- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
„…google címtárral összkeveredik…”
Abba a pillanatban össze fog keveredni amint Google fiók van a telon és le van szinkronizálva.„… Gyári névjegy menü sem látja…”
Mivel a gyári vcf-et használ.
Már a Google címtárat is így lehet lementeni alapból.„… Mi kell ahhoz, hogy mint más normáli telefonokon, legyen egy PHONE névjegyzék,…„
Kell a vcf file SD-re.
Gyári kapcsolatok(névjegyzék) és importálás(vagy biztonsági…)
Megjelenítés -menüben bekapcsolni a telefon memóriát, hogy mit mutason.Foose
Csak idézlek:
„… megoldást már nem tudom,mert a haver csinálta 2 órán keresztül a gsm boltban. Ugyanis a leírásod alapján már neki sem sikerült,mert rájött,hogy zárt a bootloaderem…”
És azért nem sikerült, mert az enyém nem szétbarmolt telora érvényes.
Ja és nekem is zárt a bootloader-em pedig független a telo.(igaz ezt hivatalosan ingyen nyithatom, csak a Sony-nak kell nyilatkozni gari lemondásról.
Ellentétben a függőkkel ami ugye így nem lehet) -
Jazz
veterán
Meg van. Jobb klikk a panelon, telefonkönyv exportálása (sehol nem volt export gomb, sem menüben....megszoktam hogy menüből bármit eltudok érni jobb helyeken komolyabb progiknál)....de csak exportálnám, mert sync után nem jelenik meg az átkozott "phone" az MPE telefonkönyv menüben....áááá
Más: MPE-ben a névjegyek lap felett van egy lefele mutató kék nyíl: Bugos a kiírása, nem írja végig. Az mi akar lenni?
"Az össze bejegyzés lecserélése a telefonban lévő"
És ennyi.
...lévő névjegyRE?
vagy
...lévő névjegyBŐL? -
darvinya
titán
MyPhoneExplorer-rel csinál 1 vcf listát és azt tedd fel a telora, ha már nem Google-zol.
(#1829) Foose
Amit leírtál, hogy homokdombok hibákat dobott ki, szerinted normális.
És eddig mindenki tudta root-olni, és bootloader az meg teljesen más téma.
Itt arról van szó, hogy valamilyen rosszul végzet nyitás végeredménye.
Általában ilyenkor elszáll a GPS, de itt már komolyabb a baj.
Én ilyen telot nem tartanék meg. -
DemonDani
addikt
Pro HDR Camera
ez lövi a legjobb képeket (van benne HDR off) de elég bugos tud lenni
Camera FVben a "RAW" = PNG, vagyis tömörítetlen. De ha jó eljárással dolgozik a cucc (mint a pro hdr) akkor nem igazán látsz különbséget a PNG és JPG között. Max ha valami nagyon jó kamerád van, SGS II/III pl
(#1687) nxferenc
cseppet hasonlít a D7-refel sem tűnt, nem volt ismerős nekem eddig ez a just reader
-
Pszihonaranc
senior tag
Vanilla meg ilyen random noname lejátszók nem érdekelnek, bocsi
Ennyi erővel használhatom a stock sgs II lejátszót is, elég korrekt az is.
A winampra még nem hallottam senkitől azt hogy kókler, nagy múlttal rendelkező klasszikus lejátszó, én így fogalmaznék.A google play személyre szabott reklám az kb annyit tesz ki, hogy amikor ilyen bloatware meg spam ingyenes alkalmazások a pofádba lövik a hülye reklámjaikat, az app témájához kapcsolódjon a reklám vagy ne... Szerintem értelmetlen, mert úgyse olvasod el őket.
Kikapcsolásukra 4 mód létezik.
1:megveszed az appot
2:kikapcsolod a netet
3:rootolt telóra leszeded az adfree-t
4: te kis legény hová mégy. -
atillaahun
veterán
Tényleg nagyon komoly cikk, én is Blade-eltem keményen annak idején, de egyes részek még így is magasak nekem.
Kérdésedre csak annyival szeretném kiegészíteni, hogy a ROM != rom. Nagybetűvel írva ahogy te is idézed a telefon belső tárolóját jelenti - gyakrabban egyébként "belső SD"-ként használatos mintsem ROM-ként.
Viszont a rom kisbetűvel írva az Android-ot magát mint operációs rendszert jelenti. Csak ugye nem a gyári formájában (bár ritkán előfordul a gyári rom kifejezés is), hanem módosított (custom rom) formában, amit a programozói vénával rendelkező fejlesztők (dev-ek vagy szakácsok) főleg az XDA-n készítenek (főznek). (a legnagyobb ilyen csapat a CM)
Ezek általában zip-es formában érhetőek el, és a CWM Recovery programmal telepíthetőek, amiről szól a cikk.
Tehát röviden a ROM az a hardver, a rom meg a szoftver.Az fw-t vagy firmware-t talán még olyan szempontból nem érdemes keverni a rom-mal, hogy azt többnyire a gyártó adja ki hivatalos frissítésként, és jóval mélyebben/széleskörűbben belenyúl a telefonba, mint a custom rom-ok, ez is részletezve van ugye a cikkben, hogy milyen partíciókat módosít.
-
Kakumix
senior tag
Régi kifejezés még a Windows Mobile (vagy még azt is megelőző) korból, ahol a rendszerterület nem volt írható a felhasználó által, illetve a legelső eszközöknél biztos, hogy ROM volt a rendszert tartalmazó terület. Szerintem a folytonosság miatt és mert a későbbiekben a felhasználó még mindig nem írhatta, nevezzük még mindig ROM-nak a rendszert tartalmazó memóriát.
-
air
nagyúr
-
TRob1
veterán
A gyári poik a Content/Poi mappába valók.
Ha a saját mentéseid kellenek, akkor meg a save/profiles mappába keresgélj...Én CM romot használok amiben van bekapcs gombra képmentés funkcióm, de ami a lényeg: dropboxba automatikusan tölti fel a fotókat/képernyőmentéseket, tehát nem kell usb-znem...stb, hanem ha van net, már tölti is fel, és így pc-n csak betallózom a dropbox mappából (ha még nincs dropboxod, reggelj, érdemes)
-
atillaahun
veterán
Lehet.
De ez már a rom (fw) készítő reszortja, hogy milyenre csinálta, tőle, vagy a rom topic-jában kellene érdeklődni. Ha CM (Cyanogen Mod) rom-ról van szó, akkor abban jellemzően működik.
Nekem szerencsére bent van a gyári képmentő alkalmazás, szerintem ICS-ben már neked is elérhető valahogy. Talán Home+Power gombra, vagy Power gomb hosszan, és ott a menüben választod ki, típusonként változó.
Én ES Explorer-en keresztül szoktam, ott ugye van helyi LAN elérés, a telefonról a PC megosztott mappájába betolom a képet, majd itt hozzászólás szerkesztésnél meg betallózom a PH saját képkezelőjébe.A kijelző bealvása éppen nem normális fejjel lefelé, gondolom ez is valami gyári beállítás nálad, túrd át esetleg őket.
(#1453) Jazz
Én TaskXP-t használok feladatkezelőnek, azt vagy hosszú Search-re tudod tenni, vagy dupla Home-re ami kicsit bénább. Bár nekem most hosszú Home-on van, de azt csak a CM rom miatt lehetett úgy belőni. Korábbi program sajnos most nem ugrik be, ami alapból tudta a hosszú Home-ot. -
atillaahun
veterán
Jobb felső X-es Exit program kétlem hogy lenne, feladatkezelők vannak, amiket mondjuk egy gombnyomással elérsz, pl. hosszú Home, és ott kitudod lőni a programokat. CM, és még néhány más custom romban jellemző a hosszú Back gomb funkció hozzáadása, ami már valóban megfelel az Exit-nek. De alapvetően az Android sajnos nem így működik, 512 MB RAM-nál még lehet vele szenvedni rendesen. Bár ha jól értettem neked igencsak csúcsgéped van (gondolom 1 GB RAM-mal), ott meg már minek bezárogatni az alkalmazásokat?
-
Jazz
veterán
Helyesbítek. Amit néztem az ugyan csak 720p volt....
Teszteltem egy 12Gb-os 1080-as mkv-val:
Duration : 2h 41mn
Overall bit rate : 10.1 MbpsVideo:
Format : AVC
Duration : 2h 41mn
Bit rate : 7 964 Kbps
Nominal bit rate : 8 171 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fpsAudio #1:
Language : Hungarian
Format : AC-3
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Sampling rate : 48.0 KHzNos, itt már folyamatosan szaggat Software-esen, olyan 20 fps, mert hogy lassú.
A hardware-es módot nem tudom kiválasztani, mert azt mondja hogy nem támogatott. :S -
Oldman2
nagyúr
FM Rádió Progi
_Ha_ támogatja a készülékedet, akkor Spirit FM Radio.
-
atillaahun
veterán
"A fájlméret korlátozásban az 512 terabájt az ajánlott, de 64 zettabájt az elméleti maximum."
Beztos nem lesz kevés?Egyébként igazán nem rosszindulatból, de szerintem az 1080p-s .mkv-től úgy befog állni a telefon mint a 2 hetes beton. Igazából nem vagyok vele tisztában mire képesek ezek az új sokmagos erőgépek, de hát a laptopom se egy gyenge cucc, mégis nagyon küszködik az 1080p-vel.
-
törölt tag
ext3-at megpróbálhatod csatolni adbn keresztül.
formázd fat-ra a kártyát, tedd a telefonba, adb keresztül pedig mount segítségével nézd meg mi az eszköz neve.
általában /dev/block/mmcblk0
aztán formázd a kártyát ext-re, tedd a felefonba, adbn keresztül hozz létre egy /mnt/sd-ext mappát, aztán mount -t ext3 /dev/block/mmcblk0p1 /mnt/sd-ext -
atillaahun
veterán
Tuttuk.
Mindent tudunk.Én most azon gondolkoztam, hogy ha lehajintanám a Market-et a telefonról akkor menne szerintetek még a PC-ről telefonra töltés? Mert elméletileg nem a Market szedi le a cuccokat, hanem a Downloader (.apk), és a Gaccount attól még megmaradna, tehát lenne mihez rendelnie.
(#1338) Jazz
Miért most végül mire formáztad? -
ko9
addikt
Én nem fogom biztos azt mondani, hogy miért ilyet vettél, én tudom, hogy ezek a kínai modellek nagyon jók is tudnak lenni - én is kínait akarok venni, csak hát egy kicsit nagyobb kategóriájút (MiTwo).
Amint látom már kapod a segítséget, figyelek én is, ha nem jön össze szétnézek.Rootolásra már találtam megoldást, ha érdekel. Nézz szét erre.
-
törölt tag
már 1x leírtam: ez kell neked es file explorer
-
atillaahun
veterán
Úgy látszik tényleg igaz ez a kerneles móka, én is EZT találtam. Furcsa mondjuk, hogy egy 2 éves 2.2-es ZTE kernel megette az összes ext-et, egy mostani ICS meg nem akarja, úgylátszik akkor nem is annyira kernel mint inkább gyártó függő. Ezt egyébként valóban elárulhatnád kitől van a telefonod, már engem is érdekel.
/cache/download-ba ment egyébként a Play. ES Explorer szerintem a legsokoldalúbb fájlkezelő.
-
ko9
addikt
A lényeget még mindig nem... Annyi a lényeg, hogy a kerneltől függ, hogy támogatja-e az adott fájlrendszert. Ha nem tudjuk, hogy milyen készüléked van, akkor nemtudjuk, hogy milyen kernel van rajta - Linux verziószám nem elég -, nem tudjuk van-e hozzá kernelforrás, esetleg NTFS kernelmodul, ergo nem tudunk segíteni... Ennyi.
-
atillaahun
veterán
Igen módosítgattam már vele a kérdéses formátumokat és rá tudott menteni, majd később gépről is rendben volt a változtatás. Bár nem komoly dolgok, csak átírtam pár sort meg cellát. Én azért raktam fel, mert azon kevés programok egyike ami rendesen kezeli az rtf-et is.
Hivatalos Office-ról nem tudok Android-ra, de voltak róla hírek hogy a Google talán pont az Office Suite-ot vette/veszi meg. -
atillaahun
veterán
Nem mondom 100%-ra, de mintha én is használtam volna még régen a Blade-emen ext partíciót, és akkor is ugyanúgy windóz volt a gépen. Szerintem a particionáló program körül lesz valami gond. Ext-et Androidnak mindenképpen látnia kell, elvégre az linuxos partíció, és szerintem Ext2-ig látja a windóz is. Valószínűleg felette is.
Ha nagyon fontos esetleg túrd fel a régi Blade topic-ok archívumát, valamelyiknek még talán az elejébe is bele van írva ez a particionálás, hogy mivel merre hány méter. Nekem mondjuk sose volt rá igazán szükségem, úgyhogy tapasztalatból nem tudom, csak amiket irkáltak mások.
-
TRob1
veterán
Majdnem.
"8 filmmel amik 5-6Gb körüliek" Még ha csak a kisebb mérettel szorzom a 8 filmet, akkor se fér rá 32gigára (ugye az 40).
És ha ezek ekkora méretűek, akkor tuti nem filmek, max vmi sorozatok. Legalábbis én még nem nagyon találkoztam 8-9 giga alatti 1080as mkv-val, Lehet inkább 720p-ről beszélsz.. Amúgy mindent "értek", már nem nagyon vannak olyan androidos "igények" amin ledöbbennék vagy nagyon csodálkoznék, annyi ilyet olvastam.. Köszi.
(#1306) Zsolt_72:
-
TRob1
veterán
És amire kötöd hdmi-n keresztül, az elfér a zsebedben?
Amúgy megtöltöd 2 max 3 filmmel (méretfüggő) a memkarit és hurrá hogy van telefonod? Vagy mifene?
Sztem jobban jársz ha nem telefont veszel hanem egy hordozható hdd-t és azt is rá tudod kötni a mai tv-k legtöbbjére, cserébe viszont olcsóbban megúszod, és film se 2 fér rá, és ugye a wined is ovasni fogja...Persze nem beleszólni akarok, csak kíváncsiskodok és elmélkedek.
"Pont az a lényege hogy 32Gb SD kari, sok minden ráfér...." - Csak nem az általad említett 1080p Full HD mkv-ból.
-
DS39
nagyúr
gépre apk-t nem tudsz letölteni, de nem is szükséges ezzel macerálni, a google play-en rányomsz a telepítésre és akkor hamarosan meg is érkezik a telefonodra a megrendelt alkalmazás. (persze ha be van kapcsolva a net.)
a másik: a gyári androidos képes rendesen megjeleníteni a weblapokat, de az ICS-től elérhető browser ami fullosnak nevezhető html5, css3 támogatást tekintve. a firefox mobil verziója szerintem még elég kaki.
-
AppSas
csendes tag
- sleep mód megakadályozó, hogy aktív maradjon a kijelző érintésre, ne mindig a főkapcsoló gomb megnyomásával kelljen visszahozni a telefont, vagy egy erre akalmas software.
Csak azt tudom mondani, hogy mit ne próbálj ki, de szerintem már ez is sokat segíthet:
- amelyik a mozgást, "rázást" figyeli: hosszabb olvasás közben ugyanúgy kikapcsol, zsebben hordva járáskor meg be
- amelyik a fényerőt figyeli: sötétben, félhomályban nem ér semmit
- közelség érzékelő: videó jól mutat, hogyha ráteszed az ujjad nem alszik el, vagy suhintasz előtte kettőt felébred, de a zseb/tok ugyanúgy összezavarja, ráadásul kérdés, hogy mennyire terheli le azt az eszközt (a közelségérzékelőt), amit nem folyamatos használatra terveztek
Ja igen, és bármelyiket is válaszd, számolj azzal, hogy folyamatosan működnek, és zabálják az akkuidőt.
-
törölt tag
böngésző: chrome
fm rádió: ??? fogalmam sincs, a nexusomban nincs fm tuner
pro camera: talán a camera zoom fx? én a gyári jelly bean kameráját használom
pro tölöttség mérő: felesleges, de Battery Widget? Reborn! Pro
sleep mód megakadályozó: ???
névjegyzéket, sms: nálam alap androidos
office: talán a kingsoft office
pro videó lejátszó: vlc, mx player
FAT32: 4GB-nál nagyobb fájlokat soha nem fogsz tudni rajta tárolni, ez ilyen fat fícsör -
atillaahun
veterán
Opera Mobile.
FM rádióból szerintem nem lesz külön, mert az általában típusspecifikus app.
Esetleg Lgcamera, vagy Camera Zoom FX
MX Video Player
Kapcsolatkezelőnek pl. EX Dialer, vagy Rocket Dialer.
Office Suite 6 ír és olvas minden office dokumentumot
Ext3 partíció létrehozása nagy méretekhez.
2 GB telefon memória programok telepítésére több mint elég.
Plusz javasolnám még billentyűzetnek az AnySoftKeyboard-ot a magyar nyelvi kiegészítőjével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest