Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A Blackview tudja, hol szeret a cápa
- Akciófigyelő: 22 ezer forintos kedvezményt ad a Telekom új szerződés mellé
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
és én vagyok a hülye, hogy ezen felakadtam
Nem , nem vagy hülye.
Nekem is kicsit rua volt ezt elfogadni.
Alapvetően amikor valaki ROM-ot cserél, akkor pontosabb volna azt mondani, hogy Frimware-t cserél, és még a kínai oldalaknál is azt írják hogy "gyári firmware frissítés".
Tehát valahol igazuk lehet, amikor azt mondráj, hogy 4GB ROM-mal árulják. Azt is írhatnák, hogy 4GB eMMC (ami a memória típusa), vagy 4GB NAND Flash, 4GB e2PROM. De egyszerűen ROM-ot írnak.A Telenor is 4GB belső memóriát ír (Blade Supet, MT6577T). Memória pedig többféle van. Belső memórián lehet érteni az a belső tárhelyet, amelyet a felhasználó tud használni (/data partíció és/vagy belső SD tárhely). Ez legalább akkora csúsztatás(?), vagy inkább pontatlan megfogalmazás, mint a ROM. Ugyanis ebből a belső SD 2GB, a telepítendő programok számára azonban csak 500MB marad, amit szintén tárhelynek mondanak.
szerk:
A Mobilaréna esetében: Szabadon felhasználható belső tárhely
Samsung UK: Memory
LG UK: Internal Memory / eMMC
Sony US: Internal Phone Storage
Motorola Moto G: Memory
Innen is látszik, hogy kinek mi a szóhasználata ebben... Legpontosabb az LG UK. eMMC. De ez az eMMC is az, ami az összérték. Általában a júzereket meg ezen technikai elnevezés egyáltalán nem érdekli. Sokszor nincsenek is tisztában azzal, hogy a 4GB hogyan épül/osztódik fel. Majd jön a pofáraesés pl. a Sony megnevezés esetén, Internal Phone Storage... Ez most a /data partíció, ahova a user programok települnek, vagy a belső SD?Nagyon sok megnevezés kering, és mindenki úgy adja elő, hogy az jobb színben tűnjön fel.
Ez olyan, mint a 200GB-os HDD.
1024 vagy 1000 Mega Byte-os egységekben számítva?[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automata kávégépek