- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
p5quser #3729 üzenetére
Üdv!
Így az összes fájlra:
find /könyvtár/amiben/a/fájlok/vannak/ -type f -exec chcon u:object_r:system_file:s0 {} +
Így pedig az összes könyvtárra:
find /könyvtár/amiben/a/könyvtárak/vannak/ -type d -exec chcon u:object_r:system_file:s0 {} +
Vigyázz! Nem mindenre a
"u:object_r:system_file:s0"
jog kell! -
válasz
p5quser #3007 üzenetére
Ha dobsz fel valahova boot, recovery, chumchar_info fájlokat, akkor megnézem, hogy mit tehetek a portolási ügy érdekében.
(#3006) Keeperv85
Cheksum hibára: kidobod a cheksum fájlt és voila... már megy is a telepítő...
Bizony... az nem annyira véletlenül van ott (na persze nem neked írom... szépen is néznénk ki...).
Pont ugyaolyan célt szolgál, mint, a CWM mentés esetén az md5 ellenőrzőösszeg. A fájlok sértetlenségét, megfelelőségét hivatott leírni. Ha nem stimmel, akkor annak oka van, és nem igazán érdemes használni az adott fájlt - ha jól tudom. -
válasz
p5quser #2997 üzenetére
Szerintem nem esélytelen. De a kérdés, hogy az megy-e fel, amit akartál, és hogy az helyes-e.
Fura ötlet lehet, de ilyenkor azt csinálnám, hogy megnézném: valóban felment-e a system a helyére.
Hogyan is?
Hát SP Flashtool readback-kel.
Ha ugyanis tényleg felment, akkor a readback után a telefonról mentett system.img csatolható (linux alatt legalábbis), és megnézhető, hogy mi is a tartalma. Ugye pl. a build.prop beszédes lehet. Ha pedig felment a rendszer (system partíció) maga, és mégsem megy, akkor más felé kell kutakodni.Jut eszembe: esetleg a bootloop alatt nincs véletlen adb elérés? Az esetleg segíthet megnézni a rendszert hirtelen, hogy tényleg felrakta-e a romot. De ez csak amolyan kósza ötlet (volt már bootloop-os tab a kezemben, aminél véletlenül elkaptam az adb kapcsolatot, onnan hirtelen adb reboot recovery, majd factory reset, és ment a tab... csak ötletelek)
szerk.: a jiayu g4s-em is mt6592. A cm12 mod rom maga egy 4.4-hez való CTR-ből ment fel, így akár tényleg lehet portolni egy ilyet a tiédhez is. Az eredeti boot.img, recovery.img és a dumchar_info mindenképp kell. (A mikorra még nem tudom a választ).
Vagy akár azt a cm12-őt is megnézheted, mint alapot a tiédhez. -
válasz
p5quser #2995 üzenetére
Belenéztem a zip-be is, ott is a telepítő szkriptbe.
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p8", "0", "/system");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p8", "/system", "max_batch_time=0,commit=1,data=ordered,barrier=1,errors=panic,nodelalloc");Neked melyik volt a system a muchar info alapján?
Nekem az 5-ös rémlik:
android 0x000000004b000000 0x0000000005000000 2 /dev/block/mmcblk0p5 USERLehet, hogy csak annyi a baj, hogy nem a megfelelő partícióra akarja pakolni?
-
-
válasz
p5quser #2981 üzenetére
Biztos hogy mtk, mind a flashtools, mind a droidtools azonosítja
Igen, azon én is meglepődtem volna, ha a spec után, meg MTKDT-recovery működése után nem MTKs.Nincs olyan kiírás az MTKDT infó ablakában, hogy fake xy, real is MT6592?
Ez esetleg magyarázhatná... De ezen is meglepődnék.Esetleg egy pár kimenet még jól jönne
adb shell cat /proc/cpuinfo
adb shell cat /proc/dumchar_info
adb shell mount
adb shell cat /proc/partitions
(nem kell hozzá root sem) -
válasz
p5quser #2976 üzenetére
A carliv is cwm alapú.
4.4-től kell a selinux támogatás, így ha van már egy működő 4.4-hez való mod recovery, akkor át lehet babrálni a tiédnek megfelelően; nem garantáltan, de jó eséllyel.
Ehhez meg ugye kell a dumchar_info kimenete minimum, de a mount kimenet se' kutya, lévén leginkább ext4-es system partíciókra vonatkozóak ezek a recovery-k. És hát bizony előfordulhatnak más fájlrendzerek is (yaffs, ubifs), bár ezek 6592 esetén nem igazán jellemzőek.Esetleg még egy PhilZ autogenerátort is megpróbálnék. [link].
-
válasz
p5quser #2974 üzenetére
Ha a gyári romra visszaállítás működik, akkor jó.
A portolásról néhány szóban itt is olvashatsz, és ezzel biztosan ki tudod csomagolni mind a recovery, mind pedig a boot-ot. mt6573/75/77/72/89/92/95, mt6752/53/35 esetén kevés kivételtől eltekintve működik.
Azt passzolom, hogy ha van egy működő telefon, van adb és root, akkor miért nem "látja". Ezt távgyógyban megmondani nem tudom hirtelen. Nekem sosem volt ilyen gondom.
de "init.rc not found"-dal elhasal.
Lehet, hogy nem lenne benne? az fura.
A perl szkript segítségével bonts ki egy gyári boot vagy recovery-t, és nézd meg, hogy valóban hiányzik-e. -
válasz
p5quser #2972 üzenetére
Biztos, hogy jó a ROM, amit fel akarsz rá tenni? A Te telefonodhoz készült?
(a linket nem tudtam megnézni) Általánosan 6592-re nincs külön rom, teljesen telefonspecifikus.egyik sem ismeri fel a telefont,
Vélhetően azért, mert el sem jut addig, hogy felismerhető legyen, hisz ezek az automatizált recovery gyártók adb-n keresztül működnek.
Ha pedig nem jut el az adb elérésig, és nincs root sem (a te esetedben talán még megfelelő system sincs), akkor nem tud mit kezdeni a program a telefonnal.Ilyenkor célszerű így eljárni:
1, Amig nem késő , csinálj egy flashtool mentést
2, Tegyél vissza egy gyári rendszert, root-old, és onnantól működni fognak a recovery gyártó szoftverek.
3, Ha van már mod recovery-d, akkor csinálj rendszermentést
4, Jól gondold meg, milyen romot teszel fel...
5, Előfordulhat, hogy 5.x-hez más recovery kell majd, ami támogatja a "full selinux" környezetet. -
p5quser
tag
válasz
p5quser #2966 üzenetére
Üdv újra!
Nem adom fel, hátha...
Szóval ERRŐL a telefonról lenne szó, és EZT a romot nem tudom a droidtools által portolt cwm-mel feltenni.
Sajnos a cwm install logja elszállt már. EZT, EZT, és EZT próbáltam idáig, egyik sem ismeri fel a telefont, úgy, hogy carliv EMÍGYEN portolt recoveryje alatt sideloaddal lefutott a telepítő hiba nélkül. De reboot után visszadobott a recoba és onnan sehova... Ha valaki már sikerrel próbálta ezt, végigvezethetne, mint egy hatévest. -
p5quser
tag
válasz
p5quser #2236 üzenetére
Csak egy kis érdekesség a hozzászólásomhoz:
GoogleSearch.apk a "gyártói" firm-ből, ami az első indítás óta root jogokért kiabált. Gondolom nem ebbe a fórumba tartozik, de innen indult a kérdés... -
válasz
p5quser #2217 üzenetére
Sziasztok!
Lenne egy Blackview Zeta masinám, amihez találtam hivatalos firmware-t is. Kicsomiztam a system.img-t, mountoltam linux alatt, bemásoltam a root fájlokat, flasheltem Flashtools-szal a komplett Firmet a módosított systemmel. Két kérdésem lenne; tyúklábas lett a recoverym, lehetne-e angolosítani? Mentés nincs, mivel gyártói firmet találtam. Illetve a beépített kereső app root jogokért nyavajog. Ez mitől lehet?
Előre is köszi!Nos, első a mentés, nehogy valami érzékeny terület megsérüljön...
preloader, protect_s, protect_f, nvram, sec_ro
Ezt az ötöt mindenképp mentsd, root nélkül flashtool-lal.Érdemes pici pontosítást belevinni a leírásodba.
Pl., hogy MT6592-ről van szó, illetve hogy a rendszer 4.4-es. Ha az.
Minél több infót kapunk, annál értékelhetőbb válaszra számíthatsz.bemásoltam a root fájlokat
Jogosultságokat is beállítottad?
mindent a megfelelő helyre tettél?
szimlinkeket létrehoztad?Szerintem egyszerűbb lett volna egy mod recovery-t csinálni, és abból egy update-supersu zip segítségével root-olni.
a komplett Firmet a módosított systemmel
Download vagy FW upgrade módon?tyúklábas lett a recoverym
Előtte milyen volt?
Vajh’ tényleg recovery, vagy factory mode az, ami tyúklábas? Erről jó lenne képet becsatolnod.
Amúgy egy mod recovery-t nemn nagy dolog összehozni (lásd a portolási bejegyzésemet, ahova először írtál)Amit én tennék:
Mentés után a módosítatlan firmware-t tenném fel.
Megnézném, hogy az engineering mode-ban van-e user2root lehetőség,
Ha van, akkor adb-n keresztül root-olnám (van hozzá exe csomagom, ha win-t használsz)
Utána már lehet automata portolást is elvégezni vagy Carliv, vagy PhilZ recovery-t létrehozva (windows-os programok)Ha nincs user2root, akkor
A mentett boot és recovery img-ből lehet kreálni insecure boot-ot, és portolni mod recovery-t.
Pl. MTKDroidTools-zal. Vagy saját magad kibontod mtktools-zal, megcsinálod a szükséges módosításokat, és utána összecsomagolod.
Azokat feltéve már az említett root-oló zip felrakása gyerekjáték (install zip from sd card)Módosított boot.img-t feltenni pedig fastboot-tal a legegyszerűbb.
adb reboot bootloader
fastboot flash boot mod-boot.img ## persze a mod-boot.img elérési útjával
fastboot reboot
Az insecure kernel biztosítja, hogy adb oldalról már legyen root elérésed.Innentől a recovery felrakása kb ennyi:
adb push mod-recovery.img /data/local/tmp/.
adb shell
dd if=/data/local/tmp/mod-recovery.img of=/dev/recovery
reboot recoverySzóval ugyanoda, azaz a root-olt állapoba eljutni több módon is lehetséges...
Én mellőzném az iroot, kingoroot programokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Crash Team Racing Nitro-Fueled - Túl a 10 millión
- Formula-1
- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Utólag szállít kábelt az MSI az újabb tápjaihoz
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- További aktív témák...
- samsung galaxy s22
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest