Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPM
tag
Lenne más kérdésem is, ami leginkább Aryes fórumtársnak szól:
Korábban volt már szó az MPU 9250-es IMU-szenzorról, amit a JRowberg-féle i2cdevlib könyvtárral célszerű használni. (A 9250-es könyvtár félkész állapotban van, de a 6050-es és a 9150-es könyvtárak is jók hozzá).
Na most ott akadtam el, hogy nem tudom beállítani az offseteket. Két fajta példakód van: van a nyers (raw) és van a feldolgozott (DMP) adatokat adó szkeccsek. Ha nyugalmi állapotba, vízszintes pozícióba teszem a szenzort és kiolvasom a nyers gyorsulásokat és szöggyorsulásokat, akkor látom hogy mind a 6 mennyiségnek van egy saját offsetje. Na most, ha beadom kezdetkor offsetnek ezeket az értékeket (megadott skálázással, amiknek az értékeit megtaláltam más fórumokban) akkor a szöggyorsulások szépen beállnak 0 környékére, viszont a gyorsulásértékek maradnak az eredetiben, egyáltalán nem változnak.
Nem tudom eldönteni, hogy én rontok el valamit, vagy 2 szenzor is hibás, mert egyiknél se tudom így bekalibrálni a gyorsulásokat, más fórumokon pedig azt írták, hogy ezeket is ugyanígy kell, mint a szöggyorsulásokat, amik valóban működnek. Az enyémhez hasonló problémát pedig nem találtam. (Ja igen, és tudom hogy z irányban nem 0 kell, hanem az 1G-hez tartozó érték.)
Egyébként ugye a DMP-s kód kalibrál önmagán, és így annál más offset értékeket olvasok le, a gyorsuláshoz, mint a nyersnél, de ez is értelmezhetetlen, és általam beállított offset itt se változtat semmin.
Van ötlet mi lehet a probléma? (A szenzor egyébként mér, mert a mozgatással összhangban változik a leolvasott érték.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Steam Deck
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Éjszakai műszak
- Pánik a memóriapiacon
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold