- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One UI zápor szórta meg Európát
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Android 5.1 teló megbolondult. Töltés után (talán hosszabb ideig, mint szükségeltetett) egyszerűen valamiért szívja az akksit lefelé, mint az őrült.
Hogyan lehetne kideríteni mi meríti szörnyen ? A futó alkalmazások között ugyanazok vannak amik eddig, az akku semmi sem változott...se wifi, se mobilnet....nem meleg, akku hőmérséklet se magas...
Hálám a válaszolónak
-
válasz
Lacics25 #30663 üzenetére
A miertjet, okat nem tudom, csak azt hogy nagyon sok forumon teszik fel ugyanezt a problemat, es ez a megoldas. Bizonyos keszulekek bizonyos szolgaltatoknal ipv6 es nem megy a google.
De nem csak ez, pl. fiamnak a hazban ki van epitve egy 4 kameras biztonsagi rendszer, kb. par honapja jelentkezett a hiba hogy mobilneten nem tud ranezni a kamerakra.
A szolgaltato a Digi, es 1 nap Vodafone es Digi ugyfelszogalat hivogatas utan kifogott egy hozzaertobb ugyintezot a Diginel, aki hogy mit csinalt a mai napig nem tudjuk,'de azota jo. Tehat szolgaltatoi problema volt. -
Lacics25
aktív tag
válasz
tordaitibi #30652 üzenetére
Halkan kérdezem
Ha valóban ez a gond, egyéb készülékek (nexus 4, 5 lumia 640, Huawei P9,) hogyan csatlakoznak zokszó nélkül? Ez ennyire készülék függő lenne? Bár volt egy vernee Thor ami szintén nyűgös volt. -
lovi27
addikt
Azóta találtam olyan írást ami szerint lecsökkentette 24 órára a Google (Google Support), de ugye ez Nexus help. Itt van egy másik cikk ami a 72 órával foglalkozik (link) és ők is a supportra hivatkozva írják, hogy lecsökkent az idő. De hogy így van vagy sem, nem tudom. Azért linkelem a forrást, hogy elolvasva tudjatok dönteni.
-
Ghard
őstag
Üdv
Egy új romot telepítettem, ami sajnos átrendezte a fizikai gombokat a telefonon.
A bal alsó gomb, ami programokban a menüt hívta elő, most a futó alkalmazásokat jeleníti meg. Ezt szeretném visszaállítani, de nem sikerül. Próbáltam Buttons remapper-el és Gravityboxban is, de nem sikerült. Látszólag nem a gomb kapott más funkciót, hanem a menu parancs. Ha más gombra állítom a menü-t akkor is az alkalmazásokat hívja elő.
A telefonon rootolt android 6.0 van. -
Lacics25
aktív tag
válasz
Hát valóban.
Dolgozunk a megoldáson.
Köszönöm!! -
Lacics25
aktív tag
válasz
Éppen ezt bogarászom!!
Köszönöm!!!
-
válasz
Keeperv85 #30590 üzenetére
Ma időt szántam a készülékre, hát nagyon nem akarta.
Gondoltam felteszek úgy ROM-ot, ahogyan eddig még soha, ADB-vel TWRP alatt. Pontosan úgy, ahogy eddig mahináltam így, próbából lekértem egy fájlt,adb pull /hely/fájlnév.kiterjesztés
paranccsal, ez eddig minden esetben működött, amint TWRP-n belül a Mount fejezetben bepipáltam mindent. Csakhogy, most különlegességből úgy gondolta, hogy nem adja könnyen és a terminál válasza device not found lett.
Akkor mondom legyen a megszokott módon, reboot into bootloader, Qualcomm gépezethez híven Download modeba indult. Hiába írom a megszokott parancsot, egyiknél adb device not found, másiknál fastboot waiting for device... és nem találja.
Az ABD-t nem dobhatta el az FR-nél, hiszen azóta használtam és működött. De most ez sem akar menni... -
válasz
Lacics25 #30649 üzenetére
Nézd már meg a routeredbe, általában a főoldalon a wan pl.
ilyen: 84.2.36.204
vagy ilyen: 2001:4C48:100:162:8C40: CCB:1FC0:1723Ha nálad a felső rövid van kiosztva, akkor a upc neked még a 4. ip címet adja.
Ismerősödnél is meg kéne nézni, ha az alsó pálda, akkor megvan a gebasz. -
-
hito
nagyúr
válasz
lovi27 #30600 üzenetére
Az uj tulaj kerdezi, hogy biztos meg kell varni a 72 orat? Mar nagyon hasznalna a V10-et. Esetleg nem lehet valahonnan megtudni, hogy atallt-e mar az uj jelszora? Google fiokon belul valami erre utalo dolog? Csak akkor adnam meg neki az uj jelszot, ha mar tuti az atallas, mert nem akarom, hogy ha most meg nem jo, akkor addig tudja a jelszavam, amig tenylegesen atall. Akkor megint meg kene valtoztatni, es indulna elolrol a 72 ora. Csak annyi idore akarom megadni, amig elfogadja a rendszer es utana egybol megint megvaltoztatnam, ne lehessen visszaelni vele sehogy. Igy is rizikos, nem akarok a kelletenel tobbet kockaztazni, minimalizalni akarom a rizikot.
-
1 hete a tabletemen resetet csináltam.
Eddig nem kellett (a fontosabbakat elmentett appokból visszaraktam) a PlayStore, de ma kellett volna.
Minden próbálkozásomra a "Play áruház sajnos leállt" hibaüzenet fogad.
Pontosítva, elindítom, bejelentkezek, account oké, bejön a Play Áruház, tudok keresni, görgetni stb.
Amikor rányomok egy appra, hogy telepítés vagy frissítés, akkor elszáll.
Próbáltam magát a Playáruházat a legfrissebbet, régebbit, a Play keretrendszert régebbit újabbat, kijelentkezni, törölni az appot,a Google fiókomat, alkalmazás adatait, mindent ami lehet, de a tünet ugyanez.A factory reset előtt természetesen jó volt. Valamint az asszony tabletjén szintén az én accountom van, és ő tud telepíteni, tehát az én tabletemben van a hiba, nem a google fiókomban. Valami ötlet?
-
válasz
angyalpc2 #30643 üzenetére
Mivel volt egy váltás rendszerek között, így mivel azóta nem történt reset, max a csere dátumát lehet megtalálni (azt sem biztos), de előtte lévő tevékenységeket nem.
Csabee; Az a 8GB több partícióra van osztva, melyek összesített adatállománya 8GB. A letöltő partíciód kezd megtelni, míg a használati flash háttértár szabadot jelez, mert az a partíció még fogadóképes.
-
Csabee.
nagyúr
Üdv!
Van egy huawei teló. 8gb ból 500mb szabad hely van. Viszont a telepített appok 1gb helyet sem foglalnak. Mégis mi a szar foglal? Android tablet ugyan az.. az 4gb. Gyári restore után 3gb szabad hely. Google frissítések rámennek marad 400mb szabad. Komolyan ilyen hulladék az android manapság? Szerencsére nem az enyém a kütyü. -
angyalpc2
aktív tag
Sziasztok,
Hogy lehet/ Hol lehet azt megnézni a telefonon, hogy mikor volt az utolsó factory reset?
Nem nem a bekapcsolási idő!
2012 szeptembere vagy októbere óta van Xperia S telefonom...azóta nem volt rajta még reset...
(így tessék lenézni)
De nem tudom a pontos napot hónapot...meg közben volt egy 4.0-ról 4.1.2-re váltás is...OS: android 4.1.2
Ötlet?
Előre is köszi.
Üdv
-
-
raykrepsz
csendes tag
Sziasztok! Van egy "kis" problémám amiben a segítségeteket kérném. Sony Z3 Compact telefonomat leejtettem, a kijelző törött, javítása drága úgyhogy valszeg a telefon kuka. Maga a hiba: a telefon működik, kijelző törött, mindent látok rajta, de a koppintásra-érintésre nem reagál, az oldalsó gombok működnek (bekapcsoló, hangerő, fotó). Sajnos nem szinkronizáltam a telefont a számítógéppel, így minden adatom a telefon memóriában van. Persze leginkább a névjegyzékre lenne szükségem. A számítógépre letöltöttem az Xperia Companion nevű progit, amivel mentenem kellene, de ahogy csatlakoztatom a telefont USB-n számítógéphez a kapcsolódáshoz a kijelzőn koppintanom kellene, amit ugye nem tudok a sérülés miatt. Szóval a kérdésem az, tudok-e menteni úgy, hogy az érintőképernyőt nem tudom használni.
ui: remélem jó topicba tettem fel a kérdésemet
-
-
géeles
aktív tag
válasz
Lacics25 #30635 üzenetére
ipv6 probléma lehet?
http://test-ipv6.com/index.html.hu_HU
Vagy valami dns beállítás...
Bár, ha többi működik úgy érdekes... -
Lacics25
aktív tag
Sziasztok
Remélem tudtok segíteni. Adott egy vadi új Lenovo Viber S1 LITE készülék. Otthon kipróbáltam, remekül működik. Majd csináltam egy gyári visszaállitást, mert ajándékba szántam.
Másik fiókkal nem hajlandó betölteni a play áruházat wifin keresztül. Mobil internetről megy, megosztott hotspot wifin megy, de a Upc wifin nincs internet kapcsolat. Minden más működik. Az összes többi készülék működik. Wps gyors csatlakozás is működik.
Szóval minden rendben lévőnek tűnik, a play áruház azonban elérhetetlen. A routeren kipróbáltam minden lehetőséget. Megállt a tudomány!
Köszönöm!
Kiegészítés!
Visszatettem a saját fiókomat, a helyzet ugyanaz. -
MrDerekas
addikt
válasz
tordaitibi #30617 üzenetére
Én már túlléptem rajta.
Amire itt egyetlen érdemi javaslat sem jött itt, azt megoldottam. Főleg hcl kolléga linuxos topikban feltett kérdései, ötletei a problémámra., valamint a magam kitartásának köszönhetően. Azóta folyékonyan olvasok oroszul (írni nem, mert lusta vagyok a bill.kiosztást módosítani), és nem adnak el portugál, olasz és üzbég nyelven sem
Végülis a fene nagy duzzogásomban, 10 nap alatt pótoltam a lemaradásom, mint átlagfelhasználó.
A Captiva Pad7 LTE végülis Ibris TZ71-ként azonosítja magát. Személyiségzavar orosz nyelven, de egye fene, már magyarkodik. Lényeg hogy nem a kukában végezte. Annyit fűznék hozzá, hogy a 8 gigányi háttértárral eladott pad (forgalmazói specifikáció), csupán 4 gigával rendelkezik, és ezért az eredeti rom sem ment fel rá. A gyártónak és forgalmazónak hatalmas fekete pont az ilyen támogatásért (vagy annak hiányáért), a droidnak pedig a nyílt és zárt katyvaszért. Nem vonom kétségbe az előnyeit, de átlagusernek hiba esetén ez minden csak nem kényelmes. A sikeres javításomban kétkedőknek képpel is tudok szolgálni ha muszáj -
Bozek
nagyúr
válasz
laskr99 #30619 üzenetére
Ha a beépítettel csináltad, akkor kicsomagolás után meg is csinálta belőle az FTF-et. Nyomj rá a villámra, majd állítsd be a Flashmode-ot és ott elvileg ki tudod választani az FW-t. Nem kell másik könyvtárba menni. De ha nagyon nem jutsz semmire, akkor csinálok neked FTF-et. Melyik telefon pontosan?
(#30617) tordaitibi: "MTK esetén ott a Flashtool, a többinél elég reménytelen helyrehozni az ilyet. És mégnehezebb a rá való stock romot lebányászni a netről"
Sony-nál is van Flashtool (de akár a PCC-vel is megoldható), de ha jól tudom, akkor Samsung-nál is egyszerű újrahúzni a rendszert. Nexus (illetve újabban Pixel) telefonoknál megint van megoldás. Arról nem az Android tehet, ha egy gyártó (vagy más fejlesztő) nem foglalkozik ezzel a lehetőséggel.
-
válasz
mobilizmo #30606 üzenetére
Bocs a lámaságomért, de sose volt 6... droid a kezembe, és mégritkábban reseteltem.
Tehát amikor rámész a "Gyári állapot visszaállítása" menüpontra, akkor feldob egy figyelmeztető ablakot?
"Mielőtt továbblép, törölje Google fiókját ezen az eszközön!"
Ez így van? Amennyiben nem, akkor ez távolról sem user error. Ha igen, akkor a fennti soraim tárgytalanok, és sűrű elnézést kérek.Valamint komoly nyelvtani és értelmezési hiba van, ha én a "Gyári állapotot" állítom vissza, akkor olyannak kéne lennie, mint amikor kihoztam a boltból.
Amikor kihoztam, tudtam Google accountot csinálni rá? Igen.
FR. után tudok? Nem.
Akkor mégse gyári állapot, és ezt légyszi magyarázza el valaki annak, akinek ezekről gőze sincs, csak értelmezte a magyart, méghozzá helyesen.És ha már itt,
teljesen igazat adok MrDerekas fórumtársnak, elkezdte feszegetni ennek az egész rendszernek a zártságát és szétszórtságát. Hiába nyílt az Android platform, mikor az adott készülékre rákerül, gyakorlatilag halandó számára vége minden reménynek, egy szoftverhiba, egy esetleges bootloop, stb. gyakorlatilag a készülék kidobásást jelenti. MTK esetén ott a Flashtool, a többinél elég reménytelen helyrehozni az ilyet. És mégnehezebb a rá való stock romot lebányászni a netről, pl. én kerestem Asus ME173 tablethez, nem találtam. Kukába került, pedig javítható lett volna. Az eszközök átlagfelhasználónál ilyenkor 100%-ban a kukában végzik. Nagyon sok felhasználó a külső recovery, factory móddal sincs tisztába.
Egy laptop azért ilyenkor a droidhoz képest játszi könnyedséggel feléleszthető, újrahúzható.Air most megint azt vágja majd a fejemhez, tessék utánanézni, tanulni,a kőtábláknak vége van, okosodjunk.
Valamennyire igaza van, ahhoz is kellett tudás és szerszám. -
-
Trichie
tag
válasz
Viktor0610 #30568 üzenetére
Köszönöm utánanézek
-
Sziasztok!
Ilyet még pályafutásom alatt nem tapasztaltam;
Telefon; Galaxy Ace 4. Hőmérséklet; Szoba. Feldugtam tölteni és az alábbi üzenetet vágta ki; Az akkumulátor hőmérséklete túl alacsony, nem lehet tölteni! és csak villog a jel. Biztos vagyok benne, hogy a belső hőmérőjének hampec, külső akksi töltő (ilyen moduláris, Kínából) tölti. Rávehető valahogy a készülék a hülyeségek elfelejtésére? Mármint a cél az, hogy töltsön!
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni flashtool használatában?
Leszedtem a CE1 romot a telómra a beépített firmen keresztül ami kicsomagolta. Most ha flashtelni akarom akkor bemegyek abba a mappába flashtoolal de csak a boot mappát látja és kifújt. Most mit kéne csinálni?
-
hito
nagyúr
válasz
lovi27 #30600 üzenetére
Koszonom, akkor kivarjuk a 3 napot.
tordaitibi: ugyanez fogalmazodott meg bennem. Vajon errol hanyan tudnak, es hanyan szaladnak bele ebbe a (nem kis) pofonba?
Somatom: egyszeruen cserelni szerettem volna a V10-emet Note 5-re, nem kalmarsagbol. Mivel emberundorom nincs, igy meg is tehettem. Legalabbis azt hittem.
air: szerintem nem szukseges kisarkitani, senki nem erre celzott. Mindosszesen arrol van szo, hogyha ekkora tankcsapdat tesznek a rendszerbe, akkor tan nem illene a parasztot 3x vastag piros betuvel szedve figyelmeztetni meg a problema elott erre a dologra? Bezzeg ha valamire nem vagyok kivancsi ami nekik fontos (reklam, nyomon kovetes, stb), azt tudjak a pofamba tolni ezerrel, meg folyton "diszkreten" figyelmeztetni. Ez tenyleg nem egy magatol ertetodo dolog, meg egy ilyen forumon is csak a szakik tudnak rola, egy csomoan nem. Nincs ez jol megoldva, na. Es akkor nagyon finoman fogalmaztam.
-
air
nagyúr
válasz
tordaitibi #30601 üzenetére
Az is mekkora ostobaság, hogy a hülye számítógépek elterjedtek és a használatukhoz egy csomó mindent meg kell tanulni.
Miért nem maradtunk a kőtáblánál?
Érdekes az senkinek nem jut eszébe, hogy az FRP azért jó, mert mondjuk egy tolvajnak nem elég egy sima FR-t nyomni, és máris használható a készülék. -
törölt tag
válasz
tordaitibi #30601 üzenetére
+1
Nekem pl. halvány dunsztom sem volt erről, de ez, így egy rémálom. Mázlim van, hogy nem vagyok kalmár típus, és idegesítenek a hülye emberek, ezért nem szoktam eladogatni a droidjaimat. -
Tényleg bocsi,
de ezt 1000 felhasználóból úgy 20 tudhatja, és az frp-ról ennek a húsznak sincs semmi fogalma.
Nem életszerű hogy egy telefon eladáshoz félórai guglizás, és szakmai fórumok aktív látogatása szükséges.
Én pl. minden eddigi használt okoseszközömet postai úton vettem, az eladó FR. és adta a postára.
Mázli hogy a legokosabb eszközöm is csak 4.2.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest