- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
ööö... hát ez 1/2 off, de hátha tud valaki segíteni
Rootolt Defy-m van, a jogot ugye a superuser.apk kezeli...
feltettem egy másik superuser.apk-t is (cwm), aztán azt inkább letöröltem...
azóta gond van a root jogot használó programokkal
konkrétan a DualMountSD, nincs ott az engedélyezett alkalmazások között, azóta pedig nem kérdez rá a superuser, hogy engedélyezzem-e... és nem is működik nélküle...hiába töröltem/újratelepítettem, akkor sem kérdezi meg, hogy engedélyezzem-e
hogyan tudnám felvenni az engedélyezett listára úgy, ha nem kér engedélyt -
Jazz
veterán
válasz
freemanone #26657 üzenetére
Rott jogosultság alap hogy van. Legmagasabb szintig. SuperUser, Super Su....
(#26658) stefi68: Spec telefont és rom-ot. A felcserélés biztos nem fog működni.
Az alkalmazásaim javarészt kicsik. Ezek maradhatnak a gyors internal/phone storage-en.
Azonban az már problémás ha ugyan erre a helyre akarunk besüríteni 1-2 több száz megás almalmazásokat, amik ráadásul még több száz megát töltenek le maguknak.Ezen alkalmazásokat lenne nagyon jó átmozgatni external storage-re, foglalják a helyet ott. Vagy eleve oda telepíteni.
A linkelt appok melyiket tudják ezek közül? Átmozgat, vagy be is lehet állítani hogy oda települjön egyből?
Thx!
-
EmberXY
veterán
válasz
pepe091 #22204 üzenetére
Ehhez lenne egy észrevételem...
Szép kis vita megy a dologról, hogy kell vagy nem kell a root..
Kipróbáltam a linkelt progit, mert érdekel a dolog. Az mnt/asec-be simán belemegy, de a system/data esetében üres mappát jelez. A menüben van egy olyan opció, hogy root explorer, azt elindítva superuser jogokat kért az ES, megadtam neki, de nem az ott felajánlott opciók közül választottam, hanem visszaléptem, a root jog ugyebár élt, viszont onnan kezdve látszott a data tartalma.
Ahogy a jog megszűnt, ismét üres mappa lett...
Ez a saját tapasztalatom, akkor most hogy van ez?
2.3.6 gingerbread, gyári, az általad linkelt progival.
Én néztem be valamit, vagy mi lehet a magyarázat? Többször is kipróbáltam.
Komolyan érdekel a dolog. -
Bozek
nagyúr
válasz
FZsolt15 #21293 üzenetére
A bal felső sarokban van egy ilyen földgömb szerű cucc. Ha arra nyomsz, akkor alul az Eszközök között lesz egy olyan, hogy Root Explorer. Amikor azt elindítod, kéri a SuperUser jogokat. Azon belül pedig az R/W csatlakoztatással tudod a rendszermappa hozzáférését szabályozni.
Én is sokáig kerestem, mire rátaláltam. Egyáltalán nem felhasználóbarát, ezért töröltem is az ES-t és maradok a Solid-nál.
-
FZsolt15
aktív tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem: ennek az új ES file explorernek(v.3.0.2) hogy tudok superuser jogokat adni? -
Kérdés, hogy a Nova Launcher fizetős verziója, a Prime, használhat root jogokat? Most raktam fel, és induláskor a Superuser jelzett, hogy jogokat kér. Nem adtam neki így is hiba nélkül megy. A neten rákeresve nem nagyon találtam infót. Marketen nem említik.
-
laci laci
addikt
válasz
laci laci #18556 üzenetére
És az emulátor csak ennyit írt:$ su dumpsys alarm
Usage: su [options] [LOGIN]Options:
-c, --command COMMAND pass COMMAND to the invoked shell
-h, --help display this help message and exit
-, -l, --login make the shell a login shell
-s, --shell SHELL use SHELL instead of the default in passwd
-v, --version display version number and exit
-V display version code and exit. this is
used almost exclusively by Superuser.apk
$ -
air
nagyúr
válasz
katalin888 #16923 üzenetére
Ki szokta ajánlani? Mert ez a mondat így egyáltalán nem igaz.
A su egy bináris állomány és a root-olás során kerül a /system/xbin mappába. A SuperUser egy "frontend" a su-hoz. A su segítségével ad emelt szintű jogosultságokat olyan alkalmazások részére, amik ezt igénylik. A SuperUser és a SuperSU a /data/app -ban, a felhasználói alkalmazások közt található.
(Itt a téma off topic, az Android szakmai témába való.) -
katalin888
aktív tag
A superusert-t es a su-t miert szoktak ajanlani, hogy rakjuk a system fajlok koze?
-
fatal`
titán
válasz
franc0 #16793 üzenetére
Negyedannyi tudással nem nehéz. Majd ha olyan alap dolgokat fog tudni, mint a VPN, az egyszerre csörgés és rezgés, a külön állítható hangerő stb., akkor talán alternatíva lesz, addig biztosan nem.
A testreszabhatóságról nem is beszélve.
(#16799) katalin888: Bugos a Superuser, cseréld le SuperSU-ra.
-
tomy86
addikt
válasz
katalin888 #16799 üzenetére
Ha nem sikerül a frissítés, akkor próbáld ki a Superuser helyett a SuperSU-t! A playen többen panaszkodnak, hogy nem megy a frissítés a Superuserrel.
-
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
A telefon rootolva van es Superuserbol szeretnem frissiteni a su-t...
Mi lehet a problema?
Su binary updater
clicked update
Fixing database... okay
Checking for busybox... okay
checking current install path... /system/xbin/su
Downloading new binary... okay
Checking md5sum... okay
Gaining root access... okay
Remounting /system as rw... fail -
törölt tag
-
Bozek
nagyúr
Én is szívtam az Xperia V-vel, mert a Superuser nem akarta root-olni.
(#15880) frozzyZTE: Nem viszi az agyonhipeolt S3 alapból az MKV-t?
(#15886) Imy: Én a 3G Watchdog Pro-t használom. Néztem másikat is, de nem találtam olyan, ami tudta volna a 30 napos számlázási ciklust meg a kerekítést (a Voda 100 kb-ra kerekít).
(#15897) siofok: Nem mondod, hogy az 1 GB RAM-ot megeszik az alkalmazások. 512-nél még esetleg, de ott se volt gondom még a 120 MB szabad memóriával se.
(#15901) kelemen93: És miért kapcsoltad be az automatikus frissítést Play-ben?
-
tomy86
addikt
válasz
katalin888 #15856 üzenetére
Részemről a SuperSU-ra szavazok. Egyrészt jobban bejön (lehet, hogy csak azért, mert azt szoktam meg), másrészt a Superuserrel ellentétben a mai napig folyamatosan frissítik. Mielőtt felvetődik, a Superusert nem azért nem frissítették több, mint fél éve, mert már tökéletes.
-
törölt tag
válasz
katalin888 #15856 üzenetére
Általában a Superuser-t szokták ajánlani, és én is több helyen látom, elterjedtebb, mint a SuperSU.
-
katalin888
aktív tag
SuperSU vagy Superuser
Mi a kulonbseg kozottuk? -
dokee78
félisten
ROOT-olt telóról el lehet távolítani a Superusert,ha közben felraktam a SuperSU-t is?
-
air
nagyúr
válasz
ktamas55 #11147 üzenetére
Llama, Tasker, AutomateIt, Profile Scheduler stb.
Illetve én is kérdeznék.
Gondoltam, hogy a Galaxy Tabomon lecserélem a Superuser-t SuperSU-ra. A telepítés sikerült. De amikor elindítom, azt mondja a SuperSU, hogy a su bineárist frissíteni kell, ám ez a frissítés sikertelen lesz. Ez mitől lehet? -
mttssz
senior tag
Superuser nekem 3.2 van fenn, semmi baj nincs vele.
-
Foose
addikt
Sziasztok! Miután rootoltam a telót,települt ugye a superuser 3.0.7 verzió. Azóta is figyelmeztet a google play hogy lehet frissíteni a 3.1.3 verzióra. De érdemes? Mert utóbbi hozzászólásaiban azt írják,hogy nem frissíti a su binary-t,nem ad engedélyt bizonyos appoknak stb. Vélemény?
-
rjg
őstag
válasz
OgKush #10498 üzenetére
Igen, a superuser vagy su nem árt, ha fent van. A Play-en azt írják az app free verziójánál, hogy nem minden kernel támogatja, telepítés után futtasd le a tesztet. (Egyébként nem tudom, hogy egy FAT32-re és nem swap-re formázott micro sd kártyát hogyan tud egy android alatt futó linux kernel swap-ként használni, de lehet, hogy vannak még csodák) Ha működik írd meg, sokan örülnénk egy ilyen olcsó RAM bővítésnek. Én speciel csak ezért csináltam egy 1 GB-os swap partíciót a 32 GB-os sd-n, amiből a rendszer folyamatosan használ is 2-300 MB-ot, de ez sajnos nem befolyásolja az alkalmazások kilövöldözését, amiről az előbb polemizáltunk.
-
OgKush
senior tag
Az miért van, hogy elindítom ezt a ROEHSOFT RAM Expander (SWAP) appot, root hozzáférést kér, megadom neki, és valami tool-t akar letölteni, ami exe... a telóm rootolva van, szóval nem értem mi a baja.
Ha rootoltam a telefont, kell valami app hozzá, ez a superuser vagy valami ilyesmi?
-
OgKush
senior tag
Valaki tudja, hogy airdroidnál, hogyan kell superuserben engedéjezni a screenshot-ot? Mert nekem nem ugrik fel az ablak, és a superuserben meg nem találom, hogy hol kellene engedéjezni.
-
lean
aktív tag
Superuser van felrakva, emellett Total Commander, + MI File Explorer, közben a fórumjában találtam egy egyszerűbb leírást, de ott is van egy bökkenő:
Felmásoltam a zipet a SD kártyára, de nem tudom hol található az "install zip from sdcard menüpont" ???
Recovery módban indítottam újra a tel: power + hangerő le , ott kellene boot menünek előjönnie? csak újraindult de menü nem jelent meg...?
-
RexpecT
addikt
Üdv!
Van egy android mini pc-m, rootolt illetve superuser és busybox fel van telepítve(superuserben engedélyezeve van a busybox).
Szeretném megváltoztatni a build.prop fájlt, ezért feltettem egy Solid Explorer nevű appot a storeból, de amint megakarom változtatni a fájl tartalmát kiírja hogy a busybox megtagadta a hozzáférést a program számára.
A busybox számomra kínai, nem találtam meg, hogy hol lehetne hozzáadni a Solid Explorert, hogy kapjon jogosultságot.Valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged