- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
mobilemaster #47525 üzenetére
A régi szoftveren én is fent akadtam mikor megláttam tekintve hogy hol tart már a verziószámban mára az Android. Az ára amúgy baráti, a nagyokhoz viszonyítva ebből 2 darab jönne ki, persze nem is tud még annyit, de egyenlőre nekünk azokra amiket nem tud nincs is szükségünk még.
-
Marci112233
addikt
válasz
mobilemaster #47523 üzenetére
Nem saját a tablet, hanem tesztelésre jött az egész rendszerrel. Így nem babrálom, oldják meg ők a dolgot ha tudják, de szerintem nem fogják tudni megoldani, ugyanis mióta feldobtuk hogy miért nem enged manuálisan hálózatot választani azóta nem is jelentkeztek, de ennek már 3 hete. Van egy másik robotkormány rendszer aminek táblája elölről ugyan úgy néz ki, de azon hátul 2 csatlakozóval van szerelve, így gyanítható hogy hardverileg is más lehet, és valószínű amellett fogunk maradni, mert annak utánakérdezve állítólag megy manuális hálózatválasztás része is.
-
svgyula
addikt
válasz
mobilemaster #47337 üzenetére
Háát igen! Az USB A részen elöl hiányzik pár (konkrétan 3) láb illetve a két szélső teljesen ki van hozva előre. Sajna nem csak ott hanem nagyon sok helyen fingjuk sincs a két szabvány különbségeiről!
Amikor kijöttek ezek a kábelek elkezdtek gyártani mindenféle gagyi kábeleket amin ment a két eszköz között a töltés meg egy lassú adatátvitel. De ugye ez nem azt jelenti, hogy a szabványt igazították a kábelhez, hanem úgy jobban hangzik, hogy "USB 2.0 szabvány" Pedig ha megnézed akkor az USB Typec C az a 3.0-tól használatos. De tölteni elég 4db vezeték is a visszajelzőkkel és úgy occó a paraszt meg úgyse tudja!
Mellékelek egy rendes USB A 3.0 dugót. Alapból ilyennek kellett volna az első USB Type C kábelek másik végét
is szerelni.....
-
svgyula
addikt
válasz
mobilemaster #47311 üzenetére
Nem tudom nálad mi lehet a "lassú" másolás oka. Nálam USB 3.0-USB typeC 9 vezetékes! kábel a PC-n szintén USB 3.0 port és a napi anyagom ami 60-100Mb kép csak 1mp. Egy sorozat amit PC->telefon 16GB az kemény 2perc. A telefonról a saját rendszermentése OTG->micro SD-re na az szokott nagyon hosszú ~5 perc lenni.
Nyilván meg kellene nézni a kábelt, a PC-t hogy az valós USB 3.0 vagy csak töltő 4 vezetékes ahol +, -, és 2db adat vezeték van!? Előszeretettel árulnak 4 vezetékes "kék" belsejű USB 2.0 kábeleket mint szupergyors adatátvitelű! Az ilyenen már egy egyszerű film is megakad a lejátszáskor.
Valós USB 3.0 kábel lábkiosztása:
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilemaster #47309 üzenetére
Nincs olyan hogy legjobb módszer. Az MTP viszont biztosan rossz.
Ha a dátum fontos.. akkor Win-en TotalCommander ADB plugin, mintha az tudná rendesen. Samba/SMB-re van egyébként alkalmazás (CIFS documents provider) amivel fel lehet csatolni megosztást és beül document provider-nek (tárolónak) amit utána bármi elérhet aminek adsz jogot, oda-vissza. De inkább FTP/SFTP, mindegy csak legyen TCP alapú lehetőleg (PC Filezilla szerver - Droid kliens vagy fordítva is akár). Linux-on ez egy pofon egyszerű SFTP/SCP bármelyik jobb filekezelővel.A puffergondot meg nem igazán tudod megoldani, USB2-n egyszerűen s.*r az MTP, USB3-n se jobb.. 20+ éves és már akkor is rosszul volt szervezve ahhoz hogy nagy file-okat vagy nagy mennyiségben mozgass vele. Eleve ott van a 4GB file nagyság limit (még akkor is ha a küldő és a fogadó file rendszer is támogatja a nagyobbat....) meg hogy a puffer ha megtelik és nem tudja az MTP protokoll lekezelni hogy hova tegye a tartalmát akkor egyszerűen eldobja.. semmirevaló.. millió jobb megoldás van valamilyen hálózaton keresztül.. még az ADB-t WLAN-on keresztül vagy egy USB OTG-re másolást is jobbnak mondom mint az MTP-t bármikor. Innen a "Filemásolás" részt ajánlom átolvasni.
-
Mcleod
tag
válasz
mobilemaster #47151 üzenetére
Köszönöm szépen, már ez is nagy segítség. Igazából nem szükséges főzött ROM, csak valamiért ez a kifejezés jutott eszembe 😅.
-
modflow
veterán
válasz
mobilemaster #47099 üzenetére
Igen, írnak itt mindent, hogy Huawei, vagy Google ad ki javítást majd.
Csak az a baj, hogy ha előbbi, akkor az azért aggályos, mert az én telóm nem mai darab, 4 éves és arra nem hiszem hogy adna ki javítást. -
mzso
veterán
válasz
mobilemaster #47051 üzenetére
Az én tapasztalatom meg az, hogy ez a rakás sz*r oldal csak a 400-as hibát hozza be jelszó kérés helyett.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mobilemaster #46906 üzenetére
köszi a tanácsokat.
a memóriám nem az igazi... most rájuk néztem újra. a Z1 compact be sem kapcsol. az L-en pedig a hangerő gombok kukák, nem érem el a recovery-t...
így gondolom bukta. vagy mikró... -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
mobilemaster #46878 üzenetére
Fogalmam sincs , hogy a háttérben mit telepített vagy nem. Én hozzá se nyúltam , még egy listát se adtam hozzá. Erről nem tudok nyilatkozni, sajnos.
Nekem az AdGuard DNS van beállítva szűrésre a privat DNS-nél + a Soul böngészőt használom. Eddig reklámot nem láttam
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
mobilemaster #46849 üzenetére
Szia.
Én a napokban panaszkodtam , hogy random szerűen újra indul a telefonom. Igaz nem rootolt , de az AdAway app fent volt rajta egy ideje.
Olvastam a posztod és letöröltem az Adawayt, hátha nálam is okozta ezt a problémát.
Nem akarom elkiabálni, de ma még nem volt egyetlen újraindításom sem....Lehet , hogy ez volt a ludas.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilemaster #46859 üzenetére
"és nem okozott semmi gondot, igaz kicsit eltér az.." -- pfff.. minden IS eltér, nagyon nagy változások voltak a kettő közt..
De legalább megoldódott akkor.
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
mobilemaster #46854 üzenetére
Megnéztem a logcat üzeneteket, rengeteg bejegyzés keletkezik, néhány perc alatt 100-200 ezer soros a txt. Így szűrés nélkül nem túl átlátható, de az újraindulás előtti néhány másodpercben nem találtam semmi egyértlemű hibát.
Viszont egy Certificate elég gyakran megjelent a logban, az újraindulás előtti utolsó bejegyzés egyike is az volt. Arra gondoltam, lehet hogy az AdAway által telepített User Certificate okozza a gondot, ami a beépített webszerveréhez kell. A telefon beállításaiban töröltem az AdAway Cert-et, utána próbáltam kifagyasztani a telefont, de nem indult újra magától. Eddig ha letiltani akartam a szűrést, akkor nagy eséllyel, szinte mindig újraindult, most többszöri ismétlésre sem. A logcatből pedig eltűnt az a bizonyos cert bejegyzés, szóval jó eséllyel ehhez tartozott. Talán megoldódott a probléma, és használható lesz az app. Érdekességként, az S9+on be van telepítve a cert, és nem okozott semmi gondot, igaz kicsit eltér az Android, Magisk, és AdAway verzió is a J6 2018-tól.
Köszönöm a segítséget, jó ötlet volt a logcat. Ha később is jelentkezik az újraindulgatás, letörlöm a programot, nem akarok jobban küzdeni vele.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilemaster #46849 üzenetére
Az AdAway önmagában nem is fut root módban, gyak. csak szerkeszti a systemless hosts file-t. Az, hogy egyetlen alkalmazástól eldobja a teljes telefont a rendszer hát.. nagyon kevés esélyt látok hogy a problémád alapja kizárólag az AdAway. Meg kell nézni mi és miért dobja el magát és hogy soft vagy hard reset, nem mindegy, hogy a teljes hardvert eldobta-e vagy mondjuk "csak" a zygote-ot. Pl. restart után kér-e SIM PIN kódot.
Kb. ugyanazt tudom mondani amit a #46836-ben is: logcat meg ramoops és társaik. Mivel alapból tudod hogy mivel triggerelhető a dolog így könnyebb helyzetben vagy: egy PC-n indított logcat írni fogja mit csinál(t) épp a készülék mikor a trigger-t kiváltod és restart-ol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest