Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thon73

    tag

    válasz eastsider #2020 üzenetére

    Aha. Két malomban őrlünk. Háromban.

    Tehát: a program elkészítésének a folyamatára értem, hogy először egy vagy két, de független táblával próbálkozz, az is elég izgalmat ad. Csak ha ez már jól működik, akkor próbáld beletenni a join-t táblát. Egyszerre kivitelezni az egészet annyi hibalehetőséget ad az első próbáig, hogy nagyon nehéz kilábalni belőle. Szerintem jobb, ha egy egyszerűbb része biztonságosan működik, és utána lépsz tovább.

    A végső elrendezéshez:
    Két megközelítés létezik (sztem.): én egyesével viszem be az adatokat. Vagyis: EGY kép/könyv/adat felvételekor választom ki hozzá a megfelelő kapcsolt adatot (tekercs/író stb.)
    Te sztem. KÖTEGELT felvitelt szeretnél: kiválasztod a tekercset, aztán hozzárendelsz - gondolom egy hatalmas poolból - egy csomó képet. Ez is járható út.

    A lényeg nem változik:
    Egyszerre egy rekordot tudsz létrehozni. Annak a mezőit kell kitöltened. A TEKERCSEK mező értékét kiválaszthatod a létrehozáskor (egyszeres módszer), vagy már tudod előre, és ezt az ismert tekercs _id-t teszed az összes létrehozandó rekordba (kötegelt mód).

    Mind a két módszernek megvan a létjogosultsága. Pl. van 3000 képem, kijelölök 250-t, és egyszerre (kötegben) hozzárendelem egy tekercshez. Ennek ellenére nem fogod tudni megkerülni az egyszeres módszert sem, két okból: 1. a képek más adatokat is tartalmaznak ISO, hely stb. Ezt honnan veszik? Minden tekercsen egyforma? Akkor uis a tekercs táblába tartozik. EXIF adatot importál? Az egy külön funkció, és kézzel is meg kell tudnod változtatni. 2. mi van, ha egy képet rossz helyre raktál?

    Sztem. is hasznos, sőt a legfontosabb egy program felépítését megbeszélni; kételyem csak abban van, hogy mennyire érdekes ez másoknak, akik itt esetleg rövid android praktikákat akarnak megtudni. De éppen át is vonulhatunk valami semleges területre, ha untatjuk az itt olvasókat. Én speciel hasznosnak tartanám, ha nálamnál tapasztaltabbak is hozzátennék a tudásukat; azt azért átérzem, hogy ez a projekt mennyire fontos neked.

    Amúgy én azt tenném, hogy egyszerűen, magyarul és képekkel leírnám, hogy mit is akarok, hogy tegyen a program, végiglogikáznám, aztán ahhoz alkotnám meg a hátteret.

Új hozzászólás Aktív témák