a kertbe, azt jónapot. Ja, meg ugye a kutyaiskola hiánya sem egy elhanyagolható sztori... A lakótelepi kutyázás is megérne egy esszét, mert ott is vannak bajok.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
orion1025 #24 üzenetére
Neveltetés kérdése is, meg nem is. Nem minden kutya egyforma. Az enyém nem megy el távolta tőlem soha. Még akkor sem, ha valamitől (játék pl) elveszti a kontrollt. De ebben sem bízhatom 100%-ig, mert mégis csak egy ösztönlényről beszélünk. Sokan elfelejtik ezt.
Eddig ebből a szempontból kiválóra vizsgázott. (8 éves elmúlt.)
De bizony van olyan, amelyik szökős. Annyira be tud hülyülni némelyik, hogy totál kontrollálhatatlan lesz. Az el fog futni a bánatba. És ha megsérül, akkor tudd merre van.[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
Csak én találom hasztalannak az ilyen eszközöket? Aki ilyen vásárlására adja a fejét, az gondolkodjon el a kutya nevelési szokásain. Macskáknak hasznos eszköz, na de egy kutyának?! A miénk is elég pofátlan példány, de tudja hol a határ, mert kapott normális nevelést, eszébe nem jutna az ajtón kitenni a lábát amíg nem kap jelzést rá, vagy lelépni, csak úgy. A házamnál a kerítés kutya szökés biztosra lett építve, mert az sem segít, ha meglép, de egy kocsi elbassza, az ellen nem véd a nyomkövető...
-
ubbconfig
aktív tag
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
ubbconfig #21 üzenetére
Nyilván kutyafajtától is függ, Csutka elég szőrös, szinte eltűnik a nyakában a nyakörv, szóval nem akadt még bele semmibe soha, pedig iszonyú sokat nyargal erdőben, aljnövényzetben. Mivel a kerítés itt-ott foghíjas, ezért most már pontosan látom, hogy hol bújik át alatta, szóval arra már mindenképpen jó volt a Tractive, hogy tavasszal célzottan megyek fixálni a lukakat
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
ubbconfig #12 üzenetére
Ez szerintem csak amolyan geofencing. Haszonallatoknal hasznalnak jellemzoen villanypasztort, vagy arra a logikara epito alternativakat. Nem hiszem, hogy arra hasznalnak el a kis akku kapacitasat, hogy kondenzatort toltsenek fel tobbezer voltra, majd megcsipjek az allatot. Az technikailag is problemasabb a bunda szigetelese miatt.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
ubbconfig
aktív tag
igazad van, ezért is írtam, hogy a kettőt válasszuk ketté, mert van akinek a gps pont jó (ezt én pl. inkább sétáltatásnál tudnám hasznosítani, amikor az eltévedt kutyát kell idegen helyen felkutatnom, mert itthon zárt udvar van, ahonnan nem megy sehová), de felmerült a kommentekben a virtuális kerítés, ami fizikai "erővel" tartja vissza a kutyát, hogy átlépjen egy bizonyos határvonalat. Ez utóbbi is hasznos, sőt, ha ilyen eszközről is lenne teszt, az lenne a hab a tortán
-
pontazire
csendes tag
A macskára való érdekelne, ha bárkinek lenne személyes tapasztalata (guglizni én is tudok, kösz).
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
ubbconfig #13 üzenetére
Nyilván. Csak mint látod, a hozzászólásod annyiban félreérthetőre sikeredett (az első), hogy mások azt gondolhatták, hogy ez a termék ilyesmit csinál.
( Itt annyira humánus a hozzáállás, hogy a beépített hangszóró is azért ennyire halk, hogy ne okozzon stresszt a kutyának. Ebben szerintem van némi túlzás, ennyi erővel az is stresszt okoz, hogy ráordítok, hogy "mit csinálsz már megint, te ördögfajzat", szóval én tényleg örültem volna, ha kicsit hangosabb, hogy kizökkentse a jószágot az éppen szerinte roppant fontos szarevésből, vagy más kutyával való acsarkodásból.)[ Szerkesztve ]
-
ubbconfig
aktív tag
Nem. Betanítja a kutyát, hogy meddig mehet el és milyen határon túl már nem. Kvázi kerítés, csak nem fából/vasból. Ha közelít a földbe elhelyezett kábelhez, akkor a jeladó a nyakában először hangot ad ki, majd ha átlépi, a nyaki bőrön keresztül kellemetlen érzést kelt a kutyában (ennek erőssége is állítható a kutya méretétől, bunda vastagságától függően). Egy idő után a kutya - lásd pavlovi reflex - már a hangjelzéskor visszafordul és elkerüli a rossz emlékű helyet. Egy idő után pedig a nykörv is leszedhető róla (néha azért érdemes "emlékeztetőként" visszatenni rá).
Ez nem csak ott hasznos ahol nincs kerítés (pl. tanyák), hanem ahol a kert bizonyos részeit el akarod zárni a kutya elől, pl. veteményes, virágágyás, grillterasz stb.
-
bence_85
csendes tag
nem találom, hogy pontosan mekkora szélességű nyakörvre húzható rá ez a cucc. Ha valaki tudja írja már be légyszi.
[ Szerkesztve ]
-
ubbconfig
aktív tag
Pedig a láthatatlan kerítés pont ezt csinálja. Na nem agyonb.ssza a kutyát 230V-tal, de épp megcsípi annyira a nyakát (lásd villanypásztor), hogy 2-3 alkalom után megtanulja, hogy merre nem mehet a kertben. Keress rá, az USA-ban nagy sikernek örvend az ilyen eszköz, ahol a 4-5ezer m2es kerítés nélküli farmokon is biztonságban tudhatják a kutyát, mert megadott területen kívül nem megy (a földbe fektetett kábellel jelölöd ki, hogy hol mozoghat).
Mielőtt állatkínzást kiáltana bárki, a kutyák többsége 1-2 napon belül megtanulja a láthatatlan határokat, sőt, később már a nyakörv sem kell rájuk... -
Plug Life
senior tag
Mit csinál a virtuális kerítés? Megküldi árammal a kutyát a kütyü, ha átmenne rajta?
[ Szerkesztve ]
-
aquark
tag
Asszonyra kéne, mert folyton elcsatangol, de ez nagy, észrevenné ha ráraknám
-
fatty
aktív tag
Köszi a tesztet.
Egy ideje nézegetem a nyomkövetőket, ez elég meggyőző.
Rendelek is egyet Öcsinek (ő az eb). Kicsit drága a havidíj, de így jobban el merem majd engedni a kutyát. Angol agarak nem feltétlenül jönnek vissza az első szóra :)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Volt már nálunk pár kutyás nyomkövető, de az a helyzet, hogy a Tractive toronymagasan veri a mezőnyt minden létező szempont alapján.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- YouTube
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elon Musk azt ígéri, hogy lekörözi az összes chatbotot
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest