Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Az utolsó nyílhegy, a duplavonalas kétoldalú mikor lesz aktív?

-
bagiz
csendes tag
1. gépről minden eddig kipróbált és nem nagyon használt kiegészítő leszedve, CTRL+ALT+N új terv, gyári Archicad könytár alkalmazása, eredmény ugyanaz: a 2. gépen a wc, stb lefagyva. Csak a szaniterekkel van gond, minden más tárgy rendben. Szaniternél a tárgy tulajdonságai megnyitásoknál (2. gép) az "OK" gomb szürke, nem aktív.
Nem marad más: 1. gépen AC uninstall, install natur, és újra próba. Egyelőre azt gyanítjuk, hogy valamelyik kiegészítő program avatkozik bele a tárgyak egy részébe.
.
.
.NEEEEEEEEM! Mint rendesen, tudatlanság generálja a legtöbb problémát:
Mentéskor az 1. gépen valami soha nem használt kapcsoló be volt kapcsolva, ami a szaniter könyvtárban lévő elemeket külön zárolta.
Szaniterek kijelöl
AC17/Szerkeszt/Elemek zárolása/Nyisd mind...
Hátha valaki van még rajtam kívül, aki nem használta, és olvassa a fórumot :-(Érdekes, hogy a CTRL+ALT+N varázsvesszőre sem változott meg...
Köszönöm a tippeket, végül megoldódott. -
copass
veterán
gyári sablonnal próbáljátok ki, hogy abban is csinálja-e ezt.
-
bagiz
csendes tag
igen, ugyanaz az AC17.001, a nézettérkép is, mivel ugyanazt a fájlt nyitjuk meg. Most folyik a könyvtárbehívások ellenőrzése: vadi új fájlt csináltam csak szaniterekkel, ugyanonnan hívtuk be az Archicad könyvtárat (irodai NAS-ról). Az 1. géppel készített fájl a 2. gépen látszik, de csak az "elválasztó" mozgatható a szaniterek közül, a többi szürke fogópontokkal le van fagyva.
-
bagiz
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy két AC17 gépen nem egyformán jelenik meg a szaniter? 1. gép: az elkészített alaprajzra lerakja a szanitereket, a 2. gép látja, de nem tudja módosítani őket, csak layer törlés és újra elhelyezés után. Az 1. gép jól kezeli a 2. gép által lerakott szanitert és a sajátját is. Munkakörnyezet azonos.
1. gép laptop, i5; Nvidia geforce 310M kártyával;
2. gép asztali, i5; quadro K600 kártyával,
mindkettő win pro 8.1
Tud valaki magyarázatot, vagy megoldást?
Zoli -
Cheesy
őstag
válasz
krisztian7
üzenetére
-
válasz
krisztian7
üzenetére
Pontos típust nem írok, csak pár irányelvet ami rendszeresen elhangzik itt.
A business szériás laptopok között nézelődj, tehát az alsó kategóriákat zárd ki, pl a népszerű dell inspirion széria és társai.
Jócskán van különbség quadro és geforce között, főleg nagyonsok vonalas rajzoknál jön elő. Viszont 180ért nem nagyon kapsz quadros notit, a geforce-okkal is el lehet lenni. Amíg nem hatalmas nagy épületeket rajzolsz, vagy sokpoligonos modelleket használsz nem lesz gond.
Nézegesd a proci toplistákat mi fér bele az árba, nem biztos, hogy mindig az i7 a jobb, egy i5 is elég sokat kiszolgál AC alatt. -
krisztian7
tag
Milyen laptopot ajánlanátok, ami jól teszi a dolgát archicaddel? mekkora különbségek vannak quadro és pl egy geforce 840m kártya között? 180-at tudnék rászánni, használt is teljesen jó. képméretben inkább 14-15 körül.
-
d3kk
senior tag
nem én csináltam a vonalas rajzot, és én is falból szoktam.
egy illetőtől kaptam egy komplett üzem tervet (14.000 m2)
és ez vonalasan lett elkészítve autocad-ben (dwg) ezt importáltam és kottáztam. a belméreteknek felelnek meg a vonalak közötti távolságok és ezért volt az előző kérdésem.

-
d3kk
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem hozzátok, hogy lehetne megoldani hogy egy vonalas felmérési tervből vonalakat falakká alakítsak úgy hogy a vonalak közötti távolság a falvastagság miatt ne változzan és az eredeti távolság a fbelméreteknek feleljenek meg.
Ha nem fogalmaztam egyértelműen megpróbálom másképp is
-
tojás1959
csendes tag
Szia!
AC 17-ben ezt a megjelenítést hogyan állítod be? A beállítótáblán nem tudom az általad közölt ablakbeállítást elővarázsolni. Vagy csak egyvonalas lesz az ablak, vagy többvonalas de mindíg folytonos vonallal jelzett. Szaggatott vonal nem jelenik meg a metszősík feletti vonalaknál!
Üdv. -
tojás1959
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene! AC 17-be szeretnék sketchup skp fájlt impotálni. Az SU-ban elmentem skp-fájlként a modellt, majd az ac-be az összefűzés paranccsal (beállítások után) lehelyezem. A lehelyezéskor egy zöld pontot kapok, amit az ac tárgyként azonosít, de semmiféle kiterjedése nincs, nem nagyítható, nem módosítható. Miért van ez, mit nem csinálok jől?!
Üdv. -
Jansen83
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, Archicad 15-ben, egy bonyolultabb tetőtér nettó térfogatát hogyan tudnám meghatározni, hogy pontos értéket kapjak, mivel szükségem lenne egy tanúsítás számítása során a nettó fűtött légköbméterre.

Előre is köszönöm! -
-
Bandee2
tag
Sziasztok,
Gondoltam kérdezek itt, hátha találkozott már valaki a problémával...
Laptopról kapcsolódok otthoni géphez saját fiókhoz "Távoli asztal" segítségével (Win 7 Ultimate), és már megoldottam, hogy ilyenkor ne jelentkeztesse ki az otthoni gépnél a másik felhasználót.. (szervereknél van ilyen, hogy többen is használhassák egyszerre a gépet).. A probléma az, hogy amikor csak én vagyok bejelentkezve, akkor megy az archicad, de ha közben más is be van jelentkezve, akkor lefagy a cad... ez miért lehet?Köszönöm előre is!
-
Gyantusz
tag
Köszi a képet! Örülök, hogy kellemesen elbogarásztál a hp-tel.

A Tervbeállításos részt már el is felejtettem, annyi ezerféle paramétert lehet ezekben beállítani... (valaki egyszer összeszámolhatná, hogy hány darab "állítgatási okosság" van egy gyári ArchiCAD-ben)
(#2165) copass: nincsenek frissítési lehetőségem sajnos...

-
-
LDC
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, Artlantis témában..
Nagyon sokszor csináltam már, de mostanában nem sajnos...így aztán nem is nagyon sikerült.

Szóval ArchiCad -ból átkonvertáltam egy rajzot az Artlantisba... természetesen rájöttem, miután szépen rendbe raktam a rajzot, hogy valamit változtatnom kell a rajzon...
Visszamentem a CAD-be módosítottam, lementettem.. majd újra konvertáltam.. itt kijelöltem, hogy referencia fájlt akarok használni... kiválasztottam, bejelöltem, hogy onnan hozzon minden fényt, kamerát...stb... s mentettem... más néven....
Amikor betöltöm a rajzot az Artlantisba... semmit sem jön át a referencia fájlból.....
Mit rontottam el..
Előre is köszönöm a segítséget....

-
turit
tag
válasz
Gyantusz
üzenetére
Kicsit kísérleteztem a helyiségpecséttel. A szilárd test műveletek hatással van a térfogatára. Akár tárgyat is ki lehet vonni belőle és annak a térfogatát nem számolja bele. A helyiség vágása paranccsal is működik , viszont akkor a (gerenda,tető,födém ) alsó , vagy felső részét se számolja bele.
A Lehetőségek - Tervbeállításoknál be lehet állítani hogy mennyire pontosan számoljon, kerekítsen vagy ne, az ablakoknál , tetőknél stb. hogy számoljon.
Ugye a hp-et 3d-ben is meg lehet jeleníteni és anyagot beállítani neki.

-
-
Gyantusz
tag
Jogos, azt nem írtam, hogy a pecsétablakban írtam át. Igen, ott.
A térfogattal már nincs baj, viszont a kerület továbbra sem változik...
Az meg, hogy az alapterület * belmagasság nem a pecsét által kiírt térfogatot adja ki, már csak hab a tortán (minden pecsétemnél kevesebb a pecsét által számolt érték 0,05-0,08 m3-rel mint egy natúr számológéppel; ez nem sok, de elvileg számol, nem csak a hasára üt ; ) és nem értem, miért teszi).Arról már ne is beszéljek, hogy ha pl. a helyiségtérben van 1-2 alulbordás gerenda, szilárdtestezzem-e ki, vagy hogy vonassam ki belőle...

-
Az, hogy a memória mennyisége elfogy magában semmit nem jelent, mivel a windows vista óta úgy kezeli a memóriát, hogy amennyiben sok elérhető, többet használ fel. Tehát ha van hova terpeszkednie, akkor odarak olyan dolgokat is, amiket amúgy csak a virtuális memóriába. Ilyenkor értelemszerűen ha szükség van rá fel is szabadít. Akkor van gond, ha kiírja a sárga háromszöget, hogy zárjon be alkalmazásokat.
-
turit
tag
Viszont nekem is lenne egy kérdésem pont a 15-tel kapcsolatban. Ha az irodai gépen 2 AC-et nyitok meg akkor a 8gb memória pár perc alatt elfogy. Látható az AC-ben a jobb alsó sarokban hogy folyamatosan csökken a szabad memória mérete. Ha csak 1 van nyitva nincs semmi gond. Nem értem mi lehet a baja
( város
) -
turit
tag
válasz
Gyantusz
üzenetére
A helyiségpecsétben állítottad át a belmagasságot? Ha igen akkor a frissítsd a helyiségeket paranccsal a térfogat módosul.
Ha a szinteknél állítottad a magasságot az semmi hatással nem lesz a helyiségpecsétre, mert minden helyiségnél külön meg kell adnod a pecsétben a belmagasságot.
Nem olyan intelligens hogy szintek / födémek között kitölti a teret
-
Gyantusz
tag
Érdekes probléma: Archi' 15, magyar, helyiség pecsét 03 15
dinamikus, "belekattintós" (Belső él-es) pecsét. Aktívvá lett téve a név, burkolat, alapterület, kerület, belmagasság, térfogat. A létrehozása után átállítottam a belmagasságot 2,8-ról 3,35 m-re és nem írta át a térfogatot, maradt az előző értéken. Állítottam az oldaléleken, az alapterületet újraszámolta, de sem a kerületet, sem a térfogatot nem. Eztán Tervezés -> Frissítsd a helyiségeket... okosságban frissítettem a kijelöltet. Innen már folyamatosan frissült a térfogat is, de a kerület továbbra is a legelső számolt értéken maradt.
Mi ennek az oka, tipp?
-
maunika45
csendes tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, most ismerkedem az artlantis animációkkal, és az lenne a kérdésem, hogy be lehet azt állítani valahol, hogy az animáció végén, ne lassítson a sebességen?Előre is köszi!
-
Cheesy
őstag
válasz
Engineer086
üzenetére
Ha az kell, hogy csak a honszinten (ahol elmetszed) lásd, akkor nálam így van beállítva:
(az alaprajzi megjelenítés a lényeg itt)
-
snowman
tag
válasz
Engineer086
üzenetére
Tetőablak: nincs ilyen lehetőség. A tetőablak megjelenítése a tetőhöz kötődik, valahogy úgy, ahogy a nyílászáróé a faléhoz.
Lépcső: a Lépcső beállítások panelen a Szintérzékenység és alaprajzi jel a honszint felett oldalon lehet állítani.
-
Engineer086
Modder
Üdv Hölgyek és Urak!
Két kérdéssel fordulnék hozzátok, az egyik az, hogy a beépített tetőtéri ablakok esetén hol lehet beállítani azt, hogy csak a honszinten látszódjanak (mint pl a falaknál, tetőnél, stb.). Én nem találom a beállító táblán ezt az opciót..
A másik kérdésem a lépcsőre vonatkozik. Be tudom azt valahol állítani, hogy ténylegesen csak a metszősík feletti részt mutassa szaggatottan, ha mondjuk egy szinttel fentebbről nézem a szerkezetet, akkor ne mutassa a dupla metszővonalat?Köszönöm a válaszokat előre is!
-
snowman
tag
Neked is köszi. Na, ez már úgy néz ki, hogy tud valamit. Mennyibe kerül egy ilyen kártya?
Kíváncsiságból megnéztem a tesztet teljesen kikapcsolt 2D hardveres gyorsítás mellett, és érdekes módon ugyanannyi lett a végeredmény, mint teljes gyorsítással: 21.5 fps. Viszont észrevehető volt, hogy amikor úgy kizoomolt, hogy főleg csak a környező vonalas helyszínrajz látszott, eléggé begyorsult. Próbaképpen kikapcsoltam a kitöltések megjelenítését, így az eredmény:
kikapcsolt gyorsítással 39.5 FPS
bekapcsolt gyorsítással 29 FPSSzóval a hardveres gyorsítás a kitöltések megjelenítését turbózza, viszont vonalrajzolásban gyengébb, legalábbis nvidia GTX-ek esetén. Érdekes.
-
Sesy
aktív tag
-
-
-
Peczek
aktív tag
T. kollégák:
alaprajzon az ablak helyett csak a fekete pöttyöt mutatja (hiányzó könyvtári elem), a tervlapra rátéve meg látszik rendes ablak. Miért, és hogyan javítható, hogy az alaprajzon is Ok legyen ?
-
copass
veterán
válasz
snowman
üzenetére
quadro 600 1920x1200 i5 3570 3.4ghz 8gb ram win8.1
ac17
Modell megjelenítés 2D-ben: Teljes modell
21 fpsa geforce gtx670 ~20k-val drágább és sokkal magasabb órajelen, több memóriával hozza azt sebességet amit a quadro 600.
nem egy kategória a kettő. utcai vs versenyautó.
a fordításra nincs mentség. gondolkozó szék 1 napig.!
-
SkS7891
tag
Az elfelejtettem írni, hogy kinek lesz a gép. Ismerősöm építész, tehát nem ilyen bohóckodós célra lenne a gép. Annyit tudok h AC-ban tervez, ART-ban pedig renderel. Vagyis akarna, csak erre a laptopja már nagyon nem alkalmas, inkább el sem indítja.
Valami régi max 2 magos dual core, de lehet, hogy csak celeron...(#2119)
Én nagyon hajlok az i7 felé. Az bizonytalanított el, hogy az AC oldalán:
"A Hyper-threading processor will appear as two processors in the operating system. However, it will not be able to run 2 tasks of the same kind parallel. In ArchiCAD it means that a LightWorks rendering will not be faster on a Hyper-threading processor than on a single-core processor. In fact the rendering may even be slower if Hyper-threading is enabled, due to the architectural peculiarities of the Hyper-threading processor. Yet, some users report a 15% speed improvement with hyperthreading enabled."
Itt nagyon nem egyértelmű, hogy most érezhető gyorsulást jelent-e egy i5-höz képest, árban meg azért van különbség...
Yet, some users report a 15% speed improvement with hyperthreading enabled.
Ezen meg kicsit kifeszültem. Ez kb úgy hangzik, mintha azt írnák, hogy fogalmunk sincs, hogy profitál-e a programunk a HT-ből...de a JANI azt mondta, hogy neki gyorsabb.

Az ART oldala kicsit egyértelműbb, ott erősen ajánlják az erős i7, Xeon procikat. A render nagyon sokat képes profitálni belőle.
Tehát szerintem maradok az i7-nél.
---
VGA-ban biztos, hogy nem lesz AMD GAMER (7790), ahogy olvastam eléggé lemarad a GTX-ektől. Nem tudom ez a CUDA miatt van-e? Annyira nem vagyok képben a CAD világban.
Most nagyon a FP V3900 felé hajlok. Egy árban van a GTX 650-el... A kettő között mennyi lenne a sebességbeli különbség? Szívem szerint vadásznék a gépbe használtan egy erősebb GTX-et, de sajnos nem hiszem, hogy örülne neki a tulaj. :\
---
RAM szerintem 2*8GB lesz. Jobb egyszerre megvenni a kettőt, legalább azonos lesz a típusa, menni fog a DC, valamint nem kell ehhez hozzányúlni évekig. (:
---
SSD lenne benne természetesen (beállítva), mellette egy 2TB HDD biztonsági mentéseknek. OP szerintentem W7 64 lesz.
(#2120)
Teljesen egyetértek minden szavaddal.

(#2121)
Nem működik a linked. De az URL-ből látom mit akartál mutatni.
Ezt már elolvastam. Nem igazán tudok dönteni egy GTX és egy firepro v3900 között. A firepro elég kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, sok helyen lenyomja a GTX-et. A GTX viszont majdnem 3x ráver BIMx-ben.Használtan van már GTX460 15.000Ft-ért. Erősen elgondolkodtató... :\\\
Nyilván pudingpróbaevésszerűen nincs lehetőségem végigpróbálgatni a 3-4 VGA-t.

(#2123)
Igen, a render...ezt már leírtam feljebb.

Nekem is 2600K-m van tudom mire képes, sajnos ugyanazért nem jöhet szóba mint a használt VGA. :\
Ahogy látom nem sokan ajánlottátok a V3900-at 26.000ért? Ez annyira rossz lenne? Egy K600 már 46e. :\
Válaszaitokat köszönöm.

-
snowman
tag
Ja, én is abban reménykedtem, hogy a K600 majd 2D-ben gyorsabb lesz, mert ugye ez a marketingduma, meg láttam olyan teszteket,amiben csúnyán alázta éppen a GTX 670-et. Hát nem volt gyorsabb.
A kompatibilitással és megjelenítési pontossággal nem igazán tapasztaltam problémákat, legfeljebb régebbi kártyák és ócska driverek esetén.De tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit tud egy erősebb quadro 2D-ben, úgyhogy csinálhatnánk egy összehasonlítást. Ehhez le kellene tölteni ezt a tervet (a szabadon letölthető ITG oktatóanyag része), megnyitni és megnyitás után egyből (semmi zoom) lefuttatni a special menüben a 2D tesztet párszor (2D rajz keretarány próba... brr micsoda fordítás / Frame Rate Test of 2D Drawing), majd itt közzétenni az FPS átlagot és a gép főbb paramétereit (kártya típusa, felbontás, proc, órajel). A 2D beállítások alapon, tehát 2D élsimítás nélkül, 2D gyorsítás maxon.
Nálam ennyi:
GTX670 1920x1200 i72600k 4.4Ghz
3 kijelzővel:
AC18: 10.5 FPS
AC17: 16.6 FPS1 kijelzővel:
AC18: 15.0 FPS
AC17: 21.5 FPSÉrdekes, hogy a az ArchiCAD 18 milyen gyengén teljesít az elődjéhez képest. Próbaképpen megnéztem egy másik hasonló gépen GTX460 kártyával 1680x1050 felbontásban, kb. ugyanilyen eredmények jöttek ki.
-
copass
veterán
válasz
snowman
üzenetére
quadro-nál nem a térbeli árnyékolt megjelenítés a a lényeg, mert azt bármelyik geforce hozza.
hanem a 2D-s nagy poligonsszámmal való kirajzolási sebesség.
quadro-nál nem látod hogy rajzolja a vonalakat, a geforce-nál meg csak nézed hogy pakk-pakk-pakk.
vegyél egy nagy alaprajzot, zúm rá, aztán összkép, zum megint, told arrébb stbstb. látszik a különbség. ég és föld. plusz a kompatibilitás és a megjelenítési pontosság.
geforce játékra. quadro munkára. -
snowman
tag
proci: önmagában a rajzolgatáshoz nem kell csúcsproc, viszont a render miatt minél nagyobb, annál jobb. Ha használt is szóba jöhet, akkor 2600k: egy normális hűtővel simán megy 4GHz felett, és nem sokkal lassabb, mint az újabb Ivy bridge/Haswell cuccok.
vga: szerintem ArchiCAD alá nem érdemes quadro-kkal foglalkozni, egy közepes gamer kártya mindenre elég. Most GTX 670-em van, az teljesen jó, de ugyanilyen jó volt a GTX 460 (semmi különbséget nem vettem észre a váltáskor). A quadro K600 ArchiCAD-ban nagyobb modellek esetén kicsit talán lassabb volt, mint a 670, más szoftverekben meg jóval lassabb, pl. cinebench opengl teszt kb 1/3.
Most néztem a 18 tesztjét, ott már némi előnyben vannak a quadro-k a gamer kártyákhoz képest, de kérdés, hogy mennyire érezhető ez a valóságban.memória: sebesség nem sokat számít, 16GB elég lesz akkor is, ha egyszerre több memóriaigényes cucc fut egymás mellett (Artlantis, több ArchiCAD)
ssd: szerintem is alap.
-
válasz
SkS7891
üzenetére
Szia!
Ha artlantisozik rendernél azért előjön a két proci közötti különbség, de csak rajzoláshoz nem fogja észrevenni a difit. Ezt ő döntse el.
Videókártyából nálam egyértelműen firepro, az egy professzionális workstation kártya. Van hozzá AC-re optimalizált driver is.
mod: (bár hozzáteszem copass felettem most mást írt, de az AMD oldalát megnézve elég up-to-date driver szinten a dolog, már AC18hoz is van)Ram mindegy majdnem, csak sok legyen
Főleg sokpoligonos tárgyakkal Artlantisban ritkán, de meg lehet ugorni a 8 gigát, főleg, ha nem csak az artlantis fut a gépen. -
copass
veterán
válasz
SkS7891
üzenetére
szia
nos, az ac,atl is ugyanúgy használja a ht-t mint az összes program. de a nyers órajel többet ér, tehát i5.
vga geforce gt, ati nem jó (még mindíg nincs rendes driverük), nem elég a sok ram, órajel is kell.
geforce gtx alá nem menj 1gb ram elég szokott lenni.
nekem quadro 600 1gb ram. általános és nagyobb célokra is elég, de extrém esetekre már egy quadro 2000 elég. évekig dolgoztam 9800GT-vel és mindenre elég volt: élményfürdő,10m2 csarnokok,komplex épüleket,stb.
16 gb bőven sok, 8gb is elég lesz. sebesség miatt jobb az 1600, de nem hinném hogy megérzi a különbséget annyira. rendszernek mindenképpen egy ssd-t nagyon 128gb , win81 64bit stabil munkára. -
SkS7891
tag
Sziasztok!
Ismerősöm kért meg rá, hogy rakjak össze neki egy gépet. Főleg Archicad-el és Artlantis-al dolgozik. Egy koros laptopot váltana.
Felmerült bennem pár kérdés, annyira nem vagyok otthon ebben a témában.-i5 vagy i7-en gondolkozok. (i5-3570, i7-3770) Az lenne a kérdésem, hogy a fent említett programok mennyire használják ki az i7 által nyújtott HT technológiát? Érdemes megfizetni az i7 felárát?
-VGA-ban szintén nagy dilemmába ütköztem. Először FirePro V3900 1GB kártyára gondoltam. Ez mennyire jó vétel? Célfeladatban mennyi van egy HD7790 1GB és egy FirePro V3900 1GB között? Mind a kettőt meg tudom szerezni 25000Ft-os áron. Valamint képbe került lehetséges alternatívaként egy 4GB-os kártya is GT630,R240, stb. Ezek nyilván GPUban gyengébbek, viszont sok RAM-juk van. Próbáltam találni tesztet ahol a kártyákat összehasonlítják, de nem találtam.
Melyik a nyerő?-Memóriánál mennyire számít a késleltetés, illetve mennyire a frekvencia? (CL9 vs CL11) (1333 vs 1600)
16GB lenne...Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.
-
-
Sesy
aktív tag
sziasztok
asztali munkaállomás mellé (intel core7i 2600k + 16 gb ram + nvidia quadro2000k + 256 gb ssd + dell u2713hm) keresek szintén erős hordozható gépet, ez megfelelő választásnak tűnik
asus-n550jk Intel Core i7-4700HQ (4 x 2,40GHz / 3,40GHz Turbo, 6MB Cache), 15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS, 8GB DDR3 1600MHz, 1000 GB SATA 7200rpm, nVidia Geforce GTX 850M 4GB, DVD/RW SuperMulti Double layer, Microsoft Windows 8.1 64bit
ez lehetne az alternatívája:
DELL Inspiron 15 Intel Core i7-4510U (2 x 2,00GHz / 3,10GHz Turbo, 4MB Cache), 15.6" FULL HD (1920x1080) LED Touch IPS, 16GB DDR3 1600MHz, 1000 GB SATA 5400rpm, AMD Radeon R7 M265 2GB, Microsoft Windows 8.1 64bita kettő között ~30 ezer forint különbség van az asus javára ez ~10% ezen az árszinten ez nem nagyon számít úgy gondolom
szerintetek? régen (10 éve) dell laptopom volt, akkor semmi pénzért nem vettem volna asus-t, az eladó szerint változott a világ
mondjuk a specifikációja az meggyőző az asus-nak, a dell-t viszont nem tudom mire elég...alapvetően a munka dandárja a továbbiakban is az asztali gépen menne, a lényeg az, hogy zökkenő mentesen lehessen váltani ha szükséges...
esetleg másik javaslat?
előre is köszönöm a segítséget
-
enddav
aktív tag
Ha letöltök egy tetőt a bramactól .jpg formátumban, akkor hova kell raknom, hogy tudjam használni? A tető 16 mappába betettem, de így nem látom. : /
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kuponkunyeráló
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)