Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MPM

    tag

    Lenne más kérdésem is, ami leginkább Aryes fórumtársnak szól:
    Korábban volt már szó az MPU 9250-es IMU-szenzorról, amit a JRowberg-féle i2cdevlib könyvtárral célszerű használni. (A 9250-es könyvtár félkész állapotban van, de a 6050-es és a 9150-es könyvtárak is jók hozzá).

    Na most ott akadtam el, hogy nem tudom beállítani az offseteket. Két fajta példakód van: van a nyers (raw) és van a feldolgozott (DMP) adatokat adó szkeccsek. Ha nyugalmi állapotba, vízszintes pozícióba teszem a szenzort és kiolvasom a nyers gyorsulásokat és szöggyorsulásokat, akkor látom hogy mind a 6 mennyiségnek van egy saját offsetje. Na most, ha beadom kezdetkor offsetnek ezeket az értékeket (megadott skálázással, amiknek az értékeit megtaláltam más fórumokban) akkor a szöggyorsulások szépen beállnak 0 környékére, viszont a gyorsulásértékek maradnak az eredetiben, egyáltalán nem változnak.

    Nem tudom eldönteni, hogy én rontok el valamit, vagy 2 szenzor is hibás, mert egyiknél se tudom így bekalibrálni a gyorsulásokat, más fórumokon pedig azt írták, hogy ezeket is ugyanígy kell, mint a szöggyorsulásokat, amik valóban működnek. Az enyémhez hasonló problémát pedig nem találtam. (Ja igen, és tudom hogy z irányban nem 0 kell, hanem az 1G-hez tartozó érték.)

    Egyébként ugye a DMP-s kód kalibrál önmagán, és így annál más offset értékeket olvasok le, a gyorsuláshoz, mint a nyersnél, de ez is értelmezhetetlen, és általam beállított offset itt se változtat semmin.

    Van ötlet mi lehet a probléma? (A szenzor egyébként mér, mert a mozgatással összhangban változik a leolvasott érték.)

Új hozzászólás Aktív témák