Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz
snowman
üzenetére
En most a GTX akarmi kartyammal 3 napig oboaztam otthon egy munkasszalloval, 6 szint 3000 ember. Gyakorlatilag kezelhetetlen volt a terv. Behoztam munkahelyre, quadro k620 (a jelenlegi leggyengebb) es porog-forog az egesz...
Biztos van olyan gamer kartya ami hoz ilyen teljesitmenyt, de az nem 50ezer lesz ahogy a k620... -
copass
veterán
válasz
snowman
üzenetére
nem csak nekem a mániám, hanem mindenkinek aki dolgozott valaha geforce után quadro-val. soha többet nem vett geforce-ot munkára.
használtad napokig? benchmark? ez nem tapasztalat.
dolgozz vele éles terveken hónapokon keresztül, aztán majd rájössz hogy mi a különbség egy geforce és egy quadro között.
itt nem túró családi házakra gondolok, hanem társasházakra, középületekre, ipari épületekre több ezer m2 alapterülettel.
ezeknél már egy alaprajzi összkép/nagyítás kombón is csak nézed ahogy rajzolgatja a vonalakat, ha alá raksz egy szkennelt rajzot akkor jobb esetben talán látod is. rosszabb esetben meg rommá lassul vagy szétfagy.
ha valaha is dolgoztál volna huzamosan quadro-val, akkor nem mondanál ilyet hogy túlmisztifikált egy geforce-hoz képest.
a gstalk linkjeid meg egytől-egyig kombinálások, valós tapasztalatok nincsenek, nevetséges. -
snowman
tag
Ez a geforce=játék, quadro=munka a mantrád. Van olyan szoftver, amire ez igaz, de szerintem az AC nem tartozik ezek közé.
Én is napi 7-8-9-10 órában dolgozok AC-vel, tudom miről beszélek. A próbálgatás úgy zajlott, hogy több napig használtam az illető kártyát, várva a nagy gyorsulást, illetve 2D benchmarkot is néztem több felbontásban, 1 és 2 kijelzővel is, csak hogy számszerű eredményt is lássak. Miután azt tapasztaltam, amit már leírtam, lepucoltam a drivereket teljesen, újra felraktam tisztán, eredmény dettó.http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?t=39811&start=10&postdays=0&postorder=asc&highlight=quadro
http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?t=49097&postdays=0&postorder=asc&highlight=professional&&start=20
http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?p=196543&highlight=quadro#196543 -
copass
veterán
válasz
snowman
üzenetére
geforce nem összehasonlítási alap. játék / munka.
este basztatom a gépet 2-4 órát vagy napi 10-14 órában dolgozok rajta.
nem ugyanaz.
már egy 600-as quadro is jelentős 2D-s teljesítményt hoz egy geforce-hoz képest.
ezt csak az tudja, akinek volt mindkettőt használta hosszútávon munkára.
a próbálgatás az nem tapasztalat. az semmi.
az említett gs talk topikot linkeld már be ide, hadd lássuk mi is hogy miről van szó. -
snowman
tag
válasz
mdccclx
üzenetére
Quadro 4000-est próbáltam (meg régebben 2000-et és K600-at is). 2D-ben egyáltalán nem volt jobb, mint a GTX670-em, de a GTX460-em is ugyanezt tudja. 3D-ben meg pláne nem volt jobb.
De nem muszáj nekem elhinni, a Graphisoft Talk fórumon is sokan tapasztalták ugyanezt. Erős a gyanúm, hogy a Quadro előnye ArchiCAD alatt az a pozitív pszichikai hatás, amit a benne hívő tulajdonosokra fejt ki - ez kb. egyenesen arányos az érte kifizetett összeggel

-
nagyt0m
tag
-
Nerazim
őstag
Köszönöm az egérajánlót mindenkinek aki hozzászólt. Lesz miből válogatni. Maxi respect

-
mdccclx
csendes tag
Sziasztok, szerintetek archicadhez melyik a jobb választás?
Quadro K2000 vagy az egyel régebbi de erősebb Quadro 4000.
Nem a 3d-s teljesítmény a lényeg, hanem a 2d-s ablakba a kismillió vonalas rajzokat minél gyorsabban kirajzolja. -
OgreImre
senior tag
Logitech MouseMan Dual Optical ez is vagy 12 éves vagy több.
Nagy és kényelmes, az 1db oldalsó plussz gombot asszem a visszaugrás az előző nézetre van beállítva, ezt használom az asztali gépen. Igaz az oldalsó műanyag/gumi borítás már szó szerint lerohadt, de semmi baja.
Az irodában ahol évekig nyúztam a kollégák "némi" undorral fogták meg ha megkellett. (ugye Raysen623?
)
Volt Logitech MX1000 is, lézeres cordless, de az túl nehéz volt nekem. A vezetékes G400 meg túl könnyű. Most laptophoz Logitech M705-öt használok, közepes méretű nekem tökéletes.
A párom egy szintén 10+ éves Logitech MX700-at használ, igaz ezen is a gumi borítás elkezdett mállani.
Szerintem az egyik legfontosabb görgő milyensége, mivel rengeteget van használva, szinte folyamatosan vagy zoomolsz vagy mozgatod a tervet. -
daninet
veterán
válasz
Nerazim
üzenetére
Mi barátnőmmel túltoltuk az egér dolgot
, valamiért úgy vagyok vele, ha napi 8 (inkább 12) órát kell valamit fognom, ráadásul a munkaeszközöm, akkor a legjobbat veszem amit lehet.Így nekem Cyborg RAT 9-em van, neki pedig egy Roccat Kone XTD. Ez utóbbi egy piszok jó egér, ő makrózta rá a leggyakoribb AC parancsokat, többnyire billentyűzet nélkül rajzol. Görgő balra mozgat, görgő jobbra forgat stb... Azt mondja nagyon szereti..
A cyborg pedig az elnyűhetetlen kategória, alu váz, nagyon stabil, nincs nyöszörgő mocorgó alkatrész.
Ha esetleg belefér az árkategórádba ajánlom mindkettőt. Mindkettő 3 éves múlt, az XTD-n kicsit elkezdett halványodni a logó de nem látszik rajtuk a használat. -
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Egér vásárlás előtt állok és tudom, hogy van erre külön topic, de érdekelne, hogy ki milyen egeret használ és megvan-e vele elégedve? Archicad használata közben "ofkorsz"
-
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
Újabb verziókban (17+) a régi féle (16-) 45fokos falmetszést legalább azonos anyagú falaknál vissza lehet hozni?
-
daninet
veterán
Ok, van olyan kombinacio amikor jo, de alapvetoen pont az a referencia vonal lenyege, hogy eldontod pl kifele rakod a referencia vonalat es a texturakat az alapjan allitod be. Most ha minden falat elkezdek forgatni akkor minden lesz benne csak egyseg nem.
Ebben a variacioban tunik el a vonal, ami pont nem jo, mert az egyik fal befele nez a masik kifele. Amikor mind kifele nez ugy nemjo.

-
Raysen623
veterán
válasz
daninet
üzenetére
Fal referencia vonala csinálja: a vastagabb falnak valószínűleg a külső oldalán van, ráadásul vékonyodik is ennél a csomópontnál, tehát 3 fal csatlakozik egy helyen. Amit én ilyenkor tennék: vastag fal ref vonalát átraknám belülre, az alsó vékonyabb falét hagynám kívül, a vízszintesét pedig a felső oldalra raknám (talán ott is van). Egyébként nem csak ilyenkor jön elő ez a probléma, több hasonló eset is van, ez az egyik közülük.
-
daninet
veterán
IFC próbálgatós. Verzószám sem mindegy, 2x3 alatt ha jól emlékszem tető sem volt benne külön. IFC egy modell fájl, és a fordítóban te adod meg, hogy mi-mi legyen. Ha egy függőleges hasábnak falat állítasz be, és az AC tudja alkalmazni fal lesz, de akár pillért is beállíthatsz, akkor pillér lesz.
Bár a gyári preset-ek nem rosszak, nekem mindig kellett játszani eddig, mert ez vagy az hiányzott. Persze kisebb modell esetén ez nem érdekes, mert 3 ablakot beraksz 15mp alatt minthogy szenvedj a fordítóval, illetve gondolom te szerkezetet kapsz főként egyszerű testekkel. -
Sesy
aktív tag
statikus kolléga nemetschek-ben csinálja a szerkezetet, szeretném a 3d-s modelljétt valahogy be illeszteni ac18-ba... mondjuk ifc-ben, amit kaptam tőle fájlt betölteni betölti, viszont semmi sem látszik belőle

mit javasoltok? esetleg van valami speci ifc beállítás, amire figyelni kellene?más:
3ds dwg-t be lehet valahogyan olvasni ac18-ban? -
-
copass
veterán
válasz
Raysen623
üzenetére
az lesz az alap abban a kategóriában amihez rendeled a helyiségpecsétet amikor leraktad.
pl.: "BELTÉR" kategóriát csinálsz és berakod a "helyiségpecsét 3 17"-et. leraksz egy szobát, és ott beállítod neki hogy BELTÉR kategória, ezt tárolod el kedvencekbe, pölö szoba helyiségpecsét.azért van ez mert pl. a "helyiségpecsét 2 17" már lépték érzékeny és egészen más paramétereket használ mint a 3-as.
-
Raysen623
veterán
-
turit
tag
válasz
daninet
üzenetére
Itt is ez a gond , hiába nyomom a shift-et változó hogy függőleges lesz vagy mellé megy. Az újrarajzolás nem jöhet szóba. Csapatmunka terv amiben egy egész lakópark van. Már a 2. ütemnél is szerintem rosszul lett forgatva az épület. Legközelebb egész fokra lesz forgatva és többszöri ellenőrzéssel.
Copass szerintem ismered a tervet , Debrecenben épül a Bem téren
-
daninet
veterán
Eddig a templatemben jol be volt allitva, ugyhogy kimaradt a dolog. Ha a helyiseg kategoriaknal atallitottam az osszes helyisegpecset kinezetet azt miert nem alkalmazza ha leteszek egyet valahova? Ugyanaz a ronda kek bekeretezett valami maradt. Csak a hatter szinet csereli le. Viszont az attributumoknal rendesen beallitottam az osszes pecsetet scale sensitive-re sajat igenyeim szerint.
-
daninet
veterán
volt egy tervem amiben rosszul volt megforgatva az épület. 0,001 fok volt az eltérés de baromi idegesítő volt. És persze kattintásoknál hol a függőlegest, hol az elforgatott szerkezeteket vette be. A végén inkább újrarajzoltam, egy óra alatt sem tudtam kibogozni mi minden lett elforgatva
-
turit
tag
Mért van az hogy elforgatott nézetű tervnél a függőleges és a vízszintes irányok eltérnek nagyon kicsivel 0,00001°-kal? Így maximális nagyítás mellett látható hogy 0,0001 mm-rel elérnek egymástól a falak, ami miatt homlokzaton , metszeten megjelenek plusz vonalak. AC15, de gondolom ez a hiba későbbi változatokban is benne van.
-
Raysen623
veterán
válasz
sityuka80
üzenetére
Három módon csinálhatsz adott paraméterekkel lépcsőt magadnak: egyiket már leírták, második esetben egy új általad megadott típusú lépcsőt paraméterezel fel, harmadik esetben egy kitöltésből és vezérvonalból a Készíts lépcsőt a kijelöltekből paranccsal készíted el adott paraméterekkel (utólag szintén te adod meg).
Én ilyen esetekben általában a második megoldást használom. -
Raysen623
veterán
válasz
daninet
üzenetére
A te esetedben teljesen felesleges az IFC, mivel több különböző tervről van szó, más origókkal. Akkor lehetne használni ha a 3 terven ugyanazt az origót használnád, amit mondjuk a helyszínrajzon rögzítesz és utána az összes modellt ahhoz igazítod még az eredeti fájlokban. Utána már lehet menteni IFC-ket, mert ugyanoda fogja berakni. Szóval nem a legegyszerűbb.
Modul esetén már megadhatod mindhárom irányba a beillesztendő modell helyét a fogadó tervben. Viszont itt is előjön az amiről copass írt, hogy a szintbeállításokkal előbb játszani kell egy kicsit. Másolgatásnál úgyszintén. -
copass
veterán
válasz
daninet
üzenetére
én úgy csinálnám hogy a földszint magassága lenne ez a szintkülönbség (3,90) + a legmagasabb szinten levő belmagasság összege (pl.: 10m). tehát a földszinted 0,00 - 13,90-ig tartana. utána ezt nézetben egyedire szabhatod, emeleteket meg rakhatod külön szintre is akár.
nem ifc-znék, sokmindent elveszítesz. inkább másolgatnám az egészet szintenként. alaprajzi dolgok megmaradnának. persze előtte mindent átraknék archicad fóliára, aztán a végső tervben szedném szét fóliákra. az pikpakk megvan. -
daninet
veterán
válasz
Raysen623
üzenetére
Egyesitettek a telkeket es most ujra be kell nyujtani egy epitesi engedelyt az egyikre modositas miatt, az egyesitett telkek miatt pedig mind3 epulet megjelenik rajta mostantol.
copass:
jatszok en az alaprajzi metszosikkal, de beillesztesnel a modellet szetcsapja teljesen.ifc-be mentettem, az a formatum elegge buta es a szinteket nem viszi at
aranylag jo de rengeteg dolog elvesziklatvanyhoz es helyszinrajzhoz jo lesz, terveknel lehet marad az ollozas
-
daninet
veterán
Total nem jutok egyrol a kettore ezzel a 3 modell egyesitessel.
A fo gond az, hogy 3 meter szinteltolodasom van a 3 telek kozott igy a nulla pont mind a 3 tervben mashol van. Ezaltal ha merge vagy modul beillesztesevel berakom total szethullik a terv. A falak toplinkje kiszedheto igaz, de a legmagasabb telek mar egy teljes szintet eltolodik es szetesik.ha targykent mentem akkor pedig egyszeruen nincs 3D-je a csarnokoknak. 3D nezetben axonometriaban felulrol kijeloltem az egeszet es ugy mentettem, de csak alaprajzban rakja le 3D nem jelenik meg, a targynal is hibat ir a kis ablakban hogy: Invalid 3D symbol.
Perpill nem tudom, hogy ez archicad-ben lehetseges-e

Az egyetlen amire most tudok gondolni hogy ujrarajzolni 2 csarnokot csak a modell miatt ugyanazokkal a szintekkel mindent eltolva felfele, de akkor alaprajzilag lesz egy kaosz. Plusz 3-4 nap munka kb. nem eri meg
-
Raysen623
veterán
válasz
próbakocka
üzenetére
A fogyasztással itt ne dobálózzunk különösen, főleg ne 60W-on. ArchiCAd nem Crysis 3 ahol le kell adni a 180 meg a 120 wattot. Itt nincs ekkora fogyasztása a kártyáknak. Röhögni fogsz, de én egy Enermax 400W-os táppal hajtok egy 6950-et (200W) és egy FX4170-es procit, mellettük pedig ott virít még 4 merevlemez. Bőven elvagyok így, 3D meg hasít ArchiCAD-ben.
Szóval nem kell ide akkora kraft VGA terén. Még a 270X szintű sem kell, elegendő a sima és ott meg 30W különbség van. Az meg semmi és még így is bőven belefér a 400-450W-os keretben.
-
copass
veterán
válasz
próbakocka
üzenetére
lumionnak gpu kell, archicadnek meg nem. legalábbis nem annyi!

-
copass
veterán
válasz
próbakocka
üzenetére
lumion hogy jön ide? annak a titan is kevés!
archicad volt szerintem a kérdés. -
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka
üzenetére
sry, pontatlan voltam: 185 w / 120 w max tdp
GTX 960 akkor túlzás, ha nem 3-400.000 poligonos alaptérképeket mozgatsz egész nap. 750 Ti is tökjó lehet, de azért pl. lumionhoz marhára jól jön 6000 pontos passmark.
-
próbakocka
senior tag
válasz
Raysen623
üzenetére
leírtam: fele akkora fogyasztás, nem kell hozzá tápcsere a legtöbb esetben. nálam ez szempont volt hogy egy 400-450w-os táppal elmenjen. megy. (tdp-ket össze kéne hasonlítani, ott lényegi különbség van) kivéve ha tápot is cserélni szeretne (sokszor nem árt), de akkor meg az ár úgyis megugrik, akkor ez az egész, legyen olcsó dolog elbukik.
ami inkább lényeges abból amit leírtam, hogy hiába asus strix meg minden, egy nem szarrá hype-olt , msi hűtés jobb ... minden összehasonlító tesztben (később kapcsol be, halkabb az elején, és terhelés alatt is)
tök hasonló dologgal foglalkoztam egy hónapja, hogyan lehetne q6600-ból a legolcsóbban értelmes gépet csinálni. marhára nem akartam új tápot venni, FSP 450-es táppal elmegy egy i5 quadcore cucc, gtx 960-al
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Az archicadben van esetleg olyan valahol, hogy az adott terv meddig volt nyitva? Úgy értem, hogy azt akarom megnézni, hogy meddig dolgoztam egy adott terven, hogy tudjak mit mondani a megrendelőnek. -
Raysen623
veterán
Igazán? Mégis mennyi NV driverrel foglalkozó fórum topicot linkeljek be neked ide ([link]), hogy elhidd mindkét gyártó esetén lehetnek ugyanolyan driver gondok? Ha az ATI meghajtók xarok lennének, akkor miért nincs vele problémám? Eddig egy helyen találkoztam hasonlóval a laptopon, de ott is frissítés után megoldódott...Szóval ezt itt fejezzük is be ha kérhetem.
-
copass
veterán
válasz
Raysen623
üzenetére
ezt csak te mondod...a tömeg meg mást.
nyílvánvaló tény, hogy az ati driverei xarok. mindenki tudja.
de biztos azért van külön totyik az amd drivereinek a ph!-n, mert annyira eszetlen jó drivereket írnak atiék.
az a 960-as meg tényleg túlzás egy kicsit már, simán elég egy 750ti 40kért. -
Raysen623
veterán
Szerintem is hagyjuk mert az NV sem képes normális drivert írni, pont ezért vettem ATI-t (egyébként ezzel a problémával mindenhol találkozhatsz). Egyébként szerintem itt nincs semmi fényezés ha jobban megnézed, mert én nem ajánlottam semmit csak egy vegyes listát adott árküszöbbel. Kolléga meg rögtön jött a marketinges gamer kártyákkal, amire nincs szükség ArchiCAD-hez.
-
Raysen623
veterán
válasz
próbakocka
üzenetére
Köszönjük az NV reklámját
Meséld már el miért jobb a GTX bármelyik AMD kártyánál OpenGL-ben?
Annyira birom amikor toljátok ezerrel a szar geforce-okat ha kell ha nem. Majd ő eldönti mit vesz, pont ezért adtam meg egy nem gyártóspecifikus listát. Van halk ATI kártya is, nekem is ASUS van, de gyakorlatilag zajtalanul végzi a dolgát. Neki pedig nincs szükséges OC-s kártyára sem. -
próbakocka
senior tag
válasz
Raysen623
üzenetére
GTX 960-at inkább 61ért pl ez, mint bármi amd-t ...
(vagy veszed ezt, eladod a kupon 4-5000-ért, és kapsz egy gyakorlatilag hangtalan kártyát, aminek halkabb mint a strix-es asus-ok...Fele fogyasztás, fele hang, de persze ha tápot is akarsz cserélni, akkor tökmindegy ...
-
copass
veterán
válasz
daninet
üzenetére
aaa linkelt dwg?! azt bírom hogy írják hogy fix a lépték, oszt egyszer vki átállítja, aztán meg én szopok vele, mert elmászik minden...
én már nem foglkozom ilyenekkel, behúzom egy munkalapra az aktuálist aztán csóközön. ha vmi kell belőle azt kiszedem magamnak, vagy kirajzolom gyorsan kontúrba és pápá. -
-
daninet
veterán
Az a gond vele, hogy ez egy linkelt dwg amit használ a többi szakág, nem tudom szétbombázni még. Amugy viszonylag kevés az átfedő vonal benne, az íves felületeket bontotta fel háromszögekre.
Autocad-ben kellene még valami ilyen tisztítás, de ott meg valami külső scripttel lehetne, de ennyire nem vagyok jártas benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest