- Garmin topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Mobil flották
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
dave0825 #1570 üzenetére
Az én véleményem, hogy ha valami nem jó, akkor nem jó. Lehet még gányolni, szenvedni, de a vége, hogy előbb utóbb rendesen meg kell csinálni. Persze jobb az elején a jó úton járni, nem a legvégén a szinte kész projektet visszagörgetni, de ha egyszer így nem jó, akkor nem jó.
Mi változik? Csináltál egyedi nyákot? Az arduinot fixre beforrasztottad? Mi a tragédia? Más a kapcsolás? Na és? Még egy-két pár száz forintos shift register csak belefér. (3 láb felhasználásával a kimenetek száma gyakorlatilag sokszorosára növelhető, a shift registerek sorba köthetőek ugyanis). Szerintem amit át kell tervezz, hogy a tranzisztorok bázisait az arduino lábairól a shift regiszter lábaira kötöd át, a shift regiszternek megadod a bemenetet, aztán már csak kicsit kell módosítani a programodon.
A te projektednél sztem sokkal nehezebb egy kultúrált formába önteni az egészet, mint az elektronikát összehekkelni. Szerintem az alkatrészeket az asztalra szórva, pár óra alatt össze lehet forrasztani az egészet, saját egyedi nyákot csinálni, programot megirni. Ellenben azt megcsinálni, hogy ez kinézzen valahogy, na az jópár napba (hétbe) is beletelik, főleg ha úgy kell megkeresned, hogy ki marja ki, stb.
Ezt a részt nem kell elölről kezdeni, így hajrá..
(egyébként én voltam aki az egész óra projekted - ami neked tetszik- egy merő marhaságnak láttam/látom, de kitaláltad, hogy neked ilyen kell, már beleraktál egy csomó energiát, örömet okoz, így most mégis azt mondom, csináld már végig, kiváncsi vagyok a végeredményre...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Proxmox VE
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest