- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iped
csendes tag
válasz
cappa72 #2693 üzenetére
A belső sd formatra gondoltam TWRP-ben - ezt nem mertem megcsinálni, visszaolvasva a rossz tapasztalatokra fórumokban.
Másnak nem olvastam ilyen gondot a magyar fórumokon, külföldieken inkább olyat, hogy nem mountolja az internal sd-t: de erre se tud senki tuti megoldást. Én meg nem vagyok benne biztos, hogy nem mountolta, mert látta sdcard0-nak, de a mérete 0/0 volt (df-el is!), írni nem lehetett rá semmit, semmivel.
Vagy 10x wipeoltam TWRP alól a systemet, cache-t, data-t, internal sd-t (mind a kettőt amit kiírt) és vagy az ötödik pontosan ugyanúgy végrehajtott stock VibeUI 2.5 restorral egyszer csak rendbe jött
Nem találok rá magyarázatot, mi történhetett.
Igen, a saját topicjában Dominót kérdeztem, de nem tudott rá mit mondani.
Köszönöm a segítségeket, végül is jó lett...a semmitől. -
törölt tag
válasz
cappa72 #2679 üzenetére
Még mindig jó ötletnek tartom, bár az nagyban segítené a munkát ha az "úszni vágyók" legalább azt tudnák melyik medencébe szeretnének belemenni
Lehetséges, hogy a Rom "buhera" akár egy önálló topikot is elbírna, mivel óriási a témakör.
(PL azon a bizonyos orosz oldalon még a framework-res.apk -nak is külön topikja van)
Bár nem tudom mekkora igény lenne rá.
Azt vettem észre az emberek jobban szeretik kritizálni az adott munkát, mint megpróbálni megjavítani a problémákat vagy megoldásokat keresni rá.u.i: én is támogatom a kinevezésedet
-
magmakocka
aktív tag
válasz
cappa72 #2650 üzenetére
Tök ugyanaz 466MB Ramja van... Samsung Galaxy Mini 2.
A gingerbread úgy laggolt mint az atom. Mikor feltettem ezt a cyanogen11-et.
A telefon szárnyalt mint a madár. A videók és a játékok is 1000-el pörögtek.
Ami nekem fura volt, hogy a Real Racing kis akadással ment azon. Ezen meg elindul és kidob vagy újraindul.
Teli van buggal ez a rom.... Folyton bekapcsolja az adatforgalmat!!!!!
Inkább futtasad a chinaapp eltávolító script-et cappa72 tanácsai alapján.
Miért az mire jó? -
magmakocka
aktív tag
válasz
cappa72 #2648 üzenetére
Samsungomon ez nagy segítség volt. Sosem kellett a falhoz vágnom ahoz hogy rendesen menjen minden.
Azon cyanogen 11 volt.
Nem tudom, de már nagyon lassú. Pedig csak 2-játék van rajta meg a youtube....
Meg screenshoot app. Már swap-rammal is meghalnak a játékok. A belső tárhely meg már annyira telivan, hogy létre kellett hoznom a(z) SD-n ext4-es partícióte ami 512MB.
Elárulom hogy már az is teli. -
Sas madár
őstag
válasz
cappa72 #2442 üzenetére
Köszönöm.
Sajnos ennyire nem vagyok profi én már ott elakadtam melyik Flashtool verzió lenne alkalmas ehhez a telefonhoz.
Utána a "Ez tartalmazza a szükséges mentési kezdő- és hossz-címeket." itt már a leírás alapján hexadecimális számításokat kellene végeznem amiben megint nem vagyok járatos.Ezért is kértem hátha van egy teljes folyamat leírás valahol ami ha nem is erről a készülékről de azonos mentési módról szól és csak az eltérő adatok megfelelő áthelyettesítésére kell figyelnem.
-
aytukabozs
addikt
válasz
cappa72 #2419 üzenetére
Köszi a segítégeket, az történt hogy elaludt a gyerek, és épp végigolvastam az itteni tippeket, amikor is felkelt és oda kellett feküdjek mellé hogy visszaaludjon, csak ahogy az lenni szokott én előbb beájultam
úgy csináltam ahogy #2416-ben írtad,
dd if=/dev/zero of=/home/nikilocsa/kepfajl.img bs=1M count=1992
csak nem a kártyára hanem a PC-re csináltam a képfájt,
és utána mkfs...mkfs.ext4 /home/nikilocsa/kepfajl.img
ezután próbáltam flashelni
szerk.
meg utána már idegből egy fastboot -i 0x19d2 erase userdata-t is
ugyanazzal az eredménnyel () -
Upo
addikt
válasz
cappa72 #2421 üzenetére
Az a baj, hogy a recovery wipe data valamiért elhasal a telefonon, szerintem ezért jön elő ez a befejezetlen titkosítás az indításkor. Meg a cache-t se ártana formázni, lehet hogy valami recovery parancs beragadt.
Ha adb shell-ből megpróbálná a formázást, akkor vagy megcsinálja rendesen és nyertünk, vagy kapunk hibaüzenetet hogy miért nem, és azzal is már előrébb vagyunk. -
tibcsi0407
félisten
-
magmakocka
aktív tag
válasz
cappa72 #2358 üzenetére
Olvastam a hozzászólásodat.
Nem tudja kibontani a boot.img-et?
Pont tegnap kaptam meg ehez a programhoz a jelszót NAGYON NEHEZEN
és bátorkodtam ezt a kis remek programot felrakni ingyen a Zippy-re meg minden
Majd ha hazaérek írok bővebb dolgokat erről a programról de annyit tudok kicsomagolja a BOOT.IMG-et és benne lesz a kernel meg stb stb fájlok...
Ha hazaértem akkor írok bővebb infót...
Infó órán vagyok -
ksanc
őstag
válasz
cappa72 #2356 üzenetére
Már jó, az új Ubuntu verziókban a modemmanager nem kompatibilis a flash tool-al (vagy fordítva?
), el kell távolítani.
Nem tököltem, ment telibe a Firmwre Upgrade
Működik.Azért is örülök a Linuxos verziónak, mert gyaníthatóan itt nem lesz mindenféle bdrom meg egyéb hiba, nem kell másik usb port/másik kábel trükköket csinálni
Csak akkor küldözget hibákat, ha valóban az van.
-
-
p5quser
tag
válasz
cappa72 #2224 üzenetére
Üdv!
Köszi a választ. Szóval igen, benéztem a recoveryt, valójában factory mode az. Ez a része pipa, köszi. A mentést megejtem majd, sose lehet tudni. A root egyébként tökéletesen fut, az adblock, es expl, mobuncle hibátlan, a supersu kezeli jogaikat, azt másoltam be. Egyedül a kereső az amit nem értek, és mivel chinaphone, ezért gyanakodtam. A flash download módban ment, a checksum generátort kellett csak előtte lefuttatni a módosított system.img miatt. Igazából csak a kereső root jogai miatt érdekel már, de valószínűleg törlöm. Köszi! -
tibcsi0407
félisten
válasz
cappa72 #2164 üzenetére
Az enyém még úton van, kicsit elmélyülök benne, megismerem jobban a dolgokat, meg átpörgetem ezt a fórumot, aztán ha szükséges lesz, akkor ki is próbálom a cuccot.
WP-ről váltok Androidra, így lesz miben felzárkóznom
Jó lenne, ha egy-két angol oldal is felkapná ezt a programot, mert a google olaszról fordítása elég vicces. -
ZsoAce
tag
válasz
cappa72 #2128 üzenetére
Én a saját telefonomon magát a csatlakozót tartó nyák lapot cseréltem, mivel a mikro USB csatit elég bajos lett volna otthon cserélni, ha erre gondolsz.
Ha meg a te is a nyákra gondolsz, hát én kép alapján nemigen tudom eldönteni, hogy melyik jó, főleg hogy nem tudom a telefon típusát, mármint a helyettesítő kínai típust. -
Geller72
veterán
válasz
cappa72 #2021 üzenetére
Bocs, de közben mentem pár ezer km-t.
. Nekem a download az letöltést jelent, sry..
. Ok, tehát a scatter fájl mentésekor minden egyes területnek a hexa kezdő és befejező címét meg kell adnom? Nem lehet ezt valahogy all in mentéssel megoldani? Minden területről kell mentés, vagy csak néhány területről? Hogy lesz ebből rootolt teló?
-
Lecs@
addikt
-
Geller72
veterán
válasz
cappa72 #2015 üzenetére
Scatter nélkül buktam a dolgot. És te magad írtad, hogy:
"Erre általában az MTKDroidtools mentés és a CWM recovery-ből történő mentés a válasz.
Igen ám, csak egy teljesen gyári ROM esetén sem root, sem pedig CWM nincs.
MTKDroidtools-os mentéshez kellene a root, egyedi CWM gyártásához pedig a gyári recovery mentése."Root jogom nincs, tehát backup nuku. Scattert sem tudok csinálni, fel sem ajánlja.
És ugye az SP tools teljes mentéshez meg kellene a scatter..ha jól értem, mint laikus..Update. OK, megvan a scatter file..
. Viszont..
. Amikor betallóztam az sp toolsba, ezt kaptam:
-
Geller72
veterán
válasz
cappa72 #2015 üzenetére
Köszi, hogy foglalkozol a problémámmal. Sajna én nem vagyok ebben penge, csak most szembesültem a problémával és próbálom megoldani. De ugye nem értek hozzá, nekem ez így elsőre kicsit magas. Nem mondom, hogy egy gombos megoldásra várok, de elég húzósnak tartom. Ez egy M7-es gagyi huawei M7 klón. Sajnos csak akkor derült ki, amikor kézbe vettem, hogy ez kamu tella. A nyolc magos proci helyett a két magos Mtk6572 van benne. Ahogy a képen is linkeltem, droid 4.4.2 van rajta, de szerintem ez messze van a gyári romtól.
Valami házi főzés lehet. Tehát, ha jól értelmezem, az első lépés, hogy mentést csinálok az SP tools nevű programmal. (Találtam leírást szucsati cikkében, ezúton is hála neki
)
Ha megvan a backup, jelentkezem.
-
Keeperv85
nagyúr
-
WOT-H-A-C
veterán
-
sziluji
csendes tag
válasz
cappa72 #1949 üzenetére
Természetesen külön kártyán beszéltem az ismerőssel és külön a Voda ügyfélszolgálattal. Egy Telenoros és egy Vodás kártya van benne. A Vodáson van mobilnet a Telenoroson semmi. Tudok netezni 3G-vel miközben a Telenoroson dumálok. Ha akarod letesztelhetjük, ,megírom a számom. Még egy bizonyíték: https://www.youtube.com/watch?v=3nMgeciBnvw
-
sziluji
csendes tag
válasz
cappa72 #1947 üzenetére
Itt is FULL Active-nak írják, itt leltem rá a telóra: http://www.etotalk.com/lenovo-vibe-x2-x2cu-gold_p6697.html
Amúgy úgy teszteltem, hogy felhívtam a szolgáltatót 1270-es számon, és közben felhívattam magam valakivel. Közben cserélgettem a két vonalat és tudtam szépen váltogatni. Illetve mobilnetezni is tudok aközben miközben a másikon beszélek. -
sziluji
csendes tag
válasz
cappa72 #1932 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy így rámozdultatok a problémámra.
Ez lett a megoldás:
Készülékem IMEI és egyéb belső elemei nem sérültek, mert Baralajbi ROMja ( http://www.needrom.com/download/lenovo-vibe-x2-cu-multilang-gapps-root/ ) FlashToolal simán feltelepítve teljesen működőképes telefont produkált számomra. X2-CU telefonomra állítólag csak CU-s ROMot szabad telepíteni, amiből Lollipop még nincs, csak AP-s. Így hát a most vásárolt telómat egyenlőreKitKattel kell használnom pedig szépséges rendszer volt rajt ez: http://www.needrom.com/download/lenovo-x2-ap/
Köszi még egyszer! -
Keeperv85
nagyúr
válasz
cappa72 #1937 üzenetére
Az utóbbi teljesen kizárt, ugyanis a MAUI egyetlen dolgot enged szabadon választani, az IMEI számokat. Az adatbázisok pedig úgy vannak megalkotva, hogy ennyi elég is, mivel ebből hasheli az összes MAC addresst. Nincs is lehetőség a legtöbb verzióban és szükégtelen is őket piszkálni. IMEI írás után meglesznek.
-
RVR400
veterán
válasz
cappa72 #1902 üzenetére
Egy kis érdekesség még: Van 8 GB ROM, ebből kb 2 GB programoknak, és 4 GB tárhely. A Playről az alkalmazások randomra úgy gondolják, hogy nem áll rendelkezésre elég tárhely. De amúgy van, és nem a program mérete a lényeg, mert pl a hangouts simán frissül, de a supersu meg nem. Ha beteszek egy memóriakártyát, akkor minden fasza. Ötlet, hogy memkari nélkül is menjen? Android 4.4.2, már tettem fel CWM alól GAPPS csomagot is, ugyanaz az eredmény.
-
RVR400
veterán
válasz
cappa72 #1898 üzenetére
A 7k-s verziós scatter van, és MTK6582. Lehet, hogy megpróbálom átmenteni a scattert régi verziósra is, hátha jó lesz. Jut eszembe, volt olyan Flashtool, ami 1018-as hibára hivatkozva nem nyomta le a write memoryt, tehát ismeretlen chip hiba, tehát nem bízok benne, hogy jó lenne.
A hex editoros megoldás eszembe sem jutott. Tudsz rá ajánlani valami értelmesebb progit, vagy vadásszak egyet, ami tetszik?Viszont ha megnézed a V5.13.52-es vagy 14.52-es Flashtoolt, a Ctrl+Alt+V után a Write memory opciónál kellenek neki a fenti fájlok, de ugye azok nincsenek meg, mert benne vannak a ROM_0-ban.
-
hawkins2
csendes tag
válasz
cappa72 #1893 üzenetére
Elég nagy balfék voltam, természetesen nem csináltam mentést az eredetileg rajta lévő ROM-ról.
Azért haladtam előre: iroot-al rootoltam a készüléket, majd a mobileuncle mtk tools-al sikerült rárakni egy TWRP recovery-t.
Az előző hsz-emben említett orosz 4.4.2-es ROM-ot sikerült feltenni a készülékre, még szinte működik is, de egy idő elteltével leáll a kapcsolatkezelő és a tárcsázót sem lehet utána használni.
Már nem tudom, milyen irányba induljak el, keresgessek 4.4.2-es rom-ot, vagy próbáljam visszatenni a 4.2.2-est...
Az egész hétvégém ráment erre a hülye telefonra. -
Gabernier
tag
válasz
cappa72 #1866 üzenetére
végre több nap szerencsétlenkedés után felismerte az MTK Droid a telefont.
hogy tudom lementeni a romszakaszokat?
PRELOADER 0x0
{
}
MBR 0x600000
{
}
EBR1 0x680000
{
}
__NODL_PRO_INFO 0x700000
{
}
__NODL_NVRAM 0xa00000
{
}
__NODL_PROTECT_F 0xf00000
{
}
__NODL_PROTECT_S 0x1900000
{
}
__NODL_SECCFG 0x2300000
{
}
UBOOT 0x2320000
{
}
BOOTIMG 0x2380000
{
}
RECOVERY 0x3380000
{
}
SEC_RO 0x4380000
{
}
__NODL_MISC 0x4980000
{
}
LOGO 0x4a00000
{
}
EBR2 0x4d00000
{
}
__NODL_EXPDB 0x4d80000
{
}
ANDROID 0x5780000
{
}
CACHE 0x3db80000
{
}
USRDATA 0x45980000
{
}
__NODL_FAT 0x7f580000
{
}
__NODL_BMTPOOL 0xffff00a8
{
} -
junkpod
veterán
válasz
cappa72 #1804 üzenetére
Oksa, sikerült a droid tools backup, root, cwm a gyári v09 romra
Érdekes, hogy wipe data után az app data már csak 85mb volt foglalt, kidobozolaskor ez több száz MB volt...
Mindegy, azért kell az a plusz 1GB, cwm backup ok lement.
Most jönne a splash, ehhez vcom driver kell? Megbízható linket tudtok?
Köszi. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
cappa72 #1765 üzenetére
Még egy kis csavar!
Az UMI Zero-ban egyetlen ebr van, nyilván ebr1 a neve. Ha felrakom az updatet, akkor ennek nyilván váltani kéne, hogy a system-től kezdve el legyen tolva a a cache felé minden méret. Meglepi: az ebr-hez nem nyúl a recovery. Érintetlen. Fényében ennek van még egy érdekes jelenség:
Módosítod az ebr-t, módosítod a fő scattert > fel akarod tenni a romod > megnézi az ebr-t a preloader > hopsz: PMT changed, te itt nem csinálsz semmit, FW upgrade kell! > FW Upgrade alatt azokat a szakaszokat, amit nem flashel, előbb kimenti, majd az új helyre írja vissza. Érthető miért menekül meg az IMEI....
No de.. most ugye valahogy kihagytuk az ebr-t, érintetlen... Flashtool elő! tegyük vissza a korábbi romot: a flashtool fw csomagban pláne nincs semmi, ami particionálna, az ebr még mindig a régi-új... Elindítod downloadban: és tádá.. NINCS PMT ütközés...hogy is lehetne?! Hisz az ebr nem változott. A flashtool nem látja, hogy a system mégis... Utána jön a meglepi: a system visszaáll az eredeti méretre, ahogy az összes többi partíció is...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
cappa72 #1756 üzenetére
"Tényleg átírja a partíciót ?"
Kis kulisszatitok, hogy szoktam ota-ból system.img-t csinálni. Rém egyszerű: megcsinálom a módosításokat, majd dd-vel kimentem a kész systemet. Na most eddig kaptam egy kerek 904 MB-os raw-ot. Most valami 1600…
Tehát átváltja.
"Az eredeti scatter és a zip-ben lévő scatter címek megegyeznek?"
A system-ig igen, a cache és a usrdata kezdőcíme más, a bmtpool pedig nincs benne a zipelt scatterben.
"Ja, ez 6592, ugye?"
Abból is a "T" verzió.
Ami pedig megint nem fér a fejembe: a dumchar-ban 0p5 a system, a Acat proc/emmc is azt mondja. Ehhez képest a scriptben 0p6-ként van kezelve...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
cappa72 #1753 üzenetére
Megvakultam?
Adott ez a kis csomag:
Ez elsőre és sokadszorra is egy ota, nem több…
…de! Mikor elindult, akkor generál egy data mentést, mikor befejeződött, akkor visszaállítja. Hogyan?
Ez még semmi!
Miután ez lement, az addig 904MB-os systemem meghízik csaknem 1500MB-ra! Hogy a fenébe csinálja? Sehol nincs benne sem ebr, sem mbr… vagy tényleg nem látok?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
cappa72 #1738 üzenetére
Hogy őszinte legyek, egy ideje nem mentek!
A jelenlegi telefonomon több lehetőségem is van felélesztésre ha netán bootloopba keverednék. Pl. flash otg-vel pendrive-ról twrp-ben, vagy sdfuse módszer factory menüből a qsb file-al és ha minden kötél szakad akkor ott a qspt tools.Egy mentés van kimentve pcre, de hál' istennek nem volt rá szükségem, qualcomnál nem annyira könnyű kinullázni az Nvram-ot mint mtk-nál. Persze ez nem követendő példa, de idáig bevállt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest