- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
olivera88 #25037 üzenetére
esetleg a linkelt oldalon nyitogasd le a "+"-okat.
én ilyesmit látok:custom firmware
Fly IQ441 Firmware SW12 by x_vlad v3.1 ported DaraDan from daradan
LENOVO A789 ported from DaraDan
Samsung Galaxy Note 3 from @ nd99
ColD ROM 4 from ura_aktobe
Lewa OS 4 on RoxsAndy
LeWa OS 4 on ura_aktobe
MIUI (port Fly IQ441) from Niko_8080
Lewa OS port with Alcatel 997D from Niko_8080
Baidu OS (port Fly IQ441) from Niko_8080Ha a linkek döglöttek, akkor is még ott van az alcatel saját programja. (OTU vagy mi - Alcatel Onetouch Manager).
918d esetén használtam ilyesmit, amikor félhullába küldtem a telefont, és lehetett vele javítani. -
tomy86
addikt
válasz
olivera88 #22488 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy korábban egy kérdés kapcsán már utánanéztem és a google mapsban így lehet megnézni az elmentett útvonalat. Ami viszont a szinkronizálást illeti, az tényleg vagy a diveban vagy a google fitnesszben lesz (egy kmz kiterjesztésű fájlt keress).
De látom, hogy közben neked is eszedbe jutott. Hozzászólás előtt megint elfelejtettem frissíteni az oldalt
-
tomy86
addikt
válasz
olivera88 #22488 üzenetére
Hacsak nem változott valami az utóbbi időben, amióta nem használom, akkor a My Tracksnek semmi köze a Google térképhez. Vagy a google fitnesszel vagy a google driveval szinkronizál (attól függően, hogy mit állítottál be). A mentett útvonalat pedig a google earthben tudod megnyitni.
-
vicze
félisten
válasz
olivera88 #22149 üzenetére
Nem Lollipopp újítás, a készülék titkosítása már talán 2.3-ban is volt, de 3.0-ban már biztosan.
Ez annyit tesz, hogy a Data partíciót titkosítod, és minden egyes telefon indításkor azt a kódot kéri, amit PIN-ként beállítottál titkosítás beállításakor. Az adataidhoz csak akkor lehet ezután hozzáférni, ha ezt a kódot megadtad. De a készüléket ugyan úgy lehetett törölni és felülírni mint eddig, tehát recovrey-ből vagy fastbootból. Készüléket zápékernyőn szintén csak PIN-nel lehet, más lehetőség nincs.
Az 5.0 egy opcionális pont kód nélküli teljes disk titkosítást hozott, csak éppen performancia okokból nem tette.(A magasabb bites kulcs sok esetben nagyon belassítja a készüléket.) Alapból kizárólag a Nexus 6 és Nexus 9 érkezik alapból titkosított system és data partíciókkal, legjobb tudomásom szerint ezt egyetlen másik gyártó se tette meg.
Tehát jelenleg az 5.0 annyi pluszt ad a korrabiakhoz, hogy lehetőség van jelszó nélkül titkosítani a Data petíciót, illetve PIN mellé a Pattern is lehetőség lett szintén rendszerindításkor. Illetve a korábbi 96bit-es AES helyett 128bit-es AES lett a minimum és 256bit-es opcionális. Recovery reset még mindig ugyan úgy probléma nélkül működik.Az 5.1 hozta az a lehetőséget hogy titkosított készülék esetén a recovery reset után bekéri a készülékhez rendel Google fiók jelszavát.(leírás itt) De a reset lehetséges, de a készülék nem lesz használható, a Google fiók jelszava nélkül. DE ha a system-et felülírják fastootból factory image-el, akkor ugyan úgy működőképes lesz a telefon mivel systemben tárolódik a szükséges információ.
Ehhez FW update szükséges hozzá. N6, N9 támogatja és többnyire gyárilag 5.0-lal szállított készülékek tudják többnyire.
Itt videóban végigmutatja, elég pontosan.@Mr Dini: Rosszul tudod.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
olivera88 #12462 üzenetére
Az történetesen pont a bootloader mód. A gapps ÖSSZES létező részének olyan user ID és aláírás párosa van, ami megköveteli a system partíción való helyezést, kivételt csak a származtatott apk fájlok jelentenek: frissítések. Tehát a fő folyamat a systemhez kötött. Ráadásul a gapps nem csak az apk fájlokból áll... elég nehéz lenne pl. a data-ra tenni a megosztott könyvtárakat.
-
air
nagyúr
válasz
olivera88 #12460 üzenetére
Milyen készülék? Esetleg nem zárt BL-es Xperia? Mert azokon nincs fastboot.
Egyébként a Xperián a fastboothoz hang fel gombot kell nyomni kikapcsolt állapotban, és nem kell a power gomb. -
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #12203 üzenetére
Esetleg nem lehet h rootolás kavart be? A TB is írta h előfordulhat h ez az ismeretlen Superuser egyes Android 4.3 ROM okon nem működik megfelelően, és ha hibát tapasztalok használjam inkább a Supersut. Tegnap mikor frissítettem a Supersuseremet ezt írta newsnél, h enhanced internal data exception. Ez mit jelent?
-
törölt tag
válasz
olivera88 #12199 üzenetére
Milyen elérési utat értesz belső memória alatt? Egyébként rá kell bökni felül az ikonra, ahol kiírja, hogy r/o és mountolja r/w -ként. De a félreértés elkerülése végett, az ikon melletti szövegben írja, hogy miként van csatolva. Az ikonban az van, amiként fogja csatolni, ha ráböksz.
-
ksanc
őstag
válasz
olivera88 #12066 üzenetére
Mert van su binárisod (ennek a felvarázsolása szokta a rootolás lényegét és nehézségét jelenteni).
A törölt gyári appok nem fognak visszakerülni, mivel azok a /system/app mappában voltak. A /system pedig egy külön felcsatolt partíció, vagyis közvetlenül abból törölsz.
Ennek nincs külön mentése - sokszáz MB -, amit a /system-ben mahinálsz, az úgy is fog maradni, nem fogja befolyásolni a factory reset.
És ezért is marad meg a root egy reset után. -
ksanc
őstag
válasz
olivera88 #12061 üzenetére
A SuperUser, SuperSU és hasonlók csak keretprogramok a root jog kezeléséhez. Akár Playről is telepítheted, de root jogod nyilván nem lesz tőle. Maga a root jog a su bináris meglététől függ. Viszont annak is különböző verziói vannak, nem biztos, hogy működni fog az éppen telepített jogosultságkezelő progival. Valamelyik a su bináris fájlt is frissíti, de ehhez már meglévő root jog kell.
De ezt majd Keeper pontosítja
Tisztára kéne pucolni azt a rendszert.A busybox nem rossz, ha van, de pl. az én telómon sincs fent.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
olivera88 #12057 üzenetére
Az mi?
A busybox egy speciális mikrokernel, egy egyedi parancsértelmező. Egy egyszerű példával élve a legtöbb program nem használ natív kódutat egy-egy fájlművelet megvalósításához Android alatt. Tehát azt, hogy "másold az állományt A-ról B-re" ennyi és nem több. Nem írja le a kódsor azt, hogy ezt miként kell megtennie az adott folyamatnak. (Számtalan másoló algoritmus létezik, lehet byteonként haladva, adatblokkokban stb-stb...). A programozónak nem kell tehát megadja leprogramozva, hogy hogyan kell kiolvasni pl. egy háttértár méretét, csupán az utasítást, amivel kiolvasható. Értsd pl. Windowsra fordítva ez azt jelenti, hogy a:
MOV AX,0600H
MOV BH,71H
MOV CX,0000H
MOV DX,184FH
INT 10H
MOV AH,4CH
INT 21H...össze lett forgatva egy parancsba, ami a clrscr, vagyis a képernyő törlés. Ezeknek a kódsoroknak a kiszolgálását valósítja meg itt a busybox.
-
-
csabbymtc
tag
válasz
olivera88 #11974 üzenetére
Amikor a telót root-olod, akkor a rendszerpartícióra bekerül egy superuser app. Első újraindításnál a rendszer érzékeli, hogy van valami újdonság, amit fel kell dolgoznia, ezért jelenik meg az android frissítése képernyő.
Egyébként a rendszerapp frissítések integrálása után is el fogja ezt játszani. -
csabbymtc
tag
válasz
olivera88 #11971 üzenetére
Üdv!
Én rendszeresen használom ezt a funkciót, igaz, én Link2SD-vel. Maps, Play, Gmail, Hangouts frissítéseit mindig áthelyezem.
Amennyire én tudom, nem okozhat problémát, de azért arra figyelj, hogy a /system partíción maradjon valamennyi szabad hely.
Illetve valahol olvastam, hogy gyári ROM esetében lehet, hogy a módosítás miatt nem fog működni az OTA update. -
air
nagyúr
válasz
olivera88 #11951 üzenetére
"4.3 alatt gyári billentyűzeten"
Szerintem legalább 200 féle "gyári" billentyűzet van 4.3 alatt. Ahány készülék, ahány rom, annyi féle "gyári" billentyűzet van. Szóval milyen készülék? Milyen rom? Ha megvan a válasz, irány a készülék saját topikja, hogy azzal a rommal, azzal a billentyűzettel másnak működik-e!
Merthogy ez nem szakmai kérdés. -
törölt tag
válasz
olivera88 #11698 üzenetére
Ez is értelmezés kérdése. Sztem több "részre" van osztva. Kérdés, hogy Te ezekből miket látsz és hogy melyik kettőre gondolsz. Alkalmazások szempontjából ez általában úgy néz ki (persze ez sem szentírás), hogy van egy rész a rendszeralkalmazásoknak, amiben külön vannak az adataik. Aztán van egy rész a felhasználói alkalmazásoknak, szintén külön mappában az adataikkal. Aztán van egy tárhely, amit a user használhat a saját dolgainak. Általában itt landolnak a fényképek, letöltések és néhány alkalmazás itt tárolja a felhasználó beállításainak a mentését.
-
danee91
senior tag
válasz
olivera88 #11668 üzenetére
Nekem G630-U20, bemásolom a levelet amit írtam.
Tárgy: bootloader unlock code G630-U20 (understood voiding warranty)
Törzs: Dear Huawei!
I'd like to unlock the bootloader of my phone G630-U20 !
Model: G630-U20
IMEI: XXXXXXXXXXXXXXXXXX (found on the accumulator)
S/N: YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
I understood the risks, and I accept that this will woid the warranty!
Thanks!
-
danee91
senior tag
válasz
olivera88 #11624 üzenetére
mobile@huawei.com
Érdekes, hogy az én telefonom nincs benne az angol, sem a kínai Huawei bootloader feloldó oldalon, ahol szintén kérhető, itt csekkold azért:
Itt a 2. linknél görgesss, pipáld amit kell, és a jobb oldalira kattints. Onnantól ugyanazt látod, mint az 1. linken, csak kínaiul, ugyanaz a sorrend, ha nem tudod mit látsz(csak a kínai oldalon több telefont lehet feloldani, nagyon nézd át, mert némelyik össze vissza van, nem névsorrendben).
Ha nincs itt a telód, akkor e-mail a fenti címre, benne angolul írva, hogy megértetted a kockázatot, és hogy veszik a garancia.
Majd telefon teljes típus(nem elég, hogy G630, vagy Y300, mert eltérő régiókban más a kód a típus után)
IMEI szám
S/N (serial)
-
air
nagyúr
-
-PLevi-
senior tag
válasz
olivera88 #7957 üzenetére
Például innen.
Nem 100%, hogy működik! CWM backup nem árt előtte. Ha kipróbálnád, az _int2ext+_-t ajánlom.
Azt tudnod kell, hogy ilyen script használata esetén SD kártya nélkül nem bootol a teló, illetve ha bekapcsolt állapotban eltávolítod teljesen befagy.(akksi ki-be) Ezért lehet, hogy jobb választás lenne a Link2SD.
szerk.: Ahhoz, hogy működjön a script a kernelnek rendelkeznie kell init.d támogatással!
-
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #7944 üzenetére
Ennyi erővel azt is kérdezhetted volna remek költőiséggel, hogy a programok miért bugosak. :] Valószínűleg nem a mentés helye számít, hanem inkább a módja.
Véletlen nem Apex? Az most a napokban először játszotta el velem, hogy letörölte az egyik oldalam félig, illetve egy alsó sávrészletről is lepucolta az összes ikont.
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88 #7805 üzenetére
Az XML nem olyan rossz ilyen szempontból.. ilyet csinál az SMS Backup & Restore, amelyik appban egyébként közvetlenül is meg lehet nyitni böngészésre a mentéseket, és akkor úgy látni az üzeneteket, mint a rendes SMS-kezelőben. A legjobb valami letisztult HTML export lenne, amit tudna olvasgatni a gépén (már ha van asztalija). Arra nem tudok most programot, de tuti van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- Magisk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest