- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hivatalosnak tűnő képeken a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco F7
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Freeman007 #14462 üzenetére
Szia! Csak azért kérdeztem, mert mostanában többen is kerestek hasonló páraszenzoros megoldást penész miatt.
Az esp-t ugyanabban az arduino IDE-ben tudod programozni, egyszerűbb feladatoknál gyakorlatilag ugyanaz a kód változtatások nélkül lefordul, mint az UNO-ra. Annyi a különbség, hogy az esp-k 3,3V logikát használnak, tehát a kijelzőt, szenzorokat ehhez kell megválasztani vagy illeszteni, de ez sem szokott gondot okozni, főleg az esp8266-nál, aminek a bemenetei 5V toleránsak. Az oled/tft kijelzők többnyire eleve 3,3V-osak szoktak lenni, de használhatsz LCD vagy LED-es 7szegmensű kijelzőt is, ezekből van mindenféle.
Én azon a véleményen vagyok, hogy 3m távolságon ne erőltesd a vezeték nélküli kapcsolatot, hacsak nem szeretnéd okos otthonba illeszteni és távolról vezérelni. Érdemes inkább kiépíteni a vezetéket, hosszú távon meghálálja.
Azt nem is értem pontosan, hogy mit szeretnél mitől távol helyezni. Nem lehet egy egységgel megoldani úgy, hogy egy helyen lenne az arduino, a kijelző, a páramérő és a relé, a kapcsoló közelében, a ventilátor felé pedig amúgy is ki van építve már a vezetékezés?
A 9V elem pazarlás, mert az arduino 5V-ot csinál belőle, a többit elfűti, a relének is 5V kell, kb. 80mA-t vesz fel, a 9V elem egy hétig sem bírná.
Általában 18650 lítium ion akkumulátort érdemes ilyen cuccok táplálására használni, 2db-ot sorba kötve, vagy 4db AA ceruza elem/akkumulátor + nagyobb hatásfokú kapcsoló üzemű stepdown konverter; vagy egy 5V dugasztáp, vagy hasonló, állandó hálózati táplálásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest