Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Tegnap frissítettem egy samsung j3-as telót android 8-ról, Pie 9-re és a kijelző alsó sorában látható telefon, névjegyzés, üzenetek, kamera alatt nincs kiírva, hogy azok amik csak a ikonjaik.Nem olyan nagy probléma, de jobb szeretem, ha látom kiírva, megszoktam.
A másik az értesítő sávban az óra átkerült jobbról balra, vissza lehet fordítani balról jobbra?
-
Peltár
aktív tag
Elméletileg a másoló programban be lehet állítani hogy ne változtassa meg a fájl paramétereit. Csak egy példa! Én Total Commanderben jártam így, nekem alapból soha nem változtatta meg a dátumot és az időt a másolás évekig, aztán valami el lett állítva vagy elállítodott, és onnantól mindig az utolsó mozgatás dátuma , óra perc, másodperc lett a képek aktuális dátuma ami nagyon nem jó, hamar észre is vettem, kikerestem visszaállítottam.
Azt ne kérdezd hogy hol, mert nem emlékszem, de jogos az igényed, hogy a másoláskor megmaradjanak az eredeti információk, ez egy kötelező alap beállítási lehetőség kéne legyen, így 99% hogy vagy megtalálod a használt progiban vagy keresel másikat ami ezt tudja. -
Peltár
aktív tag
(#38043) m_kovacs Köszi és látod így is lett!.
-------------------
Crok! Ez egy nyitott, root-olt Xiaomi Redmi 3S Prime, de maga a probléma vagy jövőbeni probléma megoldása, más készülékeknél, emiatt is érdekel. Igazából onnan közelíteném meg a témát, hogy ha normál kikapcsolás után töltőre teszem, és ott is megfagy 5-ből 1x, akkor elméletileg a megfagyásig van egy log. Erre lenne szükség, meg egy olyan állapotra amikor nem fagy meg.
Viszont feltételezem hogy a megfagyás utáni rövid log file levétele, már ha készül ilyen, vagy megmarad, nem egyszerű. Nehezebb mint mikor egy teljes boot után ki tudom kerülni a fagyást, úgy hogy tiltom az alvást, majd kiolvasom a log fájlt, ha ezt meg tudnám csinálni 2x 3x akkor látnám hol fekszik ki, hol szakad meg a log, és minek kéne utána következnie.
De ha a rendszer minden bekapcsoláskor a boot folyamán felülírja az előző log tartalmát az probléma, ezért arra is kéne megoldás hogy pl minden boot alkalmával egy külön új log file készüljön vagy sorszámozva vagy a nevében a pontos dátum és idő, teszem azt úgy hogy
minden huszadik log file után újra kezdje a sorszámozást, ne pedig végtelen számú log készülhessen. DE mivel nem értek a lelki világához a droidnak és programozó sem vagyok,
csak azt tudom megcsinálni amit a leírásokban , összefoglalókban leírnak, tehát az sem biztos hogy amit mint ötlet leírtam azt meg lehet e egyáltalán oldani. Nyilván aki keni vágja az egészet az hamar tudja az ilyen elméletekre a választ vagy a lehetőségeket.
Én most addig jutottam hogy a saját ötleteim végére értem, a telefon jelenleg megfelelő kezekben van, aztán vagy sikerül megjavítani vagy nem, de a kérésem az volt, hogy ha lehet a hiba okozóját teljes mélységig próbálja meg felderíteni, mivel mint írtad "szemét" egy probléma és nagyon sok időt szántam rá, hogy megoldjam, ezért már rohadtul érdekel hogy konkrétan mi okozza. Tehát ne azt mondják csak ha lehet, hogy alaplapos, hanem hogy pl melyik IC halt be ami ezt okozta. Már ha megoldható a kérésem.
Ettől függetlenül a LOG fájl lefagyás utáni kinyerése nagyon fontos lenne ha nem ütközik
nagy akadályba. PL ne kelljen egy programozó hozzá 300.000 forintért mert egy 2 éves készüléken előjövő hiba okára kíváncsi lennék úri huncutságból. Ha simán megpusztul egy telefon az fájó, de elfogadja az ember, aztán vagy tudják jó áron javítani, vagy vesz másikat.
De egy ilyen alattomos hiba okára már lehet kíváncsi az ember.
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
adott két probléma Android, erre keresek megoldást.
1. Ismert probléma, hogy bármilyen file mozgatása vagy másolása átírja a file készítési dátumát a másolás idejével/dátumával.
2. Számítógéphez csatlakoztatva egy telefont, sd-kártyát megnyitva, sok fotó 0 byte-al jelenik meg. (Megoldást az hozott, hogy átmásolva internal storage-ba, már megjeleníthető PC-n és másolható. De ekkor az 1. eset elbaxa a file dátumát.
Tudtok erre valamit, megoldást, tippet bármit?
Köszi!
-
Sziasztok!
Telefon: Samsung galaxy S7
Kérdés: Hogyan lehet kikapcsolni, eltüntetni örökre, hogy ne mutogassa értesítési sávban az "IMS Service" rendszeralkalmazást? Mi a fenéért mutatja? Kikapcsolni nem tudom csak kényszerleállítást csinálok, de újra bekapcsol egy idő után...amúgy ez mi a tosz? Miért jelez? Pár hónapja csinálja.
Köszi a segítséget. -
crok
Topikgazda
Adsz pár linket?
Ez csak hőskori urban legend lesz..
Millió éve voltak olyan rosszul megírt ROM-ok meg recovery-k amik rossz fordítás miatt megszivatták a népet (nem azt csinálta a gomb ami rá volt írva..) vagy eleve kínaiak által rosszul megírtak voltak és egy fact. reset náluk azt jelentette hogy bármit amit ér és adat van rajta töröl.. már vagy 8+ éve nem is találkoztam ilyen eszközzel.
-
crok
Topikgazda
válasz
Peltár #38034 üzenetére
Samsung Galaxy Note 4? SM-N910F?
Nem látom milyen készülék ez..
A logcat apphoz kell root, egyébként van annál sokkal jobb (és frissebb) logcat app (aLogcat, MatLog vagy a régi alapja a CatLog).
Szemét problémának néz ki, nincs ilyen teszter amit szeretnél és ez a probléma nem is lesz benne valszeg' a logcat kimenetekben. Ami esetleg neked előrelépést hozhat (talán..) ha összeszeded ezeket (ha van ilyen egyáltalán majd egy ilyen fagyás+újraindítás után):
/sys/fs/pstore/console-ramoops vagy /sys/fs/pstore/console-ramoops-0 vagy hasonló(k)
/proc/last_kmsg
/data/tombstones/ és tartalma
/data/dontpanic/ és tartalma
/data/system/dropbox/ és tartalmaÉs ebben a halmazban talán benne lesz némi utalás arra hogy miért nem megy tovább (soft restart-oknál is jól jönnek ezek; a logcat pufferméretét egyébként lehet változtatni, öt nagy gyűjtő van amúgy: main - radio - events - system - crash valamint az all és a default (ami a main + system + crash)).
-
m_kovacs
tag
válasz
Peltár #38034 üzenetére
Mint mondottam volt, én nem vagyok profi, csak néha érdekelnek dolgok. Azt nem mondtam hogy jó rá, csak kérdeztem, hogy nem é segítene.
A log olvasására én az ADB programot használtam. Mint kiderült van ennél egyszerűbb mód is. Az áruházban van [link] erre alkalmazás. Na a log bejegyzések értelmezése, az már profit igényel! Arra rájöttem, hogy valamekkora méret után már nem növekszik a mérete, tolja ki az elejét a veremből. De nagyon "szószátyár" minden vackot naplóz az android, ezért nem biztos hogy a hibára utaló bejegyzés még megvan a kiolvasáskor. De ha kiakad, akkor naplózni sem tud, gondolom én.
De bízzunk benne, hogy valaki szakértő majd reagál. -
fjudors
aktív tag
-
oxalisz
tag
Üdv. Mindenkinek!
Adott egy Huawei P smart telefon, EMUI verziószám: 9.1.122. Erről az eszközről is el akartam érni, a már pc-n korábban létrehozott, és azóta is használt gmail fiókomat, ezért az android telepítésekor ezt a lehetőséget választottam. A napokban volt egy rendszerfrissítés a telefonon, és ma alig tudtam a sim-eket feloldani. Sikerült, de ennek kapcsán elgondolkodtam, ha egy számomra lezárt telefont szervizbe kell adnom, azon ajtó-ablak nyitva, legalább is a google irányába.
Kérdés - és ezért ezt a fórumot keresetem fel, hiszen az eddigi androidos telefonjaimon a gmail-ba alkalmanként nem kellett bejelentkezni - beállítható-e android op. rendszer esetén az, hogy amikor belépek a gmail alkalmazásba felhasználó nevet, és jelszót kérjen, mint a pc-n? Amikor a gyári állapot visszaállításig nem lehet eljutni, akkor érzem neccesnsk a helyzetet.
Lehet, hogy a kérdés nagyon láma, minden újszülöttnek, minden vicc új.
Ha valaki tud erre tanácsot adni az sokat segítene... -
altecsóka
tag
Kis segitségre lenne szükségem egy android gurutól.
A telefon (Alc 1c 2019) csak szuper energiatakarékos üzemben hajlandó működni,korlátozottan.
Rendes és takarékos módban az "Android indítása" üzenet pislog.
Így csak a főképernyőre rakott hat menüpont érhető el.
A beállítások menüt nem érem el egy gyári adat visszaállitáshoz ,amit nem szeretnék egy csomó nem mentett dolog miatt.
Régóta van droidos telóm ilyen-olyan de ilyesmit még nem pipáltam. -
0ttó
tag
Üdv mindenkinek,
Több helyen olvastam, hogy android frissítésnél érdemes kivenni, új telefonnál bele se tenni a SIM és az SD kártyát.
Mivel jobb így, vagy új készüléknél van csak értelme?Mit befolyásol, ha olyankor nincs benne a SIM?
-
domerator
veterán
-
domerator
veterán
-
Peltár
aktív tag
válasz
m_kovacs #38033 üzenetére
Szia!
Igazából minden segíthet! A hiba , hogy lefagy a telefon, de nem mindig. Konkrétan 2 állapotban. Egyszer azután hogy elmegy pihenni, nem jön vissza az alvásból,a power gombra
és másra sem, csak ha újraindít, ez tíz esetből kilencszer, aztán ha kikapcsolom rendesen amikor még nem ment el alvóba, majd rárakom töltőre, a töltés közben is meg tud fagyni mondjuk ötből egyszer. Aztán van olyan hogy teljesen rendben megy amíg le nem merül.
Úgy néz ki, hogy maga ez le fogok fagyni, vagy sem már boot elején eldől. Ugye ha töltőre teszed a telefont kikapcsolt állapotban, 1 bekapcsol, 2 megjelenik a boot logó, 3 megjelenik a töltés animáció (aksi), kiírja hogy hány százalékon van, majd elmegy aludni. Aztán ötből 1x már itt megfagy. Lehúzod töltőről, és a töltést jelző led nem alszik ki, már 100%-hogy lefagyott. Ilyenkor a power gomb 12s nyomva tartása után újraindul. Amikor úgy gondolja hogy éppen nem fog megfagyni majd alvó módban, akkor tök 100%-os a telefon, minden hibátlan. Ha beállítom hogy alvó mód "soha" akkor egész nap nem fagy le, csak lemerül.
Ha custom TWRP-van a telefonon és abba indítom és hagyom a twrp menüben egész nap akkor soha nem fagy le. Ha elalszik TWRP alatt akkor mindig felébred a Power gombra.
Ha TWRP alatt töltöm is soha nem fagy le akkor sem. Erre kéne valami. Tök független milyen
ROM van rajta, és hogyan, ha gyári eredeti régi ROM mint amikor megvettem akkor is jön a hiba. Ha új van akkor is, ha Custom ROM, kernel, akkor is. Ha szerinted jó erre az a bizonyos "logcat" te hogyan csinálnád, és mivel olvasnád vissza? -
Peltár
aktív tag
válasz
Peltár #38026 üzenetére
Köszi, de a szerviz menün már rég túl vagyok.
Ott minden rendben, az csak a kisebb hibáknál állít kész tények elé. A főbb alkatrészeket veszi külön-külön elő tesztelés céljából. Ha ott minden rendben Kb 31 teszt, akkor mást nem csinál. A memória egységeket, az írás ellenn védett területeket nem nézi, hogy ott van e hiba. Drájvereket, másodlagos FW-ket sem. Olyan valami is segítene ami teljes rendszer egészét naplózza, aztán kijelzi, hogy hol talált esetlegesen hibákra. A mélyebb szintű hibákhoz, ha szoftveresen lehet javítani, ahhoz szerviz program meg, szerviz kell, nekem elég ami megmutatja , csak olvassa a hibát és kijelzi, a javítás az már egy másik kérdés. Keresek tovább, hátha valakinek lesz valami jó ötlete, ha Windows és Linux alá van egy millió progi, talán akad android alá is valami. -
törölt tag
Sziasztok!
Most váltottam androidra. Van valami jó zene lejátszó program ? ( Tiszta android rendszer)
-
qqzs
őstag
erre vakaki? Tudnatok segiteni egy Pixel XL android pie ment egy ideig rendesen, de egy ket honapja elkezdett nagyon belassulni. reakcio neha 2-3 masodperc is lehet. pl elkezdek irni es betuk nem jelennek meg csak mikor befejezem a mondatot. De barmilyen tapizasnal elofordul hoyg csak 2 masodperc utan reagal. Sot ezt meg a home gombra is megcsinalja ami regebben mindent azonnal megszakitott. Volt par hete egy frissites ami utan 2 napig ujra a regi sebesseggel mukodott most ujra jonnek elo a lassulasok.
most mar ott tartok hogy google photosban pl 6 masodperc egy tap reakcio es onnantol is 3 masodpercenkent tortenik valami -
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni hogy hogyan lehetne letesztelni egy androidos telefont
olyan mélységig, hardver, illetve szoftver szinten mint egy PC-t! A play áruházas programok
felejtősek, nem szenzorokat meg hasonlókat tesztelnék, hanem rejtett hibákat amit az alap tesztprogramok ( *.apk ) nem tesztelnek le. PL Teljes memória, minden olyan terület amit egy tiszta, gyári, teljes ROM újra feltelepítésével sem lehet orvosolni, NVRAM stb, Boot sector.
Hardver, (az összes teszt amit egy komolyabb tesztelős apk tesztelni tud az megvolt, kijelzőtől kezdve, gps, wi-fi, mikrofont, led stb minden rendesen működik. Ez lehet Linux alól Windows alól, ADB alól, bármilyen program mint PC-re a Memtest86 2.0, vagy Hard Disk Sentinel. A hiba Android 6 , 7, 8.1, 9 alatt ugyan úgy jelentkezik, Gyári ROM és Custom ROM-alatt szintén. Létezik e egyáltalán androidra ilyesmi?
Köszi! -
válasz
hunderbörd #38022 üzenetére
Elkepzelheto.
7 eves luxus Mercedest lehetetlen volt parositani egy szinten neves telefonnal, orakig kuzdottunk vele es nem ment.
Ezugyben megkerestuk a Mercedest ahol nagyon keszsegesek voltak es 100.000 Ft nagysagrendu osszegert meg is oldottak volna a problemat. Az auto tulaja bar nem all gyengen anyagilag, visszautasitotta az ajanlatot.
Szerintem az auto szoftveret piszkaltak volna meg vagy BT modul csere esetleg. -
mobilizmo
addikt
válasz
hunderbörd #38022 üzenetére
Szerintem nem, ahhoz valami nagyon gagyi telefonnak kellene lennie. P3 Plugin-nel én is bénáztam néhány percet, de azért összejött. Próbáld meg, hogy a telefonban bluetooth-ot reseteled. Ezt így tudod megtenni: beállítások->alkalmazások és értesítések->minden alkalmazás megjelenítése->jobb fent 3 pötty->rendszer megjelenítés->listában megkeresed a bluetooth-t belépsz->kiválasztod a tárhelyet->üríted a gyorsítótárat és a tárolót is. Ez persze azzal jár, hogy a korábbi párosításaid is ELVESZNEK!
-
hunderbörd
tag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy a telefonom bluetooth-a kompatibilitási probléma miatt nem látja az autó kihangosítóját?
Huawei P Smart <->Toyota Prius 2 gyári cuccKöszi!
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Tudnatok segiteni egy Pixel XL android pie ment egy ideig rendesen, de egy ket honapja elkezdett nagyon belassulni. reakcio neha 2-3 masodperc is lehet. pl elkezdek irni es betuk nem jelennek meg csak mikor befejezem a mondatot. De barmilyen tapizasnal elofordul hoyg csak 2 masodperc utan reagal. Sot ezt meg a home gombra is megcsinalja ami regebben mindent azonnal megszakitott. Volt par hete egy frissites ami utan 2 napig ujra a regi sebesseggel mukodott most ujra jonnek elo a lassulasok
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #37978 üzenetére
És akkor a végleges válasz (privátban utánmókolva):
su
mount --rbind /mnt/runtime/default/[MicroSD-Azonosítója]/Music /mnt/runtime/default/emulated/0/Music/msd
mount --rbind /mnt/runtime/read/[MicroSD-Azonosítója]/Music /mnt/runtime/read/emulated/0/Music/msd
mount --rbind /mnt/runtime/write/[MicroSD-Azonosítója]/Music /mnt/runtime/write/emulated/0/Music/msd
mount -o remount,gid=9997 /mnt/runtime/read/emulated/0/Music/msd
mount -o remount,gid=9997 /mnt/runtime/write/emulated/0/Music/msdTermészetesen az elérési utakat kb. tetszőlegesen utána lehet állítani.
Tanulság:
sose screenshot-olj és ne higgy a szemednek ha karakterhelyes parancsokról van szó ( : -
A_Papa
senior tag
válasz
jonnyjoker01 #38018 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
Abban még tudnál/tudnátok segíteni, hogy mi annak az oka, hogy küldéskor a smile-ik nem jelennek meg..sem ha én küldök, sem ha én kapok. Pl, kérdőjelek jelennek meg. SMS-t próbáltuk.
Páromnak is Drodisos készüléke van, egy Samsung J 2017-es
Köszi a válaszokat!
-
A_Papa
senior tag
válasz
Viktor0610 #38016 üzenetére
Köszi, megnézem!
-
-
A_Papa
senior tag
Üdv!
A következő kérdésben kérném a segítségeteket:
A telefonon, több mail címet is beállítottam, de később vettem észre, hogy telehányta a névjegyeket is... Megoldható az, hogy több mail fiókot is használjak, de csak egynek a kontaktjai legyenek ott a névjegyekben? Illetve hogyan lehet gyorsan kitakarítani a névjegyeket? Rengeteg most bekerült névjegyhez nem is tartozik telefonszám, csak sima mail cím.
Köszi a válaszokat!
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Huawei y6 telefon,hard reset megvolt és amikor indítva van az email cím adatai után azt írja,hogy ismeretlen hiba lépett fel,próbálja újra 24 óra múlva?
Mit lehetne vele csinálni?Hard reset nem segít.
Rom csere vagy bármi csak rom csere is mivel vmint honnan lehetne megtudni,hogy most hányas van rajta? -
urantia
újonc
Sziasztok! Family Link által zárolt készüléket (Dtek 50) hogyan tudom feloldani? A saját telómból buta módon töröltem a fiú hozzáférését, így nincs szűlői kódom az aktiváláshoz. A fiú google fiókjába sem tudok bejelentkezni, mert hibát ír ki, ha megpróbálom létrehozni (újra), akkor meg azt mondja, hogy már létezik. Hogyan tudnék mindent törölni a telóról?
-
crok
Topikgazda
Na remek, emulated, tényleg..
S olyanod van-e, hogy /sdcard1 könyvtár?
Abban van a microSD tartalma? És a /sdcard-ban az internal?
Akkor még ezt lehet megpróbálni:
su -mm -c 'mount --bind "/sdcard1/Music" "/sdcard/Music/msd"'
meg ezt:
su -mm -c 'mount --bind "/storage/A5C9-1A08/Music" "/storage/emulated/0/Music/msd"'Az a baj hogy nincs az a készülék a kezemben,
ez meg így elég nehézkes.. Lehet holnap kiveszem az egyik SIM-emet.. -
mirci18
addikt
válasz
Viktor0610 #38008 üzenetére
Köszi a választ.
De sajnos ezzel nem jutottam előre. -
-
mirci18
addikt
Sziasztok.
A Google helyelőzményeknél tapasztalta más is hogy mostanában sokszor nem menti merre jártam hol lehettem?
Sok üres mozgás nélküli napot találok jelenleg. -
vacs
veterán
Sziasztok.
8.1-es Oreo-n nincs vendég fiók lehetőség alapból, Huawei emui-n nem találom (és 8.1-es custom rom-ba sincs benne)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest