Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• eastsider
    nagyúr

A tabos elképzelés ott halt meg, hogy valójában ezek a listák egymásba lesznek öltve. Vegyünk egy idióta példát:
    beírsz egy könyvet: Egri Csillagok
    kiválasztod az írót: Gárdonyi Géza
    de közben megnézed a többi könyvét: szűkített lista, benne Tüskevár
    Jé, ezt nem is ő írta, kiválasztod az írót: Írók listája
    Jé, nincs benne Fekete István
    Író hozzáadása: Fekete István...
    És így tovább a végtelenségig.

Én csináltam egy ListFragmentet, és egy EditFragmentet. Most jön a következő probléma: ezek a különböző táblák esetében 90%-ban egyformák lesznek. Tehát csináltam egy General... Fragment-szettet, és ebből származtattam le az egyes tábláknak megfelelő tényleges Fragmenteket.
    Akkor jött a következő probléma: ezek a spéci, egymásra hivatkozó mezők igazából új változótípusnak felelnek meg, ezért alkottam belőlük új változókat.
    Hopp: és a végeredmény egy felxibilis rendszer, akárhány táblával, könnyen változtatható felépítéssel... viszont egy igen kövér, és sokrétű kóddal. És a legnagyobb vicc, hogy engem tulképp csak az export/import funkcionalitás érdekelt :)

Az a baj, hogy az sqlite nagyon jó. Az android nagyon jó. A kettőt összekötő híd viszont kompletten hiányzik. Mármint a UserInterface oldala, mert amúgy a program adatainak tárolására elég könnyen használható.

De ez csak a magánvéleményem.
    És azért teszem itt közzé, mert a fentebb közzétett programhoz tartozik.

nem egészen így lesz a programom
    inkább úgy, hogy van egy író, aminek több könyve van, de egy könyvet csak egy ír
    szóval rámegyek, hogy Gárdonyi Géza, és kijön az egri csillagok, meg az összes könyve Gárdonyinak, szóval pont fordítva írtad, ahogy én elképzeltem :)

azt tervesztem,

A eset:
    hogy alapból az lenne, hogy alapból van ugye két tab, egyiken az összes író, ha átlapozok a másikra az behúzza az összes íróhoz tartozó összes könyvet, ugyanis lehet valaki csak a könyvek között szeretne böngészni, mert pl nem tudjam ki írta, csak a címét.. (nem túl életszerű példa, de a programomnál nagyon is)

B eset:
    rákattintok egy íróra és behúzza a az ahhoz az íróhoz tartozó könyveket (amiket ő írt). vagyis a JOINolt mezőket.

utánanéztem kicsit, és lehet futásidőben cserélgetni a tabok tartalmát, úgy hogy a felhasználó ne vegye észre, csak a tartalom változzon (a fragment, de tabokon ne látszódjon semmi)
    [link]
    [link]

más: foglalkoztál már kamerával készített kép SQLiteban való letárolásával (és lekérdezésével)?
    szerintme BLOB helyett az útvonalat fogom letárolni (ahogy néztem ennek egyszerűbbnek kell lennie, meg hasznosabb is, minden fotós alkalmazás ezt használja). persze itt kezelni kell, ha kitörli a júzer a képet, de szerintem ez nem vészes

Új hozzászólás Aktív témák